|
04.09.2024., 00:00 | #12421 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
04.09.2024., 00:14 | #12422 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Na bakrenoj parici dobiješ brzinu koliko god može da ide a ovisno koliko si daleko od centrale te ovisi u kakvom je stanju parica. 35b je SuperVectoring a za njega treba imati modem router opremu koja to podržava. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
|
04.09.2024., 07:18 | #12423 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Pošalji mail na tehnicka.podrska@t.ht.hr |
|
04.09.2024., 10:30 | #12424 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
04.09.2024., 10:51 | #12425 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: RedSky. 04.09.2024. u 11:32. |
|
04.09.2024., 11:49 | #12426 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Na starom ZTE routeru sam imao 35b, bilo bi žalosno da na ovom ne mogu.
04.09.2024., 13:05 | #12428 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
04.09.2024., 15:30 | #12429 |
Registered User
|
Kod mene bio prekid bakrenog kabela kad su postavljali optički. I nakon popravka (mjesec dana bio bez ijedne usluge) palo na 50 mbita i kažu da sad ne može više. Jednom mi pisalo čak 70mbita, ali bio opet neki prekid pa palo natrag na 50! 🙄 I prije kvara je pisalo vdsl2, sad vdsl. Sad par dana bude toliko.i onda padne na 20tak megabita. U szk kažu puštena maksimalna brzina. I šta da radim, kome da se žalim? |
07.09.2024., 22:31 | #12430 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Jedna Ht-like zanimljiva situacija.... Prije mjesec i sitno, krenem u borbe s vjetrenjačama. Da skratim priču maksimalno - imam vdsl od samih početaka istog u hr, blizu centrale sam prilično i internet je radio odlično godinama. Do situacije kad su mijenjali 'ormar' u centrali, i lik me, po riječima tehničara, spojio na 'krivu paricu' nakon obavljenog posla. Tada kreće problematika, mada je internet bio nešto lošiji, ali ne kriminalan, kao zadnjih mjeseci. U tom periodu poklopilo se i nevrijeme i sto čuda. Prijavim kvar, tehničari obave standardne procese resetiranja linije, gašenja paljenja, itd., meni problematika ostaje. Zovnem frenda, koji je isto tehničar, ali ne na ovom terenu, kaže ako su sve probali, traži zamjenu rutera. Još ti je to preostalo. Prijavim kvar, napravim opis, priložimo kompletnu dijagnostiku linije, zatražim ruter, dobijem ga kroz par dana. Stavim ruter, problematika ISTA :/. Da bih dobio objašnjenje da NEMA POMOĆI, da je to tak.... Problematika je slijedeća - na 60/15 liniji, brzine su srušene na 40/8, kao zbog novog principa rada maxtva - što meni nema nikakve logike jer je maxtv postao ove godine klasični iptv koji 'vuče' brzinu interneta kad se koristi, ne koristi više 'posebni' dio brzine kao u vrijeme kad se koristio određeni port na ruteru i kabel roze boje (ne znam kak bi to drukčije laički objasnio). Ali, budući da sam par godina paralelno uz maxtv koristio i druge iptv providere, vidim da ovdje nešto grdo ne štima - svaki pokušaj gledanja programa unatrag rezultira ping spajkovima od 150-200ms, što znači da je svako online gejmanje totalno nemoguće, isto kao i fakt da na 2 različita uređaja (npr tv+komp) gledam dva različita programa unatrag, ili da na kompu koristim nešto čemu treba veća brzina interneta. Kaže frend, oprema im je u banani, i to je sve još u test fazi, i da duram dok se nešto ne promijeni. Da stvar bude još luđa, naplatili su mi 55 eura novi ruter, jer eto, ja sam inzistirao na njemu, kvar je nepostojeći, problematika koju ja prijavljujem kao kvar nije kvar jer po njima brzina po ugovoru je isporučena, ping i trzanje videa sa NJIHOVE platforme su nebitni. I još točka na I, ugovor mi je istekao 31.8., novog providera nemam koga uzeti, jer ovdje je infrastruktura isključivo ht-ova, a1 uopće ne nudi fiksne usluge, telemach isto tak, osuđen sam na ht, ili na lower end - iskon. Najradije bi se zainatio i prešao na iskon od čiste muke, ali ništa si s tim nisam pomogao, jer em s konja na magarca, em sam opet u ht rukama... What to do.....
