Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.11.2015., 15:50   #811
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
WiFi spajanje dva ZTE ZXDSL 931VII routera?

Zna li netko je li moguce na tom routeru konfigurirat wifi da radi u client modu?
Kako imam dva takva (T-Com) routera dobro bi mi sjelo da jedan mogu iskoristit za repeater/extender wifi signala.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2015., 21:14   #812
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Hehe, meni na sedmici radi vrlo uredno, pa je to jos jedan od programa u nizu radi kojeg se drzim starih provjerenih rjesenja tj Win7 u ovom slucaju

BTW, jel se mozes uredno logirat telnetom i izvrsit sve one navedene komande:
  1. enable
  2. zte
  3. shell
  4. root
  5. root
a da te ne izbaci iz telneta?
da mogu se spojit i ne izbaci me, a sa 5.4 ista stvar isto me izbacuje van
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.11.2015., 01:06   #813
croman44
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav imam problem sa navedenim rutererom!
Naime svaki put tokom dana padne brzina sa 55mbps na 20 i manje i to je tako sve dok ne iskljucim pa ukljucim ruter, onda je sve ok.
Da li netko zna sto bi mogao biti problem?
Ruter je nedavno mijenjan jer je sa starim bio isti problem pa se mislilo da je u njemu problem.
Tcom kaze da se ne vidi nikakvo pucanje veze i slicno...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.11.2015. u 10:03. Razlog: Ljeno napisat pismeno i pregledno
croman44 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2015., 19:05   #814
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Čudan problem sa internetom na LAN portovima

ZTE router, sve original T-Com, spojen na ACS, DSL uptime cca 7 dana.
Uvecer sve radi uredno. Gasim komp i nakon jutarnjeg paljenja nemam internet iako na routeru sve lampice uredno svijetle i u samom routeru pise da je uredno spojen na net i ima uredno dodjeljenu vansku IP adresu.
Nakon malo istrazivanja otkrijem da mi LAN mreza (LAN 1,2,3) preko njega radi uredno, ali internet uredno radi samo preko WiFi-a, a preko bilokojeg LAN porta/kabela ni jedan komp ni laptopi ne mogu otvorit ni jednu vanjsku adresu; u isto vrijeme Ping sa sva tri LAN porta uredno prolazi do svih isprobanih vanjskih adresa...

Reset routera mi preostaje jos jedina nada i to se pokaze kao rjesenje; nakon reseta svi LAN portovi opet rade uredno i "propustaju" sve klijente na internet.

Jel zna netko u cem je u ovakvoj situaciji problem sa tim routerom, jer takvih problema nisam imao sa 6 "vrsta" prethodnih routera? Jel router u banani pa da trazim novi, ili se to nekim podesavanjem moze rijesit?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2015., 22:42   #815
sipe
Premium
Moj komp
 
sipe's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Samobor
Postovi: 938
Ista stvar, nakon par dana sve lijepo svjetli na routeru, ne radi internet, restartam ga i sve proradi ok.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2015. u 23:15.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2015., 22:50   #816
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,679
E-mil je online   Reply With Quote
Staro 05.12.2015., 11:18   #817
mihovil87
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 4
Question SSID isolation

Pozdrav ekipa,

Imam pitanje vezano navedeni router. Imamo ga u firmi preko T-coma, i ja kada sam došao u firmu nekako sam naslijedio odgovornost održavanja računala, mreže i svega vezanog za IT.

Moja ideja bila je napraviti dva SSID-a, odnosno dvije mreže koje će biti odvojene, jer sam vidio da router ima SSID Isolation opciju. Jedna bi bila za zaposlene, sa WPA2 autentikacijom i MAC filterom, a druga bi bila za goste. E sad, što me muči... uspio sam dobiti dvije mreže, to je sve okej, međutim ovaj isolation nikako da proradi. Spojim se na Guest mrežu i dalje na kompu vidim sva ostala računala i imam im pristup kao da smo svi u istoj mreži...

