Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.06.2011., 23:08   #181
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor Quantum Pregled postova
BTW, kad smo već kod kompatibilnosti s memorijom, G.Skill Sniper na kojeg sam ja bacio oko nije kompatibilan sa Extreme 4

Ama odakle ti sad pak to?


Kak bi rekli RTFM

Naravno ako i dalje pucaš na ovo.

Čak i da nije na ovoj listi testiranih memorija to ne bi značilo da nije kompatibilna već samo da nije testirana kao što recimo moj Mushkin nije testiran na mojoj 880G Extreme3 a veselo radi i na postavkama van specifikacija.



Citiraj:
Autor Quantum Pregled postova
Wolverine, imamo iste zvučne kartice, jesi li imao kakvih problema s kompatibilnošću? Ipak je to stara kartica, a ovo su najnoviji chipsetovi....
Iskreno nisam isprobavao svoju zvučnu na tim pločama. No nema to neke veze ipak je to PCI kartica i sve kaj trebaš su driveri za svoj OS.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 23.06.2011. u 23:23.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2011., 23:29   #182
Quantum
Make it so
Moj komp
 
Quantum's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Enterprise-E Ready Room
Postovi: 92
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ama odakle ti sad pak to?


Kak bi rekli RTFM

Naravno ako i dalje pucaš na ovo.

Čak i da nije na ovoj listi testiranih memorija to ne bi značilo da nije kompatibilna već samo da nije testirana kao što recimo moj Mushkin nije testiran na mojoj 880G Extreme3 a veselo radi i na postavkama van specifikacija.
See for yourself - lista od GSkilla.

Citiraj:
Iskreno nisam isprobavao svoju zvučnu na tim pločama. No nema to neke veze ipak je to PCI kartica i sve kaj trebaš su driveri za svoj OS.
Ako ti nije problem, pošalji mi link na PM od drivera koje koristiš.....na Win7x64 koristim WDM drivere i nisam uspio upogoniti 5.1....
__________________
====
If you try and design something idiot proof, God will create a better idiot.
Quantum je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.06.2011., 00:05   #183
Tomek32
Banned
 
Tomek32's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 149
P67 je prakticki isti ko Z67 tako da ce radit bez problema.
Tomek32 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 00:09   #184
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor Quantum Pregled postova
See for yourself - lista od GSkilla.

Dobro koji dio one liste koju sam linkao nije jasan?
Pa lijepo ti stoji da je testirana s tom pločom.

I opet ponavljam, ona lista sa G.Skilla kao i sve ostale ne znače da ostatak memorija/ ploča nije kompatibilno već da samo nisu testirane te kombinacije.
Di bi došli da na svakom modelu ploče testiraju sve modele svih serija svih brandova
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 23:18   #185
Exy
Premium
Moj komp
 
Exy's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb, Črnomerec
Postovi: 475
Vratimo se na temu

Brzinski overclock, bez previše tweakanja:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1883910

http://3dmark.com/3dm11/1425066;jses...XHdeqCLYeRkY6n



Cpu je stavljen na 1,37V fixed, ovdje se vidi da se undervolta za 0,01. Turbo je isključen, power i core current limiti su povećani. Ostalo nije dirano.
Možda bi mogla i manja voltaža (iako sumnjam), stavio sam na 1,39 pa sam se spuštao, ispod 1,37 nisam još probao.
Inače ga držim na 4.0 1,25V jer nema nekog smisla previše ga frljiti.

Koga zanima, Batch je Costa Rica, 3101A034
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2011., 00:30   #186
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,695
Koji to hladnjak?
Temperature u loadu i idleu molim te. I do kojih temp je "zdravo" za 24/7 ?
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2011., 01:12   #187
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Vide se temp. na SSu iako AIDA ne grije proc kao LinX ili prime95 niti je neko mjerilo stabilnosti Sandya. Ovako kao on drzi proc je po meni najbolje ili malo vise. Ja imam 4.2 i 1.27v a temp se krcu oko 50 i sitno u svemu osim u kurionama gdje je temp 60 i koji c.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2011., 10:38   #188
gibo
Premium
Moj komp
 
gibo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 176
Za pržione kakve su ovih dana treba imati zvijer od kulera da ohladi proc na 4.5+ GHz. Moj zalman performa je solidan ali ne može se nositi sa OC na 4.5 a da se vent vrti na 1100 rpm-a (na tim okretajima je vent tih). Temp u igrama idu do skoro 70C. Trenutno je na 4.0 GHz sa 1.225v i taj setup će biti do jeseni.
__________________
gibo je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2011., 10:55   #189
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,519
Uz ovakve vrućine vanka, grehota je držati proc na 4.5GHz uz 1.35v+. Osobno svoga držim na 4GHz uz 1.18v i opet su temperature u idleu oko 40°C dok u loadu idu do 62-65°C. Ipak je temperatura zraka ovdje oko 30-32°C svaki dan.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2011., 11:18   #190
gibo
Premium
Moj komp
 
