Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.03.2019., 00:13   #9901
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,330
ne bi mu bio problem.



ali za gledanje tv-a soundbar ce mu dati impresivniji zvuk, sub, jel.



aktivni zvucnici su super, ako na njih dodas sub (pod uvjetom da uopce imaju izlaz za sub)



tipa KEF LSX je brutala, ali bez suba nije to to. Ali ta igra kosta 2 soma eura.. ali i imas zvuk da se useres.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 00:26   #9902
donkimizer
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 22
Ne trebaš izlaz za sub na aktivnim zvučnicima.
Na izvor spojiš Y-splitter i pošalješ par činčeva u sub.
Ima i aktivnih zvučnika sa boljom bas ekstenzijom od LSXa, za one koji ne vole komplikacije i ne trebaju baš grmljavinu.
donkimizer je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 00:52   #9903
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,330
Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Ne trebaš izlaz za sub na aktivnim zvučnicima.
Na izvor spojiš Y-splitter i pošalješ par činčeva u sub.
Ima i aktivnih zvučnika sa boljom bas ekstenzijom od LSXa, za one koji ne vole komplikacije i ne trebaju baš grmljavinu.

kako bi spojio sub kada iz tv-a saljes optikom zvuk u zvucnike?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 01:05   #9904
donkimizer
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
kako bi spojio sub kada iz tv-a saljes optikom zvuk u zvucnike?

Pa, ako zvučnici nemaju izlaze, stavio bi HDMI audio spliter na HDMI ARC izlaz i onda na njega Y-splitter.

Ali kolega Ante se nije izjasnio da želi subwoofer (niti soundbar), pa nema smisla zasad raspravljat o toj problematici.
donkimizer je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 11:29   #9905
Ante001
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Split
Postovi: 54
Ma amater veliki tu ste u pravu , nije mi u cilju komplicirati zbog toga mi je i potreban savjet, sto se tice soundbara njegova primarna najmjena je za filmove dok bi moja bila glazba dok sekundarno za filmove iz tog razloga zadrzao bi se na aktivnim zvucnicima pa ako moze neki prijedlog vezano uz njih, sto se tice subwoofera bilo bi pozeljno sto kolega donkimizer preporucuje sa HDMI audio spliter ukoliko je moguce pa u buducnosti da se moze nadograditi ukoliko bude potrebe.
Ante001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 16:23   #9906
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,330
ma o kakvom hdmi spliterru vi pricate, dajte neki link
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 16:28   #9907
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,937
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 18:26   #9908
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,330
ma takve gluposti me ne zanimaju to mi je grunfanje bespotrebno i kompliciranje zivota,a da ne govorimo kakav ce finalni proizvod dobiti i kakav signal izbaci van taj adapter.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 18:59   #9909
donkimizer
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ma takve gluposti me ne zanimaju to mi je grunfanje bespotrebno i kompliciranje zivota,a da ne govorimo kakav ce finalni proizvod dobiti i kakav signal izbaci van taj adapter.

Pa pitao si kako riješit specifičan problem. Tko kaže da nema takvih kvalitetnih splittera?
Uostalom, ako te brine kvaliteta zvuka onda ti televizor vjerojatno ne bi trebao biti izvor.
donkimizer je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 19:09   #9910
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,330
cijelo pitanje je totalno nedoreceno i povrsno.



Autor koliki mi se cini sam nema pojma ni sto ima ni sto ce slusat ni preko cega.



Za tako povrsno pitanje, soundbar mu je najbolje rjesenje.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 20:53   #9911
Ante001
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Split
Postovi: 54
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova


Autor koliki mi se cini sam nema pojma ni sto ima ni sto ce slusat ni preko cega.

Naglasio sam par puta da bi volio preporuku aktivnih zvucnika do cijene 5500kn, nemogu jednostavnije , zvucnici bi sluzili uz TV gdje bi slusao glazbu preko usb sa TV i gledao filmove.. Soundbar je vise za filmove dok za glazbu ne dok bi aktivni trebali posluzit u oba segmenta, zvucnici bi se ponekad postavili uz PC takoder za slusanje glazbe zavisi o potrebi.
Ante001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 22:10   #9912
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 493
Naprimjer, u Sonus artu je akcija na Marantzov CD receiver za 3000 kuna, i Q acoustics 3020 zvučnike za 2400.