E sad, ili sam ja krivo shvatio što SSID isolation radi ili uporno negdje preskačem neku postavku... ako imate kakav savjet ili ideju što bi moglo biti, bio bih vrlo zahvalan.
mihovil87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2015., 11:55   #818
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Najjednostavnije da kod tcoma uzmes hotspot i problem rijesen.
Koji to kaj ti mislis ima vec u sebi
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2015., 12:47   #819
mihovil87
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 4
Citiraj:
Autor hrki Pregled postova
Najjednostavnije da kod tcoma uzmes hotspot i problem rijesen.
Koji to kaj ti mislis ima vec u sebi
Riječ je o ZTE ZXDSL 931VII routeru što ga sad Tcom trenutno daje korisnicima
mihovil87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2015., 14:24   #820
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
@sipe i @E-mil
Ne znam je li kod vas, po opisanom, ista situacija kao kod mene. Meni sve uredno radi na sva tri kompa preko WiFi-a, samo preko LAN portova ne radi. Preko LAN portova sam mogao pingat sve stranice/domene, ali nisam mogao otvorit ni jednu stranicu do reboot-a routera.
Kad mi se to sljedeci put dogodi, napravit cu dodatne testove ne bi li ustanovio u cemu je kvaka, jer koga got pitam, niko nema pojma u cemu je problem

Citiraj:
Autor mihovil87 Pregled postova
Moja ideja bila je napraviti dva SSID-a, odnosno dvije mreže koje će biti odvojene, jer sam vidio da router ima SSID Isolation opciju. Jedna bi bila za zaposlene, sa WPA2 autentikacijom i MAC filterom, a druga bi bila za goste. E sad, što me muči... uspio sam dobiti dvije mreže, to je sve okej, međutim ovaj isolation nikako da proradi. Spojim se na Guest mrežu i dalje na kompu vidim sva ostala računala i imam im pristup kao da smo svi u istoj mreži...
Nisam to probao pa nagadjam, jesi ukljucio Isolation na oba SSID-a? Tako bi trebale te dvije mreze biti izolirane jedna od druge, ali ako tako ne radi, onda je to jos jedna manjkavost firmware-a tog routera, slicno kao i QoS.
Ako to nikako ne radi, onda sakri onaj SSID kojem ne zelis da drugi pristupaju.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.12.2015. u 15:34.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.12.2015., 19:43   #821
mihovil87
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 4
Jesam, uključio sam Isolation na oba SSID-a, međutim ništa. Možda je potrebno napraviti restart router-a, jedino to još nisam pokušao je nisam mogao gasiti net dok su ostali još bili u poslu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.12.2015. u 19:51.
mihovil87 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 19:52   #822
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
Pa logična stvar da mu treba reboot / restart da bi prihvatio takve promjene.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 21:29   #823
mihovil87
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 4
Pa ne znam, ostale promjene koje sam radio na njemu nisu zahtijevale reboot pa mi nekako nije palo odmah napamet da bi za ovo trebalo Ali ako je samo to u pitanju

EDIT: Jutros pokušao, reboot nije u pitanju... Kada se mijenjaju postavke mreže, on sam ionako gasi wireless pa ga pali iz razloga da bi primijenio promjene, ali izgleda da je to još jedna manjkavost routera.

Zadnje izmijenjeno od: mihovil87. 07.12.2015. u 08:50.
mihovil87 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2015., 15:09   #824
najluci
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1
"Visoki ping" na ruter

Imam taj ruter ZTE 931VII i čisto ma zanjima dali neko zna kako bi ili smanjio latenciju ili isforsirao promjenu na ruteru. Mislim da mi je parica dosta kvalitetna (telefonska centrala je na oko 100m, iako bi trebala biti bolja za tu udaljenost), ali iz nekog razloga latencija mi je na 16ms, dok sam recimo gledao kod kolega u ZG-u koji na daleko lošijoj parici (Attenuation = 22dB, SNR = 7 dBm) ima samo 6 ms i 50 000 FEC-ova tjedno(doduše kod Amis-a).

http://imgur.com/Ksa2Vqs

Zna li netko zašto mi je stavio veći Interleave delay iako praktički nemam grešaka, sakupi se 100-200 FEC-ova u dva mjeseca. I dal mogu kako to promjenit?

Naime dosta mi je bitna latencija jer imam složenu VPN vezu, a onda se ta latencija nakupi kroz više prolaza pa postaje osjetljiva...

Tnx
najluci je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 00:20   #825
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Iskorištavanje potencijala

Poštovani!
Imam ZTE ZXDSL 931VII od prijašnjeg ugovora s t-comom, pa bi ga želio iskoristiti kao ruter za pojačavanje signala wifi. Imam problem kao ruter radi OK, mogu se i spojiti na wifi, ali uređaj ne "proslijeđuje" internet s LAN-a na WLAN. Kako bi se to moglo podesiti. Naravno, internet dobivam preko drugog modema i utp kablom za povežem na LAN ZTE-modema.
Ima li spasa???
Pozz
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 00:32   #826
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Vjerujem da ima.., ovako okvirno:
Prvo, iz prvog modema (koji je spojen na internet) LAN kabelom u WAN port na ZTE routeru.
Drugo, u ZTE postavkama "Path:Network-WAN-Port Binding" ukljucis LAN portove na koje zelis proslijedit internet sa WAN porta. Na istom mjestu ukljucis i SSSID1 (tj WLAN) kako bi dobio internet i preko WiFi-a.

