Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.07.2019., 15:34   #5341
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
iskonu je adsl oprema banana. vdsl je OK.
čim ti na adsl-uu nešto uploadaš više od 5 sekundi, pukne veza. to im je stara boljka, mislio sam da su to riješili. rješenje je ili prelazak na vdsl (koji nema tih problema), ili moraš ručno na routeru podesit da ti je max uplink cca 3/4 tvog mogućeg. ja sam tada na njima imao 512k uplink, nakon limita na 400kbit mi veza više nije pucala. ako ti imaš max 768, limitiraj ga na 600kbit pa probaj.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 19:27   #5342
mamikulcic
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Ljubešćica
Postovi: 30
Hvala na odgovorima! Probam ovo navedeno i nadam se da će kroz neko vrijeme biti dostupna optika ili neka druga bolja opcija.
mamikulcic je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.07.2019., 09:22   #5343
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Ma po kojoj osnovi oni šalju ove zatezne kamate? Svaki račun platim odma kad dođe na email, a uredno bude zateznih kamata na svakome. Poslao sam im mail prošli mjesec da ću raskinuti ugovor ako još jednom pošalju i opet su poslali. Sad ću bit raritet jer ću doslovno zbog par lipa promijeniti providera.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2019., 23:45   #5344
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,220
Jel ima netko Iskon mobile?
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 00:58   #5345
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 606
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
iskonu je adsl oprema banana. vdsl je OK.
čim ti na adsl-uu nešto uploadaš više od 5 sekundi, pukne veza. to im je stara boljka, mislio sam da su to riješili. rješenje je ili prelazak na vdsl (koji nema tih problema),
Ima prijatelju, ima i vdsl problema. Samo lakše je nagaziti 512k na adslu nego par mbit na vdslu. Ali ak si nesretnik sa bijednim brzinama tipa 20/2, da vidiš kak konekcija puca ako sjedneš na upload. Mikrotik sa bridgeom i interface queue se troši
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 08:26   #5346
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Jel ima netko Iskon mobile?
ima

Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Ima prijatelju, ima i vdsl problema. Samo lakše je nagaziti 512k na adslu nego par mbit na vdslu. Ali ak si nesretnik sa bijednim brzinama tipa 20/2, da vidiš kak konekcija puca ako sjedneš na upload. Mikrotik sa bridgeom i interface queue se troši
možda kod tebe?
imao sam vdsl na "adsl parici", u smislu da sam bio na 1800m od centrale ali su me ipak prebacili na vdsl. umjesto 10/512k sam dobio 10/1.5mbit i nije nikad pucalo, legnem na uplink (a sa 1.5mbita nije bilo neki problem) i to je uredno šljakalo. onda sam prebacio paricu na drugu lokaciju i sad imam 7mbita uplink i isto ne puca.
tako da moguće od situacije do situacije, ali vdsl je drastično bolji od adsl-a na iskonu
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 12:03   #5347
mlajo
Registered User
Moj komp
 
mlajo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: CRIKVENICA
Postovi: 109
Iskon Router MIFI Alcatel MW40V

Uvaženo pučanstvo jel netko koristi Iskon mobile i ovaj
Router MIFI Alcatel MW40V
bitno mi je dali je zaključan ili nije na njihovu mrežu tj.pretpostavljam da idu preko HT mreže .
Kakve su brzine preko Iskon mobile i ovog routera na kojim bandovima on šljaka.
Router je 390 kn što je povoljno pa ako usluga ne valja bar mi ostane router za druge mreže ako nije zaključan jer nema UO .
__________________
Mlajo
mlajo je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2019., 11:24   #5348
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 749
Imate li informaciju koliko iskonovcima (odnosno HTu valjda) treba da instaliraju optiku od potpisivanja ugovora?

Naručio sam paket preko neta i vidim unutra i zahtjev da HT instalira optiku i svašto nešto, ali eto 5 dana je od tog zaprimanja dokumentacije a nitko se ne javlja.
Bilo bi idealno da me spoje do kraja kolovoza (tražim previše?) da odpilim granu zvanu A1 kabelski net jer zbog ovog novog nameta ih mogu otpiliti 2 mjeseca prije
__________________


Thinkpad Yoga

Intel i5 6200U

4GB RAM

256GB SSD

12,5" HD



Win10 Ent 64bit
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2019., 12:21   #5349
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,842
Meni je samo prebacivanje sa hta na iskon trajalo skoro 2 miseca...
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 04.08.2019., 13:38   #5350
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 445
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Imate li informaciju koliko iskonovcima (odnosno HTu valjda) treba da instaliraju optiku od potpisivanja ugovora?

