Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.02.2008., 20:16   #91
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Običan modem ti dijele ovakav http://www.scientificatlanta.com/pro...ablemodems.htm
Jest da je ružan, nema nikakvih opcija za mjenjanje (kad je samo modem) ali stvarno dobro radi svoju funkciju.
Ovakav modem daju ako se naruči i telefon http://www.scientificatlanta.com/cus...ce/7008322.pdf
A WLAN mislim da daju ovaj http://www.scientificatlanta.com/cus...ce/7009669.pdf
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2008., 03:26   #92
qbone
Cijena? Prava sitnica!
Moj komp
 
qbone's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb, Centar
Postovi: 124
hvala na odgovoru! danas sam predao zahtjev za 3D paket + dodatno 1 Mbit + WLAN Router, pa cemo vidjeti...
qbone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.02.2008., 09:22   #93
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
siemens 3xxx i 4xxx dect

znam da nema veze previse s temom , jel se ne radi o internetu , nego o telefoniji preko b-neta , ali ako mi netko moze pomoci , ne mogu nikako spojiti stare siemens dect telefone , serije 3xxx i 4xxx na b-net , oni rade , ali ne mogu dobiti prikaz broja!

znam da b-net za koristi 2 srednje zice , a siemens telefoni 2 vanjske , ali u bilo kojoj kombinaciji spajanja to ne radi , pa ako netko ima nekog iskustva s tim , bio bi zahvalan na pomoci!

pozdrav
mef je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2008., 12:13   #94
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Mef, ja sam imao slican problem. Poziv u njihovu korisnicku, spojilo me adminu i rijeseno.
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2008., 13:28   #95
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
zvao sam korisnicku , ali nije rijesilo problem , stvar je u tome da imam jos 2 telefona , na koji prikaz broja normalno radi , ali hvala na savjetu!

izgleda da se ipak moze rijesiti , opet sam zvao korisnicku , i pitali su me modele telafona i rekli da ce to rijesiti , zasto prije to nisu znali rijesiti ne znam , ali sad kazu - nema problema! vidjet cemo!

rijeseno!!!

Zadnje izmijenjeno od: mef. 22.02.2008. u 16:47.
mef je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2008., 16:42   #96
easysurfer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
B.net-WLAN router i šum pri telefoniranju

Imam WLAN router. Čim otvorim telefonsku vezu imam pozadinski šum, nešto kao šum iz zvučnika kad odvrnete pojačalo, a još ne ide reprodukcija zvuka.

Probali su mi staviti žični modem i šuma nema. Drugi WLAN, opet šum. Do telefona nije, probao sam dva.

Je li moguće nešto podesiti kod B.neta, da nije kabel?
easysurfer je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2008., 18:23   #97
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 571
uzmi obicni, zicani modem i kupi wlan router kod njih za 270kn i sam si slozi wlan. tako je kod mene doma i sve radi za 5.
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2008., 20:05   #98
RAUL
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,370
A imaju oni spliter kao t-com ili je to kod njih drukcije rijeseno?
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 13:00   #99
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
b-net nema spliter kao t-com , nego je spliter u uticnici koji razdvaja audio-video i data , znaci radio + tv + data , na data izlaz se spaja modem ovisno o uslugama koje hocete , imas gore u postu koji se modemi koriste ako se radi samo o internetu ili internet + telefon , zicani ili bezicni

ne znam jedino kako to izgleda kad uzimas samo telefon ili internet bez tv-a , ali vjerojatno na isti (slican) nacin
mef je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 14:27   #100
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,549
Citiraj:
Autor easysurfer Pregled postova
Imam WLAN router. Čim otvorim telefonsku vezu imam pozadinski šum, nešto kao šum iz zvučnika kad odvrnete pojačalo, a još ne ide reprodukcija zvuka.

Probali su mi staviti žični modem i šuma nema. Drugi WLAN, opet šum. Do telefona nije, probao sam dva.