Za budžet koji imaš dobit ćeš puno više nego tražiš - uz 2 optike (1 za TV, drugu za što hoćeš još, kajjaznam - konzolu? DVD?), imaš i CD, FM, mrežu za streaming, plus jedan analogni ulaz za možda gramofon ili kazetofon

Zvučnici su vrlo dobri sigurno , i imat ćeš sasvim solidan sound, bio ti amater ili profić
I ne moraš nikud posebno hodat. Sigurno ima tih kombinacija još, ovo je samo jedna od njih. Malo prosurfaj, naći ćeš ziher.
jean luc je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 23:08   #9913
Ante001
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Split
Postovi: 54
Budem hvala na savjetu, dobio sam preporuku jos za zvucnike ADAM T7V, Edifier S3000 ili Dali Zensor 3 i Onkya 9011 pojacalo tako da ce nesto od toga bit kupljeno, kako kazete sad je vikend pa cu malo posurfat do ponedjeljka.
Ante001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2019., 23:32   #9914
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 493
Citiraj:
Autor Ante001 Pregled postova
Budem hvala na savjetu, dobio sam preporuku jos za zvucnike ADAM T7V, Edifier S3000 ili Dali Zensor 3 i Onkya 9011 pojacalo tako da ce nesto od toga bit kupljeno, kako kazete sad je vikend pa cu malo posurfat do ponedjeljka.
Ok, samo pazi, taj novi Onkyo ti više nema digitalni ulaz kao stari 9010 model.

Inače su to vrlo dobre komponente, posebno zvučnici, pa ti se isplati dodati za DAC - u Splitu ti Media audio drži Pro jec, koji ima mali DAC sa optičkim i koaksijalnim ulazom za cca 100 eura. Te tri komponente bi ti trebale isto biti unutar budžeta kojeg imaš.
jean luc je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 13:57   #9915
gbijelic
Premium
Moj komp
 
gbijelic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Oslo
Postovi: 774
Pozdrav,

dali netko ima spojen komp sa pojacalom preko digitalnog izlaza sa kompa Realtek HD

Imam plocu asus prime b250m i pojacalo Rotel RA12, vidim u windowsima da zvuk ide preko digi izlaza ali nemogu dobit zvuk na pojacalu...

spojeno je preko 3.5mm sa crnog izlaza iz zvucne na chinch u pojacalo (posto pojacalo ima DAC u sebi)

drivere od zvucne sam probao updejtat, ploca ima najnoviji update...

neznam sto radim krivo...jel moze pomoc
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 15:40   #9916
messiah
aka Mithrandir
Moj komp
 
messiah's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 388
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Pozdrav,

dali netko ima spojen komp sa pojacalom preko digitalnog izlaza sa kompa Realtek HD

Imam plocu asus prime b250m i pojacalo Rotel RA12, vidim u windowsima da zvuk ide preko digi izlaza ali nemogu dobit zvuk na pojacalu...

spojeno je preko 3.5mm sa crnog izlaza iz zvucne na chinch u pojacalo (posto pojacalo ima DAC u sebi)

drivere od zvucne sam probao updejtat, ploca ima najnoviji update...

neznam sto radim krivo...jel moze pomoc
Ne znam kako je na najnovijim pločama, ali sjećam se da je na starijim pločama u driverima znala biti "auto-detect" opcija koja je detektirala da li ti je kabel uštekan, i to nekad nije radilo najbolje.
Provjeri da li imaš tu opciju negdje pa je isključi.
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 16:36   #9917
gbijelic
Premium
Moj komp
 
gbijelic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Oslo
Postovi: 774
Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Ne znam kako je na najnovijim pločama, ali sjećam se da je na starijim pločama u driverima znala biti "auto-detect" opcija koja je detektirala da li ti je kabel uštekan, i to nekad nije radilo najbolje.
Provjeri da li imaš tu opciju negdje pa je isključi.
Jest, stoji da ima kabel i detektira kad ustekam...prebacim da zvuk ide preko Realtek digi out, al jednostavno nema zvuka na pojacalu stoji da je ulaz na coax 1 di je kabel i ustekan

kontam da nesto nisam dobro odabrao na postavkama zvucne
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 18:31   #9918
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,403
Ako spojiš na taj isti kabel neki drugi izvor zvuka, primjerice smartphone, imaš li zvuk kroz pojačalo?

Ako ne, pogledaj jesi li odabrao dobar ulaz: ako si primjerice spojio na AUX1, moraš odabrati AUX1 na pojačalu.

Izlaz iz zvučne 3.5mm nije digitalni! On se NE spaja na COAX Digital Input!
Spoji na AUX1 ili AUX2, iako možeš komotno i na CD ili TUNER. Na PHONO nemoj jer je ulazni sklop drugačiji, namijenjen za niže signale iz gramofona.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 18:33   #9919
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 493
Rijetke ploče imaju coax izlaz, uglavnom imaju optiku. Kakav kabel koristiš? Postoje tzv. Mini optički konektori koji su sumnjivo nalik ovome što spominješ
jean luc je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 18:37   #9920
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,403
Picard, njegova ploča izgleda nema nikakav digitalni audio out:



Soruce: https://www.asus.com/Motherboards/PR...50M-A/gallery/
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 18:54   #9921
gbijelic
Premium
Moj komp
 
gbijelic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Oslo
Postovi: 774
https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B250M-PLUS/

ovo je ploca, crni izlaz je digitalni 3.5mm, kupio sam kabel koji je 3.5mm na chinch

https://www.aliexpress.com/item/HIFI...458943747.html

ovakav slican

tako da mora radit al nema zvuka
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 19:14   #9922
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 493
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B250M-PLUS/

ovo je ploca, crni izlaz je digitalni 3.5mm, kupio sam kabel koji je 3.5mm na chinch

https://www.aliexpress.com/item/HIFI...458943747.html

ovakav slican

tako da mora radit al nema zvuka
Sad sam gledao manual, za crni izlaz piše:

