Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.01.2019., 19:35   #31
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Taj ima "International" WebUI ili je neki lokalizirani?

Nisam do sad trazio, pa da te pitam, jel se mogu negdje skinut noviji FW-i za taj router, jer trenutni na Tele2 verzijama je FW 11.187.61.00.90 / WebUI 11.187.61.00.90

I najvaznije, jel znas jeli se mogu nadogradjivat Tele2 B525 routeri, il im je bootloader zakljucan?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 20:29   #32
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nisam nikom nista preporucio, nego sam samo poslao link da se vidi cijena u ducanu, gdje ga se moze dobit bez cekanja i postarine.
Jesi, jesi i mos se sad ti cupati da si jedno mislio a drugo pisao no ...

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Taj isti router se moze kupit u Tele2 ducanima za 999kn, bez placanja dostave.
Iz ove recenice se vidi da si mislio na online kupnju jer tko bi lud isao pisati bez placanja dostave ako ide u poslovnicu jel a i pise besplatna dostava ?
E kad si skuzio da si ujeba i jos nakeljio pretplatu na tih 999kn sljedi cupanje a joj.. nisam ja to mislio nego ono... sta podvaljujes, neistine itd... i velevazno naznacis
bez cekanja i postarine jer za to sto si ti mislio treba otic u poslovnicu a ne online kupit

Mozemo se ne slozit al nemos rec da lazem i podvaljujem jer ja sam rekao da se isti moze kupit za 899 i ti si mene tu isao ispravljat... ...

dakle kolega., An pasan, sah., mat
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.01.2019., 01:26   #33
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Kakvu ti izvitoperenu percepciju imas kao podlogu za svoje, naravno potpuno pogresne, zakljucke
O kakvoj sad pretplati pricas da sam ju ja nakeljio?
Ak ti ne kuzis da je to samo link na stranicu sa izbornicima za vlastitu konfiguraciju, drugi se sigurno znaju sluzit s ponudjenim opcijama...

Ali nevazno mi je to, pokusaj mi objasnit jednu enigmu koja me zbunjuje:
Šogi ima HT optiku do routera i brzinu 100Mbit/s bez greske. Medjutim stalno mi zvoca da ga ševi streaming HBO GO i Netflix HD/UHD. Odem do njega i stvarno u vršno vrijeme ima gadne probleme s prekidima i promjenama rezolucije od SD do UHD.

Zadnjih 5 dana, kako mi je Tele2 bio u ocekivanoj banani sam doma koristio Simpa Internet dan; brzine stalne 90-100 Mbit/s, ALI i HBO GO i Netflix HD/UHD prakticki negledljivi sa stalnim promjenama rezolucije (kao kad nema dovoljne brzine) i cestim ucitavanjem. Mislim si nije samo šogi u banani...

Danas vratim svoju pokucni Tele2 SIM u router, brzine od 20-45, ALI HBO GO i Netflix rade bezgresno. Popizdim i odnesem router do šogija te kod njega s brzinom pokucnog oko 10-15Mbit/s gledamo HBO GO I Netflix od 19-23h BEZGRESNO!

Kako to..., kako to, jel me neko sabotira, jel su masoni il HT?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 02:15   #34
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Za Simpu mogu 100% reci da je mozda problem u MTU i MSS ! Smanji ako je Simpa na 1350/1300.

Citiraj:
ne radi Google Play ni Netflix. Ubacio sam istu tele2 pokućni sim karticu u mobitel, napravio hotspot i kad tako spojim Android Box - i Play i Netflix rade. Kad ide preko routera - ne radi.
Citiraj:
trebalo je prčkati po MTU i MSS. Kad stavim MTU na 1350, a MSS na 1300 - radi i Play i Netflix. I sve ostalo radi malo bolje. Očito su mu paketi bili preveliki sa defaultnih 1500 Maximum Transmission Unit-a.

Covjek kupio router od mene ( b310 ) pa eto bilo malo komplikacija.... naravno ne znaci da je ovo primjenjivo na tvoj slucaj ali mozes pokusati.
Sogi nek vidi te postavke u svom routeru.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 09:16   #35
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Taj ima "International" WebUI ili je neki lokalizirani?

Nisam do sad trazio, pa da te pitam, jel se mogu negdje skinut noviji FW-i za taj router, jer trenutni na Tele2 verzijama je FW 11.187.61.00.90 / WebUI 11.187.61.00.90

I najvaznije, jel znas jeli se mogu nadogradjivat Tele2 B525 routeri, il im je bootloader zakljucan?
to ti je Firmware_null_null prvi nebrendirani orginal Huawei
firmware imaš ovdje za skinuti https://easy-firmware.com/finder.php...gory/id/25621/

flash routera nisam radio jer ruter radi ok i nije moj od kolege s posla je tako da zasad niti ne znam postupak flash-a tog routera pokušaj na ovom linku saznati flash tog routera barem se malo naučiš poljski
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=50771&start=30
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 14:57   #36
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Za Simpu mogu 100% reci da je mozda problem u MTU i MSS ! Smanji ako je Simpa na 1350/1300.

