Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.04.2019., 21:15   #331
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
Thnx na info. Meni je negdje u ozujku postavljena kutija. Jedan frend mi zna čovjeka iz pro pinga, kaze moja zona krece cca u rujnu. Iako na hakomu pise prosinac 2020.
Dload mi se čini bas puno manji od zice, nemam ni jedan zicni uredjaj osim tv. Mozda onda da uzmem 300 mbit pa da imam tako cca 150 bezicno.


Sent from my iPhone using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 22:35   #332
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
ajd prvo ekipa u edukaciju kak wifi radi
i šta če ti 150 mbit bežično a ?
za sve veče brzine iznad 100 mbit .. kabel i bok
dadoremix je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.04.2019., 22:54   #333
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 606
Dado, ti voliš kable a
Ima danas kvalitetne wifi opreme. Za domaću zadaću izguglaj unifi wave 2, možeš i wave 3. Imamo wave 2 po fabrici, i to trga. Dok nisam kupil gigabitni stick, bil sam na wifi
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 23:43   #334
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 157
Imam iskustva s dosta enterprise-grade opreme tipa meraki, ubiquiti, (davni cisco)... ali ne sjećam se da je došao wave3? wave-2 je mu-mimo i više od 1x1, zar ne?

da li pod wave3 misliš na mesh? ili možda wifi6? (60GHz)
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 23:52   #335
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
ekipa, ja mislim da ovdje govorio o vulgaris wifi opremi i pro ping modemima


a ja sam se osvrnuo na post .. uzet cu 300 mbit paket, pa da barem imam 150 mbit wifi
možeš ti uzet i 500 mbit paket, al neš imat 300 mbit wifi, pogotovo ne sa N standard


a ostala ekipa je odmah uletjela sa pro opremom, koji običan korisnik može sanjat, pogotovo kad vidi cijenu, jel ?


i ja sam sado mazo što se tiče mikrotik opreme, al hebiga, .. kad vidim pojedine cijene, zadovoljan i sa hap lite koji mi daje 90/90 mbit na wifi-u
a sve ostalo je na kablu gigabit i prst u uho.


al ajd dalje na pro ping, da ne dobimo po prstima.
Ista "nervoza" je bila i kod mene u mjestu kad je magic uvodio optiku
U mojoj ulici svi penzioneri i stariji
Pa kad je dečko dolazio po potpise ko želi badava optiku pripremu, svi ga poslali k meni
Sa naglasom, ako on uzme i veli da je to ok, onda s vrati k meni.
A ja jedva čekao da se maknem iz tht-a, mada bio mi dobar 50/10 na bakru
Al ništa nisam smio mjenjat od paketa, opreme jer onda 1 mj da se stabiliziramo, uvijek nešto su zahebali, a da o računima ne pričam
Nadam se da pro-ping nije takav, a magic je za sad ok po tom pitanju
Jedino što je sve od opreme locked i za sve zovi


a pro ping na optici? možete u modem i drljaj šta želiš? bridge mode ?
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 09:01   #336
tomek_123
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Podravina
Postovi: 16
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
Tomek, kolko je cca vremena proslo od postavljanja kutije na banderu do uvedene optike u kuću?
I ima li razlike u brzini izmedju uredjaja koji su zicno i bezicno spojeni?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Kutije su niknule u prosincu lani, prije Božića. A spojen sam bio 1.4. Kako je kolega gore rekao, pricao sam i sa deckima na postavi, puno stvari ovisi o drugima tipa HEP-u... A o brzinama zicno i bezicno ne znam sta da ti kazem. Optika preko kabela radi perfektno, realne brzine su 145-150/40-50, tako je bar kod mene. A bezicne ce uvijek varirat, koliko si daleko od repetitora, zasicenost mreze odnosno koliko je korisnika online. Kako operater to odrzava itd. Također sam od propinga prije optike koristio wifi 10 paket. U 90% slucajeva je bilo oke, nekad je brzina znala past na 4-5mbs, i u 4 godine koristenja svega mozda 4-5 dana nisam imao internet.. Al ovo sve ovisi od operatera do operatera..
tomek_123 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 09:04   #337
tomek_123
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Podravina
Postovi: 16
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
ekipa, ja mislim da ovdje govorio o vulgaris wifi opremi i pro ping modemima


a ja sam se osvrnuo na post .. uzet cu 300 mbit paket, pa da barem imam 150 mbit wifi
možeš ti uzet i 500 mbit paket, al neš imat 300 mbit wifi, pogotovo ne sa N standard


a ostala ekipa je odmah uletjela sa pro opremom, koji običan korisnik može sanjat, pogotovo kad vidi cijenu, jel ?