BTW, koji je uredjaj koristen i kako za "prvi modem"; jel postavljen kao router, ili je samo modem u bridge modu? I pazi koji ce ti uredjaj od ta dva biti DHCP server, da se ne potuku dodjeljene IP adrese
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 00:42   #827
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
Ma jednostavnije mu je bez WAN đira a i svi elementi u mreži će se viditi međusobno,
šta treba odraditi smo pisali u xy prinjera:
- promijenit mu ip adresu, npr. u 192.168.1.2
- ugasit DHCP Server
- postavit DNS i Gateway na ip adresu gl. routera tj. 192.168.1.1
- u rijetkim slučajevima treba dodati i Static Route da "puca" na ip adresu gl. routera
- na kraju Lan kabel sa gl. routera ušteka u Lan1
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 01:26   #828
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Vjerujem da ima.., ovako okvirno:

Drugo, u ZTE postavkama "Path:Network-WAN-Port Binding"
Nemam ovu opciju - možda je stariji software u ZTE

Citiraj:
ukljucis LAN portove na koje zelis proslijedit internet sa WAN porta. Na istom mjestu ukljucis i SSSID1 (tj WLAN) kako bi dobio internet i preko WiFi-a.

BTW, koji je uredjaj koristen i kako za "prvi modem"; jel postavljen kao router, ili je samo modem u bridge modu? I pazi koji ce ti uredjaj od ta dva biti DHCP server, da se ne potuku dodjeljene IP adrese
Ne znam - kako da to provjerim?
TNX

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ma jednostavnije mu je bez WAN đira a i svi elementi u mreži će se viditi međusobno,
šta treba odraditi smo pisali u xy prinjera:
- promijenit mu ip adresu, npr. u 192.168.1.2
- ugasit DHCP Server
- postavit DNS i Gateway na ip adresu gl. routera tj. 192.168.1.1
- u rijetkim slučajevima treba dodati i Static Route da "puca" na ip adresu gl. routera
- na kraju Lan kabel sa gl. routera ušteka u Lan1
Uh!
Kako promijeniti ip adresu i ostalo kako?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.12.2015. u 13:56.
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 13:15   #829
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Citiraj:
Autor Gigikekeluk Pregled postova
Nemam ovu opciju - možda je stariji software u ZTE

ukljucis LAN portove na koje zelis proslijedit internet sa WAN porta. Na istom mjestu ukljucis i SSSID1 (tj WLAN) kako bi dobio internet i preko WiFi-a.
Kako nemas tu opciju? Kad se spojis na ZTE sa administrator lozinkom otvoris "Network" tab i pod njim stisnes "Port Binding", pa iz padajuceg izbornika odaberes "Internet_ADSL". Kad je to izabrano stavljas oznake na LAN portove i SSID na koje zelis proslijedit internet koji stize iz prvog modema na WAN port ZTE-a.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 15:05   #830
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 152
postoji li nacin da se gigabitni wan port prekonfigurira u lan tako da imam 5 lan portova? mozda se moze nekako ga prekonfigurirat preko telneta
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 15:41   #831
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
@Gigikekeluk
Za početak nađi u ovoj istoj temi kako otvoriti web konfig kao administrator,
sa kompom / lapom koji je Lan kabelom spojen na ZTE u Lan2 port.

Kad otvoriš web konfig, nađi pod Netvork - Lan (izgleda ovako) > http://www.bug.hr/_cache/74cf4096a47...41d6b1aa68.jpg
tu promijeni / postavi:
Lan IP Adress=192.168.1.2
Subnet Mask=255.255.255.0
Enable DHCP Server= makni kvačicu
DNS Server1=192.168.1.1
Default Gateway=192.168.1.1
(ovo vrijedi ako ti je gl. router na 192.168.1.1)

iza toga nađi i upri Applay, sačekaj da svoje odradi i ponovo otvori web konfig ali sada na promijenjenoj ip adresi (192.168.1.2),
slijedi ti da pod wireless promijeniš / postaviš parametre njegove bežične mreže ...

sada možeš uštekati Lan kabel sa gl. routera u Lan1 i trebaš dobiti "izlaz" na internet.