Covjek kupio router od mene ( b310 ) pa eto bilo malo komplikacija.... naravno ne znaci da je ovo primjenjivo na tvoj slucaj ali mozes pokusati.
Sogi nek vidi te postavke u svom routeru.

Mogu podesavat MTU/MSS samo na kompu, sto mi nije od pomoci.
Na B525 routeru i na (smart TV-ima u igri se to ne moze podesavat...

Šogi ima naravno Tecom-ov Speedport s kojim moze podesavat samo kolicinu zivaca u svom sistemu
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 15:07   #37
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
to ti je Firmware_null_null prvi nebrendirani orginal Huawei
firmware imaš ovdje za skinuti https://easy-firmware.com/finder.php...gory/id/25621/

Ne vidim na tom linku tvoju 11.236.01.00.00 verziju, samo 11.230.03.00.1367 Middle East verziju od novijih...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 16:08   #38
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 192
.
Prezime, tu se mora platiti izgleda, za 19.5 E skidaš 45 Gb onih stvari koje ti trebaju koje
oni imaju na rok od godinu dana, jel tako.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 04.01.2019. u 16:24.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 16:18   #39
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Imam ja nalog tamo ( dobio džabe ) pa ako sta trebate, naprvite listu sa linkovima i po noci skinem i okacim negdje vec..
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 19:36   #40
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Imam ja nalog tamo ( dobio džabe ) pa ako sta trebate, naprvite listu sa linkovima i po noci skinem i okacim negdje vec..

Evo moje liste za Huawei B525S-23a -Firmware 11.236.01.00.00
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.01.2019., 20:29   #41
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
B525s-23aTCPU-V100R001B189D63SP00C00
Firmware_general_05015FJU.zip FIRMWARE HUAWEI B525s-23a

tako mu je naziv na Easy Firmware

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 04.01.2019. u 21:09.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 01:02   #42
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Imam ja nalog tamo ( dobio džabe ) pa ako sta trebate, naprvite listu sa linkovima i po noci skinem i okacim negdje vec..

Kao sto @Nikox kaze, treba mi
B525s-23aTCPU-V100R001B189D63SP00C00
kojeg ima tamo na sajtu, pa se iskazi
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 01:43   #43
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Evo moje liste 11.236.01.00.00
Dis ti vidio 11.236 ? Ima 11.230 jedino... uvjek moras komplicirati nesto

Evo vam ovaj sto ste trazili obojca isti:

Code:
https://1drv.ms/f/s!AlgJgEMRnhzyjzYbY-0Woke1e2uV
Sta god vam treba, stavite samo tocan link a ja budem punio mapu pa dok traje nalog traje....
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 09:38   #44
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Još nisi našao pravog 11.236.01.00.00 morati ćeš se bolje potruditi
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 12:04   #45
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Dis ti vidio 11.236 ? Ima 11.230 jedino... uvjek moras komplicirati nesto

Evo vam ovaj sto ste trazili obojca isti:

Code:
https://1drv.ms/f/s!AlgJgEMRnhzyjzYbY-0Woke1e2uV
Sta god vam treba, stavite samo tocan link a ja budem punio mapu pa dok traje nalog traje....
Danke, za taj iako nije najnoviji, jer @Nikox mora podjebavat (slicno tebi noviji je od mojeg postojeceg.

Isto nisam vidio 11.236.... verziju; bitno je da verzija zavrsava sa .00 jer to je kod Huawei-a oznaka internacionalne verzije. Znaci nije lokalizirana i podesena za nekog odredjenog provajdera.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 12:06   #46
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Još nisi našao pravog 11.236.01.00.00 morati ćeš se bolje potruditi
Cemu ovakvi podjebi?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 14:08   #47
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Dis ti vidio 11.236 ? Ima 11.230 jedino... uvjek moras komplicirati nesto
Tnx na trudu, ali nasao sam na drugom sajtu i skinuo sve kaj mi treba.