Je li moguće nešto podesiti kod B.neta, da nije kabel?
U toj kombinaciji se telefon spaja na kabelski router. Ti telefoni s kojima si probao jesu li slučajno bežični?. Ako jesu, sve šta možeš je mjenjanje radnog kanala WLAN routera. Ukoliko ovo ne pomogne baci te telefone jer očito štrapaju po cijelom bandu i svaki k će im smetat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.02.2008., 17:23   #101
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
nisam bas siguran da ce promjena kanala wlana pomoci jel frekvencijski spektar w-lana i telefona bas nema dodirnih tocaka , osim ako nema stare bezicne telefone koji mislim da rade na 36-39mhz , kojima zna smetati i obicno zvono na vratima , ali ako se radi o zicanim telefonima tu bas nema nikakve mogucnosti smetnje zbog frekve wlana , jel sve ide zicano , osim same kvalitete telefona

iako nemoj biti siguran da nije problem u b-netovom wlan modemu , bez obzira sto su ti 2 promjenili , a sto se zice odnosno koaksijalnog kabla tice , oni znaju raditi smetnje kad idu preko nekog strujnog kabla ili slicno , ali bi onda imao smetnje i na obicnom modemu
mef je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 22:53   #102
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,549
Citiraj:
Autor mef Pregled postova
nisam bas siguran da ce promjena kanala wlana pomoci jel frekvencijski spektar w-lana i telefona bas nema dodirnih tocaka
EU DECT telefoni rade u 1880-1900 MHz bandu, više detalja, a ako se ne pazi na takve sitnice možda ima telefon iz ove serije
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2008., 06:45   #103
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
ok , ispravit cu se , frekvencijski spektar vecine telefona nema veze s spektrom w-lana, postoji preklapanja u teoriji , ali i mikrovalna radi na 2450mhz , pa ne vjerujem da u praksi zbog toga netko ima smetnje

mislim da je problem puno banalniji i nema potrebe za bespotrebnim teoretiziranjem , a i nismo pomogli covjeku da rijesi svoj problem

pozdrav
mef je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2008., 09:47   #104
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,549
Ma sve 5. Kako rekoh poviše ako je uboa bežični na 2.4 Ghz vrlo lako može smetat pogotovo ako su blizu. Opet se pokazuje koliko je važno točno navesti o kojim se uređajima radi (prepisat punu oznaku).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2008., 20:19   #105
kundak
Premium
 
kundak's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 388
Kako ide instalacija - jel' ti buse po kuci ili te prispoje u onoj kutiji ?
Koliko ste tribali cekat da van dođu i instaliraju se ?
Moze li se ikako izbjec placanje najma modema ?
kundak je online   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 06:34   #106
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
1. uvode ti koaksijalni kabel u kucu , znaci nema veze s uticnicom za telefon , ako si mislio na to pod " prispoje u onoj kutiji "
2. cca 15-20 dana u zg , ovisi o kojem prikljucku se radi , ako radis promjenu telefonskog operatera , agencija daje rok , jel te u odredeni dan stari tel. operater iskljucuje , a novi ukljucuje
3. placanje se ne moze izbjeci , jel u tih 14-29kn placas i odrzavanje , odnosno imas gar na modem koliko si dugo njihov korisnik, mozes jedino platiti jednokratno , pa te dugorocno moze kostati manje, a gar i odrzavanje ti ostaje

da , najam placas 36mj , pa ako platis odjednom mislim da je 299kn , a 14x36=504

Zadnje izmijenjeno od: mef. 29.02.2008. u 10:05.
mef je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 09:40   #107
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
I ako si stari korisnik (3+ godine kao ja ) onda si oslobođen plaćanja najma modema.

edit: http://www.youtube.com/watch?v=UfWLY_w-KIw
Oli je zakon ))

Zadnje izmijenjeno od: Garak. 29.02.2008. u 09:50.
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 11:13   #108
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Svidja mi se što ako hoćeš prekinuti ugovor plaćaš samo najam modema puta broj preostalih mjeseci. Naravno to vrijedi za stare pakete, kod 2d i 3d paketa plaćaš punu cijenu paketa puta broj mjeseci
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 11:57   #109
panoramix
driver
Moj komp
 
panoramix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,021
Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
I ako si stari korisnik (3+ godine kao ja ) onda si oslobođen plaćanja najma modema.

