Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.02.2007., 02:06   #1
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
A1 - ex VIP (ex Amis)

evo danas mi je stigao AMIS, pa cu malo tu nest napisat o tome, jer cini mi se puno bolja star od T.coma.

Evo ovak, poslao sam zahtjev prije 2tjedna!!! Susjed mi ceka da mu t-com donese ADSL vec vise od godinu dana, a zam jos rulje koji nisu nikad t-com docekali!
decki su dosli donijeli sve kaj treba, vidi se da nisu neki idioti i sve 5(kad su ovi iz T-coma dosli vidli su da imam dost igrica pa su htjeli da im sprzim na svoj CD, hehe koji idioti, normalno dao sam im kunu jer je tad t-com tolko kosto i reko ak nemas CD nista.)
I one operaterke su im fakat super,makar je mene uvijek samo jedna zvala,zovu te da vide dal su ti stigli ugovori, pa te zovu jel si poslao ugovore, dal trebas pomoc oko ispunjenja, pa te zovu da se dogovore kad da decki dodu donest uredaj tak da budes doma kad oni dodu.

Thompson...
prvo sam mislio da ovaj njihov Thompson nis ne valja al ispalo je suprotno.
do sad sam imao onaj siemensov C-.... neznam tocno model, al uglavnom moze se programirat u router mod, pa sam mislio da cu imat problema i sa Thompsonom, al fakat mi se svidio....
Na sebi ima dva UTP porta koji sluze za spajanje 2 kompa na njega...ko hub u neku ruku, znaci puknuo sam oba dva kompa u ta dva porta i odma su umrezeni i odma imaju internet.

E sad,stvar koja moze za***ana bit, kod AMISa nema Splitera, e to me je s***alo dosta, 7 sati sam danas zice stimao po kuci...
naime... u Thompson ide zica koja ide direktno sa glavne zice i onda zica za telefon ide direktno iz Thompsona u telefone po kući. I tu sam ja popizdio...morao sam svaku razvodnu kutiju otvarat da vidim kak zice unutra stoje i onda prespajat...tak da ak neko ima vise telefona u kuci i svaki je odvojen,nisu svi na istoj zici, mozda ce se na za***avat sa nastimavanjem svega toga.

Za nekakvu stalnost veze,jos nemrem sa sigurnoscu potvrdit,ali... t-com mi se redovito rusio izmedu 19-20.30 sati i to jako puno puta u tom razdoblju, tak da kad sam slago zice stalno sam gledao lampice na Thompsonu i nijednom nisu pocelne zmigat da je veza pukla, tak da mislim da bi veza trebala bit puno bolja nego kod t.coma jer mislim da oni imaju hrpu korisnika i vjerojatno nemreju sve to skupa pokrit pa svako malo neko izvisi sa vezom.

Dalje, Telefon,
Pitao me je 'Isus' jos prije kad sam tek narucivao AMIS kak telefon sljaka...jer Optima korisnici imaju problema sa telefonom. Pitao sam to onu operaterku koja te svako malo zove i rekla je da im se do sad niko nije zalio, pa tak necu ni ja. Telefon sljaka super,nema sta, makar ga nisam puno koristio, al ovo kaj sam vidio je cist normalno, osim jedne sitnice.... recimo kad bi utipkao broj cini mi se da mi je kod t-com brze uspostavilo vezu, za jedno sekundu-dvije, recimo utipkam broj i sad cekam 5 sekundi da mi pocne zvonit, a na te komu sam cekao manje. inace mislim da je sve OK.

Cijena-
Uzeo sam onaj najslabiji-najjeftiniji paket pa to onda kosta 150kuna, evo sad cu napisat nest sta vjerojatno svi vec znate, al to je tolko dobro da se mora napisat.
T.com
60kn-telefonska pretplata
140kn -5GB paket
=200kn +kolko jos prometa potrosis
AMIS
0-telefonska pretplata
150kn - flat rate
=150 kn flat rate

cijena je fakat super, kolko se sjecam kod t-coma je flat 230kuna negdje+telefonska pretplata = cca 300kuna a to sve kod AMIS-a 150kn
i jos to kaj su razgovori kod AMISa jeftiniji, fakat cijena je super.

