|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Probao sam svašta ali ispod G25 se gotovo ništa ne može nazvati simulacijom. Dirt 2 na full HD sa 5870x2 i G25 su mi odnijeli dio života. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
http://www.fanatec.de/html/index.php?id=200&lang=en http://www.fanatec.de/html/index.php?id=230&lang=en Razlika je velika.. A razlika u cijeni nepostojeca, za toliko bolje volane.. Uglavnom, ako ikad budem kupovao novi volan (za sad imam crvenog MOMO-ta), G25 ili G27 necu ni pogledati ![]()
Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 17.11.2010. u 14:57. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: AbAdd0n. 18.11.2010. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Thrustmaster Ferrari GT Experience Racing
Planiram si uzet neki jeftini volan do 500 kn ali opet da sluzi svrsi pa sam gledo na Thrustmaster Ferrari GT Experience Racing ... Dal netko ima taj volan i dal mi moze rec dal se isplati ga uzet za vozit formulu igra F1 2010 , kako se volan ponasa i dal je force feedback na tom volanu stvaran sto se tice igre F1 2010 ? Druge igre me basi ne zanimaju jer sam veliki fan formule i namjeravam vozit samo formulu i mozda neku reli simulaciju ... uzeo bi si Thrustmaster Ferrari F430 ali nemam toliko love kosa oko 900 kn , a Thrustmaster Ferrari GT sto planiram uzet kosta oko 400 kn ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Bolje nemoj. skupi koju kunu ili ostani na tipkovnici, jer će ti ostat gorak okus od tih jeftinih sranja. Vozin na g25 i stvarnno je osjećaj ajme, ali vjerovatno F430 nije loš. Ovi svi ispod, neprecizno, sporo ajme. Mislin na te razne trustmastere kvark i pitaj boga volane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
razmislit cu jos, mada hvale taj Thrustmaster GT na nekim forumima da nije los s obzirom na malu cijenu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
ajmo riješite me dileme novi Logitech Driving Force Gt (600 kn) ili rabljeni Logitech G25 (700 kn) ...ja naginjem prema G25 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
onda ću g25-icu udomit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
Stigao G25 slike uskoro ![]() @Samsung89 Nebi vjerovao ali na njuškalu, malo se cjenkao, istestirao ga, provjerio dal je sve ispravno i uzeo ga. Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 13.12.2011. u 03:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
G25 je super volan ali su pedale premale, tj. preblizu jedna drugoj. Ovaj novi Logijev je navodno nešto tipa momo ali sa dva puna kruga okreta. (nemojte me uzimati za riječ, moram to provjerit no kao da sam to negdje pročitao..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
izrazava se u stupnjevima i oba su 900°. g25 moze imati h i sekvencijalni mjenjac. g27 ima mogucnost podesiti razmak izmedju papucica. najbolje bi bilo imati g25 volan i mjenjac sa g27 papucicama.
![]() |
#48 |
aka Sizif
|
Imam kolegu koji je totalno zaljubljen u vožnje. Sastavio si je taj g25, kupio je neki skroz mali displej za obrtaje (valjda to g27 ima na volanu po defaultu), pravio si je postolje za papučice, uzeo nekakav sic za to sve skupa i nekakvu konstrukciju za volan koja je koštala više nego moj momo. Igra se na 3 monitora i postavio je još nekakav mali monitor pokraj mjenjača kao za pratiti postavke auta. Probao sam se na tome igrati ali ne mogu nikako pohvatati sve tri pedale i klasični mjenjač, milsim da bi nešto otkinuo prvi puta kada se bi se zapravo uneo u igru. Igra neku online igru koju možeš voziti samo iz auta, mape su na netu i kao totalna je simulacija Sve to skupa je super ali zauzima previše prostora i previše košta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Evo da se javim ja malo, ja sam nabavio g25 za 700 kn inače ga nebi nikad kupio jer mi je preskup pošto se kreću preko soma, i fakat se nemrem požalit volan još miriši na novo, a osjećaj u igricama tipa: Nfs shift 1,2 , Test Drive Unlimited je odličan, a tek u GTR2 i WTCC-u i WTCC Legends je nevjerovatno realan naspram mog starog Logitech Formula Force exe ....a ovo za pedale se slažem da su malo preblizu al sve je stvar navike i da ja isto ne uspijevam nikak baš uskladit kuplung-mjenjač i kočnicu, al zasad ima fora da se može mijenjat manualno mijenjać a da ne diraš kuplung pa se malo praksam tak i kad se naviknem onda ću isprobavat s kuplungom dodatno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Pozdrav, evo da se i ja malo osvrnem na ovu temu, jer se jedino tu mogu i ja malo praviti expert! ![]() Evo jednog primjera o čemu priča housel: http://www.thewayiplay.com/mainforum...p?topic=1609.0 Fanatec definitivno broj 1, onda G25/27, a sve ostalo nije vrijedno ni spomena, ako se ima namjeru vintat neku ozbiljniju simulaciju. Za arkade nevidim ni smisao kupnje takvih stvari, al OK, tko sam ja da sudim. Ovo mogu potvrditi iz osobnog iskustva, jer kad sam počeo, vozio sam na Logitech Wingman forcefeedback GP (bio 500kn nov) koji je imao samo gas/kočnica i 360 okreta, bez mjenjača. Kad sam ćopio novi G25 za 1018 kn (u onim zadnjim mjesecima Vemila, kad su imali velike akcije), prvo mi je trebalo jedno 2-3 dana da se uopće priviknem, ali osjećaj vožnje je neusporedivo bolji, fluidniji... To što se tiče razmaka pedala, mislim da je sve stvar navike, ali definitivno je blesavo što su pedalu kočnice približili kvačilu umjesto gasu (prvenstveno radi left foot braking-a) Evo na kraju i malo hvalisanja trećom evolucijom mog kokpita: ![]()
