|
19.02.2008., 08:59 | #1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nec 717xa, 5170a, 3540, 7200a
Planiram kupiti za drugi komp novu pržilicu jer mi je riknuo dvd-rom Jel ima netko iskustva sa gore dotičnim NEC pržilicama? Izabrao sam prvo NEC jer imam u ovom kompu staru NEC 3520 4godine koja radi ko curica. Tak da bi prvo nec a onda sve ostalo ako je potrebno. |
19.02.2008., 17:13 | #2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Gdje si našao 3540? To je model star cca 3 godine. E sad, 717x i 517x serija su osrednji snimači, prije bih išao na 720x, nešto je bolji.
Oglas
|
|
07.03.2008., 15:27 | #4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo i ja isto kupujem, pa malo gledam NEC-a, buduci sam zadovoljan bivsi vlasnik stare 3500AG, i naletih na ovo: http://www.cdfreaks.com/reviews/Opti...-Burner-Review Sto mislite ekipa? Cini se da je NEC (Optiarc) uspio konacno izbacit nesto solidno?! Buduci da mene iskljucivo zanimaju S-ATA prze, zanima me mogu li se ovi zakljucci prenijeti i na S-ATA modele (7200S, 7203S) ili tu cesto bude kakvih razlika u performansama? BTW, izgleda da ovaj model ima i mogucnost skeniranja kvalitete (osim jittera)?! |
07.03.2008., 18:06 | #5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Svi NEC snimači podržavaju PIE/PIF quality scan, samo najčešće daju čudne i nepouzdane rezultate. Ovaj snimač je što se toga tiče bolji, ali mu još uvijek ne bih previše vjerovao. Inače, solidan snimač.
08.03.2008., 01:16 | #6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Ukratko dojmovi: ni blizu robustan kao stari 3500AG, znatno laksi, ladica jadnija, nista posebno uglavnom. Valjda se vise uopce i ne rade uredjaji kao prije Ladica je zaista brza, ali takodjer nije bas tiha. Nadalje, drive je prilicno bucan pri citanju za moje kriterije. Kad ga se utisa DriveSpeedom onda je sasvim OK, ali inace nije on ni blizu tihom uredjaju. Pri snimanju je onako, osrednje bucan. Meni osobno ta buka nije bitna stavka kod optike, ali naravno, nije naodmet da je drive tih. Necu previse duljit, samo jos da se ukratko osvrnem na kvalitetu snimanja ... sam uredjaj nudi PIE/PIF scan (moj stari NEC ga nije podrzavao), pa iako igorba tvrdi da mu nije potpuno za vjerovati, nazalost nemam cim drugim testirat pa je to sve sto mogu napravit. Medij je Verbatim DVD+R, MCC 004, brzina snimanja 16x (kao i deklarirana, nije mi ni ponudio vise), medij je snimljen za tocno 5:36 min. Naravno, nabacio sam i najnoviji firmware 1.05 (drive je dosao sa verzijom 1.01). Evo i kako ga uredjaj cita, te PIE/PIF scan: Eto, pa netko iskusniji moze prokomentirati. Po mom misljenju nista spektakularno dobro niti lose, sasvim solidno rekao bih. Nemam drugih medija za isprobat, ali sa istim medijima na CDRinfo-ovom testu Optiarc 7200A je postigao znatno bolje (dapace, izvrsne) rezultate, cak i pri 18x brzini snimanja. Mozda to govori u prilog onome sto kaze igorba, da kvaliteti njegova scana nije bas za vjerovati. Eto, toliko ukratko od mene. Valjda ce nekome i ovo koristiti ... |
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|