Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.03.2008., 12:12   #121
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Puno hvala ljudovi
Osobito LAcyu
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2008., 14:03   #122
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Upiknuo Linksysov LAN router, radi.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.03.2008., 10:12   #123
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Fino, ima nekih caka s konfiguriranjem routera, al ako ces trebati pomoc javi se na PM.
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 19:07   #124
sinek
Registered User
 
sinek's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Metropola
Postovi: 44
Jel neko uspio uparit se555 i b.netov modem (samo tel. i internet)?
Kakva uputstva ili natuknice bi dobro dosle

Zafaljujem.
sinek je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2008., 15:33   #125
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
B.net kreće sa IPTV i HDTV-om

B.Net Hrvatska odabrao je Quative Limited za isporučitelja krajnjeg rješenja za interaktivnu televiziju putem širokopojasnog kabelskog sustava. Rješenje uključuje nagrađivanu uslužnu platformu Quative Service Platform (QSP) te , Lysis Content Management System. Quative će B.Net opremiti integriranim on-demand kabelskim i IPTV rješenjem koje istovremeno podržava obje vrste mreža.
B.net trenutno ima preko 100.000 pretplatnika usluge kabelske televizije, a lansiranje interaktivnih TV usluga planirano je već tijekom travnja. Usluga će uključivati kanale standardne razlučivosti (Standard Definition), i visokorezolucijske kanale (High Definition) s mogućnošću snimanja emisija (Personal Video Recorder, PVR).
Na jesen B.net svom asortimanu također planira dodati i video-on-demand (VOD) te druge mrežne TV usluge, poput time-shiftinga (gledanja emisija s vremenskim pomakom) i catch-upa (naknadnog gledanja propuštenih emisija). U planu je i proširenje usluga van opsega klasične kabelske mreže, preko alternativnih mrežnih kanala poput optičkih kabela (fiber-to-home).


http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=86042
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 14:32   #126
toni_hr
Premium
 
toni_hr's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 116
Pisem preko moba, pa ne mogu citirati tekst, odgovor za SINEKA...Ne mogu se uparit, jer siemens 555 nema WAN port...Dakle, uzmi njihovan wlan router, a siemens prodaj ili ga koristi kao AP ako nekad zatreba...
toni_hr je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 03:27   #127
qbone
Cijena? Prava sitnica!
Moj komp
 
qbone's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb, Centar
Postovi: 124
čekam već mjesec dana da mi dođu instalirati 3D paket, fakat su spori...
qbone je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 07:17   #128
panoramix
driver
Moj komp
 
panoramix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,024
Kako vi stojite s dobijanjem računa za Bnet usluge ? Ja sam posljednji račun dobio za prosinac a nakon 3-4 poziva na njihov broj, kažu da imaju "stanovitih problema" i da će računi svaki čas.
__________________
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom,
software : River Raid & Jet set Willie
panoramix je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 09:17   #129
vip-terminator
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 191
Evo prva primjedba na B.net otkada sam kod njih na 3D paketu (siječanj 2008)...
Naime, bio sam korisnik Tcom ADSL + telefon i pri potpisivanju ugovora sa Bnetom mi je receno da Bnet se obvezuje otkazati sve papire, ugovore sa Tcomom (adsl +telefon), jedino sto trebam ja je doci u Bnet centar potpisat ako zelim zadrzat isti broj telefona.

3 mjeseca posle stize mi na kucnu adresu racun od Tcoma za naplatu ADSL prometa 5GB u iznosu 59 kn.
Zovem tcom i kazu mi da mi username tj paket prometa nije otkazan. Nego samo je otkazana veza. WTF????

