Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.09.2007., 01:10   #61
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,175
@walbandon
Line Attenuation 51dB za Downstream? Loše
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 01:27   #62
bobe
teta Mraz
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: hr
Postovi: 1,595
SNR Margin 30.3 31.0
Atenuation 6.5 6.0
Out power 5.6 2.9
Attainable Rate 9056 1744

hehe, ovo je za 8Mb dosta jel? btw nekih sam 500m od centrale, ali ravni kabel, nema krivudanja
__________________

bobe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.09.2007., 02:19   #63
jazavacjazavac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
ja uz sav trud ne mogu na svojoj kasdi pronaci nacin kako izmjeriti kvalitetu parice ...neko kratku pomoc?Molio bih
jazavacjazavac je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 02:40   #64
Belly
Premium
Moj komp
 
Belly's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Pula
Postovi: 44
Citiraj:
Autor jazavacjazavac Pregled postova
ja uz sav trud ne mogu na svojoj kasdi pronaci nacin kako izmjeriti kvalitetu parice ...neko kratku pomoc?Molio bih
Ukucaj u IE 192.168.1.1, tražit će ti pass,većinom je to; admin i 0000.
Zatim idi na Device Info, statistics, Adsl i to je to!
__________________
Core 2 Duo E6400//Gigabyte GA-965P-S3//4x1Gb Kingmax DDR2-800//NVIDIA GeForce 7600 GS//
Maxtor 6V200E0 200 GB//Hitachi 160Gb//Chieftec 400W//Hyundai 19" LCD//LG GSA-H10A.
ThinkPad R61i
Belly je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 04:20   #65
TBoy
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb/Otocac
Postovi: 15
Evo sretnog vlasnika perfektne parice iz Like/Otočac.

--------------------Downstream --Upstream
SNR Margin (dB):--------30.3 -------31.0
Attenuation (dB):------- 19.0-------12.5
Output Power (dBm):----12.9 -------5.1

TBoy je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 10:38   #66
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,061
Imam i ja Kasdu spojenu preko LAN sucelja i takoder mi nezeli otvorit postavke u bilo kojem web browseru. Pokusao sam sve sto ste napisali, ali nije upalilo.... ..
Moze mala pomoc?

EDIT: zaboravio sam napomenuti da kad sam tek dobio kasdu, mogao sam uci u postavke u browseru bez problema, ali sada nece.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 00:20   #67
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,175
1.000.001 put, modem / router treba biti spojen preko mrežne, na kompu fiksni ip i uneseni Gateway i DNS - ovi i otvaraš web sučelje bez problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 00:50   #68
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,061
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
1.000.001 put, modem / router treba biti spojen preko mrežne, na kompu fiksni ip i uneseni Gateway i DNS - ovi i otvaraš web sučelje bez problema.
No shit man, nisam znao.... .. Lijepo kazem da sam sve probao napravit kako je vec bilo napisano

edit: nakon bezbrojnog resetiranja kasde, napokon sam uspio uci u postavke
prilicno losi rezultati, al sta ces, dosta sam daleko od centrale

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 30.09.2007. u 01:15.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 01:31   #69
Enigma neo
Premium
Moj komp
 
Enigma neo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: ????
Postovi: 205
SNR Margin (dB):
23.0 29.0
Attenuation (dB):3.5 5.0
Output Power (dBm):11.2 12.9
Attainable Rate (Kbps):9824 1732
Rate (Kbps):5024 704
K (number of bytes in DMT frame):158 23
R (number of check bytes in RS code word):14 0
S (RS code word size in DMT frame):1 1
D (interleaver depth):64 1
Delay (msec):16 0


Ovo nije loše koliko vidim,jel tako?
Enigma neo je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 10:42   #70
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 970
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@walbandon
Line Attenuation 51dB za Downstream? Loše
sa kasdom je bilo jos gore, i zbog toga su nam zamjenili za dlink....no, realno je to da smo ful daleko od centrale...
damn, nisam uspio doma na c010 ulviti da kopiram taj status,jer se ono stalno refresha(a radim preko vnca jer sam na poslu, i budala stisnuo stop adsl, i mozete misliti sta je onda bilo, dobro da je bio netko doma da restarta modem) ...
ovo je doma, i sad vidim da je isto 51 wtf?? ali, radi mi dobro...speedtest pokazuje 1.6-1.7mbita , a sa rapida mi radi na stabilnih 206-207kbs...