gibo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 176
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Uz ovakve vrućine vanka, grehota je držati proc na 4.5GHz uz 1.35v+. Osobno svoga držim na 4GHz uz 1.18v i opet su temperature u idleu oko 40°C dok u loadu idu do 62-65°C. Ipak je temperatura zraka ovdje oko 30-32°C svaki dan.
Drito to. Sa 4.0 idle oko 35 load do 65C. Viš mogao bi i ja probati još malo smanjiti voltažu da vidim oće biti stabilan. Ovu sam opalio ovak bezveze pa radi. Možda će mu biti dosta i 1.2v ili manje mada ne vjerujem.
__________________
gibo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.06.2011., 11:32   #191
vava
Premium
Moj komp
 
vava's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Dubrava kod Vrbovca
Postovi: 254
Tako su temperature i kod mene krecu, idle 35-38,a max mi je bio u bbc2 65, jedno 2h igranja,ali bez kucista
a imam ga na 4,5ghz i 1.29v
__________________

vava je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2011., 19:30   #192
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 870
Stigao cooler danas pa evo i mojih rezultata...

Max OC...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1890336 @1.55V

Zadnji multy na kojem se boota je x52..

Max OC za 24/7

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1890302 @1.35V

Trenutno ga drzim na 4.0 @ 1.18V
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 00:57   #193
Ossir
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 21
Pozdrav!
Jedno pitanje koje na netu ima 2 zagrižene skupine pristaša.
Dakle, do kojeg napona memorije je na sandy bridge platformi "sigurno" dizat.
Jedni kažu kupuj 1.5 V memoriju, 1.55 apsolutni plafon jer je memorijski kontroler u procesoru.
Drugi kažu, nema nikakve veze napon memorije i procesor diži koliko memorija ide.
Što vi kažete?
Imam 2x2 gb Corsair XMS3 1600 MHZ koji je deklariran na 1.65, dosad nisam probao dal radi na niže,
ali sam dobio stabilan rad na 1866 s jednom stepenicom više od 1.65 (mislim da je 1.665V),
je li to sigurni ili da tražim minimalni stabilan napon, budući da sandy baš i nema koristi od brze memorije, kako pišu na Tom's, x-bit i drugima?
Ossir je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 01:15   #194
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Ossir Pregled postova
Pozdrav!
Jedno pitanje koje na netu ima 2 zagrižene skupine pristaša.
Dakle, do kojeg napona memorije je na sandy bridge platformi "sigurno" dizat.
Jedni kažu kupuj 1.5 V memoriju, 1.55 apsolutni plafon jer je memorijski kontroler u procesoru.
Drugi kažu, nema nikakve veze napon memorije i procesor diži koliko memorija ide.
Što vi kažete?
Imam 2x2 gb Corsair XMS3 1600 MHZ koji je deklariran na 1.65, dosad nisam probao dal radi na niže,
ali sam dobio stabilan rad na 1866 s jednom stepenicom više od 1.65 (mislim da je 1.665V),
je li to sigurni ili da tražim minimalni stabilan napon, budući da sandy baš i nema koristi od brze memorije, kako pišu na Tom's, x-bit i drugima?
Nije ti isplativo forsirati s memorijom iznad 1600MHz. Bolje je probati s nižim naponom. Moja Kingston memorija je deklarirana na 1,65V, ali bez problema, već duži niz mjeseci, stabilno radi na 1,5V. Čini mi se da su na mojoj ploči zahvaljujući tome i nešto niži naponi na procesoru. Uglavnom, probaj s nižim naponom, 1600MHz ti je sasvim dovoljno.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 08:26   #195
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 447
Što točno znači da nije isplativo?

Naime imam mushkin red 1600 6-8-6-24 2 keksa od 2gb, jučer kupio ista 2 keksa i ne radi s ovim tajminzima nikako na 1600... kad sam stavio 1866 na 7-9-7-24 komp se bootao i sad sve radi OK. Imam i7 2600k, pa me zanima što je bolji izbor?
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 12:00   #196
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Što točno znači da nije isplativo?

Naime imam mushkin red 1600 6-8-6-24 2 keksa od 2gb, jučer kupio ista 2 keksa i ne radi s ovim tajminzima nikako na 1600... kad sam stavio 1866 na 7-9-7-24 komp se bootao i sad sve radi OK. Imam i7 2600k, pa me zanima što je bolji izbor?
Neisplativo znači da ne vrijedi riskirati skurenu memoriju ili joj smanjivati radni vijek dizanjem napona iznad 1.65V. To je već sam po sebi prilično visok napon za memoriju. Međutim, ako baš želiš viši takt, a možeš ga postići bez podizanja napona, onda samo naprijed.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 12:08   #197
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 447
Memoriju testiraš s memtestom ili nečim drugim nakon spuštanja napona?
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2011., 12:12   #198
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Memoriju testiraš s memtestom ili nečim drugim nakon spuštanja napona?
Da.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2011., 19:55   #199
kill
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 530
jedno brzopotezno, čim manualno podesimo Vcore, EIST više ne dira napon ?