Spomenutu B525s-23a_UPDATE_11.236.01.00.00.BIN verziju
i jos noviju B528s-23a_UPDATE_11.236.05.00.00.BIN verziju

Nasao tamo i najnoviju verziju za B315s-22 koji imam u viksi.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 05.01.2019. u 14:16.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 16:01   #48
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
silver možeš nabaviti za zte mf 286 firmware
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je online   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 16:28   #49
XXX_Man
3X
Moj komp
 
XXX_Man's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb, Croatia
Postovi: 103
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Spomenutu B525s-23a_UPDATE_11.236.01.00.00.BIN verziju
i jos noviju B528s-23a_UPDATE_11.236.05.00.00.BIN verziju
Obrati pažnju da su to 2 različita modela...
B525s i B528s
Da nebi bilo mrtvih routera...
__________________
"With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably."
XXX_Man je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 16:29   #50
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
@sharkri


Code:
https://easy-firmware.com/index.php?a=downloads&b=folder&id=26939

Izaberi koji trebas.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 16:44   #51
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Cemu ovakvi podjebi?
kao prvo to se nije odnosilo na tebe nego na silvera a link i opis FW je pravi i to je ta verzija koja je početna i nju moraš staviti prvu da bi dalje mogao staviti što hoćeš evo ponovo ovo je prava verzija ne znam di ti je zapelo da to ne možeš skinuti, pa ti barem teru skidaš mjesečno a sad ti je ovo problem?????

B525s-23aTCPU-V100R001B189D63SP00C00
Firmware_general_05015FJU.zip FIRMWARE HUAWEI B525s-23a

https://easy-firmware.com/index.php?...older&id=25621
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 17:10   #52
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 192
.
Silver_tip, ako možeš stavi za ZTE MF286 ovaj drugi po redu ili
360040B0644BD_MF286MODULEV1.0.0B03.zip

Zanima me sa kojim alatom se ubacuje, ima li tu za skinuti?

.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 05.01.2019. u 17:48.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 17:19   #53
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
pita pare.

.
Pa da, kad meni das pare onda radi

Citaj gore, nadjes sta trebas i ostavis tocan naziv i link i ja sa svojim nalogom skinem kad vec vidim - naravno djabe
pa cak i ovima sto kao mala djeca nisu dobivali slatkise pa su sad zli i zajedljivi radi kemijske neravnoteze u mozgu
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 17:56   #54
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor XXX_Man Pregled postova
Obrati pažnju da su to 2 različita modela...
B525s i B528s
Da nebi bilo mrtvih routera...

Da, to sam uocio prije skidanja; iako se taj za B528 nalazi u folderu za za B525 pitao i vele da taj 528 pase i za 525, ali to sve uzimam s rezervom.
Ionako ne mislim stavljat taj, nego verziju koju @Nikox ima, tj 11.236.01.00.00, a prije te verziju 11.189.63.00.00, kako savjetuju na forumima.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 05.01.2019. u 18:20.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 17:58   #55
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
kao prvo to se nije odnosilo na tebe nego na silvera a link i opis FW je pravi i to je ta verzija koja je početna i nju moraš staviti prvu da bi dalje mogao staviti što hoćeš evo ponovo ovo je prava verzija ne znam di ti je zapelo da to ne možeš skinuti, pa ti barem teru skidaš mjesečno a sad ti je ovo problem?????
Nije mi nikakav problem, skinuo sve potrebno sa https://firmware.gem-flash.com
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 18:15   #56
XXX_Man
3X
Moj komp
 
XXX_Man's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb, Croatia
Postovi: 103
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Da, to sam uocio prije skidanja; iako se taj za 528 nalazi u folderu za za 525 pitao i vele da taj 528 pase i za 525.

Ionako ne mislim stavljat taj, nego verziju koju @Nikox ima, tj 11.236.01.00.00, a prije te verziju 11.189.63.00.00, kako savjetuju na forumima.
Samo napominjem, da nebi bilo...
__________________
"With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably."
XXX_Man je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 18:23   #57
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,968
Citiraj:
Autor XXX_Man Pregled postova
Samo napominjem, da nebi bilo...

Tnx

Ovako je to prikazano na toj stranici, pa sad budi siguran


Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 05.01.2019. u 18:29.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 21:26   #58
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
ZTE MF286 ovaj drugi po redu ili
360040B0644BD_MF286MODULEV1.0.0B03.zip

Code:
https://1drv.ms/f/s!AlgJgEMRnhzyjzYbY-0Woke1e2uV
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 21:58   #59
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.


Zanima me sa kojim alatom se ubacuje, ima li tu za skinuti?

.
Da ,to i mene zanima
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je online   Reply With Quote
Staro 05.01.2019., 22:39   #60
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,250
Code:
https://3ginfo.ru/downloads1729.html
QPST 2.7.453.0

Za MF286 no fw u tom obliku, svjedno gdje i odakle skinut ne sadrzi sve potrebite fajlove koje QPST zahtjeva.
Modem se uredno "vidi", takodjer mogu napraviti kompletan beckup istoga no ni jedan flesh mi nije prosao uspjesno nego sam morao vracati beckup.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na