|
![]() |
#212 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Predavači drže predavanja sa slajdova (ali ih koriste samo za guide). Znam što te točno zanima. Nisu onakvi profesori koji samo čitaju. Oba su CCNP, i instruktori, jedan je profesor na fakultetu (ima godine i godine iskustva prije faksa) a drugi ima svoju tvrtku (ICT, Cloud, Networks). Imamo 2 reck-a puna rutera, switcheva i servera, svaki utorak predavanja, četvrtak vježbe, itd. Uglavnom, predobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Došao sam na ideju upisati CCNA, s tim da bi prvo pokušao steći nekakvo predznanje slušajući ccna tečajeve na udemyju. To je područje koje me zanima duži niz godina (desetljeća ![]() Koji je optimalni "starter kit" za učenje? Kupio sam par tečajeva na udemyju https://www.udemy.com/ccna-complete/ https://www.udemy.com/the-complete-ccna-200-120-course/ .. i koliko se sjećam može se simulirati lab (nešto sam davno i skidao), ali svejedno razmišljam o nabavci pravog laba i sad dolazimo to razloga zašto ovo pišem, na ebayu nalazim dosta toga, ali ne znam što kupiti bez da se zajebem.. npr. https://www.ebay.com/itm/Cisco-CCNA-...AAAOSw7I5Tw0EC https://www.ebay.com/itm/Cisco-CCNA-...0AAOSwHjNV-r9o Cisco CCNA CCNP LAB STARTER KIT 2 X 2801 + 2 X WS-C3550-24 SMI + Cables https://www.ebay.com/itm/CISCO-CCNA-....c100005.m1851 |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
ja sam prošao CCNA i mogu ti reći da ti ne treba nikakvo "posebno" predznanje. ono što ti treba jest volja i vrijeme za vježbanje i nikako ne ići na odgađanja, pauze i slično jer se vrlo lako i vrlo brzo zaboravljaju čak i osnove. nakon završetka CCNA bilo bi dobro odmah naći posao. znanje stečeno na akademiji za razliku od drugih tečajeva je dovoljno za početak i za pripravništvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala svima ![]() Koji network simulator preporučate? Progoglao sam na brzinu i vidim da ima toga (gns imam već instaliran), ali nisam stigao proučit pa ako može nekakav hint, koji ste koristili, kako ste došli do njega itd.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
|
Packet tracer, jedan jedini ![]() Imaš sve dovoljno za početak. Izrada malih i enterprise mreža, konfanje switcheva i routera, bgp, stp, nat, konfanje intefrace-a, ako to znaš, već imaš dobar početak. Krenis malim mrežama. ISP - Router - Switch - 2 PC-a pa kreni to spajati i konfati. Kada to odradiš već znaš nešto ![]() Možeš i dobar troubleshooting s njim raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
CBT Nuggetse i Jeremya Cioarau mogu toplo preporuciti. Tip sve objasni toliko kvalitetno a jednim tako pristupacnim i razumljivim jezikom na primjerima da je to divota. Sto se tice opreme nije neophodna za CCNA ali iskustvo u radu s opremom ne moze skoditi.
![]() |
#223 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima li netko da je nedavno položio ili pokušao položiti CCNA Security ili Cyber Ops ili CompTIA Security+? Security mi je više interesantan od Cyber Opsa jer već imam CCNA pa bi bio bolji upgrade, popularniji je i learning path se nastavlja. Raspitivao sam se u Algebri u Osijeku i od predavanja ništa, nema nikakvog interesa pa preostaje učiti kod kuće i izaći samo na ispit. Od CompTIA-e imam A+ i Server+ pa bi Security+ i kasnije Linux+ bio isto super upgrade.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Što se tih predavanja tiče (firma koja je to radila za Cisco Tech 2000), nisu baš imala previše veze sa samim ispitom, pa sam morao kupiti od ciscopress-a dvije knjige. Uglavnom zamišljeno da budeš tier1 u SOC, ali, po meni barem, loše realizirano. Dosta suhoparnih podataka, premalo hands on znanja. To su opet pokušali nadoknadit s tim video predavanjima i labovima, ali isto loše realizirano i na kraju slabo povezano s realnim poslovima. Pogotovo što su labove i predavanja gurali na Securityonion linux distri, a realno još trebam čut da to netko i koristi. IMHO, drž se rađe Cisco security-a, pa to lako (pogotovo na nekoj CCNP razini) nadogradiš s potrebnim znanjem, ako dobiješ posao. I računaj da je ovo sve za CyberOps od Cisca bilo 2017-e. 12mj 2017 sam polagao 210-250. Neznam ni jel' još aktualan. E da, trebala su mi dva izlaska po ispitu.
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
EMP moderator
|
Da, tako nekako i ja mislim, da je Cyber Ops sve i ništa. Znači položio si 210-250, ali 210-255 nisi? Nisi onda prošao tu drugu razinu gdje imaš sve još više razrađeno, možda bi ti to promijenilo utiske. Za Cyber Ops cert trebaš položiti oba ispita.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Samo sam našao u mailovima da sam ovaj prvi polagao u 12-om 2017-e. E, da, i drugi je bio još gori po utiscima. Doslovno ti fale pdf-ovi od američkih agencija i zakona da bi prošao ispit po ciscopress knjigama.
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
I tako samo polaganje ispita, bilo kojeg, ti ne znači zapravo ništa. Znači firmi za prijavu na tendere i tebi da ćeš možda znati o čemu priča netko tko zna o čemu priča ![]() Da li bi se htio prebaciti u Security ili bi samo htio proširiti paletu skilova?
![]() |
#228 |
EMP moderator
|
Nije radi firme nego radi proširivanja znanja i mogućeg prelaska u drugu granu IT industrije. Malo mi je dosadila system admin pozicija, vođenje IT odjela, održavanje komunikacijske opreme, vatrodojave, hvatanje Filipinaca itd. Zapravo sam više ciljao na to da nađem žrtvu koju isto to zanima pa da zajedno učimo i sve prolazimo jer je tako puno lakše. S prijateljem sam tako riješio CCNA, udarali smo dan noć po tome, popili kubike kave, ali isplatilo se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanjce, ima li tko prisutan da je trenutno zaposlen a odradio/radi CCNA preko algebre ali preko HZZ vaučera ?Radi se o proširenju/promjeni znanja/zanimanja, lokacija OSijek. Može i na PM Ovo : https://algebra.hr/cjelozivotno-obra...cna-akademija/
![]() |
#234 |
Cidade de Deus
Datum registracije: Oct 2014
|
Isplati li se polagati besplatne tečajeve na Cisco Akademiji? Imam položene neke tečajeve, IT Essentials, Network Essentials, pa usputno, ukoliko bi to što značilo završio bih i pokoji besplatni, a ima ih hrpa.
![]() |
#235 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Sad koliko vrijede i koliko naučiš na tim tečajima, ne znam, ali po meni ništa ispod CCNA nema neku ozbiljniju težinu. Mislim ako pitaš za zapošljavanje/napredovanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je ovo prvo, ima nekog još smisla, ali ovo drugo, nikako. CCNA je svakako najbolji entry level ispit/cert. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Cisco akademija
Citiraj:
Bio sam mrežaš u telekomima dvoznamenkasti broj godina. Nisam nikad položio CCNA. Danas taj cert ima toliko ljudi da s njim ne dobiješ skoro ništa bar na papiru. CCNP je već nešto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|