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers! Zadnje izmijenjeno od: O9g1. 12.12.2011. u 23:06. Razlog: Izmjena |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
|
WRC style, kompletno moj proizvod i patent! ![]() Ispod mjenjača je vidljiva limena kutija koja skriva jeftilen flightstick iz kojeg sam izvukao jedan od potenciometara i uklopio ga u mehanizam ručne. Mogu bacit još par slika sa detaljima, ako te interesa. Prije je mjenjač u sekvencionalnom modu koristio za tu zadaću, a otkad je imam, hardovi su postali prava uživancija, guštam se k'o prase u blatu!!! Probaj i RBR, možda te navučemo, pa se pridružiš klubu džankoza ![]()
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@O9g1.. genijalno ti je rjesenje za sprijecavanje voznje stolice, hehe. To je razlog zasto ja uredno u sobi drzim 1 obicnu stolicu da mi cvrsto stoji na tepihu (u nedostatku mjesta za postolje.... jbg) thumbs up
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
aka Sizif
|
RBR je koliko sam skužio najhvaljeniji rally no meni nikada nije sjeo, nisam još niti jednom uspio odvesti cijelu stazu da s ne polupam a da postignem nekakav dobar rezultat, samo na onoj stazi na kojoj školu prolaziš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
|
@housel: he, he, nisam ni ja prvih mjesec dana, jer mi je ostao refleks od Colina (izvrtio sve od 1-5, Dirtovi sucks), cigla na gas i deri-peri... A lijepo ti svaki put pri loadanju kaže "Don't floor the throtle, cause pendulum effect will get You out...", tako nešto. Zakačio se i do dana današnjeg brijem kao školarac. ![]() ![]() Hvala antrax, kako je ovo evo3, ideja je samo usavršena od prijašnih verzija. Evo i njih, he, he, puca me nostalgija... Prva varijanta sa Wingmanom ![]() Druga varijanta kad je došao G25 (teži, pa su strukturalna ojačanja bila neophodna), jer se uvijala ko jegulja... ![]() Treća koju ste vidjeli gore, je zapravo napravljena od okvira kliznog AL prozora, tako da je prerezan uzdužno po toplinskom mostu (minimalna ulaganja, najveće u biti flightstick - 60 ćuna ![]()
![]() |
#58 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
LOL Odakle si bas to izvukao? Ne sječam se da se to ikad spomenulo na ovom forumu...pa čak ni u onim raspravama "moj je veči" ![]() Kad krene u tom smjeru da netko 'zna znanje' u pravilu se poteže GTR , rFactor F1 modovi , LFS i eventualno RBR. Dok svaki ima neke osobine koje im idu u korist kao kompletne igre (pardon - simulacije ![]() iRacing je jedan potpuno drugačiji koncept i filozofija i samim time nije ni za sve simmere. Ruku na srce večina simmera su ništa drugo nego hotlaperi što ne ide s iRacingom. Ionako je to kao 'fizički rad' za sve van hardcore kvalifikacije. Kad se još uzme u obzir da se stvar plača nekako je razumljivo zašto nije za svakog. Pošto se na našim prostorima preferiraju stvari koje se mogu besplatno koristit , potpuno je jasno zašto se ta simulacija uopče ne spominje ![]() Što se tiče same vožnje , iako se može izvuči koja mana to je jedina simulacija s kojom ja mogu 'popušit' da upravljam s autom i koja traži maksimalnu koncentraciju za ostat na cesti. S obzirom da je Kaemmer stoji iza N2003 i GPLa koji su isto tražili taj nivo koncentracije, nije bilo ništa drugačije za očekivat. btw,iako je ovo zadnje spomenuto zaista prastaro po svim mjerilima (bez obzira na grafičke dodatke) uvijek je sposobno da pošteno oznoji prosječnog simmera da ostane na cesti isto kao rally simulacija koju je bugbear izbacio prije FlatOuta , koja je bila i ostala relativno nepoznata jer je u isto vrijeme izašao popularni Colin 2 gdje su auta sljedila više inpute nego putanje pa upravljanje istima nije tražilo nikakvu posebnu vještinu.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 13.12.2011. u 01:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
Huhu jesi se raspisao ma velim samo sam gledao iRacing pa sam poslje skužio da se plača a i da nije nešto, trenutno od kupnje volana su instalirani: NFS SHIFT 2 sa modom, TDU 1 sa hrpom modova od auta, zvukova, izgleda cijelog otoka itd, RBR - s njim trebam započet modanje, F1 2011, WTCC 07, GTR2, GT Legends, i to je zasad to, i kao dodatak evo kak g25-ica izgleda kod mene, malo je neuredno nemojte zamjerit ![]() 1, 2, 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
|
Neuredno??? WOOOWWW! A šta je onda prema tvom poimanju "uredno"? ![]() ![]() Još ako je tu uredska stolica, vozat ćeš se više ti nego auto na ekranu... toplo preporučam moj izum, mada tebi nije potrebna cijela konstrukcija, već samo fiksator stolice - 4 letve, šaka vijaka za drvo i to je to! P.S. Samo nisam siguran kako bi se ova ideja uklopila u tvoj "neuredni" setup... LOL
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|