Posle zovem Bnet i glupani mi kazu da kaj nisam sam otiso otkazat ADSL i da oni nemaju veze sa time. A znam 100% da mi je najmanje troje ljudi (operateri Bneta) reklo da Bnet Rjesava SVE sa Tcomom.
I ajde idem se ja pravit glup, nazovem jucer Bnet info i kazem da ocu 3 d paket bla bla bla i pitam: A jel vi otkazujete sve ugovore sa Tcomom oko adsl i telefona....Cura kaze DA!
I onda joj kazem da nije istina bla bla bla i cura se krene vadit pa krivo smo se razumijeli

Ma mrs u 3 pič... mater...... da mi je itko reko da moram sam otic otkazt ADSL otiso bi bez problema...ovak imam 2 racuna za veljacu i ozujak od 59 Kn a nema sanse da ih platim....
__________________
vip
vip-terminator je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 09:50   #130
panoramix
driver
Moj komp
 
panoramix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor vip-terminator Pregled postova
Evo prva primjedba na B.net otkada sam kod njih na 3D paketu (siječanj 2008)...
Naime, bio sam korisnik Tcom ADSL + telefon i pri potpisivanju ugovora sa Bnetom mi je receno da Bnet se obvezuje otkazati sve papire, ugovore sa Tcomom (adsl +telefon), jedino sto trebam ja je doci u Bnet centar potpisat ako zelim zadrzat isti broj telefona.

3 mjeseca posle stize mi na kucnu adresu racun od Tcoma za naplatu ADSL prometa 5GB u iznosu 59 kn.
Zovem tcom i kazu mi da mi username tj paket prometa nije otkazan. Nego samo je otkazana veza. WTF????

Posle zovem Bnet i glupani mi kazu da kaj nisam sam otiso otkazat ADSL i da oni nemaju veze sa time. A znam 100% da mi je najmanje troje ljudi (operateri Bneta) reklo da Bnet Rjesava SVE sa Tcomom.
I ajde idem se ja pravit glup, nazovem jucer Bnet info i kazem da ocu 3 d paket bla bla bla i pitam: A jel vi otkazujete sve ugovore sa Tcomom oko adsl i telefona....Cura kaze DA!
I onda joj kazem da nije istina bla bla bla i cura se krene vadit pa krivo smo se razumijeli

Ma mrs u 3 pič... mater...... da mi je itko reko da moram sam otic otkazt ADSL otiso bi bez problema...ovak imam 2 racuna za veljacu i ozujak od 59 Kn a nema sanse da ih platim....
Ne želeći braniti BNET, mislim da su stvari kod njih dobro postavljene. Osnovnu stvar, a to je telefonska linija i uz nju pripadajući broj, BNET putem tvoje izjave a s blagoslovom Agencija za telekomunikacije, prenosi sa postojećeg operatera na BNET. Sve ostale usluge koje su povrh toga ugovorene sa starim operaterom, rješavaš sam. Jednostavno, navedena agencija rješava isključivo prijenos među operaterima i zadržavanje postojećeg telefonskog broja, te se kod nje ( a da Bnet i hoće ) ne otkazuje ugovor o DSL-u, Maxtv-u i slično.
__________________
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom,
software : River Raid & Jet set Willie
panoramix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.03.2008., 13:14   #131
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,736
Jedan detalj a tiče se DVB-T signala (isti kao HRT - ov, samo prosljeđen).
Do prije par dana je bio na C61 (794 MHz) a sad je na C67 (842 MHz).
Ostali parametri mada mislim da će auto scan uredno naći: FEC=2/3, FFT=8k, QAM=64, GI=1/8.
Spomenuto vrijedi za B.net - Split - Blatine. Eto B.net nastavio kao i negdašnji KabelNet šetat programe kako im paše. Najbolji detalj je da ovo nigdje nisu službeno naveli.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.03.2008. u 21:04. Razlog: Nadopuna
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 18:48   #132
vip-terminator
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 191
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Ne želeći braniti BNET, mislim da su stvari kod njih dobro postavljene. Osnovnu stvar, a to je telefonska linija i uz nju pripadajući broj, BNET putem tvoje izjave a s blagoslovom Agencija za telekomunikacije, prenosi sa postojećeg operatera na BNET. Sve ostale usluge koje su povrh toga ugovorene sa starim operaterom, rješavaš sam. Jednostavno, navedena agencija rješava isključivo prijenos među operaterima i zadržavanje postojećeg telefonskog broja, te se kod nje ( a da Bnet i hoće ) ne otkazuje ugovor o DSL-u, Maxtv-u i slično.
Ne razumijem zasto bi ja morao nesto otkazivati sa Tcomom ako mi operater na telefonu i djelatnica Bneta pri potpisu ugovora kaze da ja
apsolutno ne trebam nista otkazivati, tj, da ce sve bnet rjesit sam...