08.09.2024., 00:59 | #12431 |
Registered User
|
Kod mene još gore s 85/25, trenutno na 25/5.... |
08.09.2024., 09:11 | #12432 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
|
08.09.2024., 12:11 | #12433 |
Registered User
|
Kod mene neće mijenjati, navodno bi optika trebala doći uskoro... |
08.09.2024., 13:43 | #12434 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Znaci svaki put kad mi je nesto pocelo stekat i rusit se i pucat zoven podrsku ,to to i to oni reset normalno ne pomaze onda poslat cemo tehnicara prije nego tehnicar dode uvik ali uvik slikam speedtest brzine i profil to jest postavke rutera jer svaki put kad san ima problema a nikad sa brzinom vec dotrajalim sprzenim ruterom u zadnjih 20g. uvik ali uvik je bilo sve rijesno tipa promini ruter a brzina prepolovljena onda pokazi SS brzine i profila prije tog novoga rutera i onda tek se sve vraca na staro . Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
23.09.2024., 14:00 | #12435 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Bizarna situacija. Došao tehničar provjeriti stanje telefonske linije. Signal nije prolazio od centrale do moje kuće. Na kraju je ustvrdio da je neispravan kabel koji ide od potkrovlja moje kuće do telefonskog ormarića u gornjoj ulici. Poslao je nalog vanjskoj firmi za zamjenu kabela i sada čekamo da dođu. A prije godinu i pol, dvije je sve najnormalnije radilo. |
24.09.2024., 18:20 | #12437 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima Sticky sa DNS alternativama. |
25.09.2024., 16:24 | #12438 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Istekao mi ugovor za max adsl/tv/telefon i zovu me već danima za produženje. Jel netko produžavao ugovor nedavno. Koja bi bila dobra ponuda za max adsl flat, telefon i max tv za proširenim, sportskim, filmskim paketom? |
01.10.2024., 10:06 | #12439 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
To bi i mene zanimalo. Punac trenutno plaća 3u1 kod Tcoma s osnovnim plus sportskim i proširenim paketom i najam dva tv receivera preko 50 Eura. Pitam se može li jeftinije? |
01.10.2024., 20:09 | #12440 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Danas me neka generic speaking djelatnica zvala, i krenula drobit kak je pročitala moj prigovor i ona odlučila da je moj prigovor neosnovan jer oni meni isporučuju ugovorenu brzinu. Na prvu sam pokušao lijepo objasnit da je brzina PREKO DESETLJEĆA bila ISTA i STABILNA i PEDESET POSTO VEĆA, na što je ona pokušala jedno PET puta istim objašnjenjem uvjerit me da je trenutna brzina sasvim ok i da je to maskimalno što mogu dobit jer se infrastruktura i usluge mijenjaju s vremenom, na što sam joj manje ljubazno pokušao objasnit da me ne pravi idiotom i da mi samo pojasni kojom je logikom 50% MANJA brzina ispravna, i to na način da ne isporučuju ni tu brzinu jer se moj ping sa 20, čim se krene internet koristiti intenzivnije, npr samo se upali youtube na jednom uređaju u kući, na svim ostalima je nemoguća misija daljnje korištenje interneta bez abnormalnog lagga, jer ping ide na 500-600, pa i 999 vrijednosti dok god se gleda stream, youtube, nešt krene skidat, bilo šta, da se ta njihova 'ispravna' brzina krene koristiti. Na to je krenulo opet generaliziranje, e onda sam izgubio i takt i kulturu, i krenuo galamit, na što je gospođa rekla da je to to i da je moja prijava kvara riješena. Reko može, sad ide i ovaj razgovor u hakom, i sva mjerenja od 1.6. otkad ste krenuli sa downgrejdom brzine, i sad ću vam mjerit svaki dan 5x na hakomu brzine, skreenat to da se lijepo vidi kak se ping stilta na 999, i onda ću vam lijepo odjavit sve usluge koje koristim kod vas, a ima ih 7,8 komada u fajn iznosima mjesečno u kući, pa poslat još jednom fini prigovor kad sve odjavim. Nije više ništa pokušala prtljat i generalizirat, i završio sam razgovor. U roku od pola sata sam dobio odgovor od voditelja sektora podrške privatnim korisnicima, u podosta oprečnom tonu i pojašnjenju od dotične sa poziva pol sata ranije, tj kako im je žao na neriješenom problemu, bla bla, i da je sve proslijeđeno tehničkoj službi na rješavanje. Dakle, problem ipak postoji. Da li će ga riješit, ne znam, ali sam definitvno korak bliže ka preskupom, ali neovisnom o ovim njihovim bakrenim sranjima, muskovom satelitskom internetu.