i ja sam sado mazo što se tiče mikrotik opreme, al hebiga, .. kad vidim pojedine cijene, zadovoljan i sa hap lite koji mi daje 90/90 mbit na wifi-u
a sve ostalo je na kablu gigabit i prst u uho.


al ajd dalje na pro ping, da ne dobimo po prstima.
Ista "nervoza" je bila i kod mene u mjestu kad je magic uvodio optiku
U mojoj ulici svi penzioneri i stariji
Pa kad je dečko dolazio po potpise ko želi badava optiku pripremu, svi ga poslali k meni
Sa naglasom, ako on uzme i veli da je to ok, onda s vrati k meni.
A ja jedva čekao da se maknem iz tht-a, mada bio mi dobar 50/10 na bakru
Al ništa nisam smio mjenjat od paketa, opreme jer onda 1 mj da se stabiliziramo, uvijek nešto su zahebali, a da o računima ne pričam
Nadam se da pro-ping nije takav, a magic je za sad ok po tom pitanju
Jedino što je sve od opreme locked i za sve zovi


a pro ping na optici? možete u modem i drljaj šta želiš? bridge mode ?
Nema diranja po ruteru nazalost
Ja sam pitao za ulazak u ruter, rekli su mi da necu moci. Samo su me pitali koju wifi lozinku ocu imat da mi to stave i tjt.
tomek_123 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 09:35   #338
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
@tomek_123,ovo zicno bezicno sam mislio na samu optiku u kuci, ne na njihov bezicni wifi net koji nude posebno.
znaci ja koristim net najvise u krugu 10ak m od rutera. tv ce mi biti zicno povezan sa ruterom. on ce imati cca tih 150/50 pa me zanimalo koliko cu imati na optici sa uredjajima koje spajam bezicno na ruter (laptop, tablet, mob).

da li njihov ruter/modem za optiku ima i 2.4 i 5 ghz wifi? i da li je adresa rutera ista ko recimo HT, 192.168.1.1? Znam da se ne smije u njega, ali ima enigma2 reciver koji treba imati iskljucen DHCP pa da bar znam u kojem rasponu su mu ip adrese i koje podatke da stavim.



@dadoremix, znaci bez obzira na brzinu optike, wifi ce tesko ici preko 100mbita?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 09:39   #339
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
pa sa normalnim 2,4ghz i N standardom .. i naravno koji je clinet u igri
teško



al eto, bude ti ekipa ovdje rekla kupi mimo 3x3 ap i samsung 10 pa bude išlo i 300
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 11:46   #340
tomek_123
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Podravina
Postovi: 16


Evo wifi u kuci, mozda mob ne moze bolje..
tomek_123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.05.2019., 12:33   #341
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
Zar to nije dovoljno?
Za mobitele dost i 50 mbit ako se gleda uhd video

Nek je samo stabilno i to je to
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 13:35   #342
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
ovo je super sa tih cca 100mbit.
najvise se u kucanstvu koristi macbook koji nema ethernet pa mi je onda sto veca wifi brzina dosta bitna, ovih 100 je uvrh glave.

vidim u postavkama da Huawei HG8546M (valjda njega daju?) ima wifi 802.11 b/g/n, ne i ac. za 2.4 i 5 ghz nista ne pise.

da li upce 802.11n osjetno bolje radi na 5ghz ili ne?

Zadnje izmijenjeno od: shilev. 01.05.2019. u 13:50.
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2019., 22:19   #343
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 969
Citiraj:
Autor tomek_123 Pregled postova
Rezime nakon mj. dana optike.
Potrošeno 420gb ovaj mjesec. Gledanje strimova u 1080p, gledanje filmova u 1080p, online igrice, skidanja igrice(pubg skidan ponovo + 2x update 6 i 12gb, gta 5, forza horizon, itd..) Po meni, ne vjerujem da cu ikad prekoracit ovih 750gb limita, jer sam se izivljavo ovaj mj..
Loše brate, loše, ja sa ovim pukljavim 36/5 VDSL-om okinem prosječno 1TB mjesečno, a ti ne možeš ni pola od toga sa 150/50.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2019., 00:20   #344
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 308
Imal sam 20-ak dana optiku prošli mjesec, ne znam jel sam skinul 100 gb, vrlo upitno. Ali opet to je samo komp.

Ako ima možda neki program koji bi pratil potrošnju na cijeloj mreži to bi bilo oke, jer na plejki streamam hbo, a starci imaju na tv boxu iptv.

