Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.12.2016., 14:10   #631
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
OK, igrokaz oko LAN3 i 4 ti nije bitan za željeno.
Nešto te zeza sa WiFi.
Provjeri:
- da je u istoj grupi (Bridge) kao i Lan1 + Lan2
- za veću kompatibilnost stavi AES + PSK ili prebaci na PSK
- ne znam napamet koje su defaultni parametri za Short i Long Retray Limit (prva slika), pa probaj viditi te parametre kako su postavljeni u gl. routeru

Mora biti neka glupost, samo je treba naći.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2016., 15:28   #632
n30n
Premium
Moj komp
 
n30n's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: n/a
Postovi: 308
U istoj su grupi lan1, lan2 i wifi, PSK mi opće ne postoji kao opcija, imam AES i TKIP-AES.
Na glavnom routeru mi je postavljeno WPA-WPA2 i TKIP-AES pa sam tako i ovdje stavio ali i dalje ništa, sad mi se laptop i spoji na router ali nema interneta još uvijek. Probao sam i bez ikakve zaštite, spoji ga ali internet ništa
Short i Long Retray Limit nisam uspio naći na glavnom routeru pa sam ostavio kako je i zadano.

Kada sam spojen na glavni wifi onda mi prolazi ping na oba routera, a kad sam spojen na ovaj novi wifi onda mi ne prolazi ping do glavnog routera. Kabelom radi sve

Evo šta kaže u summaryu slika

Zadnje izmijenjeno od: n30n. 30.12.2016. u 16:12.
n30n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.12.2016., 17:03   #633
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
Krivo sam napisao, na TKIP-AES sam mislio.
Ako hoćeš, možemo zajedno pogledati preko TV.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2017., 16:42   #634
n30n
Premium
Moj komp
 
n30n's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: n/a
Postovi: 308
Hvala na pomoći ali ne treba, nemam sad vremena za to a i nije mi hitno tako da ću odgodit to za drugi put

Ako se netko susreo sa problemom slobodno nek savjetuje
n30n je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2017., 14:21   #635
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 48
da li itko zna kako na ovom routeru namjestiti da ograniči brzinu (wifi) jednog korisnika npr preko mac adrese....
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2017., 18:35   #636
Matt
Premium
Moj komp
 
Matt's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,592
Pozdrav ekipa, od danas sam opet prodao svoju kožu t-vragu i opet jedan mali početni problem. Naime koristim tplink repeater i naravno da za njegovu konfiguraciju trebam wps. Međutim ona srednja tipka na routeru niš ne radi.
Otišao sam u postavke i tamo kod WPS enabled stoji čekirano NO. Čekiram YES ali mi neda da stisnem Applay (ostaje sivo).

Zvao sam službu al mi ne mogu pomoći. Jedino da tehničar dođe. Jel imao tko takva iskustva ili rješenje ovog problema?
__________________
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim!
Kad dim izađe uređaj više ne radi!!!
Matt je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2017., 20:00   #637
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
Govorili smo o tome više puta, nevezano o kojem se uređaju radi.
WPS se gasi / izbacuje zbog sigurnosnih razloga.
Fino, ne biti lijen, odradi povezivanje pješke kroz web konfig.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 19:19   #638
Matt
Premium
Moj komp
 
Matt's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,592
Odradio sam

Tj. tehničar donio novi router. I da kako misliš izbacuje se? Imam HP printer sa wps tipkicom i sad ću se i sa tim morati zahebavati. grrr...

Kaj se tiče ADB routera on više neće u moj dom
__________________
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim!
Kad dim izađe uređaj više ne radi!!!
Matt je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:32   #639
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
Pa fino, kako sam napisao, izbacuje se iz upotrebe / implementacije.
Uređaji koji ga imaju > ga imaju ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 21:37   #640
Godly
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
Pozdrav svima e sad ovako ja imam malo drugaciji problem pa molim za savjet jer pizdim

imam optiku i dodatni maxtv u drugom stanu
spojeno je ovako
stan 1
optika 2 routera jedan glumi converter drugi je sta ja znam uglavnom iz drugoga ide sve spojen net na komp 1, max tv i kabel do drugog stana

u stanu 2 sam imao neki nec router koji mi je samo propustao signal za stan 2 da sam imao spojen net i dodatni max tv
dolazni kabel iz stana 1 je bio ustekan u port 1 a u port 2 komp2 i port 3 dodatni max tv i sve radilo ko urica bez ikakvih podesavanja poslije factory reseta

e sad pocinju problemi jer sam morao vratiti taj nec i nasao sam novi taj adb o kojem svi pricaju pa reko da njega spojim da ne kupujem nesto drugo
kad ono problemi

