Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.02.2002., 14:14   #1
htg
Premium
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: croatia
Postovi: 59
A7V na 133....da li to moze?

Imam ploču A7V kt 133 bios v1004...duron 750...probavao sam overclokirati, najprije pokusavajuci dosegnuti tih 133, najvise sto sam dosao, a da je komp htio postati, je 117...ali nije dosao do windowsa .. Sada mi radi na 111, 7.5x 1.7v na 832..stabilno.
Sve drugo, dizanje multiplayera i napona nije me bas odusevljavalo. U 3d marku 2001 su rezultati bili ili malo bolji ili losiji, uz veliko zagrijavanje procesora (50c). Imam Thermaltake volcano 6, temperatura je sada na 41, ne prelazi 48 nakon benchanja ili natjeravanja po zahtjevnijim muzickim programima.
Interesira me, da li se moze nekako dosegnuti tih 133...?? )
Pregledavao sam razne stranice, ovdje mi se ekipa čini ok, nadam se da neko ima nekih saznanja..
Zahvaljujem Ozrenu na odgovoru u vezi athlona xp. Zoran.
htg je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2002., 15:56   #2
ozren
PC Ekspert
 
ozren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Postovi: 1,213
Re: A7V na 133....da li to moze?

Citiraj:
Originally posted by htg
Imam ploču A7V kt 133 bios v1004...duron 750...probavao sam overclokirati, najprije pokusavajuci dosegnuti tih 133, najvise sto sam dosao, a da je komp htio postati, je 117...ali nije dosao do windowsa .. Sada mi radi na 111, 7.5x 1.7v na 832..stabilno.
Sve drugo, dizanje multiplayera i napona nije me bas odusevljavalo. U 3d marku 2001 su rezultati bili ili malo bolji ili losiji, uz veliko zagrijavanje procesora (50c). Imam Thermaltake volcano 6, temperatura je sada na 41, ne prelazi 48 nakon benchanja ili natjeravanja po zahtjevnijim muzickim programima.
Interesira me, da li se moze nekako dosegnuti tih 133...?? )
Pregledavao sam razne stranice, ovdje mi se ekipa čini ok, nadam se da neko ima nekih saznanja..
Zahvaljujem Ozrenu na odgovoru u vezi athlona xp. Zoran.
S plocom kao sto je A7V, tj. s nekom plocom koja se bazira na KT133 (bez A) chipsetu sanse da dostignes FSB od 133MHz-a su 0 (nula). 111MHz FSB je cak vrlo dobro za taj chipset. To je to
__________________
Nissan GT-R Black Edition
ozren je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 04.02.2002., 16:21   #3
ibark
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2002
Lokacija: Otočac
Postovi: 7
Ja imam A7V-133-C matičnu (to je ona verzija bez RAID podrške) i u nju sam ubo Athlon 1000/266 koji normalno radi na 133 MHz FSB no trenutno je na 150 i radi sasvim normalno. Nakon višesatnog 100%-tnog opterećenja temperatura dostigne maximum 56 Celzijevih.
__________________
***************
***************
**www.ducati.it**
***************
***************
ibark je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2002., 18:21   #4
ozren
PC Ekspert
 
ozren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Postovi: 1,213
Citiraj:
Originally posted by ibark
Ja imam A7V-133-C matičnu (to je ona verzija bez RAID podrške) i u nju sam ubo Athlon 1000/266 koji normalno radi na 133 MHz FSB no trenutno je na 150 i radi sasvim normalno. Nakon višesatnog 100%-tnog opterećenja temperatura dostigne maximum 56 Celzijevih.
Ne mijesaj A7V i A7V133... to su dvije razl. stvari.

O.
__________________
Nissan GT-R Black Edition
ozren je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2002., 22:35   #5
htg
Premium
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: croatia
Postovi: 59
..eh...al moja je samo A7V 133...bila je dobra kada sam slagao kantu, a sad...siroče...
htg je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 01:14   #6
ibark
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2002
Lokacija: Otočac
Postovi: 7
Na http://www.asus.com.tw/mb/socketa/a7v/overview.htm
Piše da "Such new chipset is ASUS's first Socket A version to incorporate 200MHz FSB and 1.5GB PC133 / PC100 / VCM133 SDRAM capability in the x86 platforms. This marvelous mainboard features support for Stepless Frequency Selection, a new technology which allows CPU frequency setting to be set in 1MHz-increments " a mislim da i onaj 133 u oznaci KT133 nečem služi.
Then again...
__________________
***************
***************
**www.ducati.it**
***************
***************
ibark je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 07:24   #7
ozren
PC Ekspert
 
