Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.07.2019., 21:20   #2251
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,345
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
ZG istok, al nešto mi govori da mora postojat kvaka oko tog Dubrovnika ali ubij me, ne pada mi na pamet, iliii si ti majstor trenutno na godišnjem u Dubrovniku
Pa ono s obzirom da nisi napisao grad pomislio sam ako je Dubrovnik mogo bi ja otic pa to "spajat" par dana da odma ispadne kao mini godisnji .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 21:47   #2252
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Sve 5, da je Dub. u pitanju dogovorili bi se mi vidim brzinski .

Zadnja šansa ako Nikky uzima terene prema kopnu, ljeti.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 18:20   #2253
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Kako mi je ovo promaklo ?
Bit će da je zbog Ultre
:_piše_radni_putni_nalog_: u Zg

Ajd bona, valjda ima netko u Zg tko zna i može to odraditi ??
Da ne govorim da treba "poznavati teren" ako nešto treba dodatno nabavljati / kupovati.
Nije baš da mi fali > https://www.tportal.hr/vijesti/clana...sljen-20190716
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 22:53   #2254
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Kljucno pitanje je koji NAS?
Zg istok mi je home town tak da to nije problem
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 14:46   #2255
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Koliko se sjećam po viđenju radi se o ovome (synology-ds918). U kombinaciji su i mediaplayeri koji ne rade dobro svoj posao, titlovi stvaraju probleme itd.

Ako je netko zaint. javite se informativno na PM pa se dog.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2019., 16:35   #2256
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,403
koristi netko RAID na xpenology-ju? kod synolođi mašine mi se čini da hardver igra neku ulogu, dok xpenology vrtim na običnoj celeron konfi. imam 6 diskova, 5 će bit u raidu. planirao sam raid 5. je to ok ?
jp_rv je online   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 19:26   #2257
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,224
Sve može, al recimo jako se osjeti kada disk krepa pa trebaš polje dići nazad, to onda traje. Il recimo ako uprdiš više NAS, kad ti se dvoje troje spaja i vuče podatke. Tad se osjeti.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 20:21   #2258
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,884
Poceo minkedan Rde 6tb cudno se cuti..m pocne grebati bas... radi ok. Ali ponekad grebe ko maxtor iz 1998-e
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 21:13   #2259
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,224
Proskeniraj s nečim i prebaci bitno dalje. Ak je pod jamstvom -> servis.

Što je najgore, imam disk koji mi radi već godinama a čuje se kak zapinje, a neki su mi krepali drugi dan.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 13:24   #2260
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Danas ujutro se ulogirao u NAS, i vidi veselja





NAS je Synology DS916+.
Diskovi su WD20EFRX-68EUZN0.


Po NAS-u, otišao je disk broj 2.
Diskovi su kupljeni prije 2 godine, garanacija je tri godine na njima, tj 36 mjeseci.


1) Da li ovo spada u grešku radi koje se može aktivirati garancija?


2) Ako spada, čime je najbolje prebrisati disk prije slanja njima na servis da se podatci ne mogu retrivati ?




Colop je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 13:27   #2261
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,345
Moja preporuka ti je kupiti sti takav disk i zamjenit u NASu, rebuildat Raid polje (to ovisno o kapacitetu moze potrajati i dan, dva) i tek onda slati ovaj na reklamaciju (ako bude i dalje neispravna kad ga spojis na komp pa probas formatirat/pobrisat).

Nadam se da imas neki offline backup svega bitnog sa tog NASa ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 13:40   #2262
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Moja preporuka ti je kupiti sti takav disk i zamjenit u NASu, rebuildat Raid polje (to ovisno o kapacitetu moze potrajati i dan, dva) i tek onda slati ovaj na reklamaciju (ako bude i dalje neispravna kad ga spojis na komp pa probas formatirat/pobrisat).

Nadam se da imas neki offline backup svega bitnog sa tog NASa ?

Hvala na savjetu
Naručio sam identičan ovakav HDD, idem ga pokupiti i staviti za sat-dva.



