|
![]() |
#3121 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Ima tko kakvu preporuku za PC sluške isključivo za gaming, dakle mic obavezan, ali da su što lakše i da uši nisu na plus 700°C sad po ljeti (znojenje) - sve si razmišljam o nekim laganim kao što operateri u pozivnim centrima imaju, samo da su ono, kvalitetne. Dakle ne tražim basseve i noise cancellation nego da se može solidno igrati, a da ne smetaju na glavi... Primarrno gledam "open-back" tip jer je tiha soba i nema ukućana da nekome smeta curenje zvuka. Žične/bežične svejedno, dok god imaju 3.5mm. U sobi su Z906 spojeni optikom pa bi ih samo prištekavao po potrebi na kontroler... edit: evo gledam Drop+Sennheiser PC38X, izgledaju ok po reviewima, tako nešto, samo ove su prilično paprene. edit2: Sennheiser Game One isto OK, isto papreno (1250 kn)... dobro što nema neš takvo za nas casual gamere ![]() edit3: prošao sam zadnjih 6-7 stranica tu na forumu i koliko vidim ili je 1200+ kn ili je 200 kn, ne vidim neš između, 500-600, koliko bi dao za casual sluške koje će se koristiti samo kod gaminga kojeg za sad nema baš puno. Sve ostalo, filmovi, muzika, ide na razglas. Zadnje izmijenjeno od: dakky. 13.07.2022. u 03:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3123 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Jer, gledajući njih, ima sigurno ima alternativa od 200-500kn. Isto su glomazne, isto su velike over ear, itd. Pa me zanima zašto baš te? ![]() Zašto ne neke Steelseris, Logitech ili npr. HyperX? Npr. Logitech G335, lagane, platnene, cca 300kn (3.5mm). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3124 |
Uptime freak
|
Nisam odabrao Sennheiser. Google je- ukucaš li ove ključne pojmove - "sweating, gaming, headset" - prvo dobiješ odgovor da tražiš open-back sluške. Nisam imao pojma razliku između closed i open dok to nisam vidio i zaključak je definitivno da bi open. Onda kreneš Googlat "open back gaming headset" i na valjda svim stranicama, od Tom's hardwarea do RTINGS-a, svi preporučuju Sennheiser. I eto me na Sennheiseru ![]() Prevrtio sam temu i ne vidim baš niti jedne koje bi odgovarale upitu. Sve su closed-back i glomazne i ogromne over-ear za "esports" ilitiga "pro-gamere". Nema neš za casual upotrebu da rade svoj posao (čitaj: neki lagani plastičnjak sa dobrom kvalitetom zvuka) Zadnje izmijenjeno od: dakky. 13.07.2022. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3125 | |
gladan sam
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
da nemam 4 para slusalica, cak bi ih uzeo za probu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3126 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Drugo, open back se većinom radi kod slušalica za mjuzu i kvalitetnijih slušalica. Zato su uvijek Audiotechica, Sennheriser i ekipa u istoj rečenici s open-back, jer im je to namjena (većinom studijske slušalice). Gaming i open-back ne idu u istu rečenicu. Tebi treba nešto platneno i lagano, jer open back samo po sebi znači 1000+ kuna i više nije casual. ![]() Ono što ti trebaš je platno i lagano. Ili in-ear. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3128 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Headset i headphones nisu isto. ![]() AKG K240 su studijske slušalice bez mikrofona, pa ne vidim baš poveznicu s onim što si napisao (casual gaming ali je mikrofon must). ![]() Ti moraš prvo reći što ti ustvari želiš. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3129 |
Uptime freak
|
Cjepidlačiš. Recimo da tražim slušalice s mikrofonom umjesto headseta pa sam u pravoj temi ![]() Ako u gaming headsetima budem tražio open-back headset, uputit će me na ovu temu, jer kako i sam kažeš, open back i gaming baš ne idu zajedno. Negdje pitanje mora biti stavljeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3130 |
Premium
|
Pa to ti i govorim. ![]() Ne cjepidlačim nego ti govorim da to ne ide jedno s drugim. ![]() Tražiš: Open back. Tražiš mikrofon. Tražiš da nisu 200EUR. Jel tako? Ako je tako, nema takvih. Open-back = audio/studio. Audio/studio =/= mikrofon. Audio/studio + mikrofon =/= >600kn. I to ti cijelo vrijeme govorim. Open back slušalice ima dosta, i to dobrih za ok lovu. Nema s mikrofonom. Ali ok, dosta od mene, sretno s potragom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Kupi slušalice koje ti najviše odgovaraju i onda na njih pripašeš ModMic i nemaš brige. ![]()
![]() |
#3133 |
Uptime freak
|
Kad je već tako, iako je ModMic skup, pada mi na pamet kakvo DIY rješenje, a pošto sam očigledno zabrijao na open-back, možemo se i vratiti na temu i pitati što uzeti do 100€ da je open-back. I maknuti gaming iz varijable. Edit: DIY rješenje se nameće samo od sebe upravo uz AKG K240 - u ovom obliku Zadnje izmijenjeno od: dakky. 13.07.2022. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3134 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.links.hr/hr/mikrofon-tru...mico-100509059 Makneš kada ti smeta na stolu? Ili razer ima dobrih riješenja po 400kn (Amazon i njuškalo još i jeftinije). I još da dodam, vidim da se Sennheiser HD559 klasificira kao open-back. One su odlične, samo nisu ni malo lagane niti prozračne. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3137 |
Uptime freak
|
Vraćamo se na temu pomalo. Mic ću već nekako riješiti dakle, i da nije detachable kabel (Grado pišu nema, a kažu dosta bolji izbor, ali i nešto skuplji?).. Audio-Technica ima detachable, po ovom kažu najbolji izbor AKO ne smeta znojenje haha. itd itd. ali ima upgradable earcups (tu smo već na 200€+) Ispada da je taj AKG gore zapravo idealan po pitanju svega i kvalitete i cijene i mase.. Ima još kakvi savjet ili da uzmem to i bok? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Uptime freak
|
Evo da javim da su sluške stigle, isprobao, ovako na prvu mi se čini dosta loš zvuk, nisam ja audiofil niti imam hi-fi opremu, ali sam promjenio dosta consumer-grade sluški posljednjih godina i ove su mi najčudnije do sad. Istina, nikad nisam imao taj semi-open dizajn, ali evo, ovako na prvu, zatvorene HyperX Cloud II u direktnoj usporedbi mi nekako bolje zvuče i ako ništa, glasnije su. Ovako na prvu AKG me podsjeća na kakve in-ear kineske jeftinjave.. možda to tako treba, a možda sam falio namjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3141 | |
Premium
|
Citiraj:
a ja tu na oglasniku imam odlične sennheiser HI-FI, open back bez mikrofona za manje novaca... ljudi se pale na te plastičnjake "gejming sa bezbroj boja" a zvuk užaš - čak i za igranje i slušanje YT videa.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|