Sve u svemu preporucam AMIS svakom ko voli prckat po internetu, ak imas sad 56K, placas pretplatu t-comu 60 kn + kolko skines, ovak dodas jos tih 90 kn i imas 1024/256 i Flat rate

evo zanima nekog jos kaj o AMISu, thompsonu il necem, il mu se svida pa bi ga htio uzet, nek pita pa ak znam budem reko.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 11:50   #2
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,343
ovime si mi dao dosta korisnih informacija ali na žalost ja ne mogu uzeti AMIS telefon+internet..da mogu odmah bi ga uzeo..ovo je totalno povoljno...150kn dam njima za flat+telefon i ne dobivam nikakve račune od ružičaste bande doma...
Hamm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.02.2007., 11:55   #3
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Jel igraš neke igre online? Koliki su ti pingovi?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 12:38   #4
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Jel igraš neke igre online? Koliki su ti pingovi?
pingovi su super, igram BF1942 -50ljudi, radi super mislim da je ping cca20
a wow, nisam puno igrao, al ping je isto OK sad sam ga startao i kaze 41ms
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 12:41   #5
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Budem ti navečer dao IP da pingaš, ili može netko sad, zanima me ping od c2y servera?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 12:44   #6
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
Buljo, ne znaju svi sto je cod2you.

Daklem, CoD2 server, IP: 217.172.55.249:29060
__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 12:45   #7
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
da i mene najvise pingovi zanimaju

koliko sam ja upucen ti amisi su janezi jel ?
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 12:53   #8
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,109
Citiraj:
Autor Codiac- Pregled postova
da i mene najvise pingovi zanimaju

koliko sam ja upucen ti amisi su janezi jel ?
Tako je, i pingovi mogu biti samo bolji nego na t-comu jer je to adsl2+.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:09   #9
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Ajmo JVC imaš IP, iznenadi nas
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:10   #10
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
ping ti je ko u WoW-u min 41, max 43ms
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.02.2007., 13:11   #11
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
To si pingao ili? Ne zanima me WoW, samo cod.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:17   #12
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
znam sta te zanima!!! pingao sam, oces ScreenShot??
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:21   #13
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Aj baci kad već inzistiraš
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:26   #14
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
he, ti si onaj kaj nevjeruje, Toma Nevjerni il tak nesto hehe
Nemas frke, evo screenShot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ping.JPG‎
Views:	1043
Size:	58.9 kB
ID:	7176  
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:35   #15
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Ma vjerujem ali opet oću vidjet

Mogao bi se ja raspitat malo za taj AMIS, samo što mi ugovor sa mutavim T-scomom još traje a router im nedam..
Bome ni neznam kako se to sve može prebacit ali ovo mi se čini zgodno, aj ti javi ako se dogodi kakav problem da znam sa tim računat
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:38   #16
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
kad ides na AMIS, mozes si prebacit i telefonski broj i sve, jedino ako ti traje ugovor sa T-comom onda moras platit nesto, tak da rade onda pricekaj da ti istekne ugovor pa onda se javi AMIS.u

Dosad nisam imao problema...al ako bude nesto onda cu napisat tu, tak da znas, a i svi ostali
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 13:46   #17
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
WTF sad gledam na poslu ping (T-com provider) min 33 max 35..WTF...: stoopid
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 17:37   #18
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
neznam... meni je ping kod WoW-a manji na AMISu nego kod t.coma, cak mislim da mi je i na BF manji ping
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 11:11   #19
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,560
Evo i meni došao Amis na Maximiru (centrala Pešćenica), iako sam ga čekao od 23.12.06. Jučer su ga konačno (jer ih je T-com odugovlačio) instalirali.

Uzeo sam Dva u Jednom, WLAN izvedbu, 4Mbit (300kn/mj)

Prema Budapest Serveru
D: 3965kbits
U: 649kbits
73ms

Latencije u igricama duplo bolje (manje) u CS: Sourcu 20-30 (max 40) (Dok je na T-comu-Iskonu bilo 40-60 (max 80-90).

Što se tiče brzine skidanja, jedan Rapid skida 470-480KB/s, a više njih cucla cijelu mrežu bez beda, oko 500KB/s, zaista, minimalni gubici.

Upload nisam detaljno testirao, nisam imao vremena kad. Što se tiče telefonije, zvuk je pristojan, sve radi, jedino sam imao kratkih problema što mi je telefon radio tu i tamo, al sam premjestio žicu na drugi izlaz na modemu, pa sad radi.



