|
11.09.2007., 05:15 | #1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
LG H62N firmware?
imam lightOn snimač i Lg H62N po cijeni su uređaji tu negdje oba dva oko 250kn , LightOn mi ripa film na brzinu od 9-11x a LG mi ripa isti film od 4-6x tako da sam zaključio da bi moža trebalo promjeniti firmware za moj LG.... ....e sada ja to nisam nikad radio a neznam ni dali je problem sa brzinom ripanja u firmwareu ili nečem drugom, pa bi molio vaše savjete... ako je frka u firmwareu molio bi da mi date link gdje mogu naći firmware za moj LG i da mi neko pjasni kako da ga promjenim. hvala lijepo |
11.09.2007., 09:15 | #2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kao prvo, firma je LiteOn. LG ima riplock podešen na 4x. igorba je pisao o tome da se na neke modele može staviti ili modificirani firmware koji uklanja riplock ili čak Hitachi verziju istog gdje ne postoji riplock. Pitanje je da li i tvoj model spada u takve? Čekaj da se on javi ili mu pošalji pm.
Oglas
|
|
11.09.2007., 09:58 | #3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za H62N još nema novog firmwarea pa time nisu moguće ni modifikacije MCSE-om i sličnim alatima. Strpi se dok ne izađe novi firmware.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
11.09.2007., 10:29 | #4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Yep, kako rekoše coconut i domy - čeka se firmware (postoji samo nulti firmware koji dolazi s uređajem, i nije ga moguće ekstrahirati), a nema zasad ni Hitachi firmware-a jer Buffalo (japanska firma) nije izdala svoju verziju (oni prodaju razne OEM snimače pod svojim imenom, a u slučaju LG-Hitachi snimača izdaju Hitachi verzije).
11.09.2007., 13:26 | #5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ok, imam srećom dva dvd snimača u kompu pa ću ripat sa ovim drugim dok ne dođe firmware za LG-a .... hvala |
23.09.2007., 16:51 | #6 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
koliko vremena bi moglo proći otprilike? znam da je ovo pitanje na koje je jako teško dati odgovor, ali me zanima pa ne škodi ako pitam razlog: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81272 imam problema s h62n (zasad ne želi snimati cd-rw na memorex cde) EDIT: upravo sam na jednom forumu, u jednom topiku vidio da se tip žali da mu H62L užasno loše snima memorex dvde, na2,9x. hm.... zanimljivo |
24.09.2007., 00:19 | #7 |
Moderator
|
Ha, teško je reći... LG nije baš poznat po ažurnom izdavanju firmware-a, što mu je jedna od većih mana (na sreću, LG snimači uglavnom dolaze s dosta "zrelim" firmware-om tako da često i nema nekih većih razloga za izdavanje brojnih firmware-a, kao što je slučaj s nekim drugim proizvođačima). Svejedno, ne bi im ništa bilo da su malo brži... Prošlo je već dosta otkako je LG izdao zadnje firmware-e (prije mjesec dana za blu-ray snimače, prije 2 i pol mjeseca za DVD snimače), i zaista mislim da će uskoro nešto izbaciti (nadam se fixu za CD-R high speed burning bug kod H42/H62). Možda se radi o satima, danima, tjednima, teško je reći, ali bilo bi im vrijeme da izbace nove firmware-e za neke modele (prije svega H42/H44/H62).
24.11.2007., 01:11 | #8 |
Moderator
|
Jedna novost za sve vlasnike DVD snimača LG GSA-H62N. Izišao je (ako se tako može reći) novi firmware za ovaj model, verzija CL01. Potrebno je napomenuti, međutim, da se radi o TESTNOM firmware-u, kojeg je LG izdao samo na njemačkoj stranici, vjerojatno uslijed slijedećeg razvoja događaja: Još prije 4-5 mjeseci njemački online informatički časopis Chip je u svom reviewu koristio ovu testnu verziju koju im je poslao izravno LG. Snimač je uvršten na prvo mjesto među brojnim modelima. Međutim, kako već mjesecima nije izišao novi firmware, Chip Online je odlučio maknuti H62N s liste najboljih snimača, te je LG ipak objavio ovaj firmware, samo na njemačkoj stranici. Uglavnom, napominjem još jednom da se radi o testnoj verziji firmware-a (iako objavljenoj na službenoj stranici, što sugerira stabilnost, a i star je oko 4 mjeseca), te unaprijed upozoravam da eventualno flashanje (kao i uvijek, uostalom) činite na vlastitu odgovornost. Inače, preporučam da se pričeka nekoliko dana dok izađe MCSE verzija koja će podržavati modifikaciju firmware-a tj. micanje riplocka. Link za skidanje firmware-a.