Ovaj NAS ustvari služi samo za backup, tako da imam glavni server na kojem se nalaze podatci i ovaj NAS .


edit:
Ali just in case, napravim i backup nasa prije rebuildanja.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 14:41   #2263
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Kolega ti je sve dobro rekao,
ovaj problematični br2 je skupio bad sektore preko dozvoljene rezerve,
to je razlog za reklamaciju > zamjenu.
Format će vjerojatno proći, ako te frka za recovery podataka napravi fill sa nečim pa i to izbriši (tako si zagorčao posao ako netko pokuša njušiti).
Pošto je treshold za bad sectore "okinut" u S.M.A.R.T. - u, ne može se poništiti / brisati.

Za u buduće bilo bi zgodno ako ima kakva skripta / app / mehanizam da te upozori pogoršanje nekog od S.M.A.R.T parametara prije nego je kasno kao u tvom slučaju,
ako ništa drugo da sam zaviriš u log. iz sl.2.
Vidiš da je još 21/07 već bio I/O error na 2. disku.

Usput, ako možeš testiraj 4. disk, i kod njega je bilo errora

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.09.2019. u 14:48.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 14:47   #2264
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,345
Mislim da je njemu NAS i dalje funkcionalan/dostupan (smao je brzina degradirana) za podatke jer ima jedan spare disk, tako da ovo i je neka vrsta upozorenja dok nebude kasno za podatke .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 14:51   #2265
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,224
Ako ja dobro vidim, on ima gore raid10 za koje je potrebno 4 diska.

S 3 ima degradirane performanse i rizik da mu nesmije više diskova otići. Iako teoretski, mogao bi ostati bez još jednog u nekim kombinacijama.

Kad ubaci disk, polje će se rebuildat i teraj dalje.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:10   #2266
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Pa reko čoek da ide po novi i da će ga gurnit vnutri i puknit rebulid

Nego, moje pitanje od gore, jel ima kakvo upozorenje "prije", npr. nekakav pop-up ili nešto drugo sa "HDD2 bad sector 0 > x ili x > y" ??
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:15   #2267
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,345
Kod mene svakog prvog u mjesecu dobijem na mail Disk Health report i S.M.A.R.T. je ukljucen, e sad u opcijama ima tu jos dosta tih pizdarija koje se mozda mogu palit i ustelat da kontrolira cesce (moze su scheduleru stavit svaki dna ako bas hoces) ali nisam to nista prckao vise od default settingsa

Ovako izgelda systme health panel
http://prntscr.com/p3sgf3
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:22   #2268
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za u buduće bilo bi zgodno ako ima kakva skripta / app / mehanizam da te upozori pogoršanje nekog od S.M.A.R.T parametara prije nego je kasno kao u tvom slučaju,
ako ništa drugo da sam zaviriš u log. iz sl.2.
Vidiš da je još 21/07 već bio I/O error na 2. disku.

Usput, ako možeš testiraj 4. disk, i kod njega je bilo errora

Postoji, bilo mi je namještano odmah u OS-u NAS-a da me u slučaju bilo kakvih problema maila.
Danas sam ušao u taj tab sa notifikacijama, izgleda da se kod nekog od bezbrojnih updejtova NAS-a nešto poremetilo jer mi je sada taj tab prazan.


Hvala ti za disk 4 , u panici kako je disk 2 krenuo zezati nisam ni skužio errore na 4
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:50   #2269
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Polako, razbit ćeš glavu
Poznati štos sa drugim očima, primijete šta i ti vidiš ali ne registriraš.

I tako prvo trebaš odraditi rebulid sa novim br. 2.
Lako za par dana odradiš c/p posla za br. 4 ako se pokaže da treba i njega ...

Jedna blesava ideja, kažeš da ti ne radi gui slikovnica (fali tab), vidi jeli privremeno možeš doći do potrebnih informacija kroz kakav cli / konzola / ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 15:58   #2270
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Polako, razbit ćeš glavu
Poznati štos sa drugim očima, primijete šta i ti vidiš ali ne registriraš.

