Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.04.2019., 20:33   #2221
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,799
Pa tak mozes raditi i na ext hdd bekap
I odpojis ga
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 19.04.2019., 22:43   #2222
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,561
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
hvala na odgovorima. Još jedna stvar, pošto će i externi disk biti na neki način mapiran, te ako se popije crypto, ode i on, što kažete da se ubaci još treća opcija uz sve nabrojano. U obliku trake, radi se ručni backup svakih tjedan dana?
Što znači na neki način mapiran? Nema se on šta mapirati!?

Nemoj da trošim tipke uzalud. ExHDD se spoji direktno na NAS putem USB3.0 i njega kompovi ne vide na mreži. Vidi ga Synology, putem DSa i u DSu preko backup taskova napraviš da se cijeli ShareFolder backupira. ExHDD ne služi kao zaštita od Crypto, nego kao zaštita da ti NAS crkne ili da ti crkne više diskova no što to RAID polje podržava. Crypto zaštita je Bitdifender i file version history u samom Synologyu. Zato ti polje ima npr 12TB prostora, gdje npr 6TB koristiš za file version history, što ti ostavlja 6TB prostora za upotrebu koji se dodatno backupiraju na ExHDD npr svaka 2-3 dana.

Ako nedo te nesreće pobereš Crypto, on se vrti s računala i ždere sve čemu PC ima pristup bilo lokalno, mrežno ili spojeno "lokalno" putem USBa na to isto računalo. Crypto poždere ShareFoldere koji su mu dostupni. Prvo ubiš tog korisnka jer je pobrao Crypto, a onda ubiš njegov komp. Zatim se spojiš na Synology i izvučeš sve iz file historya.

Kakve trake pobogu
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.04.2019., 09:38   #2223
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,234
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
hvala na odgovorima. Još jedna stvar, pošto će i externi disk biti na neki način mapiran, te ako se popije crypto, ode i on, što kažete da se ubaci još treća opcija uz sve nabrojano. U obliku trake, radi se ručni backup svakih tjedan dana?
To sad već spominješ poslovna rješenja, 321 backup etc etc. To je sve overkill za home korisnika.



Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova

Kakve trake pobogu


Što fali trakama?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2019., 12:46   #2224
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Ako je najbitniji backup onda treba osigurat da svi podaci koji su na NASu i bitni su budu na jos jednom mediju (disku ili vise njih) OFFLINE!

I ja bi isao na SHR2 polje.
Minimalno 418 ili jace uredjaje zbog BTRFS file systema.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2019., 14:39   #2225
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,579
Postoji li ikakav način da se Synology Download Station ograniči da radi 1 po 1 download (BT)?
Defaultno je 6 istovremeno, a ne mogu nigdje naći postavke koje se tog tiču.
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2019., 14:44   #2226
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 372
Settings , General, Maximum active download tasks
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2019., 16:00   #2227
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,579
Hvala, promaklo mi je ovo nekako, iako sam nekoliko puta prošao kroz taj dio. Riješeno, default je bio na 10
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2019., 23:05   #2228
Matijac
Premium
Moj komp
 
Matijac's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 574
Zna netko kakvo je pravilo ako streamam svoj sadržaj (ripani flac, blue-ray, stare dvd-ove koje imam već dugo) sa synologya na komp u drugoj državi? Ne govorim po piratluku nego ripanom original sadržaju.
__________________

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2019., 00:34   #2229
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 157
imaš pravo sam sebi streamati.
nemaš pravo streamati na TV u svojem kafiću ili gradskom trgu.
imaš pravo to streamati kod sebe doma kad imaš star wars maraton feštu.
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2019., 21:03   #2230
vladog
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Osijek
Postovi: 5
Par pitanja

Pozdrav,
molim pomoć oko konfiguracije novog QNAP NAS-a.
Nabavio sam QNAP-253A i u njega stavio 2x3TB diska i 8Gb RAM-a.
Prilikom inicijalizacije mi je napravio DataVol1 i Storage Pool1 (za sada nisam shvatio što je komu nadređeno) koje je veliko 538GB.
Pitanje je mogu li samo proširiti Storage Pool1 na MAX ili da dodam još jedan?
Koliko moram ostaviti prostora za Snapshot? Javlja mi da nisam zaštićen.
Znam da to sve negdje piše u dokumentaciji ali je puno toga za čitanje.
Što koristite za streaming videa? Probao sam PLEX ali mi ne povlači titlove iako ga izaberem .
Nemam Docker u popisu aplikacija. Mogu li ga nekako dodati?