ozren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Postovi: 1,213
Citiraj:
Originally posted by ibark
Na http://www.asus.com.tw/mb/socketa/a7v/overview.htm
Piše da "Such new chipset is ASUS's first Socket A version to incorporate 200MHz FSB and 1.5GB PC133 / PC100 / VCM133 SDRAM capability in the x86 platforms. This marvelous mainboard features support for Stepless Frequency Selection, a new technology which allows CPU frequency setting to be set in 1MHz-increments " a mislim da i onaj 133 u oznaci KT133 nečem služi.
Then again...
to kaj podrzava PC133 memoriju (a od tud i ime KT133) ne znaci i da podrzava FSB od 133... Imas test KT133 a nakon toga i KT133A (koje podrzavaju FSB od 133) ploca na nasim stranicama pa procitaj ak te zanimaju detalji.
__________________
Nissan GT-R Black Edition
ozren je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 10:54   #8
ibark
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2002
Lokacija: Otočac
Postovi: 7
Ali A7V133, A7V133-C i A7V133-M su bazirane na KT133A chipsetu, a A7V, A7V-E, A7V-M i A7VPro na KT133.
Htg koji točno chipset imaš??

Ozren, pitanje:
Znači ako matična podržava PC133 ram a ne i sabirnicu na 133 znači li to da zapravo taj ram radi na 66 tj. 100 MHz?
__________________
***************
***************
**www.ducati.it**
***************
***************

Zadnje izmijenjeno od: ibark. 06.02.2002. u 12:58.
ibark je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 11:52   #9
dpajur
PC Ekspert
 
dpajur's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Luksemburg
Postovi: 694
Citiraj:
Originally posted by ibark
Ali A7V, A7V133-C i A7V133-M su bazirane na KT133A chipsetu, a A7V, A7V-E, A7V-M i A7VPro na KT133.
Htg koji točno chipset imaš??
Dvaput si naveo A7V. Tocno je samo da je bazirana na KT133 chipsetu.

Citiraj:
Ozren, pitanje:
Znači ako matična podržava PC133 ram a ne i sabirnicu na 133 znači li to da zapravo taj ram radi na 66 tj. 100 MHz?
KT133 moze raditi sa ramom u asinkronom modu, tako da mozes imati FSB na 100, ram na 133.
__________________

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 13:04   #10
ibark
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2002
Lokacija: Otočac
Postovi: 7
My fault, sorry
But still, htg je napisao da je njegova ploča A7V 133, samo me zanima da li je to A7V133 sa KT133A chipsetom ili A7V sa KT133.
__________________
***************
***************
**www.ducati.it**
***************
***************
ibark je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.02.2002., 14:27   #11
dpajur
PC Ekspert
 
dpajur's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Luksemburg
Postovi: 694
Citiraj:
Originally posted by ibark
My fault, sorry
But still, htg je napisao da je njegova ploča A7V 133, samo me zanima da li je to A7V133 sa KT133A chipsetom ili A7V sa KT133.
nema frke.. nego vjerojatno ce se covjek sam javit, al on gore veli da ima A7V kt 133, kaj bi meni znacilo asus a7v maticnu sa via kt133 chipsetom, sto pase zajedno.

a i problem oko 133mhz fsb-a isto pase sa kt133 i asus a7v
__________________

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2002., 14:39   #12
htg
Premium
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: croatia
Postovi: 59
Ploca je A7V kt133, nije revizija, ja sam je kupio cim je izasla na trziste, nedugo nakon toga su krenuli s revizijama...Nista, vrijeme je za slaganje nove masine
Mada ovo radi sasvim pristojno. Podigao sam brzinu na 111, procesor je sada na 832 mhz i radi stabilno. Radi i do 117 ali sam primjetio da se voli "zbuniti" u radu. U 3dMarku 2001 rezulatat mi je 2774 s ovom postavkom. Imam 256+128 rama 133. Pokusao sam izvaditi ovaj od 128, misleci da cu mozda moci dignuti brzinu sabirnice na vise, ali nista se ne mijenja. Pozdrav.
htg je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2002., 16:18   #13
FANCY
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zollstrasse 69, 8212 Neuhausen, Druga
Postovi: 21
Moram se malo umijesati.
Moglo bi i da radi na 133 MHz FSB stim da imas odlicne RAM Module dobre kavlitete ne neki No NAME divljak iz Taywana.
Recimo Simens,Kingston,Infineon itdd jer stara ASUS P3BF je kod mene radila sa proc PIII 800 na 124 MHz FSB(standard na 100MHz FSBsa modilima PC 100 Simens+Infineon) bez i jednog jedinog psoblema ali opet ovisi koji hardwer imas u compu krace receno sve igra ulogu a Ram ponajvise.
FANCY je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2002., 13:39   #14
dpajur
PC Ekspert
 