I tako prvo trebaš odraditi rebulid sa novim br. 2.
Lako za par dana odradiš c/p posla za br. 4 ako se pokaže da treba i njega ...

Jedna blesava ideja, kažeš da ti ne radi gui slikovnica (fali tab), vidi jeli privremeno možeš doći do potrebnih informacija kroz kakav cli / konzola / ...



GUI tab je radio bio, sjećam se da sam ga namjestio i linkao na gmail da mi šalje obavijest.
I poslao testnu obavijest, i sve bilo divno i krasno.
Međutim sad kad sam ušao u taj isti tab, sve je prazno, nema maila, nema subjecta nema ničega, kao da nisam nikad ni konfigurirao upozorenje.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 16:26   #2271
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Aha, tab postoji ali kao nije podešen ?
Onda te zeznio neki update, rekao si da ih je bilo, (pogotovo ako su čačkali oko tog detalja),
šta će trebati kao kod W10 smetja, nakon svakog update provjeravati šta se promijenilo / nestalo / pojavilo
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 16:40   #2272
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Aha, tab postoji ali kao nije podešen ?
Onda te zeznio neki update, rekao si da ih je bilo, (pogotovo ako su čačkali oko tog detalja),
šta će trebati kao kod W10 smetja, nakon svakog update provjeravati šta se promijenilo / nestalo / pojavilo

Baš tako, tab postoji ali kao da ga nikad nisam podesio.
Pretpostavljam i ja da je jedan od updeatova zeznuo stvar, jer bilo je mali milijun, doslovno svako dva-tri tjedna updejt je išao.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2019., 10:34   #2273
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Da se zahvalim svima na pomoći


Ubacio jučer oko 3 disk u NAS, i krenulo rebuild.


Danas ujutro oko 8 me dočekala poruka na mailu :


Consistency check of storage pool 1 (RAID 10, btrfs) on has ended


System successfully repaired [Storage Pool 1] with disk [Drive 2].


Sad sam pokrenuo extended testiranje diska 4, i namjesto jednom mjesečno na extended smart testiranje svih diskova.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2019., 12:23   #2274
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,869
Dakle, živ je a dokad će, ne zna se

"Samo" cca 17 sati mu je trebalo.

Još jedan detalj za pogledati kad bude prilika,
znaš / vidiš da je aktualni std. tj. oblik SATA / SAS konektora blago rečeno sr***e,
neka su hdd - ovi dobro sjeli u ležište i konektor ...

Znalo se ljudima dešavati u NAS - evima i kištrama vulgaris da zeznu hdd jer napuni isti error (kao tvoj gornji slučaj),
zbog loših kabela / loših spojeva (na oba kraja) sata kabela, zato se traži / stavljaju oni sa štipalicom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2019., 12:52   #2275
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,224
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova

"Samo" cca 17 sati mu je trebalo.
Ovo postaje sve veći i veći problem, pogotovo u nekom SOHO okruženju gdje se ipak trpaju veliki diskovi u polje i slabija oprema zbog cijene/MB omjera. A za vrijeme rebuilda nitko ne pita Tehnički imaš podatke kad se nešto skrši, al moraš pričekati par dana.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2019., 12:54   #2276
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 367
Ako "bad sectori" nastanu radi lošeg kontakta SATA ili power kabela, a zna se da je disk ok onda se može nakon što se kontakt popravi u Synology OSu podići prag na kojem je javlja alarm za bad sectore. Ako disk nakon toga ostane na tom broju bad sectora onda je vjerojatno sve ok.
BTW, 918+ sa 4 diska, možda bi bolja ideja bila staviti RAID6 ako se već ide na upotrebljivih 1/2 kapaciteta, tako mogu bilo koja dva diska krepati, dok u RAID10 mogu dva, ali samo ako nisu u istoj span grupi. Naravno ovisi za što se NAS koristi pošto će RAID10 na ok NASu dati bolju brzinu nego RAID6.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 09:53   #2277
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 655
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dakle, živ je a dokad će, ne zna se

"Samo" cca 17 sati mu je trebalo.