01.10.2024., 23:30 | #12442 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Još ti šaljem suštinu moje problematike, jedan ss je kak je sad s pingom dok traje stream nečeg ili up ili down, drugi je kak je bilo do ljeta ove godine....
Jučer, 00:10 | #12443 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Po slikama i SNR sve se čini ok. SNR ukazuje na FR1 profil. Pitanje je preko čega se spajaš,LANa ili WiFia? Speedtest screenshotovi mi ukazuju da se spajaš preko WiFia. |
Jučer, 02:11 | #12444 | |
gadget freak
|
Citiraj:
A to je ništa, jer je samo 343, kažem, ide to pod redovno i 3x više. U 6om mjesecu su pingovi bili i za vrijeme testiranja maximalno 20ak, i u tome je sva problematika. Imam tikove već od trzanja svega na internetu, neovisno o korištenom uređaju u kući. Preko kabla sam spojen, ruter je doslovno uz komp. Ne znam zašto na speedtestu pokazuje wifi, ali tak je otkad koristim ovaj glupi kvaziupgrejdani ruter ht-ov.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. Jučer u 02:17. |
|
Jučer, 12:19 | #12445 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne znam jesam li vec pisao o problemu ali nesto slicno sam ja imao. Nekad oko bozica je ht imao promo 500mbita brzinu na 3 mjeseca. Inace imam 200 mbita. Uzeo sam to i sve je bilo ok. Nakon 3mjeseca mi je istekla da opcija i tu su poceli problemi. Na pocetku nisam povezao s tim ali na kraju se ispostavilo da je do toga. Naime nakon ta 3 mjeseca kad se brzina trebala vratit na 200 poceli su problemi da mi se sve jednostavno uspori. Stranice ne otvara. Speedtest pokazuje brzine nize od 100mbita pa cak i vise od 200mbit. Pa 15 sekundi kasnije bude sve ok. Pa u igrama ping skoci i opet bude neigrivo. Dok sam u sastancima samo me izbaci van itd itd. I to je trajalo par tjedana. I odlučio sam prijaviti poteskocu htu. I na prvu su mi rekli da je sve ok. Da se ne vide pucanja veze sto je i bilo tocno. Mene nikad nebi izbacilo. I odlucili su to proslijediti tehnicaru. Zove me neki decko i ispricam mu u detalje sve i kad me pitao kad je to pocelo, meni je sinulo da otkako su mi spustili brzinu nakon promo 500mbita. I tu on stane i pocne nesto traziti i kaze da mi uopce nisu resetirali liniju nakon smanjenja brzine i da ce on to sad napraviti i da mu se javim ako to ne pomogne. I od tad je sve bilo super. Nije se niti jednom ponovilo to. Ne znam ima li ikakve poveznice s tvojim ali mozda pomogne tebi ili nekom drugom. Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Uređivanje | |
|
|