Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.12.2021., 00:54   #1231
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 180
Citiraj:
Autor Charlie Harper Pregled postova
To ti je bila odlična ponuda i trebao si prihvatiti.

Ja imam baš takvu brzinu (200-100) na Iskonu i na optici, ali za 179kn.
Već imam tu brzinu oko 5 godina, i ne sjećam se koliko, tad je to bila astronomija, danas trebam pronaći bolje uvjete negdje, samo sam još pod ugovorom godinu dana.
Ne, 300/150 za 129 kn (ako si postojeći korisnik) u Telemachu je odlična ponuda. I to sve bez ugovorne obveze.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2021., 14:04   #1232
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,050
Evo da javim, znaci uzeo Savrsenu tarifu i 10kn jos popust na nju i 10 na ukupni iznos sa mozaikom. No nisam znao da sam ustvari pod ugovorom sta imam sad 3u1 sta nije bilo isto dogovoreno telefonski i to ugovor sklopljen do 8mj. 2022 za nevjerovat kao nije trebalo potpisat dovoljno je bio telefonski pristanak oca i to je kao dogovoren ugovor, uzas. A rekli mi da nisam pod ugovorom posto nije bilo nikakvih pogodnosti za korisnike koji imaju ugovor i nemaju pa sam odabrao opciju bez ugovora. I rekla mi je zenska u a1 da bolje ne prebacujem uslugu sa oca na sebe sad jer se ne isplati nego kad istekne ugovor pa cu imat neke bolje pogodnosti i tako. Pa reko ajd onda u osmom dođem pa to prebacim.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2021., 23:19   #1233
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 180
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Evo da javim, znaci uzeo Savrsenu tarifu i 10kn jos popust na nju i 10 na ukupni iznos sa mozaikom. No nisam znao da sam ustvari pod ugovorom sta imam sad 3u1 sta nije bilo isto dogovoreno telefonski i to ugovor sklopljen do 8mj. 2022 za nevjerovat kao nije trebalo potpisat dovoljno je bio telefonski pristanak oca i to je kao dogovoren ugovor, uzas. A rekli mi da nisam pod ugovorom posto nije bilo nikakvih pogodnosti za korisnike koji imaju ugovor i nemaju pa sam odabrao opciju bez ugovora. I rekla mi je zenska u a1 da bolje ne prebacujem uslugu sa oca na sebe sad jer se ne isplati nego kad istekne ugovor pa cu imat neke bolje pogodnosti i tako. Pa reko ajd onda u osmom dođem pa to prebacim.
Čekaj, nisi provjerio one papire koji su ti došli na kućnu adresu nakon telefonskog razgovora? Osobno ih uvijek malo pogledam čisto iz gore navedenih razloga.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 00:22   #1234
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,050
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Čekaj, nisi provjerio one papire koji su ti došli na kućnu adresu nakon telefonskog razgovora? Osobno ih uvijek malo pogledam čisto iz gore navedenih razloga.
Ma nit se ne sjecam vise sta je pisalo na pamet prije godinu dana i vise. Morao bi ih pronaci znam di su, al nije mi palo na pamet, budem sutra pogledao ako stignem.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 13:37   #1235
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 142
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Ma nit se ne sjecam vise sta je pisalo na pamet prije godinu dana i vise. Morao bi ih pronaci znam di su, al nije mi palo na pamet, budem sutra pogledao ako stignem.
Ako si na novim Mozaik paketima za fiksnu uslugu, a nisi dobio nikakav popust na ugovor, onda si oni s tom obvezom mogu dupe obrisat. U pravilniku stoji da korisnik prilikom raskida vraća iznos popusta koje je ostvario tijekom ugovorne obveze, a do trenutka raskida ili iznos preostalih mjesecnih računa, a gleda se ono što je korisniku povoljnije. Ako nisi ostvario nikakav popust, onda ti ne mogu ništa ni naplatiti.

Samo treba paziti jer su na starim paketima imali onu famoznu "aktivaciju usluge" pa si "dobio popust" na to od cca 1300kn, ali na Mozaik to nema. Također popusti na uređaje, ako si koje si kupio, se računaju.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 13:45   #1236
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,523
Koji se ruter dobije za optiku? Pitam za frenda
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 13:52   #1237
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,068
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Koji se ruter dobije za optiku? Pitam za frenda
Huawei HG8145V5 sam dobio prije 3-4 mjeseca kad su montirali.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 15:16   #1238
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 6,231
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Huawei HG8145V5 sam dobio prije 3-4 mjeseca kad su montirali.
Također, isti ruter. Jako dobar, kraći domet ima.

Отправлено через Pixel
Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 16:48   #1239
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,050
Od svih routera koje sam imao od ISPa t-com, iskon, b.net, amis ovaj router je zasad najstabilniji i ima dosta opcija s obzirom da smo samo superuseri. Makar ja osobno imam iza njega svoj router, no onaj ko nema bi mu Huawei trebao biti zadovoljavajuc u svakom pogledu.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 19:08   #1240
tinovator
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2020
Lokacija: zg
Postovi: 27
Bok, prelazim sa HT optike na A1. Imam vlastiti router u trenutnoj konfiguraciji kod HT-a gdje sam iz ONT-a povezao kabel direktno u svoj router, tagirao VLAN i digao pppoe konekciju.