I jos nesto...kad potpisujes ugovor sa Bnetom moras donjet 3 zadnja placena racuna od Tcoma di se lijepo vidi da imam uslugu ADSLa. I onda pitam jel trebam ja ic u t com nes odjavit, ona kaze NE.....

Inace prolazim svaki dan najmanje 2 puta kod zgrade Tcoma kad idem na faks tak da sam mogo otic odjavit Tcom bilo kad al nitko mi to nije reko, a ta cifra od 59kn x2 mi ne predstavlja nista. Pet puta tolko znam potrosit kad odem van za vikend....Al ovo je stvar principa.
__________________
vip
vip-terminator je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 21:29   #133
panoramix
driver
Moj komp
 
panoramix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor vip-terminator Pregled postova
Ne razumijem zasto bi ja morao nesto otkazivati sa Tcomom ako mi operater na telefonu i djelatnica Bneta pri potpisu ugovora kaze da ja
apsolutno ne trebam nista otkazivati, tj, da ce sve bnet rjesit sam...

I jos nesto...kad potpisujes ugovor sa Bnetom moras donjet 3 zadnja placena racuna od Tcoma di se lijepo vidi da imam uslugu ADSLa. I onda pitam jel trebam ja ic u t com nes odjavit, ona kaze NE.....

Inace prolazim svaki dan najmanje 2 puta kod zgrade Tcoma kad idem na faks tak da sam mogo otic odjavit Tcom bilo kad al nitko mi to nije reko, a ta cifra od 59kn x2 mi ne predstavlja nista. Pet puta tolko znam potrosit kad odem van za vikend....Al ovo je stvar principa.
Činjenica je da u Bnetu rade neka djeca i nisu mi djelovali baš verzirani za taj posao; nažalost su te krivo informirali.
__________________
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom,
software : River Raid & Jet set Willie
panoramix je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 19:27   #134
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,093
Citiraj:
Autor vip-terminator Pregled postova
Ne razumijem zasto bi ja morao nesto otkazivati sa Tcomom ako mi operater na telefonu i djelatnica Bneta pri potpisu ugovora kaze da ja
apsolutno ne trebam nista otkazivati, tj, da ce sve bnet rjesit sam...

I jos nesto...kad potpisujes ugovor sa Bnetom moras donjet 3 zadnja placena racuna od Tcoma di se lijepo vidi da imam uslugu ADSLa. I onda pitam jel trebam ja ic u t com nes odjavit, ona kaze NE.....

Inace prolazim svaki dan najmanje 2 puta kod zgrade Tcoma kad idem na faks tak da sam mogo otic odjavit Tcom bilo kad al nitko mi to nije reko, a ta cifra od 59kn x2 mi ne predstavlja nista. Pet puta tolko znam potrosit kad odem van za vikend....Al ovo je stvar principa.
To je jednostavno tako. Oni ne mogu znati kolko ti računa za promet imaš otvorenih i da li i dalje želiš koristiti e-mail adresu vezanu za taj račun, da li možda taj račun trebaš da se spajaš preko maxadsl-a na nekoj drugoj lokaciji i slično. Isto tako si mogao imati otvorene račune za promet kod optime, voljatela, iskona. O tome moraš brinuti sam. To se često zaboravi napomenuti da taj račun moraš ugasiti ili ga prebacit na 1gb. Ali opet su t-comovci odvratni cigani jer ko normalan šalje račun za uslugu koja se ne koristi, nitko drugi to ne radi.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2008., 13:47   #135
toni_hr
Premium
 