Još jedan detalj za pogledati kad bude prilika,
znaš / vidiš da je aktualni std. tj. oblik SATA / SAS konektora blago rečeno sr***e,
neka su hdd - ovi dobro sjeli u ležište i konektor ...

Znalo se ljudima dešavati u NAS - evima i kištrama vulgaris da zeznu hdd jer napuni isti error (kao tvoj gornji slučaj),
zbog loših kabela / loših spojeva (na oba kraja) sata kabela, zato se traži / stavljaju oni sa štipalicom.

Ha čuj, bolje da se uspilo rebuildat nego da nije
Srećom, nama NAS služi isključivo za backup podataka sa glavnog servera.


Međutim, bojim se da će i disk broj 4 uskoro na reklamaciju.


Pokrenuo sam jučer S.M.A.R.T. ext test na svim diskovima, uključivši i ovaj novo kupljeni.
NAS je predvidio cca 280 minuta da treba za test, i diskovi 1,2,3 su u tom vremenskom roku prošli test bez problema.
Disk 4 se vrti od jučer popodne do danas , i stalno je na 90 %, nikako da završi. Prekinuo sam sada test.


U vezi ovog pitanja RAID 6/10, nama brzina nije toliko bitna, jer radimo sa word dokumentima i PDFovima, istina njih ima desetine tisuća.
Kada su informatičari instalirali opremu u uredu, ja sam rekao da je nama najbitnije da podatci prežive, i da nam konfiguriraju RAID polje koje omogućava da podatci prežive ako diskovi počnu otkazivati.
Po priči koju su meni tada rekli, ovakva konfiguracija omogućava da otkažu 2 od 4 diska, i podatci su i dalje life and kicking.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 10:02   #2278
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,345
dobro su ti slozili, RAID 10 je ionako brzi nego RAID 6 (raid 6 radi dupli parity pa je sporiji write i treba jaci hardware) tako da u slucaju kad imas samo 4 diska RAID 10 je sasvim dobra opcija (jer 2 i 2 diska su duplana i to je to).

Kad imas 5 ili vise diskova onda je RAID 6 bolja opcija jer mozes imati vise iskoristivog prostora a i dalje imas "zastitu" od dva diska koja mogu krepat.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 11:18   #2279
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 367
RAID10 je RAID1+RAID0, dakle dva stripana diska mirrorana na dva druga diska. Mogu crknuti dva iz istog stripea jer imaju mirror, može crknuti jedan iz prvog stripea i mirror iz drugog pod uvjetom da nije njegov mirror. Ali ako crkne jedan iz prvog stripea i njegov mirror iz drugog onda su podaci izgubljeni.
RAID6 nema taj problem jer mogu crknuti bilo koja dva diska. Ali kao što Lewis kaže RAID6 je hardverski zahtjevniji jer za svaki zapis mora računati dva paritya i njih zapisati na dva diska. Tu je poželjno imati kvalitetnu RAID karticu ili kontroler koji offloada sav posao sa procesora na sebe, jeftiniji NASovi to nemaju pa se procesor opterećuje računanjem paritya. Za arhiviranje je RAID6 OK opcija, za svakodnevno piši-briši će RAID10 i malo sreće biti bolja opcija
Night je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 11:26   #2280
Nick7
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,048
Kalukacija RAID parity-a je davno bila problem za procesore. Danasnji su daleko, daleko brzi, tako da taj dio ne igra ulogu u odnosu HW vs SW RAID6.
Najsporiji dio su extra citanja koja su nuzna za kalkulaciju RAID6 pariteta, dakle sami fizicki diskovi.

Prednosti HW RAID-a u odnosu na SW su vise drugog tipa - BBU cache, i sl...
__________________
Idiocracy. Kad satira postaje stvarnost.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na