Ali i s tim mislim da nema šanse da imam više od 250 gb mjesečno. Da sam imal taj net prije 10-ak godina, onda bi išlo vjerojatno i preko tb mjesečno.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2019., 07:31   #345
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
Pro Ping

Ja planiram kad uzmem pro ping optiku imat možda i jedan iptv koji skoro sve kanale ima u hd. S njim i netflixom mislim da ce biti napeto za tih 750 giga. Ako iptv ide u prosjeku nekih 7-8 mbit/s to je 1mb/s. 3.6 gb po satu. Ako je od 18 do 24 taj fair usage to je onda oko 650gb samo na i iptv ako bi ga stalno gledao…

Btw, frend na t com optici mi kaze da mu wifi ide 180 mbit/s…


Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: shilev. 04.05.2019. u 08:09.
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2019., 08:18   #346
tomek_123
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Podravina
Postovi: 16
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Loše brate, loše, ja sa ovim pukljavim 36/5 VDSL-om okinem prosječno 1TB mjesečno, a ti ne možeš ni pola od toga sa 150/50.
Kazem, radim svaki dan, jos sad kad krenem u ribiciju bude jos manje, meni dosta
tomek_123 je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 01:42   #347
rak21
COD2 expert
Moj komp
 
rak21's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,735
Prebacili poslovni broj firme na PROPING, ugovorena brzina 50mbps. Spojeno kablom ide 50 ali preko wifija na mobitelima do 20, laptopu 12 (mjereno metar od rutera). Isti uređaji na bnetu idu bežično 145 oba, tako da nije do njih. Nekoliko puta zovem szk i uporno mi govore da je to ok; zagušenja frekvencijama (nemoguće, hvatam još 2 mreže max, nije zgrada sa puno rutera), te da se spajam kablom. Zvuči kao loša sala. Uz sve to još i prekida svako malo na par (desetina) sekundi. Čini mi se da je ruter ili neispravan ili totalno los; totolink N300RT je u pitanju.
rak21 je online   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 07:25   #348
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,662
Možda nije uključen n mod wifia na ruteru
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 10:08   #349
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Prebacili poslovni broj firme na PROPING, ugovorena brzina 50mbps. Spojeno kablom ide 50 ali preko wifija na mobitelima do 20, laptopu 12 (mjereno metar od rutera). Isti uređaji na bnetu idu bežično 145 oba, tako da nije do njih. Nekoliko puta zovem szk i uporno mi govore da je to ok; zagušenja frekvencijama (nemoguće, hvatam još 2 mreže max, nije zgrada sa puno rutera), te da se spajam kablom. Zvuči kao loša sala. Uz sve to još i prekida svako malo na par (desetina) sekundi. Čini mi se da je ruter ili neispravan ili totalno los; totolink N300RT je u pitanju.
Spojeni ste na 2.4 ili 5ghz?
Imaš pristup routeru?

Taj router ne zaslužuje ime router, iskreno.
Mislim da je to najjeftinije na tržištu, nekih 100kn mislim da košta.

EDIT: Uh, to ima samo 2.4ghz. Neće ništa bolje raditi nego što radi, na žalost...
Jesu vam uvalili smeće

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 30.05.2019. u 10:50.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 08:10   #350
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,403
Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Prebacili poslovni broj firme na PROPING, ugovorena brzina 50mbps. Spojeno kablom ide 50 ali preko wifija na mobitelima do 20, laptopu 12 (mjereno metar od rutera). Isti uređaji na bnetu idu bežično 145 oba, tako da nije do njih. Nekoliko puta zovem szk i uporno mi govore da je to ok; zagušenja frekvencijama (nemoguće, hvatam još 2 mreže max, nije zgrada sa puno rutera), te da se spajam kablom. Zvuči kao loša sala. Uz sve to još i prekida svako malo na par (desetina) sekundi. Čini mi se da je ruter ili neispravan ili totalno los; totolink N300RT je u pitanju.
ja sam imao isti problem na a1. al kod mene je wifi stick bio poceo crkavat... isto, preko wifija 6 mbita, kablom minimalno 25
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2019., 11:03   #351
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
postavili prije nekoliko dana samostojeci ormaric u mojoj zoni, a prije par mjeseci sve bandere imaju bijele kutije. prema vasem iskustvu, kad bi moglo poceti spajanje korisnika?
neke zone jos nemaju ni jedne bijele kutije, a neke imaju sve i ormaric, kao moja. da li pustaju jednu po jednu zonu ili sve odjednom kad su sve gotove?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2019., 16:38   #352
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 854
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
ja sam imao isti problem na a1. al kod mene je wifi stick bio poceo crkavat... isto, preko wifija 6 mbita, kablom minimalno 25