Naručio sam paket preko neta i vidim unutra i zahtjev da HT instalira optiku i svašto nešto, ali eto 5 dana je od tog zaprimanja dokumentacije a nitko se ne javlja.
Bilo bi idealno da me spoje do kraja kolovoza (tražim previše?) da odpilim granu zvanu A1 kabelski net jer zbog ovog novog nameta ih mogu otpiliti 2 mjeseca prije
Oko 2-3 tjedna
okarm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.08.2019., 18:23   #5351
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 70
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Imate li informaciju koliko iskonovcima (odnosno HTu valjda) treba da instaliraju optiku od potpisivanja ugovora?

Naručio sam paket preko neta i vidim unutra i zahtjev da HT instalira optiku i svašto nešto, ali eto 5 dana je od tog zaprimanja dokumentacije a nitko se ne javlja.
Bilo bi idealno da me spoje do kraja kolovoza (tražim previše?) da odpilim granu zvanu A1 kabelski net jer zbog ovog novog nameta ih mogu otpiliti 2 mjeseca prije
Meni je sve to skupa trajalo negdje 3-4 mjeseca, više ni sam ne znam, ali ja nisam Iskon nego HT. No, kod nas je bila optika novo povučena u ožujku negdje pa je sve to skupa trajalo. Ali otkad je povučen kabel od šahta do mene je sve to skupa trajalo negdje mjesec i pol dana.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2019., 20:22   #5352
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 749
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Meni je sve to skupa trajalo negdje 3-4 mjeseca, više ni sam ne znam, ali ja nisam Iskon nego HT. No, kod nas je bila optika novo povučena u ožujku negdje pa je sve to skupa trajalo. Ali otkad je povučen kabel od šahta do mene je sve to skupa trajalo negdje mjesec i pol dana.
Uh, onda ovo neću otkazivati dok se ovi ne jave pa makar platio mjesec dana penala jer mi je sve doma ovisno o netu...od supruge pa na dalje

Kod nas su u zgradu Ericssonovci sve pospajali prije malo manje od 2 mjeseca a službeno mi je Iskon odnedavno dostupan na taj način ( HT je od puno puno prije). Ah, čekanje znači. Hvala na odgovorima svima.
__________________


Thinkpad Yoga

Intel i5 6200U

4GB RAM

256GB SSD

12,5" HD



Win10 Ent 64bit
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2019., 21:10   #5353
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 70
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Uh, onda ovo neću otkazivati dok se ovi ne jave pa makar platio mjesec dana penala jer mi je sve doma ovisno o netu...od supruge pa na dalje

Kod nas su u zgradu Ericssonovci sve pospajali prije malo manje od 2 mjeseca a službeno mi je Iskon odnedavno dostupan na taj način ( HT je od puno puno prije). Ah, čekanje znači. Hvala na odgovorima svima.
Zgrada je druga stvar. Ja sam kuca. Ako je u zgradi onda će to ići brže, pogotovo ako su već vertikale gotove i treba samo s hodnika ući u stan.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2019., 19:18   #5354
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,540
Na kojoj firmware verziji su vam Innboxi V51?

Board ID: V51_B12
Build Timestamp: 171130_2108
Software Version: 6.4.13d130-87.4
Bootloader (CFE) Version: 2.3.2-116.174
...
DSL PHY and Driver Version: B2pv6F039x.d26r
Wireless Driver Version: 7.14.164.15.cpe4.16L05.1-kdb
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2019., 07:38   #5355
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,109
Meni sve isto. Optika.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2019., 12:12   #5356
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,540
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Meni sve isto. Optika.
Thanks!
Koristim ga drugdje, pa me zanimalo dal je došao kakav novi update - u optiku je bio uštekan samo prvi dan još davno, i to je to.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2019., 19:23   #5357
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 100
Mislili li Iskon uvrstiti fullhd nacionalne programe kao ostali provideri?
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2019., 01:24   #5358
gunther
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,177
Citiraj:
Autor tomislav10 Pregled postova
Mislili li Iskon uvrstiti fullhd nacionalne programe kao ostali provideri?
Pitanje sasvim na mjestu!