toni_hr's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 116
Meni u Splitu su stalno naglasavali da sam moram otkazat ADSL, tako da sam zacudjen nesposobnoscu i neznanjem tih njihovih kolega...Moze ih bit samo sram, jer je kolega s foruma u pravu, djelatnici s Bneta su DUZNI reci da sam moras otkazati adsl...
toni_hr je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2008., 13:59   #136
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,612
Večinom su ti ljudi koji rade u službi za korisnike ili glupi ili neznaju ništa osim što im piše na ekranu ispred glave.
Ja sam uzeo XCARNet krajem 2 mjeseca i pitam tamo gdje sam potpiso za taj XCARNet jeli trebam mijenjat nešto kad se spajam na XCARNet u odnosu kada se spajam na XNet, oni kažu netreba. Zovem ja isti dan službu za korisnike i pitam ih isto, oni isto kažu netreba sve će raditi. I naravno da sam trebo.
Samo želim reći da njima u služi za korisnike netreba vjerovat jer neznaju ništa, najbolje pitat nekoga tko ima iskustva sa tim stvarima.
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 02:29   #137
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,190
ovo za prebacivanje paketa vrijedi i kad se prebacuješ na Iskon, no meni je ženska u Iskonu rekla da moram najbolje sam ili prebaciti na 1gb paket kod tcoma, ili otić k njima i otkazat svoj username/pass za adsl.

nego daj mi recite, kako ste općenito zadovoljni b.netom, ja bih išao na 3D paket, sa 2mbit brzinom, pa da vidim kakva su iskustva..? koliki je ukupni tel račun?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 08:20   #138
panoramix
driver
Moj komp
 
panoramix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ovo za prebacivanje paketa vrijedi i kad se prebacuješ na Iskon, no meni je ženska u Iskonu rekla da moram najbolje sam ili prebaciti na 1gb paket kod tcoma, ili otić k njima i otkazat svoj username/pass za adsl.

nego daj mi recite, kako ste općenito zadovoljni b.netom, ja bih išao na 3D paket, sa 2mbit brzinom, pa da vidim kakva su iskustva..? koliki je ukupni tel račun?
Ja imam 2D paket tj. net i telefon i zadovoljan sam, naročito mi se smanjio tel. trošak jer sam uzeo flat rate a brzina neta je onakva kako je ugovorena. Mjerim na speedtest net i uvijek je u zadanim granicama + / - 2 %.
Više me brine totalna nesposobnost pratećih službi, jer mi od prosinca još nisu ispostavili niti jedan račun.
__________________
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom,
software : River Raid & Jet set Willie
panoramix je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 10:37   #139
BSP
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Spajanje na B.net

Momentalno sam na T-com-u, ali kao što je večina primjetila to je malo skupo.
Pa smo se doma dogovorili za B.net, njihov 3D paket (ono internet, telefon i kabelska), čini se isplativije...

No mene zanima ovo spajanje na internet. Kolko sam shvatio to sve ide preko njihovih kablova, i onda kontam, trebat ce mi neki drugi modem ili nekaj...

Sad imam Siemens Gigaset SE515 (wlan router od T-coma) i mene zanima kaj trebam uzet od B.net-a. Dal' trebam narucit njihov modem nekakav, ako trebam koji trebam, kolko mi se to isplati, dal da kupujem nešto dodatno i tak to...

Neznam dal je potrebno ali imam 2 računala doma koja spajam na to pa mi je potrebno da istovremeno mogu na internet (doduše jedan ide preko wlan-a a drugi preko kabla).