Kako to funkcionira kod A1?
Nigdje ne nalazim podatke za VLAN koji treba tagirati za internet.

Radi li ili ne njihov router u bridge modu?

Moram se pripremiti
tinovator je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 19:10   #1241
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,050
Citiraj:
Autor tinovator Pregled postova
Bok, prelazim sa HT optike na A1. Imam vlastiti router u trenutnoj konfiguraciji kod HT-a gdje sam iz ONT-a povezao kabel direktno u svoj router, tagirao VLAN i digao pppoe konekciju.

Kako to funkcionira kod A1?
Nigdje ne nalazim podatke za VLAN koji treba tagirati za internet.

Radi li ili ne njihov router u bridge modu?

Moram se pripremiti
Ja sam samo spojio u WAN svoj router sa njihovog i dodijelio IP stavio u wireless mode i to je to, radi ko švicarski sat. Imam već godinu i nešto sitno nikad nije bilo problema što se tog tiče.

A naravno postoji mogućnost za bridge mode samo ih moraš zvat i zatražit. Ja za ovaj svoj način ih nisam trebao zvat i to mi je bilo jednostavnije jer tad kad sam to radio su bili užasno nesposobni i nije mi se gubilo vrijeme na tome.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2021., 19:15   #1242
tinovator
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2020
Lokacija: zg
Postovi: 27
Ovo propuštanje sa njihovg na koj mi je krajnja opcija, no idalje nigdje ne mogu naći podatke za VLAN koji treba tagirati. Vidim da se spominje 1203 ali to je za VDSL.

I opet tu čitam neke relativno nedavne postove da router za optiku uopće ne ide u bridge, da ništa ne radi, pa sad ne znam.
tinovator je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2021., 01:57   #1243
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 180
Nije da se taj router ne može stavit u brigde mode. Može, ali oni to ne žele napraviti jer žele "da se koristi njihova oprema".

Probaj ih nazvat i javi što kažu. Već je hrpa ljudi s foruma to probala, pa su dobili odbijenicu iz gore napisanog razloga.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2021., 17:07   #1244
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 80
Mene su otpili za router u bridge mod, kod spajanja optike i rekli da to ne rade.
Kasnije sam došao do admin passa i našao opciju za prebacivanje, ali se nisam htio igrati, da mi ne bi neš prigovarali.
Spojio svoj router na njihov, složio mu lokalnu IP i napravio DMZ. Sve dela već 2 godine, osim jednom kad su mi resetirali postavke, pa sam opet ispočetka složio.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2021., 19:33   #1245
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 930
Samo da zaključimo sagu o produženju ugovora.
Danas me opet zovu, kaže vidim da su vam nudili već, po previsokim cijenama, može to daleko bolje.
Ponude prvo za 199kn, 200 brzina, reko daj gigabit, sportski i filmski te telefon.
Na kraju sve to za 249kn odjednom, riješeno za doslovno 3 minute i jeftinije nego do sada a za više.

Tako da mi nije jasno što su izvodili prošli tjedan.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2021., 20:04   #1246
Lika091
Premium
Moj komp
 
Lika091's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb - Brinje
Postovi: 457
Preveliki su pa ih boli briga za korisnika. Šišaju kog mogu

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2021., 23:33   #1247
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 180
Citiraj:
Autor deda.cro Pregled postova
Mene su otpili za router u bridge mod, kod spajanja optike i rekli da to ne rade.
Kasnije sam došao do admin passa i našao opciju za prebacivanje, ali se nisam htio igrati, da mi ne bi neš prigovarali.
Spojio svoj router na njihov, složio mu lokalnu IP i napravio DMZ. Sve dela već 2 godine, osim jednom kad su mi resetirali postavke, pa sam opet ispočetka složio.
Može u PP kako si došao do admina? Hvala.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2021., 17:09   #1248
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 88
Ja sam uredno trazio u bridge i bez problema mi prebacili
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2021., 17:10   #1249
Lurker71
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor markotornic Pregled postova
Ja sam uredno trazio u bridge i bez problema mi prebacili
Ja sam kod njih na optici bio od kolovoza 2018 do rujna 2019 (kada su bili uveli onu neku naknadu pa sam mogao raskinut ugovor bez penala) i bezuspješno sam svako malo zvao SZK i tražio bridge mode (bio je Huawei HG8245Q2 ONT).
Primijetio sam da dosta ekipe tvrdi da im bez problema stave router/ONT u bridge mode i shvatio da pričaju o koaksijalcu koji su jedno vrijeme u A1 ili bivšem B.netu prodavali kao "optiku".
Lurker71 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2021., 10:51   #1250
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,055
Da li se nekome dešava da mu padne DL periodički?
Meni već drugi put u mjesec dana, ali ovaj put ne pomaže reboot rutera.
Sa 200 na 100 padne ničim izazvan.
UL stabilan.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2021., 11:19   #1251
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,050
Meni bas obratno zna bit, imam gigabitnu vezu i DL je uvijek isti, dok UL zna plesat, no pod zadnje je stabilan, ali ulovi ga faza pa u nekim poslijepodnevnim satima zna plesat malo.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2021., 11:29   #1252
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,068
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Da li se nekome dešava da mu padne DL periodički?
Meni već drugi put u mjesec dana, ali ovaj put ne pomaže reboot rutera.
Sa 200 na 100 padne ničim izazvan.
UL stabilan.