sve je spojeno opet isto dolazni kabel u port 1, komp u port 2 pusta internet super
ali dodatni max tv NADA bez obzira dal ga spojim na port 2 3 ili 4 ocito je do konfiguracije ili podesavanja ovog ADBa ako on to moze uopce odraditi
e sada ako netkoo zna kako da natjeram da mi radi dodatni max tv ???
nisam bas u mrezama pa reko da pitam ovdje
cak sam razmisljao da kupim neki 4-5-8portni switch jel bi to pomoglo ili se da ovo srediti

dakle kroz dolazni kabel mi ide i net i tv pa mi manje vise treba nesto da mi podijeli 1 u 2 jer imam komp i dodatni max tv a neda mi se stalno prestekavati

hvala svi savjeti i preporuke dobrodosle
__________________
Godly je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.02.2017., 23:18   #641
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
Mislim da tu ne treba nekakvo routanje tj. router, najlakše je da probaš (za probu posudi) neki switch. Svakako neka podržava Vlan - ove (provjeri u specs).

Bilo bi poželjno da si zapisao koji je to "neki NEC" i kako je bio konfiguriran.
Možda se može taj ADB ispravno podesiti samo treba viditi šta fali.
Za probu spoji sve na Lan stranu, znači dolazni kabel u Lan2 pa klijente u Lan3 i 4.
Provjeri da mu je ip adresa slobodna u odnosu na ostatak mreže i ugašen DHCP Server ugašen.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 12:06   #642
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 21
Neki dan sam dobio novo korisničko ime i isprva je povuklo postavke međutim nakon prvog restarta sve je naizgled krepalo, svijetli samo power button evo već četvrti dan, ništa ne pomaže kaj ja mogu od doma, a ni na helpdesku ne mogu ništa napravit. Čekam tehničara al dečkiju ima malo, a u gužvi su na velikom teritoriju, morali su čekat da prođe mininalno vrijeme od kad je prijavljeno i danas bi trebali doć, tak me uvjeravaju na helpdsku, he he, al još nikog nema :-)... ono, kaj se može :-D... nego veli mi jedan super lik kojeg znam, al kaj nije na dužnosti ovih dana, da je ili port na centrali promijenjen il mi krepao modem, kaj mislite, može još nekaj bit?
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 12:54   #643
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,735
Može biti svašta, morati ćeš (do)čekati tehničara ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 15:20   #644
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,791
Citiraj:
Autor t-krom Pregled postova
Neki dan sam dobio novo korisničko ime i isprva je povuklo postavke međutim nakon prvog restarta sve je naizgled krepalo, svijetli samo power button evo već četvrti dan, ništa ne pomaže kaj ja mogu od doma, a ni na helpdesku ne mogu ništa napravit.
Hard reset si probao? Na koji nacin?
Trebas ga iskljucit iz struje, pa cackalicom stisnut gumb kroz rupicu ba straznjoj strani, pa ukljucit Power i drzat reset gumb svo vrijeme stisnut 12-15 sekundi...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2018., 14:18   #645
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 21
Sve sam probao, na kraju je bila greška vani na stupu na parici, a uz to je i crko ADB u isti mah, ko neki sudbinski kuršlus. Pa dobro je i radio, više od četiri godine dan i noć, skoro 4 i pol, ja sam bio zadovoljan. Sad mi dali Gigaset SX763 bijeli, a htio sam opet ADB jer imam back up postavki spremljen, samo da sve konfigurirano portove svoje lokalne i ostalo vratim nazad jednostavno, al vele da ga više ne dijele jer ADB nema podršku za neku buduću tehnologiju kaj dolazi, a ovaj ima. Al mene baš briga za to dok ta tehnologija ne dođe, ne sviđa mi se ovaj SX 763 i ne bih ga koristio dok ne moram, jer vidim tu na temi o njemu nema jednostavnog admin passa nego moraš nekaj kemijat nekim ubacivanjem nekih skripti kaj možda uspiju možda ne, ne da mi se time bakćat ak baš ne moram. Radije ću platit isti ADB drugi i vratit si backup file za pet sekundu pa dok radi po toj tehnologiji radi. Evo, ak netko ima ZG ADB točno onaj model KOJI NEMA onaj neki ovalni pravokutnik naprijed na displayu, jer gledam na Njuškalu ZG samo takve imaju, a ovi bez tog modnog detalja, ima ih hrpa al nitko nije iz ZG kaj ga imaju, ne da mi se čekat poštom, al dobro, ak nitko nema morat ću. Naime, strah me da taj s tim vizualnim detaljem nema nekaj drugačije u njemu pa mi neće primit backup file nazad. Evo, ak netko ZG i okolo ima ADB taj bez te figure naprijed nek mi pošalje PM i odmah ću doć po njega. A ak znate da su oba ADBa iznutra ista bez obzita na razliku na maski i da će konfig bit vraćen, evo napišite tu da odmah kupim od nekog iz ZG s Njuškala. Hvala.

EDIT:riješeno, nabavio.

Zadnje izmijenjeno od: t-krom. 24.02.2018. u 20:08. Razlog: riješeno
t-krom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na