Hvala unaprijed.
BSP je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 10:56   #140
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Kad budeš potpisivao ugovor ili što već, napomeni da želiš WLAN router. Gigaset ne možeš koristiti kod B.neta. Oni će ti dati ruter koji trebaš i za njega ćeš plaćati mjesečni najam. Pogledaj više o tome na njihovim web stranicama, tamo ti sve piše, cijene usluge itd.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 11:00   #141
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,326
Zar nismo već zaključili da ne treba njihov WLAN router? Bitno je samo da ima WAN port...
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 11:23   #142
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Ako ima WAN port onda da, ali nekako mi se čini da taj Gigaset nema WAN port...
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 12:11   #143
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,190
da, malo su glupo stavili, reklamiraju 3d paket za 225kn, a na tu cijenu MORAŠ dodatno plaćati još i najam modema, od 20kn pa na dalje, ovisi koji uzmeš...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 14:03   #144
BSP
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Hmm... Dakle... Najbolje da nabavim njihov WLAN router a ovo svoje pospremim mozda zatreba?
BSP je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 15:20   #145
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Radije uzmi osnovni modem od 14 kn i svoj wlan router, super kombinacije koja kod mene radi preko 4 godine
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 19:04   #146
BSP
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
Radije uzmi osnovni modem od 14 kn i svoj wlan router, super kombinacije koja kod mene radi preko 4 godine
Pa hoce li to raditi sa ovime: Siemens Gigaset SE515?
BSP je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 19:56   #147
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Ako tvoj router ima WAN port onda hoće raditi sa modemom, ako nema WAN port...Nećeš imati u što ukopčati koaksijalni kabel od kablovske, tj. za internet.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 21:40   #148
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Ako se dobro sjecam 505 ima WAN port u koji mozes ukljuciti cable modem, ali 515 nema WAN port, tako da ti nece raditi.

@swarm: coax ide u modem, a od modema do wan porta routera ide utp/ethernet kabel
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 23:02   #149
BSP
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Hmm...
Dakle... Onda da uzmem tu kombinaciju njihov najslabiji modem i to prikacim na svoj wlan router? To ce raditi?

Jer neznam kojim kablom ide iz modema njihovog, znam da do njega ide koaksijalni, a van izlazi ovaj LAN ili telefonski kabl?

Mislim, sad sam na Tcomu i dakle preko telefonske linije mi se spaja, ja fakat neznam kak oni funkcioniraju tak da ono...

Ajde neko pametniji od mene reci: "uzmi njihov wlan" ili "tvoje ce radit"

Zadnje izmijenjeno od: BSP. 07.04.2008. u 23:12.
BSP je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 23:10   #150
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
LOL napisao sam glupost...Naravno, coax ide u modem...mislio sam Ethernet kabel od modema do routera (i sam imam tako rješeno). Ionako nema u slobodnoj prodaji kod nas routera pa čak ni modema koji podržavaju direktno povezivanje na kablovsku infrastrukturu, tako da si osuđen na B.netovu opremu u ovakvoj situaciji.
Ako nećeš biti zadovoljan routerom kojeg će ti oni dati, možeš upiknuti samo B.netov modem i recimo Linksys WRT54GL (navodim samo kao primjer, jedan od ponajboljih SOHO routera kod nas).

EDIT: Ovako, u modem ide koaksijalni kabel, kao što si i sam rekao. Da bi ti mogao koristiti svoj Gigaset kao router sa B.netovim internetom i opremom on mora imati WAN port za povezivanje na internet preko drugog uređaja (u našem slučaju najvjerojatnije Scientific Atlanta Web Star modema). Taj WAN port nije ništa drugo nego priključak za RJ-45 kablove, tj. Ethernet kabel. Samo što se na taj WAN port spaja modem (kao što sam rekao).
Garak kaže kako 515 nema WAN port tako da ga ne možeš koristiti, jer u taj Gigaset za vezu sa internetom upikneš telefonski kabel a mi ovdje koristimo coax - tako da to ne ide.
Moraš uzeti nešto od njihove ponude - WLAN router ili modem (i još da sam kupiš router). Pogledaj na ovom threadu kakve B.net ima routere, ako korisnici imaju dobra iskustva - onda potpiši ugovor i uzmi WLAN router. Ako su iskustva loša, kao što sam gore rekao upikni njihov modem i na njega prikači recimo Linksys WRT54GL router.

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 07.04.2008. u 23:23.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na