Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.11.2018., 18:36   #1
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Spajanje fan controllera

Ovako,kupio sam polovan fan controller Sempre MP-5TSLCD...

Na sebi ima 4 3pinska priključka za ventilatore i 4 senzora za mjerenje temperature... Moj problem je nisam dobio nikakav kabel uz njega,kako se on spaja na napajanje??? Ima na sebi nekakav 4pinski utor i to je sve... Kakav kabel trebam kupiti da ga mogu spojiti??

Na slikama je taj utor,nadam se da se ok vidi...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 18:52   #2
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 675
...naj vjerovatnije je molex od floppy-a
D/G je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.11.2018., 19:25   #3
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,044
Da, "najvjerojatnije" konektor kao za floppy ali to nije 100% sigurno,
da ne zdimi radije neka ti pomogne / provjeri neki serviser / elektroničar,
https://en.wikipedia.org/wiki/Berg_connector
https://www.google.com/search?q=pc+f...w=1264&bih=773
Jasna stvar da to kinez štanca > https://www.alibaba.com/product-deta...687874251.html
ili
http://www.stw.hk/en/proshow.asp?id=69
https://sites.google.com/a/u.toctai....e-floppy-drive
na slikama se vidi da daju kabel za napajanje prema "molex" - u.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.11.2018. u 19:46.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 22:41   #4
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 441
Ok, na aliju vidim da ima molex konektor ...


Sad znači srednja dva su mase,ali pitanje na koju stranu ide 5V a na koju 12V ...


Trebalo bi to ispitati ...


I nije konektor od floppya

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 29.11.2018. u 22:47.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 07:57   #5
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Na netu sam nasao samo da se ljudi žale da orginalni molex kabel je samo 10cm,a kakav je konektor na drugom kraju ništa... Stranica od proizvođača ne radi...nigdje me mogu naći nikakav manual...poslao sam upit selleru na ebay gdje sam ga i uzeo,još nista... Na ebayu ne nalazim kabel za njega...

Izmjeriti nemam čim...ako ne nađem,probat ću naći nekoga da mi izmjeri i zalemi molex i žice direkt na taj utikač...ne znam sta drugo da radim


EDIT: Stigao odgovor od sellera(computer store berlin)... Ispričava se sto je zaboravio javiti da nema orginal kabel i kaže da se spojim slobodno s floppy utikačem,ali direkt sa napajanja,znači preko molex adaptera...on garantira da će raditi tako bez problema,da su oni tako i testirali ispravnost jer su ga i oni otkupili bez kabela... Budemo vidjeli kad dode adapter molex na floppy...

Hvala svima na pomoći...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 30.11.2018. u 10:05.
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 10:50   #6
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,044
Hm, da, originalno nije ali vjerojatno može "sjesti" floppy konektor (razmak pinova 2.54 mm).
Ostaje nejasno kako ga okrenut a time gdje je +5V a gdje +12V
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 11:02   #7
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
To cu morati naci nekoga da mi provjeri,tj izmjeri... Da ne bih nesto spalio...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 11:10   #8
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 441
Ok,za testiranje imaš jedan pokušaj ... :-)


Il je dobro, il si skurio nekaj ...


Bilo bi idealno probati sa 5V na jednu stranu,a drugu ostaviti praznu,pa tek onda spajati 12V ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 12:36   #9
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Poslao sam upit direkt kinezima koji i prave to čudo pa ako nije moguće nabaviti orginal kabel preko njih,idemo se igrati... Budem onda probao tako,spojiti samo 5v i vidjeti da li daje ikakve znakove života,pa poslije dodati 12v. Vidjet ćemo sto ce biti

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 17:16   #10
iNoob
Game Collector
Moj komp
 
iNoob's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Viškovo (Rijeka)
Postovi: 363
Evo slika revizije 1.3 gdje se vidi pinout. Valjda nisu mijenjali.
__________________
Trust me - I know what I'm doing!
iNoob je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.11.2018., 17:23   #11
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
E to,care...hvala ti.

