Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.11.2020., 11:24   #2761
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,827
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Ispravi me, ali taj SXT je cat4 samo, tak da kaj bi ti htio Ekipa koja lupa 100 i vise mbit ima cat6 ili "modernije" rutere.
zašto misliš da cat4 ne može brže?
i samsung a20 je cat4 mobitel, na istoj mreži sa istom sim karticom vukao je 130/40mbita, iako bliže repetitoru.

a onda s druge strane xiaomi mi javlja da radi na 800+1800+2100+2600 pa speedtest ne prelazi 70.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 13:25   #2762
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 883
Hm, telefon samsungov iz 2019te cat4? Netko tu laže Prema gsmareni unutra je Exynos 7884, te ako ga nisu namjerno shebali, onda:

Citiraj:
The Exynos 7884 enables fast and reliable communication with an integrated LTE modem and diverse connectivity. With the LTE modem that supports Category 12 with 3CA, the Exynos 7884 offers downlink and uplink speed of up to 600Mbps and 150Mbps respectively.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a20-9640.php

Znači, cat6 bi koristio 2 banda, cat9 3, cat12 4...

Uglavnom, da imas cat6 - iz guzice - racunaj barem 2x brzinu jednog banda a u idealnom svijetu zbroj svih brzina na bandovima pojedinacno ako bazna nije opterecena (naravno, za upload ne vrijedi, to je 50mbit max jer mislim da nema UL agregacija kod nas.

Jel xiaomi na pretplati ili bonovima? Bonovi su u pravilu limitirani na 75mbit. HT pretplata xiaomi redmi note 9 pro oko 200/50 ako ima signala, drugi sim je bonbon bonovi, nema preko 75 cak i na onim flat vikendima jer je to limit.
johnsmith je online   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 14:01   #2763
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 248
Nikox sa kojim ruterom postižeš te brzine?
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 14:57   #2764
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,827
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Hm, telefon samsungov iz 2019te cat4? Netko tu laže Prema gsmareni unutra je Exynos 7884, te ako ga nisu namjerno shebali, onda:



https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a20-9640.php

Znači, cat6 bi koristio 2 banda, cat9 3, cat12 4...

Uglavnom, da imas cat6 - iz guzice - racunaj barem 2x brzinu jednog banda a u idealnom svijetu zbroj svih brzina na bandovima pojedinacno ako bazna nije opterecena (naravno, za upload ne vrijedi, to je 50mbit max jer mislim da nema UL agregacija kod nas.

Jel xiaomi na pretplati ili bonovima? Bonovi su u pravilu limitirani na 75mbit. HT pretplata xiaomi redmi note 9 pro oko 200/50 ako ima signala, drugi sim je bonbon bonovi, nema preko 75 cak i na onim flat vikendima jer je to limit.
gledao sam na gsm areni, gdje za taj mob kaže: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat4 150/50 Mbps
izvor: https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a20-9640.php

xiaomi je note 8 pro, i data sim je od iskona (iskon mobile wifi, ona pretplata za 49kn 60gb). sad gledam speedtest lte stare rezultate, i imam jednog na 150/50mbit. vjerojatno sam bio full blizu repetitora. sad kad sam doma i cca 300njak metara od ht repetitora, ide oko 70. ne opterećujem se oko toga, ali čisto kao napomena da taj "4ca" kojeg mob prikazuje nije baš relevantan za rezultate.
(vidim da za njega kažu "4-Band carrier aggregation, LTE Cat-12/ Cat-13")

više mi je do toga- zašto cat4 ne bi mogao preko 100mbita? ako je maksimum 150/50, a ja dostižem 50/45, vidimo da je uplink blizu teoretskog maksimuma, pa bi shodno tome i downlink trebao moć povući blizu tog maksimuma od 130-140mbita. na sxt-u ne može jer su lan portovi 100mbit, pa bih bio zadovoljan i sa 100/50
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 18:32   #2765
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
jp_rv

Da se malo nadovežem i meni je malo čudno da A20 je samo cat4 no dobro.... a što se tiče xiaomi redmi note 8 Pro kod njega radi samo 2CA u hr i to B1+B3 ostale kombinacije koje podržava nemaju naši operateri.Inaće to je CAT13 i 400/150. Sa 4CA routerom dobio bi zbroj brzina koje si izmjerio pojedinačno po frekvencijama sa mikrotikom! Evo ima i 3CA mikrotik https://mikrotik.com/product/chateau_lte12 E da jedini Xiaomi redmi note od serije 8 koji ima 3CA i radi u HR je Xiaomi redmi note 8T

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 21.11.2020. u 18:39.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 18:35   #2766
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
Nikox sa kojim ruterom postižeš te brzine?
Taj speedtest testirao sa B818-263 bila prilika imao na posudbi A1 sim inače probao i sa Netgear M2 i identične brzinekao sa B818.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 21:56   #2767
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,827
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
jp_rv