Zadnje izmijenjeno od: walbandon. 30.09.2007. u 10:52.
walbandon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.09.2007., 18:08   #71
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
noise margin downstream: 25 db
output power upstream: 16 db
attenuation downstream: 55 db

noise margin upstream: 18 db
output power downstream: 11 db
attenuation upstream: 29 db

Reklo bi se da sam rekorder. Do koliko ovo ide? Usrećite me pa recite bar 2 Mb
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 18:22   #72
Enigma neo
Premium
Moj komp
 
Enigma neo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: ????
Postovi: 205
attenuation downstream: 55 db
To je loše koliko ja znam,trebao bi biti što manji.
U mene je 3.5 dB.
Enigma neo je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 18:35   #73
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Naravno da je loše. Mogu biti zadovoljan kaj uopće imam DSL.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 20:19   #74
tihomir2
Premium
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: cro
Postovi: 143
ne brini nisi rekorder.. kod mene je situacija losija

Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 9.9 16.0
Attenuation (dB): 61.5 31.5
Output Power (dBm): 19.0 12.1
Attainable Rate (Kbps): 1728 796
Rate (Kbps): 1024 256
tihomir2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 23:00   #75
koletna
Premium
Moj komp
 
koletna's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varazdin
Postovi: 119
Item Downstream Upstream Unit

SNR Margin 31 31 dB

Line Attenuation 6 3 dB
Data Rate 1024 256 kbps

Zadnje izmijenjeno od: koletna. 07.10.2007. u 10:38.
koletna je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 13:53   #76
Nammoth
Premium
Moj komp
 
Nammoth's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 215
SNR Margin 31 31 dB
Line Attenuation 4 2 db
Data Rate 1024 256 kbps
imam idealnu liniju
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 16:37   #77
Osgiliath101met
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 18
Meni moj D-link pokazuje slijedeće. Mislio sam dignuti brzinu na 8Mbit-a ali ne znam da li ce izdržati. Anyone?


Item
SNR Margin, Downstream:31 Upstream:29
Line Attenuation, Downstream:19 Upstream:12
Osgiliath101met je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 17:51   #78
CPU
Varanje na tržnici
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 214
jel valja ova moja ili je preslaba za 8 mb

Ak ne mozda najbolje da srusim stup od telefona mislim da je sad od jelke pa da stavim od bagrema (gacije?)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	TEST 02-10-2007.JPG‎
Views:	272
Size:	8.6 kB
ID:	7793  
CPU je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 23:13   #79
Spirit
Premium
Moj komp
 
Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 708
da se i ja pohvalim...

ADSL Line
Status: Cable connected
Line mode: G.992.1 (G.DMT)
Maximum line rate: 3072 kbps (downstream) / 352 kbps (upstream)
Noise margin: 1 dB (downstream) / 21 dB (upstream)
Line attenuation: 44 dB (downstream) / 62 dB (upstream)
Output power: 18 dBm (downstream) / 11 dBm (upstream)

katastrofa...al nije drugo ni za ocekivati, kad sam koji km udaljen od centrale..
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2007., 15:06   #80
gil
Member
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Kutina
Postovi: 942
...

Zadnje izmijenjeno od: gil. 05.10.2007. u 15:16. Razlog: slika
gil je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2007., 16:41   #81
T0mB1ll
420
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Švabija
Postovi: 1,552
evo moje...

T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2007., 17:10   #82
Double
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Banglades
Postovi: 5
Ovo meni pise u ruteru:



Moze li mi netko reci koliki bi otprilike bio download na 8 mbps. Naime sad je trenutno na 3 i brzina mi je oko 320 kbps. Po mom racunu bi trebala bit nede oko 853 kbps, sta vi mislite Po ovim brojevima zakljucujem da je kvaliteta parice vise nego dobra. Hvala
Double je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 15:54   #83
thedman
User Registered
Moj komp
 