Ako ti trebaju sva 4 Lan porta a unutra je konfig za MaxTv onda pitaj kolege da ti stave sliku Port Binding postavki gdje je za internet / network pridruženo tj. označeno sva 4 Lan porta + WiFi.

Eto, čas posla, više vremena mi je trebalo dok sam ovo napisao.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 18:21   #832
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako nemas tu opciju? Kad se spojis na ZTE sa administrator lozinkom otvoris "Network" tab i pod njim stisnes "Port Binding", pa iz padajuceg izbornika odaberes "Internet_ADSL". Kad je to izabrano stavljas oznake na LAN portove i SSID na koje zelis proslijedit internet koji stize iz prvog modema na WAN port ZTE-a.
slika.pdf

Ovo je jedino mjesto gdje se spominje "Binding" - nema padajućeg izbornika.
možda pod nešto drugo

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Gigikekeluk
Za početak nađi u ovoj istoj temi kako otvoriti web konfig kao administrator,
sa kompom / lapom koji je Lan kabelom spojen na ZTE u Lan2 port.

Kad otvoriš web konfig, nađi pod Netvork - Lan (izgleda ovako) > http://www.bug.hr/_cache/74cf4096a47...41d6b1aa68.jpg
tu promijeni / postavi:
Lan IP Adress=192.168.1.2
Subnet Mask=255.255.255.0
Enable DHCP Server= makni kvačicu
DNS Server1=192.168.1.1
Default Gateway=192.168.1.1
(ovo vrijedi ako ti je gl. router na 192.168.1.1)
treba li na Assign IspDNS staviti kvačicu?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.12.2015. u 18:58.
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 18:48   #833
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Citiraj:
Autor Gigikekeluk Pregled postova
Privitak 15713

Ovo je jedino mjesto gdje se spominje "Binding" - nema padajućeg izbornika.
možda pod nešto drugo
Pod Network tabom prvo stisni WAN, a ne LAN. To sam ti vec u prvom odgovoru naveo: Path: Network-WAN-Port Binding

Ako stavljas kvacicu na Assign IspDNS, onda ce ti T-Com dodijelit DNS adrese, a ako kvacicu izostavis, onda ce vrijedit one DNS adrese koje ti upises u potrebna polja. Ovo drugo je opcija za tebe, dakle upises kako je navedeno i bez kvacice.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 14.12.2015. u 19:38.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 19:54   #834
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Pod Network tabom prvo stisni WAN, a ne LAN. To sam ti vec u prvom odgovoru naveo: Path: Network-WAN-Port Binding
Ali to se kod mene drugačije zove ili nemaaa
slika1.pdf

Svakako hvala!
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 20:23   #835
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Onda nisi logiran kao administrator, a to je uvjet za promjene koje zelis napravit.

Kad se logiras kao administrator, onda ta stranica u routeru izgleda ovako.

Da se logiras s admin pravima koristi:

Username: administrator
Password: !tc0MhtSERIJSKIBROJ - dakle dodajes dio "!tc0Mht" ispred serijskog broja koji sad koristis kao obicni user.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 14.12.2015. u 20:34.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 20:26   #836
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
Bemu miša koga slušaš ??
Ovo zadnje šta si stavio, zadnja slika je ono šta tražiš tj. o čemu sam poviše pisao.

Obzirom da je 192.168.1.2 adresa trenutno dodijeljena kompu koji je spojen na ZTE,
sve ostaje isto samo za Lan IP adress postavi 192.168.1.3 + Applay.

Ostalo kako sm napisao poviše.

Također sam ti rekao da nađeš u temi kako se logirati u router kao administrator.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 20:49   #837
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,967
Da mi je samo znati koji je to odgovorni "pametnjakovic" za taj router odlucio da uz pocetno ukljucen DHCP server startna IP adresa poola bude 192.168.1.2, bio bi beskrajno sretan
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 21:31   #838
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
O ima još uređaja sa takvim biserima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 21:34   #839
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Onda nisi logiran kao administrator, a to je uvjet za promjene koje zelis napravit.

Kad se logiras kao administrator, onda ta stranica u routeru izgleda ovako.

Da se logiras s admin pravima koristi:

Username: administrator
Password: !tc0MhtSERIJSKIBROJ - dakle dodajes dio "!tc0Mht" ispred serijskog broja koji sad koristis kao obicni user.
Pa što nisi odmah rekao.
Podesio sam. Sad moram samo testirati. Hvala puno - javim se!
Pozz
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2015., 21:47   #840
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,883
Rekli smo al ne paziš na nastavi
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na