Nemože wifi stik "počet crkavat" , ili radi ili neradi jer nema elektrolite a poluprovodnici i čip ili rade ili ne, a rad povremeno nema teorije jer ta elektronika u wifi stiku se ne troši u toku rada .
Jedini problem USB wifi stika mogu biti wifi smetnje ili loš spoj na antenici (ako ima vanjsku) ili na USB konektoru.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2019., 16:54   #353
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,403
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Nemože wifi stik "počet crkavat" , ili radi ili neradi jer nema elektrolite a poluprovodnici i čip ili rade ili ne, a rad povremeno nema teorije jer ta elektronika u wifi stiku se ne troši u toku rada .
Jedini problem USB wifi stika mogu biti wifi smetnje ili loš spoj na antenici (ako ima vanjsku) ili na USB konektoru.
kako ne, dok vidis plugin/plugout sa zvukom i dok lampica malo svijetli malo ne svijetli.

uglavnom, evo mene nazad s obzirom da smo kupili kucu i sad imam dostupnu optiku.

zatrazio spajanje, par dana kasnije zvao da vidim oce bit sta, evo proslo 2 tjedna i niko ziv me nije kontaktirao.

zovem opet szk, kaze u pravilu spajaju u roku 2-3 tjedna , ali zakonski rok je 45 dana. 45.faking.dana.

steta sta nije i zakonski rok za raskid ugovora 45 a ne 15 dana

al zato imaju opciju plati 100 kn prioritetno spajanje pa te spoje u roku 48h od zahtjeva...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...

Zadnje izmijenjeno od: santos. 24.08.2019. u 17:04.
santos je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2019., 10:26   #354
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,403
zovem danas, oni i dalje nemaju pojma kad ce me spojit, 2 i pol tjedna proslo od zahtjeva. velim ako ne znate kad cete me spojit, dajte mi prioritetno spajanje, platim tih 100 kn da me se spoji u roku 48h. da, ne mozemo sad kad ste vec napravili zahtjev, ne mozemo vam to naplatit. reko pa napravim novi zahtjev i oznacim prioritetno spajanje. da al to vam nije 48 sati, to vam je 5 dana. ja velim na stranicama vam pise nesto drugo. veli on, da, to moramo ispravit. reko ispravite dok vam hakom ne dodje. jel ovo samo meni neozbiljno il sam ja lud i previse trazim?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2019., 10:32   #355
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,403
delete
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2019., 12:57   #356
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
to si ti samo lud
pa u Hrvatisanu si.. ili ?


Sjebali se oni i na webshopu sam mikrotik opremom
Antene pucaju na UV zraćenju, odgovaraju da je to problem mikrotika i da poklopac drugi mogu dobit ako si platim sam dostavu iz tvornice
rok .. 3-6mj


Pogubili se totalno i oni i mikrotik
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 27.08.2019., 13:21   #357
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,796
Oni su potegli novac iz fondova, povukli mrezu i sad je mreza mrtva. Odbili su poslove koje su imali sa strane kao partneri, nemaju razvijen svoj support niti tehnicare. Za smijesne pare hoce da im ljudi postavljaju opremu i za jos mizernije novce na istome otklanjanju kvarove...
Inace bile su i neke reklame svojevremeno...
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2019., 13:29   #358
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 157
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Nemože wifi stik "počet crkavat" , ili radi ili neradi jer nema elektrolite a poluprovodnici i čip ili rade ili ne, a rad povremeno nema teorije jer ta elektronika u wifi stiku se ne troši u toku rada .
Jedini problem USB wifi stika mogu biti wifi smetnje ili loš spoj na antenici (ako ima vanjsku) ili na USB konektoru.
obično korisnici prijave probleme kad antenna switcher crkne pa i dalje gura kroz jednu antenu koja ima slabiji RF, pa tako opisuju "počelo ne radit ali samo ponekad".
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2019., 11:24   #359
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 142
zamolio bih one koji imaju pro ping optiku da provjere kolike su im brzine bezicno preko moba i laptopa. uskoro mi dolaze spojit optiku i danas mi prijatelj kaze da je njemu ispod 50 mbit, a odma je do rutera mjerio ihponeom. ako je tako, onda je to jako lose. ja sam ocekivao da bude malo ispod 100 mbit. pa vas molim da kazete svoja iskustva jer ce me uskoro zvat tehnicari za spajanje.
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2019., 00:45   #360
letalis
Premium
 
letalis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 30
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
zamolio bih one koji imaju pro ping optiku da provjere kolike su im brzine bezicno preko moba i laptopa. uskoro mi dolaze spojit optiku i danas mi prijatelj kaze da je njemu ispod 50 mbit, a odma je do rutera mjerio ihponeom. ako je tako, onda je to jako lose. ja sam ocekivao da bude malo ispod 100 mbit. pa vas molim da kazete svoja iskustva jer ce me uskoro zvat tehnicari za spajanje.
Preko moba i laptopa (citaj wi-fi) maksimalno gura 100/50 (varira 90-100, 40-50 - zavisi i o udaljenosti naravno).
Isto tako 3 porta na ruteru, ako spojis putem kabla rade do 100/50, a samo jedan port gura max brzinu koju posjedujes.

letalis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na