edit: http://www.youtube.com/watch?v=UfWLY_w-KIw
Oli je zakon ))
Gdje to piše na njihovim stranicama ?
__________________
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom,
software : River Raid & Jet set Willie
panoramix je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:07   #110
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Mogu li kupiti D-Link DIR-100 router (ne od njih, nego iz jedne trgovine) i očekivati kako će raditi?
Ili moram od njih uzeti...
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:12   #111
mef
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 82
koliko znam , moras uzeti od njih inace ti oni ne garantiraju da ce to raditi
mef je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:22   #112
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Zar nije brže nazvati službu za korisnike i pitati ih? Vjerojatno bi mogao (moraš) uzeti od njih modem a onda iskemijati u routeru da se spaja preko njega i dobije od njega IP.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:25   #113
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Zar nije brže nazvati službu za korisnike i pitati ih? Vjerojatno bi mogao (moraš) uzeti od njih modem a onda iskemijati u routeru da se spaja preko njega i dobije od njega IP.
Mislim da će mi oni dati odgovor:"Radit će samo naš router, ne neki router iz trgovine." Bez obzira koliko to bilo istinito ili ne. Njima je cilj zaraditi jel
Tako da nisu najmjerodavnije mjerilo...Zato pitam tu.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:45   #114
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Tako da nisu najmjerodavnije mjerilo...Zato pitam tu.
Nešto moraš uzeti od njih zbog mreže kao takve. Možeš nabaviti router i probati ovo što sam napisao. Zapravo mogao bih ti ja to probati ako stignem preko vikenda.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 12:50   #115
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Nešto moraš uzeti od njih zbog mreže kao takve. Možeš nabaviti router i probati ovo što sam napisao. Zapravo mogao bih ti ja to probati ako stignem preko vikenda.
To bi bilo super
A kad ne znam ni kakve routere daju..samo WLAN router kaže i ništa više. Meni zapravo niti WLAN router ne treba, čak dapače, nije poželjna opcija
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 13:35   #116
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,549
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
A kad ne znam ni kakve routere daju..samo WLAN router kaže i ništa više. Meni zapravo niti WLAN router ne treba, čak dapače, nije poželjna opcija
Prošvrljaj malo po ovom threadu, piše kakve modeme / routere daju. Šta se tiće nabavke routera za spajanje više kompova obavezno dogovorite mogućnost vraćanja jer pojedini routeri ne surađuju najbolje sa kabelskim modemima. U Mrežama je bilo nekoliko threadova na tu temu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 15:19   #117
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Iz prve ruke - obični modem u kombinaciji s Linksys WRT54G wifi routerom s 4port switchom radi savršeno.
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2008., 23:51   #118
Elven
Premium
Moj komp
 
Elven's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,025
Ja sam uzeo njihov modem, onaj najosnovniji i normalno radi na mom routeru. Naravno trebalo je koristit Clone MAC i Host (kad sam pitao sluzbu za korisnike nisu imali pojma o cem pricam)
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2008., 00:19   #119
kundak
Premium
 
kundak's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 388
Totalni san noob za po pitanju meza pa ako mi mozete objasnit. Sve sta znam o ruteru je da se priko njega moze spojit vise racunala na internet. Doma iman 2 racunala, s tim ad je moj odma do uticnice za telefon i tv, a drugi na drugom kraju stana di toga nema. Mislia san svoj spojit s modemom na usb, a ovaj drugi priko bezicne lan kartice sa svojim (jer, cak kad bi i ima ruter moran imat karticu). Po tome mi ruter ne triba.

Jesan li u pravu?
kundak je online   Reply With Quote
Staro 01.03.2008., 10:22   #120
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
To bi bilo super
A kad ne znam ni kakve routere daju..samo WLAN router kaže i ništa više. Meni zapravo niti WLAN router ne treba, čak dapače, nije poželjna opcija
Sad bih opsovao forumu i dojavu mailom o novim postovima, da sam vidio Garakov post ne bih sad isprobavao ovo što jesam. Upravo ovo pišem preko Buffalo WHR-HP-G54. IP računala je dobiven od Buffala a on je svoj dobio od calbe modema. U isto vrijeme sam spojen još jednim računalom preko wirelesa. Moguće je napraviti i PPoE konekciju unutar routera, ako to ne treba konfiguracija se svodi na prvo na ukljućenje modema, nakon toga routera, postavi se automatsko dobivanje IP na računalu... Routerov WAN port i modem se spajaju običnim (ne cross) kabelom.
Ako ima još kakvih pitanja tu sam.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na