dok je bilo pod "auto" primjetio sam da kad ga spusti na 1.6 GHz, i napon ode na ~0,98.
kill je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2011., 21:32   #200
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Mislim da ce ti sa offset voltazom radit. Malo isprobaj offset i razne levele LLCa. Na rucnoj v ne radi skoro ni na jednoj ploci ak se dobro sjecam.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2011., 22:08   #201
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Dobar savjet. I ja preporučujem offset voltažu. Uz moj lagani overclock na 4GHz komp savršeno radi s -0,06 offsetom. Kad proc nema posla voltaža pada ispod 0,9V, a pod punim opterećenjem ne prelazi 1,25V s tim da je load prosjek mnogo niži.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2011., 14:39   #202
kill
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 530
da, na offset se u idle spušta i Vcore, ali se LLC čudno ponaša, dosta overvolta u loadu, što jači LLC stavim, to više overvolta.

p.s.

http://bayimg.com/kajFlAaDK

43x100 MHz
Vcore offset +0,01V
LLC Medium ( 2 od 5 na Sabertoothu )
VRM Manual 350 kHz
VCCIO 0,9V
VCCSA 1,0V

postavke za VRM, VCCIO i VCCSA sam našao po forumima.

RAMi neće radit na deklariranom naponu od 1.35V i na stock postavkama, na 1.5V rade.

Ovo je odvrtilo 6h Prime95 blend test, priority 10.

Na 1.35V manual, uz ultrahigh LLC, i 46x100, sam odvrtio 1.5h Primea i malo igrao BC2 i Metro2033.

Pustit ću ovako, nemam vremena za ove zajebancije

Zadnje izmijenjeno od: kill. 18.08.2011. u 19:38.
kill je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2011., 19:57   #203
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,695
Pozdrav, jel ko zna u čem je fora. Pokrenem Prime 95 In (maximum heat, power consumption) Place large FTT, da si provjerim temp proca na full okretajima, i zruši mi se odma na početku na trećoj jezgri. Proc nije OC-an..temp su: 52-58c..




Uploaded with ImageShack.us
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2011., 22:48   #204
vex
U pod odma sada odma
Moj komp
 
vex's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: sl. brod
Postovi: 1,186
I5 2500K @ 5300

Asus Maximus IV Gene-Z

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1993263

Idle



Sobna temp ravno 30

Hlađeno vodenim vrijednim cca 700kn ( 240rad, pumpa i rezervoar je 5,25 combo, sklepao na brzinu da vidim koliko ide )

Moram malo još pročačkati, nije stabilno, ali na 5250 vrti sve
http://3dmark.com/3dm06/16035071
vex je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2011., 23:48   #205
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,537
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav, jel ko zna u čem je fora. Pokrenem Prime 95 In (maximum heat, power consumption) Place large FTT, da si provjerim temp proca na full okretajima, i zruši mi se odma na početku na trećoj jezgri. Proc nije OC-an..temp su: 52-58c..




Uploaded with ImageShack.us

Hmm, jel se rusi u every day stvarima ? ako da, garancija
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 00:36   #206
Overclock
Premium
Moj komp
 
Overclock's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 488
@zvonac

Posto je maticna gnjojgabajte u igri, kakva info o voltazama bi pomogla, opce me ne bi cudilo da ga drilla sa oscilacijama od 0.5v pod load-om.

Potreban software: cpu-z, aida 64, prime 95, linx,

Aida i cpu-z su monitoring dok ga deres prime-om ili linx-om, prvo uprati kakve su voltaze dok je bios na auto, a onda uprati stanje kad ih sve rucno podesis na defaultne za taj proc.
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 09:11   #207
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,695
Riješeno, trebal sam u biosu one gluposti isključit CE1, EIST itd.. Sad je ok, ma mislim nisam nikad imal problema s kompom, al reko, idem videt max temp. i upalim Prime 95. Ono bum shvatil ko neki bug u BIOS-u. Još je jedan tip imal isti problem, dok mi nije rekel kaj da napravim.
Usput, ak se kom da prokometirat temperature? Prime 95 load, cooler 2000rpm..
Default proc


Uploaded with ImageShack.us
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 09:45   #208
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,537
Skini real temp 3.69 i s njim mjeri temp.Btw ako je do biosa, jel to zadnji bios na ploci ili ? ako ne obavezno stavi zadnji.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 09:47   #209
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,695
Zadnji je Beta BIOS F7a, al pričekal bum službenu tj finalnu verziju..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 12:42   #210
vex
U pod odma sada odma
Moj komp
 
vex's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: sl. brod
Postovi: 1,186
i5 2500K @5350

Asus Maximus IV Gene-Z


http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1993935

Sad je red skinuti pasivce i pastu promjeniti na ploči koja btw kick ass , odličan komad hardvera
vex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na