Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.08.2019., 15:31   #361
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 257
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
da, budem prvo isprobao signal. pa ako je fakat dobar, onda prelazim na njih. a trenutno sam na tele2 pokućni.
Bio i ja na Tele2 ovoj bezbroj GB ali očaj brzine i signal.
Meni su sad kod ovih gulikoža bar bolje brzine jedno 10x.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 16:11   #362
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,739
Citiraj:
Autor Mate22 Pregled postova
Bio i ja na Tele2 ovoj bezbroj GB ali očaj brzine i signal.
Meni su sad kod ovih gulikoža bar bolje brzine jedno 10x.
žalosna istina
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.09.2019., 14:05   #363
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,739
bok,

danas sam želio uzeti neograničenu tarifu po cijeni od 199kn, međutim da ostvarim tu cijenu moram imati neku uslugu od njih. a s obzirom da nemam, cijena je 249kn.

ali žena iz korisničke službe veli da mogu dati OIB od prijatelje, susjeda itd...

pa ako je netko voljan pomoći dati svoj OIB, da ostvarim nižu cijenu. bio bih zahvalan

ženska je rekla da je to samo radi promocije, a da normalno svako zasebno dobiva svoj račun.

hvala
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 16:29   #364
komer
motocross
Moj komp
 
komer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Kutina
Postovi: 2,334
Danas se malo raspitujem oko gigaboxa jer sam mjerio brzinu kod sebe na mobu i imam 95/7mbita,donedavni je bilo cca 15/2 i nije bilo 4g+ na mobu.
Signal mi je na jednoj crtici i ok je.
Na pokucnom sam i tu po pitanju signala/brzine nije se nista mijenjalo..
A1 preko moba ide do 35/5...
200gb bi me zadovoljavalo.
Pitao sam ih jel postoji kakav probni rok,pa kazu da nema nista,samo gigabox bez ugovorne obveze za 199kn mjesecno.
Inace je 179kn ako si u magenti...
Ima tko iskustva za vracanjem uređaja ako i uzmem bez ugovorne obveze da mi se ne napiju krvi ako mi se ne svidi gigabox?
komer je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 19:13   #365
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 452
Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Danas se malo raspitujem oko gigaboxa jer sam mjerio brzinu kod sebe na mobu i imam 95/7mbita,donedavni je bilo cca 15/2 i nije bilo 4g+ na mobu.
Signal mi je na jednoj crtici i ok je.
Na pokucnom sam i tu po pitanju signala/brzine nije se nista mijenjalo..
A1 preko moba ide do 35/5...
200gb bi me zadovoljavalo.
Pitao sam ih jel postoji kakav probni rok,pa kazu da nema nista,samo gigabox bez ugovorne obveze za 199kn mjesecno.
Inace je 179kn ako si u magenti...
Ima tko iskustva za vracanjem uređaja ako i uzmem bez ugovorne obveze da mi se ne napiju krvi ako mi se ne svidi gigabox?
Ja se jednom zajebao pa uzeo nesto od 75gb i neki mini ruter pa vratio nakon 12h, poništili ugovor i dobio potvrdu... nije bilo uopce problema. Imaš 5 dana za vraćanje ak uzmes fizicki .
axo je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2019., 20:55   #366
komer
motocross
Moj komp
 
komer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Kutina
Postovi: 2,334
E hvala..probat cu pa kud puklo
komer je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2020., 11:07   #367
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,602




Ipak se osjeti razlika između HT-a i Bonbona koji je nižeg prioriteta.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2020., 11:23   #368
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 4,738
Nije bas mjerodavno zbog pola sata razlike u mjerenju. Napravis mjerenja na istoj simici u razlicito vrijeme (mozes probati usred dana i navecer cak) i dobit ces odstupanja u brzini. Ovo mi izgleda vise kao takav scenario

Edit: ok sad vidim da je razlika dva mjeseca i pola sata
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2020., 11:32   #369
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,602
Bonbonu sam bio do 01.11., mislim. Oba mjerenja su na istom mjestu na Velesajmu u Zagrebu, na HT-u. Metnuo sam oba zbog razlike u upload brzini.

Uglavnom, zadovoljan sam. Van grada na HT-u dobivam brzine >100Mbps gdje sam s Bonbonom dobivao <20Mbps.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2020., 12:13   #370
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 2,147
imam jedan problemcic, od 1.1.2020 kad izgasim wifi na mobu (iphone XS) youtube se vuce ko krepana macka, ucitava po minute i jedva ide, kad upalim wifi, normalno ucvitava... na mobilnim podacima kad upalim speed test, brzina je odlicna (do 200 mbps)... zovem tmobile da pitam jel oni sta prtljaju pa ogranicavaju yt, kazu da nisu i kao resetiraju mi postavke kartice al opet isto...

ima li itko slican problem

naravno, 20 gb u tarifi nista skoro ne potroseno, tako da nije do toga, i samo je do YT-a
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.01.2020., 13:20   #371
LeskiRM
Premium
Moj komp
 