Da se malo nadovežem i meni je malo čudno da A20 je samo cat4 no dobro.... a što se tiče xiaomi redmi note 8 Pro kod njega radi samo 2CA u hr i to B1+B3 ostale kombinacije koje podržava nemaju naši operateri.Inaće to je CAT13 i 400/150. Sa 4CA routerom dobio bi zbroj brzina koje si izmjerio pojedinačno po frekvencijama sa mikrotikom! Evo ima i 3CA mikrotik https://mikrotik.com/product/chateau_lte12 E da jedini Xiaomi redmi note od serije 8 koji ima 3CA i radi u HR je Xiaomi redmi note 8T
tnx za info. neznam kako naći info koje ca modove mob podržava. ovo je screenshot iz netmonstera



ne kanim kupovat novi lte modem, ovaj mikrotik je priručno tu.
vidim da mi je na svim testovima ona jedna vrijednost signala full niska (SINR 3-7dB) a čitam da bi za full speed trebao biti preko 15. neznam o čemu to ovisi, doslovno vidim repetitor 300njak metara od mene, a mikrotik je stajao pod 90 stupnjeva, i malo zatiltan prema gore .
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 10:50   #2768
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
jp_rv

Toranj od HT HR 750510 na koji se spajaš mobom nema ga na cellmapper karti znači treba staviti cellmapper na mob i mapirati da se toranj pojavi i zatim ga staviti na pravo mjesto. SINR i RSRQ ovise i o opterećenosti ćelija korisnicima na koje se spajaš. Na 300m od tornja ove druge vrijednosti bi ti morale biti približno ovakve RSSI -51 i manje i RSRP -62 i manje( manje mislim bliže nuli). Postoji mogućnost da si između zračenja dviju ćelija pa su ti zato takvi signali. Evo link za 8 pro CA kombinacije https://cacombos.com/device/M1906G7G I 8 Pro ima Mediatek Helio G90T Chipset i zato dobivaš takva očitanja na Netmonsteru baš se ne ljube pa ne dobivaš stvarno stanje CA.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 12:00   #2769
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,827
sad kad gledam cellmapper - niti a1 prilikom testiranja mi se nije spojio na baznu prema kojoj sam usmjerio sxt. vidim da je na svim testovima spojen na 2156, a taj mi je udaljeniji, umjesto na 2030 koji mi je bliži i kojeg vidim. isto tako i HT mi je spojen na taj 750510, umjesto na bliži kojeg vidim 750071.

ni mob ni sxt se ne spajaju na ta 2 repetitora a imam čistinu prema njima.
oba repetitora na koja se kačim (i a1 i ht) su udaljenija i više opterećena jer su u urbanijoj sredini.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 12:27   #2770
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
Što se tiče A1 tornjeva moguće da su im zamjenjena mjesta, a da bi to ustanovio moraš otići do 2156 i vidjeti koliki su ti signali i dali se spaja na njega. A što se tiče HT HR možda ti je taj bliži 750510 od 750071 ili je 750071 na krivoj lokaciji, a to se može ustanoviti samo fizičkom provjerom signala.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 18:52   #2771
macX
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 24
Planiram uzeti flatbox, pa sam par dana mjerio brzinu s A1 karticom na iphoneu. Brzina se cijelog dana krece od 80 do 100 mbita, bazna radi samo na 800 MHz. Moze li se s njihovim ZTE ruterom ocekivati bar priblizna brzina?
macX je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 19:18   #2772
RimtuTiTuki
Premium
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,133
Meni na istoj lokaciji iPhone vuče 100Mbit, a ZTE 60-70.
__________________
I never make the same mistake twice I make it five or six times just to be sure...
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 20:04   #2773
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
Citiraj:
Autor macX Pregled postova
Planiram uzeti flatbox, pa sam par dana mjerio brzinu s A1 karticom na iphoneu. Brzina se cijelog dana krece od 80 do 100 mbita, bazna radi samo na 800 MHz. Moze li se s njihovim ZTE ruterom ocekivati bar priblizna brzina?
Kako znaš da ti bazna ima samo 800Mhz? Vidim lokacija ZG ,a tamo teško da ima koji toranj sa samo 800Mhz.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 22:33   #2774
macX
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 24
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Kako znaš da ti bazna ima samo 800Mhz? Vidim lokacija ZG ,a tamo teško da ima koji toranj sa samo 800Mhz.
Ovo bih uzeo za vikendicu, po cellmapperu ima samo band 20.
macX je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:23   #2775
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 683
Ako misliš uzeti Flatbox moras i njihov router uzeti pa ces vidjeti kakvo je stanje s tim routerom
Nikox je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na