Rear Speaker Out port (black). This port connects the rear speakers in a 4.1 channel, 5.1 channel, or 7.1 channel audio configuration

To ti je sve analogni out.
jean luc je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 19:19   #9923
gbijelic
Premium
Moj komp
 
gbijelic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Oslo
Postovi: 774
Neznam zast mi onda windows i zvucna pokazuju da imam opticki izlaz od realteka
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 19:25   #9924
fanATIk
NITKOV
Moj komp
 
fanATIk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb / Maksimir
Postovi: 3,555
3,5 mm teško da je digitalni.
A i nisam ziher da spajaš na dobar izlaz.

4. Center / Subwoofer port (orange). This port connects the center/subwoofer speakers.
5. Rear Speaker Out port (black). This port connects the rear speakers in a 4.1 channel,
5.1 channel, or 7.1 channel audio configuration.
6. Line In port (light blue). This port connects to the tape, CD, DVD player, or other
audio sources.
7. Line Out port (lime). This port connects to a headphone or a speaker. In the 4.1, 5.1,
and 7.1-channel configurations, the function of this port becomes Front Speaker Out.
8. Microphone port (pink). This port connects to a microphone.
9. Side Speaker Out port (gray). This port connects to the side speakers in a
7.1-channel audio configuration.

Izvor:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...S_UM_print.pdf



Edit; ekšeli ima spdif konektore na ploči.

Digital audio connector (4-1 pin SPDIF_OUT)
Connect the S/PDIF Out module cable to this
connector, then install the module to a slot
opening at the back of the system chassis.

Tak da ak si dobio taj kabel s modulom u paketu, spoji to i imaš digitalni izlaz.
__________________




Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Fortron Bluestorm II 500W
Kejs u izgradnji
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Canon CanoScan 4400F
Win 10




Unique case by fanATIk




Avatar BIG SIZE

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 16.03.2019. u 19:32.
fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 19:39   #9925
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 493
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Neznam zast mi onda windows i zvucna pokazuju da imam opticki izlaz od realteka
Ploča ti ima interni SPDIF header, al nemaš taj izlaz na stražnjem panelu. Isto tako, digitalni optički i coax varijante SPDIFa nisu iste (iako ih možeš preko posebnog adaptera kombinirat), jer je coax električni, a optički, jelte - optički. Vjerojatno ti treba neki konektor koji upikneš u header, pa onda iz njega u isti takav u pojačalu. Više bi se kladio na optiku da će radit nego na coax, al nisam primjetio u manualu da piše točno koji je (oba su SPDIF protokol).
jean luc je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 20:05   #9926
donkimizer
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 22
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B250M-PLUS/

ovo je ploca, crni izlaz je digitalni 3.5mm, kupio sam kabel koji je 3.5mm na chinch

https://www.aliexpress.com/item/HIFI...458943747.html

ovakav slican

tako da mora radit al nema zvuka

Fulao si puno, manual od matične ti je prijatelj, a osim toga mislim da su izlazi kolor kodirani već standardno.


Znači na zeleni izlaz spajaš ovakav kabel:





Ne "sličan" tome, nego baš takav dakle sa dvije crne crte (TRS) na 3.5mm strani.
Sretno.
Digitalni izlaz nemaš na matičnoj, on je uglavnom nekakav kockasti i vidi se iz svemira, a softver je valjda defaultan za sve Realtek uređaje, pa ti je i digitalni ponuđen iako nije realiziran.
donkimizer je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 20:51   #9927
gbijelic
Premium
Moj komp
 
gbijelic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Oslo
Postovi: 774
Ma znam ja 3.5mm stereo

nego posto mi je pojacalo sa DACom treba ga iskoristit jer je bolji od Realtek zvucne

a plocu sam kupio polovnu tako da nisam ni obratio paznju na to. moracu narucit taj modul..hvala btw
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 22:02   #9928
Kal-EL
Premium
Moj komp
 
Kal-EL's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 470
Ima tko kakvu preporuku za stereo pojačalo do cca 500 eura?
Zvučnici su kef q500, sve se pušta sa servera media plejer om trenutno.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Kal-EL je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 22:34   #9929
messiah
aka Mithrandir
Moj komp
 
messiah's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 388
Citiraj:
Autor Kal-EL Pregled postova
Ima tko kakvu preporuku za stereo pojačalo do cca 500 eura?
Zvučnici su kef q500, sve se pušta sa servera media plejer om trenutno.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Marantz na akciji, 3k kn:
https://www.ronis.hr/integrirano-poj...Black/product/
messiah je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na