LeskiRM's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Samobor
Postovi: 181
Da nemaš možda stream on uslugu? Ako imaš, potrebno je na moj telekom portalu aktivirati svaki mjesec "stream on povecanje rezolucije" inače ti je defaultna rezolucija 480p a čak i ta šteka.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2020., 13:29   #372
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 2,147
Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Da nemaš možda stream on uslugu? Ako imaš, potrebno je na moj telekom portalu aktivirati svaki mjesec "stream on povecanje rezolucije" inače ti je defaultna rezolucija 480p a čak i ta šteka.
Tako je, hvala... sad sam nasao poruku od tmobilea da je aktivirano to stream on sranje

nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 13:19   #373
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 721
Eto im povecanja brzine...
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 22:14   #374
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,621
Ma srozala im se brzina totalno. Nekad sam imao redovno preko 50 Mbps, a sad jedva 20 Mbps.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers: JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 22:21   #375
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 153
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ma srozala im se brzina totalno. Nekad sam imao redovno preko 50 Mbps, a sad jedva 20 Mbps.
Povećao se broj korisnika, povećali su se paketi, pojavio se StreamOn, Gigabox i još dijele Huawei za hibridni pristup tako da i oni vuku s LTE mreže.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 22:27   #376
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 508
Meni se povećala DL brzina ide više nego što piše na njihovim stranicama....
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 22:32   #377
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 185
Vidio i bolje i gore
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 22:48   #378
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 508
DL puno ovisi i od uređaja koji se koristi a razlike mogu biti jako velike od 30Mbps pa do preko 400Mbps na istoj lokaciji i u isto vrijeme
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 00:33   #379
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 721
Prosle godine kad su stavili nove bazne sam mjerio i do 200 mbps na istoj lokaciji sa istim mobitelom u sred bijela dana a eto kako je zavrsilo danas na 15mbps prek dana i 30mbps prek noci a oni se hvale brzinom.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 00:38   #380
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 185
Ponovio bliže prozoru(repetitoru) kada sam ušao po sokić u friz....za slati whatsapp poruke i slične pizdarije sasvim dosta.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 08:29   #381
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,739
Inace doslovce par mm lijevo desno moze puno znaciti za signal.
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 12:38   #382
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 273
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Ponovio bliže prozoru(repetitoru) kada sam ušao po sokić u friz....za slati whatsapp poruke i slične pizdarije sasvim dosta.
Koliko vidim na Bonbonu si, a ne na HT-u, i LTE (4G)
Probaj LTE-A (4G+) i HT karticu pa da vidimo rezultate...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 13:08   #383
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 4,738
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Koliko vidim na Bonbonu si, a ne na HT-u, i LTE (4G)
Probaj LTE-A (4G+) i HT karticu pa da vidimo rezultate...
Kod mene bio isti vrag kad sam testirao na dvije lokacije. Testirao s bonbonom. Par dana nakon uzeo gigabox i brzine su ostale u tim okvirima. Radilo se o 50ak mbps i 150-200 mbps dl-a.

Ruter B715 je u oba slucaja bio podesen na auto (daje najvecu brzinu dl/ul). Ne sjecam se kako je bilo na bonbonu, sad na tmobilu mi pokazuje 4g+ kad je aktivan promet.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 15:43   #384
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 273
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kod mene bio isti vrag kad sam testirao na dvije lokacije. Testirao s bonbonom. Par dana nakon uzeo gigabox i brzine su ostale u tim okvirima. Radilo se o 50ak mbps i 150-200 mbps dl-a.

Ruter B715 je u oba slucaja bio podesen na auto (daje najvecu brzinu dl/ul). Ne sjecam se kako je bilo na bonbonu, sad na tmobilu mi pokazuje 4g+ kad je aktivan promet.
Referirao sam se na drugi post, od kolege SympForTheDevil, gdje vidim da je klasičan 4G.
Također, što nije bonbon ograničen na nekih 70ak Mbit-a DL? Znam da je bilo tako prije koju godinu još doka sam koristio njihovu uslugu.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 15:54   #385
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 508
Ma ide Gigabox.....

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 17:38   #386
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 153
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Ma ide Gigabox.....
Ti si očito ondje gdje je 4x4 MIMO na sva 4 banda frekvencija

Moram priznat da sam i ja sa svojih 200/100 malo ljubomoran, ali dobro, tješi me to što je moje granatiramo
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 19:01   #387
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 4,738
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Također, što nije bonbon ograničen na nekih 70ak Mbit-a DL? Znam da je bilo tako prije koju godinu još doka sam koristio njihovu uslugu.
To je (mozda jos uvijek) na papiru, al jedno 5-6 godina koliko sam bio korisnik taj limit nije bio bas tako striktan, ako je uopce bio na snazi. Cura jos koristi bonbon ba sam bacio brzinski test.

Mob je bonbon, tv na gigaboxu. U isto vrijeme, moj note9 na tm-u ima 70ak mbps (nije na fotki)
https://i.imgur.com/wX127YB.jpg
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 20:06   #388
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 508
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Ti si očito ondje gdje je 4x4 MIMO na sva 4 banda frekvencija

Moram priznat da sam i ja sa svojih 200/100 malo ljubomoran, ali dobro, tješi me to što je moje granatiramo
Nije 4x4 MIMO 4x2 na 1800 ostali 2x2 i samo tri banda (4CA) fali mi 2600 i još to samo da upogone na mojoj lokaciji i imam 5CA. E da ide Gigabox i preko limita fajn prošli mjesec natukao prek 200GB a imam onu od 100GB koja je bila prva tarifa, čujem da i na neograničenoj ne treba slati sms za povećanje brzine samo ide.... Pa nisam ja u ZG da bi bilo 4x4MIMO a i to je samo na par lokacija u HR
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na