Usporedba AMIS - ISKON
AMIS - SVE JE FLAT
1M - 150kn
2M - 200kn
3M - 250kn
4M - 300kn

ISKON - FLAT PAKET
1M - 240kn
2M - 300kn
3M - 380kn

U novom VIDI-ju su sve žive cijene svih providera svih internet usluga.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 12:58   #20
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,109
AMIS je mrak, e kad bi mi to bilo dostupno...
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 13:45   #21
P_KAMENi
Premium
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 230
eto, samo da se javim, i meni danas spojili.
dao sam zahtjev pocetkom mjeseca, znaci nije ni cijeli mjesec dana proslo

za sada samo pohvale. budem javio kad jos sve provjerim, sad sam sa posla dosao i odmah na net
__________________
Gigabyte GA-990XA-UD3
Phenom II x3 720 BE @ 3.2GHz
8192MB RAM @ 1600MHz
Radeon HD5770
LG E2251VR
WD+NEC
Powered by Antec EA-500D
P_KAMENi je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 11:39   #22
widowmaker
m e m b e r
Moj komp
 
widowmaker's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Zagreb, Črnomerec
Postovi: 442
evo i meni jucer spojili amis duo i to nakon samo dva tjedna nakon davanja zahtjeva. Prva razlika prema t-comu je nastup instalatera, dok je t comovac samo pospajao spliter i ruter i rekao da ostalo nije njegov posao , decko iz amisa je prosao samnom kroz kompletan meni routera , cak mi je i podesio postavke za news i mail na lapu i compu, nije da ja to ne znam ali lijepo djeluje. Kaj se tice routera uzeo sam wifi verziju i ne izgleda uopce lose, komp mi je udaljen 2 kata od rutera i signal ima jakost oko 60 posto, dok je gigaset 515 imao oko 47 posto, download je takodjer brzi, drzi brzinu oko 120 kB/s dok je na t-comu brzina bila oko 98 kB/s, sve u svemu ja sam za sada prezadovoljan
__________________
widowmaker je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 12:46   #23
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,288
ja poslao ugovor prije dva dana. nadam se da će riješiti za dva tjedna
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 13:28   #24
KnezTame
Vitez Zlatnog Kaleža
Moj komp
 
KnezTame's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 489
Buaaaa, ocu ja to

Demit, ima di kakva wish lista da se predbiljezis da bi ti htio da dojdu u tvoje mjesto itd? ono pa da pozurim to malo...

Ovo je fakat odlicno, uzeo bi iste sekunde, da mogu...

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
kolko se sjecam kod t-coma je flat 230kuna negdje+telefonska pretplata = cca 300kuna
Kod T-com je telefon pretplata + osnovna brzina ADSL-a = 153 kn + flat 200 kn znaci sve skupa 353 kn mjesecno waaaay to much!!!!
__________________
Poslije BSG-a sve je glupo
KnezTame je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 15:47   #25
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp
 
JVC HX-Z10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,163
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Buaaaa, ocu ja to

Demit, ima di kakva wish lista da se predbiljezis da bi ti htio da dojdu u tvoje mjesto itd? ono pa da pozurim to malo...

Ovo je fakat odlicno, uzeo bi iste sekunde, da mogu...



Kod T-com je telefon pretplata + osnovna brzina ADSL-a = 153 kn + flat 200 kn znaci sve skupa 353 kn mjesecno waaaay to much!!!!
he, znam samo da je meni to previse bilo pa nisam obraco puno paznje kolko je tocno.

Uglavnom, novi uredaj, nova sranja sa DC++ evo glupi DC ++ opet ne radi, probo sam na 2 nacina, preko direct , nece i preko portova isto nece, a slozio sam portove na Thomsonu, al sad...dosta je drukcije nego na onom siemensu od T.coma pa neznam dal je to dobro.

Ako neko zna kako upogonit Strong DC++ bio bi jako zahvalan
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 11:47   #26
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
registriraj (besplatno) neki dyndns.org hostname - konfiguriraj dyndns u routeru

u dc++ stavi firewall with manual port forwarding

pod external/wan ip upisi svoj dyndns hostname
tcp i udp - upisi port koji si otvorio (nadam se da si postavio fixnu ip adresu, inace ce te dhcp random bacati i port-forwarding ti vjerovatno nece raditi, osim ako ne radi neku asocijaciju po MAC adresi)

stavi don't allow hub/upnp to override

that's pretty much all, probaj, sretno
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 12:10   #27
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
he, ti si onaj kaj nevjeruje, Toma Nevjerni il tak nesto hehe
Nemas frke, evo screenShot
Samo da kažem da ping kroz CP nije isto što i ping u igri. Kod mene ima baš svega. Nekada je normalan 50, a u zadnje vrijeme većinom oko 35-40. Spojen na Iskonu.