thedman's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: europe
Postovi: 229
ma sad mi kod tih parica i cijelog adsl-a niš nije jasno
jučer su mi kao digli brzinu i ja sav sretan počnem skidat 720-750 KB/s
i dođe danas meni doma frajer iz t coma da instalira maxtv.........
u sve moguće probleme i mjerenja frajer mi kaže gle ako hoćeš imati maxtv i adsl
možeš samo najviše koristiti brzinu od 3 Mbita je ti toliko najviše kao centrala dopušta i naravno linija je adsl1
kao kad stavi adsl2 brzina je izmjerena od 10 Mbita li guši se previše i onda maxtv ne radi!?!?!
i kaže on meni hoćeš da ti ostavim maxtv ili ne? ali samo da znaš 3 Mbita ti je maksimum za net
i nema šanse da buš imao onih kao obećanih do 8 Mbita jel kao adsl2 je tebi previše zagušen!?!?!?!?!
da bi na kraju ja kao pristao na maxtv jel tak i tak imam onu staru brzinu i za 35 kn mjesečno maxtv pa ono zašto ne..........
ali na kraju ono što uopće nema nikakve logike kaže frajer
da pa i kad isključim maxtv i vratim se samo na net da će mi maksimalno dignut brzinu do 6 Mbita
jel tako kao samo podržava moja linija,a najveća fora je da meni sad max tv radi normalno
i brzina mi je oko 4 Mbita skida mi oko 400 KB/s
naravno da ne spominjem da je prije max tv-a radio net download na 720-750 KB/s

i tko je sad tu lud????

evo i iz rutera

ADSL Line
Status: Cable connected
Line mode: G.992.1 (G.DMT)
Maximum line rate: 7072 kbps (downstream) / 736 kbps (upstream)
Noise margin: 10 dB (downstream) / 18 dB (upstream)
Line attenuation: 27 dB (downstream) / 32 dB (upstream)
Output power: 19 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)
__________________
thedman je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 21:37   #84
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 970
ako je netko trazio di su nestale one famozne testne datoteke ..pa, jos su tamo, ali su ih malo zbuksali evo direkt link http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...brzinetest.asp

pa, ako netko od admina misli da vrijedi za sticky, neka izdvoji ...
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2007., 02:31   #85
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
Dobio max TV i slučajno pogledam status u ruteru kad nadjem ovo:



a rezultati speedtesta :



jedino mi je upload realno porastao.Nema razlike u dl-u bez i sa uključenim Maxtv

315-320 kb/s

Očito mi nisu povećali još na 8?
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2007., 11:58   #86
J*man
Premium
Moj komp
 
J*man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slatina
Postovi: 39
Moj Elcon pokazuje ove brojke:




Jedini problem je da mi nisu još povećali brzinu
__________________
~ rock vive y no muere ~
J*man je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2007., 01:27   #87
kawasaki3p
Premium
 
kawasaki3p's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: zg
Postovi: 29
Ako neko moze komentirati ovo..jer po meni ovi podaci su kontradiktorni

Line mode: G.992.1 (G.DMT)
Maximum line rate: 5120 kbps (downstream) / 512 kbps (upstream)
Noise margin: 10 dB (downstream) / 22 dB (upstream)
Line attenuation: 5 dB (downstream) / 0 dB (upstream)
Output power: 7 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)

uglavnom download radi ko bog (4500kbps) ali upload neprelazi (250 kbps)
zbog cega se pojavljuje toliki sum u parici? S obzirom da sam blizu centrale..
kawasaki3p je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 21:17   #88
jazavacjazavac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
evo moje bijede,dal da zovem il ne zovem...Ako zovem sto da zahtijevam



jazavacjazavac je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 02:05   #89
MisterM
1oo1 NooB
 
MisterM's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: ZG
Postovi: 1,306
Citiraj:
Autor jazavacjazavac Pregled postova
evo moje bijede,dal da zovem il ne zovem...Ako zovem sto da zahtijevam



Novi kabel od centrale do kuče ako nije više od kilometar, novi priključak na centrali.....
__________________
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO!
1oo1
NOOB - POWER IN NUMBERS!
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 12:03   #90
Voorhees
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2003
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 167
output Power Down: 15.0 dBm, Up: 13.0 dBm
line Attenuation Down: 11.5 dB, Up: 8.0 dB
snr Margin Down: 27.5 dB, Up: 25.0 dB

što bi trebalo značiti da je stanje na svu sreću više no solidno ako sam dobro razumio

evo i jedan zgodan besplatan alat za pregledan stanja ADSL-a
http://dmt.mhilfe.de/

nemojte obračati pozornost da je verzija što veća pa to idete skidati, nego svaka verzija podržava neki određen broj modema/routera pa na to obratite pažnju

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 18.11.2007. u 03:10.
Voorhees je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na