29.12.2007., 23:38 | #9 |
Moderator
|
Mali update: Još uvijek nema novog firmware-a za H62 osim navedenog testnog ("polu-službenog") CL01. S obzirom da je to jedino rješenje za fw update, a moglo bi biti problematično za garanciju ako zatreba, evo jedna pomoć u tome: startni firmware-i za modele H62N i H62L ukoliko nekome zatreba (LG inače ne izdaje svoje startne fw verzije i nije ih moguće nijednim programom ekstrahirati iz uređaja, ali su negdje procurili i postali dostupni za one koji znaju tražiti). Uglavnom, ako nekome testni fw ne daje zadovoljavajuće rezultate, ili ako ne želite stavljati testni fw, a rado biste se poigrali programom MCSE i skinuli riplock, možete skinuti ovaj "nulti" fw i na njemu izvršiti modifikacije. H62N CL00 firmware H62L DL00 firmware Napomena! Svako flashanje firmware-a na uređaj nosi sa sobom manju dozu rizika, i iako je malo vjerojatno da će nešto poći po zlu, sve što radite činite na vlastitu odgovornost.
24.01.2008., 19:31 | #10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ima kakvih novosti?
Oglas
|
|
24.01.2008., 23:41 | #11 |
Moderator
|
Nema ništa novoga, sve piše gore. Zasad je to to. Moram međutim istaknuti da novi fw u biti nije ni potreban jer su postojeći vrlo dobri. Jedini problem je snimanje CD-a brže od 16x, ali to se 99.9% ne može riješiti firmware-om. Dakle, fw-i postoje (00 i 01), može ih se moddati programom MCSE tako da se ukloni riplock, i to je to. A za CD-e...
12.02.2008., 21:05 | #12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Igorba imas li mozda linkove za kakav firmware za gsa-h66n posto vidim da su ga na chipu testirali isto sa testnim firmwareom, trebalo bi mi da ga modificiram radi riplocka.
13.02.2008., 00:09 | #15 |
Premium
|
Jedino da pripomognem sa svojim potpisom, jer o modanju firmwarea znam skoro pa ništa. Koliko čitam, neki vjeruju da je pitanje vremena kad će se riješiti riplocka, dok je nasljednik već stigao -> http://tinyurl.com/229rvk + http://tinyurl.com/yqxfnq |
13.02.2008., 11:19 | #17 |
Premium
|
Sinoc sam na Chipu nasao test h66 i lijepo spominje testni firmware 01 a sada nemogu da me ubijes naci to isto kao da sam pobudalio.
13.02.2008., 12:17 | #18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedno pitanje vezano više za flashanje nego za tu pržu. Da li je baš neophodno LG pržu staviti za IDE master kada se flasha novim firmwareom. Vidio sam da za moju H42L postoji noviji firmware, ali izričito navode da ga se flasha SAMO u IDE master modu, a meni se neda raskopavati kantu zbog toga.
20.03.2008., 16:29 | #20 |
Moderator
|
Mali update: Nulta verzija firmware-a za LG GSA-H66N (CB00). http://rapidshare.com/files/100978196/GSA-H66N_CB00.zip Za one koji se pitaju što će im to kad već imaju isti firmware u snimaču... 1. U slučaju flashanja novijom/drugom/moddanom verzijom firmware-a, ako vam snimač pravi probleme - možete ga na ovaj način vratiti na tvorničke postavke (može biti korisno u slučaju nošenja na garanciju) 2. Kako nema novije verzije firmware-a, možete moddati ovu "nultu" verziju firmware-a i na taj način skinuti riplock ili napraviti druge modifikacije. Ova verzija firmware-a je "stock", dakle ništa nije mijenjano. Za modifikaciju vam treba program MCSE (s tim da trenutna verzija ne podržava još ovaj firmware pa sačekajte novu verziju 1.1.0.15 koja će skoro sigurno podržavati). Sve što radite činite na svoju odgovornost.
24.03.2008., 00:55 | #27 |
Moderator
|
Evo, za modele GH20N i GH20L... "Nulti" firmware kojeg nije moguće skinuti s LG-evih stranica, te prvi (i zasad jedini) nadograđeni firmware kojeg se može skinuti i s LG-evih stranica. GH20NS10: LG GH20NS10 fw.EL00 LG GH20NS10 fw.EL01 GH20LS10: LG GH20LS10 fw.FL00 LG GH20LS10 fw.FL01 Nadam se da je svima jasno čemu služi "nulti" firmware. Preporuka je nadograditi na najnoviju verziju, a tko hoće, može prvo moddati firmware programom MCSE pa zatim flashati. Sve što radite činite na vlastitu odgovornost. Prilikom svakog flashanja (bilo originalnim ili moddanim firmware-om), postoje vrlo male šanse da nešto pođe krivo, pa stoga ovo upozorenje.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|