Na poslu T-Com i ping mi nikada nije iznad 35. Kada uđem u igru 50.

Za to su oni koji igraju na Amisu uglavnom jako zadovoljni. Nije ništa posebno dobar ili loš, ali je posebno jeftiniji taj paket sa telefonom.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 16:21   #28
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
postoji velika razlika izmedju amis (t-com) i amis2u1 veze

amis dsl - ako imate kod t-coma DSL a kod amisa je samo account (preko kojeg vam se racuna promet koji skidate i saljete)

T-com koristi sada vec stari DSLv1 (max 8mbit) sa PPPoE enkapsulacijom (koja ruku na srce i nije bas san svakog ozbiljnog korisnika)

Amis2u1 - dobijete DSL2+ (max 24mbit) koji ide preko Amis-ove infrastrukture (optika) koja je TOTALNO NEOPTERECENA (mali broj korisnika za sad, dok je kod t-coma maxtv i ostala sranja kojima nije mjesto na dsl-u v1) tako da je amis2u1 veza ne samo brza nego je i odziv bolji (ping)

jos nisam dobio Amis2u1 ali mislim da oni kao i Iskon.DUO koriste EthernetOverATM (u odnosu na PPPoE)

ko ima Amis router moze provjeriti vrstu enkapsulacije (postajte screenshot ako moze)

Vodatel je ponudio njihovu cuvenu tripleplay uslugu u HOTO vilama, ali tek nedavno sam cuo reakcije nezadovoljnih korisnika, jer VideoOnDemand nije usluga sa kojom se igra (bez optike) Vodatel je to izveo preko ADSL2+ pa opet ima problema, a MaxTV izgleda prilicno "kockasto" - kompresirano da bi ga ugurali u 5mbit maxtv bandwidth

ako imate najbrzi dsl kod t-coma (3mbit) + maxtv (5mbit) = 8mbit (max za dsl v1)

stoga mislim da t-com nece dizati brzine (jer nema mogucnosti kako sada stvari stoje) eventualno ako je oprema DSL2(+) ready...

flatrate ce mozda jos i pojeftiniti, ali kome treba ozbiljan upload, onaj paket 3096/384k je zaista smijesan i neupotrebljiv

4096/768k paket kod amis-a vec nudi pristojan upload, uz staticku adresu tvrtke mogu imati vlastiti mailserver bez placanja nekoliko tisuca kuna za iznajmljene linkove
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 18:01   #29
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,124
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
T-com koristi sada vec stari DSLv1 (max 8mbit) sa PPPoE enkapsulacijom (koja ruku na srce i nije bas san svakog ozbiljnog korisnika)
Pojasni mi ovo... (mislim, slazem se, ali ovo je dsl, sto bi ti koristio umjesto PPPoE)

Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
postoji velika razlika izmedju amis (t-com) i amis2u1 veze

Amis2u1 - dobijete DSL2+ (max 24mbit) koji ide preko Amis-ove infrastrukture (optika) koja je TOTALNO NEOPTERECENA (mali broj korisnika za sad, dok je kod t-coma maxtv i ostala sranja kojima nije mjesto na dsl-u v1) tako da je amis2u1 veza ne samo brza nego je i odziv bolji (ping)

jos nisam dobio Amis2u1 ali mislim da oni kao i Iskon.DUO koriste EthernetOverATM (u odnosu na PPPoE)
PPPoE je u kod jednih i kod drugih. PPPoE se koristi za autentifikaciju i autorizaciju korisnika...

Ako malo razmislis vidjeti ces da zapravo PPPoE mora proci i preko ATM-a (DSL-a)...
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 18:36   #30
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
PPPoE nije samo za autorizaciju korisnika vec za enkapsulaciju, recimo frame-relay imao duplo vecu iskoristivost (tj. veci payload po ukupnom paketu koji se prenosi) za razliku od PPPoE

velicina ATM cell-a je 53byte-a, 5 otpada na header, tako da 48 ostane
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na