Sad gledam,ispod utikaca se slabo nazire broj 5 kod skroz desne igle...ostalo se ne vidi od utikača. Znači da stima ovo kako se vidi na slici sto si stavio da je prva s lijeva 12v,a zadnja desna 5v...


Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 19:52   #12
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,044
Nešto drugo sam tražio pa naletio na ovu sliku,
"takav kabel" bi vjerojatno isto odgovarao > https://cdn-reichelt.de/bilder/web/x...8885379-02.png
da ne bi bilo "nismo znali", +12V - žuta, GND - crna, +5V - crvena.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.12.2018., 12:30   #13
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 441
To i je taj kabel za taj konektor :-)
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 17:34   #14
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Da dam izvjestaj,uz male preinake pase floppy konektor...aliiiiii display ne radi... Tj ne pali se,touch screen ocito radi jel kad ga diram pišti,ventilatore vrti normalno... Kad isključiš ventilator svira alarm... Jedino nikako da display zasvjetli... Ok probano je direkt na napajanju,maticna jos nije stigla,ali mislim da to nema nikakve veze jer i treba samo struju,nista drugo

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 05.12.2018. u 18:47.
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 19:17   #15
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp
 
Tihomir111's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Virovitica
Postovi: 440
kupi si nešt pošteno i zaboravi na ta kineska sranja

https://www.ebay.com/itm/aqua-comput...y3V:rk:40:pf:0

Ovo nema lcd, tj mozes dokupit, i riktas sve kroz windowse... Linkao sam ti stariji i jeftiniji model... imas i aquaero 6
trebas i pasivan cooler za mosfete, to si kupis jezice negdje il izrezes stari hladnjak od mbo
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 19:24   #16
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Ma sto je najgore uopće ne trebam to...meni ne smeta buka ventilatora,na Zalmanu Z9-U3 dolazi ugraden potenciometar i ja opet držim na najačem...ovo sranje sam kupio eto radi fore,jeftino bilo,pa reko ajd uzet cu da lijepo izgleda na kućištu...

Još ću probati kad sutra-prekosutra stigne matična i ostatak dijelova,ako ne šljaka,budem sve ventilatore pospajao direkt i mir

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 05.12.2018. u 19:33.
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 20:13   #17
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 441
Jesi dobro okrenuo 12 i 5 ???


To si kupio novo ili polovno ???


Treba pregledat zakaj taj displaj ne radi ...


možda je i on riknuo,možda mu treba luminenciju podesiti ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 20:21   #18
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Polovno,bez orginal kabela za napajanje... Dobro spojeno,prva slijeva je 12v,a zadnja je 5v.

Napajanje premostio jer jos nemam maticnu pri ruci,znači spojio zelenu i crnu komadom žice...prepravio floppy utikač da paše u controller... Pogoni sva 4 ventilatora,na dodir reagira,pišti kad tipkas po njemu,tj kad pogodim gdje je tipka...alarm pisti kad se ventilator išteka. Jedino display ne svijetli,ne daje znakove života... Probao okrenuti 12v i 5,napajanje se ugasi kad to napravim...vratim normalno,upalim napajanje sve opet radi normalno osim displaya...čekam matičnu pa cu probati sve uredno spojiti,ako ne bude radio ni tad,onda cu rastaviti sve pa da vidim jel nalazim kakav problem...
Jer cudno mi da touch radi...
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2018., 07:56   #19
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 441
Napajanje na touch i za osvjetljenje su različiti pinovi,zato ti touch radi,a osvjetljenje ne ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2018., 12:48   #20
Stanky069
Registered User
Moj komp
 
Stanky069's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: Stuttgart/Strizivojna
Postovi: 53
Ne znam, ja sam od onih koji znaju sastaviti komp,tj ugraditi komponente i to je to... Ne kužim se u elektroniku,napone i slicne pizdarije...

Budem jos probao sa matičnom sve uredno spojiti,možda iz nekog razloga nece da radi kad je ovako direkt spojeno,ne znam... Ako ni tad ne radi,leti u smeće i mir... Budemo uzeli novi,lijepo plavo osvjetljeni display i gotovo
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na