Molim odgovorne i nadležne da se oglase povodom pitanja!

Hvala!
__________________
Gigabyte M55plus-S3 rev2.1 AMD Athlon64 X2 3600+ 2 X 1Gb Kingmax DDR2 PC6400 Gigabyte ATI Radeon HD3870 512 HDD Segate Baracuda ATA 160 Gb Logitech Z3 Logitech Multimedia Keyboard Logitech MX518 Steelpad 4D Samsung 959 NF
gunther je online   Reply With Quote
Staro 14.08.2019., 14:34   #5359
Skys
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: RH
Postovi: 13
Evo, ako neko razmišlja nešto raditi s Iskonom, da prenesem svoja iskustva.
NEMOJ. Nemoj slučajno krenuti u deal s Iskonom jer su jedna debilna katastrofa. Da se razumijemo, sa samom tehnikom, instalacijom i radom neta i nema toliko problema, ali usluga... ka_ta_stro_fa! Tamo im rade valjda studenti koji su needucirani, nekulturni, nemaju osnove znanja kako se radi u call centru, način komuniciranja, informacije koje pružaju su uvijek drugačije, ne dao Bog da ti zatreba da nešto s njima riješiš... Uglavnom, žalim od onog trenutka kad sam sklopio ugovor. Sad se jedino nadam da ih neću trebati kontaktirati dok traje ugovor. A nakon toga mijenjam. Bilo koga i po bilo kojoj cijeni, samo ne njih.
Užas.
Skys je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2019., 21:41   #5360
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,516
Isto to se moze reci i za HT i A1 i optimu... svima rade studenti u call centru. Mislim ne branim ih, ali sto se SZK tice, ista je pjesma kod svih, daj sta das za kikiriki. Koristim iskon g dana i nikakvih problema, cak i ova 2-3 puta sto sam ih zvao za sitnice , rjesili su.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2019., 21:56   #5361
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 100
Skys Dobro si napisao, CR im je loš i neprofesionalan (smotani su), ali kvaliteta usluga im je OK. Sto ti vrijedi da imaju vrhunski CR ak ti stalno iskaču kvarovi.
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 09:51   #5362
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,796
Da li vam se desi na v45 da nakon nekog vremena izgubi recimo voip ili net, a i dalje svijetli lampica na modemu, i pri tome ne moze se pristupit modemu? Obicno kad ga resetiram jednom onda ne povuce nista, pa ga moram jos jednom.

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 14:21   #5363
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
ne, ali meni on s protekom vremena ima sve manji i manji dsl sync. nakon restarta se vrati u normalu, da bi nakon par dana to opet malo palo. promijenio sam ih 2, na oba isto.



onesposobi mu tr069 pa će se možda bolje ponašati.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2019., 02:33   #5364
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,044
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Imate li informaciju koliko iskonovcima (odnosno HTu valjda) treba da instaliraju optiku od potpisivanja ugovora?

Naručio sam paket preko neta i vidim unutra i zahtjev da HT instalira optiku i svašto nešto, ali eto 5 dana je od tog zaprimanja dokumentacije a nitko se ne javlja.
Bilo bi idealno da me spoje do kraja kolovoza (tražim previše?) da odpilim granu zvanu A1 kabelski net jer zbog ovog novog nameta ih mogu otpiliti 2 mjeseca prije
Ista situacija i kod mene sto se tice prelaska sa A1 na Iskon... Samo, ja sam dogovorio sa svojim prodajnim predstavnikom da mi besplatno posudi mobilni router koji je nakacen na Iskon.mobile dok nam ne instaliraju optiku...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2019., 08:44   #5365
goran047
Premium
Moj komp
 
goran047's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 103
Sad nude i karticu sa 100gb prometa dok cekas spajanje. Ja narucio jucer pa cemo vidit kak to sljaka. Zaboravio sam ih pitat dal ce oni sami opet slat zahtjev za raskid sa vipom jer sam ja to prosli tjedan sam napravio a iskljucit ce me za nekih 10-ak dana
goran047 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na