Jedino kad sam spojen na firmin VPN na službenom laptopu. Tad mi zna DL roknut dolje na 1 Mbps i to traje koju minutu. Osim toga ne
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2021., 13:04   #1253
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,487
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Meni bas obratno zna bit, imam gigabitnu vezu i DL je uvijek isti, dok UL zna plesat, no pod zadnje je stabilan, ali ulovi ga faza pa u nekim poslijepodnevnim satima zna plesat malo.
Kao sto napisa susjed otprilike se drzi na ovim vrijednostima:


Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2021., 13:43   #1254
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,055
Eh nema mi druge nego preći na gigabit pa vidit dal bu radilo

EDIT:
U međuvremenu se zblesirao i TV prijemnik, dolazi majstor.
When it rains, it pours, rekli bi ameri.

EDIT:
Evo razvoj događaja, možda nekome pomogne ako se nađe u sličnoj situaciji.
Problem s DL zakucanim na 10MBps riješen tako što sam isključio "auto negotiation" na mrežnoj kartici.
Problem s smrzavanjem STB-a i gubitkom slike na TV-u riješen zamjenom HDMI kabela.
Sad ćete opravdano pomisliti, "pa šta ti odma nije palo na pamet zamjenit kabel budaletino jedna".
Stvar je u tome da je prokletinja mjesecima radila bez greške s starim kabelom od T-com STB-a.
Plus me dodatno zbunilo to što nakon što bi nestalo slike, STB uopće nije reagirao na daljinski niti na onu "power" tipku naprijed.
Na koju foru se uspio HDMI kabel odjednom "pokvariti" i uzrokovati smrzavanje STB-a?

Zadnje izmijenjeno od: kopija. 28.12.2021. u 18:05.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2022., 16:10   #1255
Tvilan12
Registered User
 
Tvilan12's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: ‎
Postovi: 2
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Plus me dodatno zbunilo to što nakon što bi nestalo slike, STB uopće nije reagirao na daljinski niti na onu "power" tipku naprijed.
Na koju foru se uspio HDMI kabel odjednom "pokvariti" i uzrokovati smrzavanje STB-a?
Ja bih rekao da je došlo do problema CEC-a koji hdmi kablovi imaju ugrađeno. A razlog, vjerojatno neki full jeftini hdmi kabel koji očito samo čekao da krepa. Štede provideri svaku lipu koliko je god moguće.
Tvilan12 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2022., 06:46   #1256
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,055
Citiraj:
Autor Tvilan12 Pregled postova
Ja bih rekao da je došlo do problema CEC-a koji hdmi kablovi imaju ugrađeno. A razlog, vjerojatno neki full jeftini hdmi kabel koji očito samo čekao da krepa. Štede provideri svaku lipu koliko je god moguće.
Izvrstan link, više se neću smijati ljudima koji daju 100$ za HDMI kabel.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2022., 11:54   #1257
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 180
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Izvrstan link, više se neću smijati ljudima koji daju 100$ za HDMI kabel.
To što kabel košta 100$ i nije neka garancija da isti valja i da se neće dogodit isto.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2022., 10:29   #1258
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 561
Na koji način "natjerati" prodajnog agenta da te nazove da dogovoriš nove uvjete za produljenje pretplate?
Bio sam u A1 centru u Areni i nisu baš pretjerano zainteresirani da naprave deal. Floskule da ne može niže ne pušim jer prodaju zrak (uslugu)...
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2022., 11:16   #1259
shanta
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2015
Lokacija: Split
Postovi: 82
Citiraj:
Autor tomov Pregled postova
Na koji način "natjerati" prodajnog agenta da te nazove da dogovoriš nove uvjete za produljenje pretplate?
Bio sam u A1 centru u Areni i nisu baš pretjerano zainteresirani da naprave deal. Floskule da ne može niže ne pušim jer prodaju zrak (uslugu)...
Odeš ponovno, ako ti je ugovor pred istek (5 dana) i službeno zatražiš prestanak pretplate po isteku ugovora. Kroz idućih par dana su me zvali, ponovno nudili ništa spektakularno, dok nisu skužili da ću stvarno otići. Odjednom, može niža cijena i poklon tablet Huawei.
Moje iskustvo.
shanta je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2022., 15:56   #1260
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 747
I meni je isto trajalo do par dana prije isteka... bilo je to prije cca 22 mjeseca, sada me ceka isto.

Sluzbena genericka email ponuda bezveze... Onda custom poziv bezveze... Pa neka sluzba, isto bezveze (doduse malo bolje). Taj predzadnji agent mi je rekao da on vise nista ne moze, ali da ce me nazvati kolegica s kojom cu moci ostvariti bolje uvjete. I tako je i bilo.
Keano16 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na