dpajur's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Luksemburg
Postovi: 694
Citiraj:
Originally posted by FANCY
Moram se malo umijesati.
Moglo bi i da radi na 133 MHz FSB stim da imas odlicne RAM Module dobre kavlitete ne neki No NAME divljak iz Taywana.
Recimo Simens,Kingston,Infineon itdd jer stara ASUS P3BF je kod mene radila sa proc PIII 800 na 124 MHz FSB(standard na 100MHz FSBsa modilima PC 100 Simens+Infineon) bez i jednog jedinog psoblema ali opet ovisi koji hardwer imas u compu krace receno sve igra ulogu a Ram ponajvise.
nema ovo veze sa ram-om, meni BX maticna radi na 150mhz FSB.
ovdje je kocnica via kt133 chipset. tek je kt133a u stanju raditi na 133mhz FSB.
__________________

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2002., 15:01   #15
FANCY
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zollstrasse 69, 8212 Neuhausen, Druga
Postovi: 21
djapur imas pravo sto se tice chipseta ali jedno je sto ne podrzava a drugo je da (MOZDA) hoce radit na FSB-u 133 MHz i da nece imati problema sa drugim komadima hardwera oko peopterecenosti ili previsokog FSB-a.
Dakako ako ne pokusa nece znati a kao sto si sam rekao da ti je BX radio na 150 MHz FSB zasto i ovaj koji je noviji nebi radio na 133. I opet da napomenem ne podrzava 133 MHz FSB ali bi mogao radit..
FANCY je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2002., 18:06   #16
dpajur
PC Ekspert
 
dpajur's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2000
Lokacija: Luksemburg
Postovi: 694
taj chipset prosao je milion review-a na netu i jednostavno se ispostavilo da nije stabilan na visim FSB-ovima. ovisno o ploci rezultati su varirali no gornja granica je bila oko 110mhz.

sto bi rekli da cak i sa teskim modifikacijama taj chipset jednostavno nema sanse raditi na 133mhz fsb.

zato mislim da nema smisla kriviti ram ili komponente, jer stotine ljudi su prosle istim putem i utvrdili da chipset nije stabilan na visim FSB-ovima. drugo bi bilo da nekome radi na 133 a nekome ne, pa mozes kriviti napajanje, ram, reviziju ploce, chipseta ili nesto drugo.
__________________

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2002., 09:37   #17
FANCY
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zollstrasse 69, 8212 Neuhausen, Druga
Postovi: 21
Ok kako zelis ali imam ljude koji imaju isti chipseti cloaku i preko ali nema veze jer to je proslost a lega ima novu plocu ili ce je imati.
FANCY je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2002., 03:27   #18
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp
 
Beren's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: Vječno u labu...
Postovi: 1,493
Mogli ste onda kolegi preporucit da se ne zeza sa dizanjem FSB-a nego da promijeni mnozitelj cpu-a i dovidjenja.

Daklem kolega, ako imate plocu A7V i kao sto rekoste jednu od prvih primjeraka onda morate imati dva seta dip switcheva na njoj.
Ako, jelte , taj vas duron ima spojene L1 bridgeve slijedi vap dizanje mnozitelja procesora preko tih dip switcheva.
Na ploci je takodjer i set jumpera koji se nalazi direkto ispod socketa kad se gleda prema AGP portu, njima promijenite napon na procesoru (vjerujem da cete to morat ucinit).

Ploca podrzava napo do 1.85 volti izlaznog napona na socketu, a ako vam zatreba vise, a voljni ste lemit samo mi se javite na mail, imam shemu dizanja do 2.05 volti.
__________________
Beren je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2002., 13:34   #19
htg
Premium
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: croatia
Postovi: 59
..lega je probao dizat FSB, mnozitelj, voltazu, sve zajedno...nema sto nije probavao...osim lemio..
Na kraju cijele price ostao je na 832 mhz, mnozitelj 7.5, sabirnica na 111..tu je pokazao najbolje rezultate i u radu i u benchmarku. Radi stabilno, osjetno bolje nego na defaultu. S dizanjem mnozitelja i napona, FSB default, rezultati su slabiji od sadasnjih, s vecim zagrijavanjem procesora. Ostavit cu ovako, jer sve sljaka ok. Hvala Vam svima na replayima. Zoran

duron 750@832, 33-51 Celsius
A7V kt133, 384 rama
Leadtek GeForce 2 MX400/64mb sdram
IBM 40 ATA100
Sb Live
LG CDRW 16/10/40
LG 40x
3D Mark bench - 2778
....eto
htg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na