Hvala.
vladog je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 10.07.2019., 15:55   #2231
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Stigla mi danas 2 WD red HDD-a ... nova. ISTA.

Na oba dva ista sifra proizvoda.

Jedan je crvene boje - proizveden prije 3 mjeseca.

Drugi je crne boje - proizveden prije godinu dana. ... najvise me buni sto je WD red, a crni je. Sifra mu je ista kao onom crvenom )

Ima li veze sto je tako star? Zapakiran je. Da li da vracam ili da umetnem oba dva u NAS?
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 17:19   #2232
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
UPDATE: https://community.wd.com/t/wdred-dif...r-black/224682

CRNI = recertificiran disk (nije nov... netko vratio, pa ga oni prepakirali).

hmmmm sto reci?
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 18:12   #2233
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,904
A ništa, pitati trgovca za (mentalno) zdravlje / tražiti novi red
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 18:14   #2234
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Dogovoreno sve s trgovcem... narucuje novi.

A poruka ostalima - budite budni

Poz
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:36   #2235
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Da li nas moze ici direktno u providerov ruter, konkretno VIP-ov Huawei HG8245Q2?

Ubo... ne vidim ga na PC-u... ne vidim ga niti u Huawei adminu da je spojen na njega
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:40   #2236
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,349
Ako ti je router 100Mbit bit ce ti sporo, trebas gigabitni lan.

BTW nema veze s tim sto ga nevidis, koji NAS je u pitanju ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:45   #2237
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Mislim da je ovaj 1gbps .......

QNAP TS-251

Thx
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:51   #2238
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,349
Onda usper, ustekaj NAS i komp(ove) u router i pogledaj koka se otavara Qnap prvi put (neka WEB adresa ili neki tool za search Qnapa za prvo postavljanje).
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:52   #2239
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Ok, prosurfam malo thx
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 17:57   #2240
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
NAS je spojen u ruter...

Ne vidim ga ni preko QFINDERA (lokalno), nego preko njihovog weba i koda. Tako su me navele upute za prvo podesavanje. Vise nemam ideje

Druge ideje?
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 18:12   #2241
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
UPDATE

Snasao sam se... spojio na monitor HDMI kabelom pa postavljam...
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 18:22   #2242
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,904
Provjeri jesi li NAS spojio na Lan1 ili Lan2 od routera,
možda ima onu staru glupu shemu da su ti Lan - ovi za home neteork / internet a druga 2 za IpTv.

Jeli već bio "konfiguriran" na nekoj mreži ili ga sada slažeš prvi put ?

Ovaj QIG si vidio > https://eu1.qnap.com/Storage/QIG/TS-...S_0507_web.pdf
User guide > https://eu1.qnap.com/Storage/Technic...B-UG-03-en.pdf

EDIT: Zadnji QTS (čitaj njegov os) > https://eu1.qnap.com/Storage/TS-X51B...4.3.6.0993.zip

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.07.2019. u 18:27.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 18:31   #2243
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Slazem ga prvi put.... sjetio sam se i ja te fore s IPTV zauzetim portovima pa sam ranije testirao s PC-em Rade sva 4!

Uspio sam odraditi vecinu preko daljinskog i monitora... sad jos IP adrese i to je manje vise to. Mislim da ce bit OK!
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 18:38   #2244
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,904
Najvažnije ti je ispravno postaviti IP, Subnet i Gateway,
nakon toga bi morao moći otvoriti web konfig na definiranom ip.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 18:57   #2245
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Bome zakompliciralo se, a nisam ocekivao.

Firmware je instaliran, ali nije htio preko DHCP dobiti IP nego je dobio svoj "divlji" 169.254.100.100

Prema uputama s QNAP stranice spojio sam ga direktno na racunalo, na racunalu IP stavio 169.254.100.99 i preko QFINDERA sam nasao NAS! (ovo je ocito privremeno rjesenje dok se podesava)

Usao u web sucelje... na LAN2 port sam spojio kabel iz rutera... dodao fiksnu adresu za lokalnu mrezu, def. gateway, subnet mask.... no... mreza ga i dalje ne vidi (ni jedno racunalo spojeno na mrezu preko Qfindera ne vidi NAS, niti mi prolazi PING na adresu koju sam mu dodijelio)
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 19:06   #2246
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,904
Jesi mu odradio reboot da odradi / postavi nove mrežne postavke ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 19:19   #2247
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 435
Vjerovao ili ne, problem je u LAN3/LAN4... iako mi iz VIP SZK upravo tvrde da su portovi otvoreni. Prijavili smetnju da zamijene ruter... ugl - NAS radi, sve 5. Hvala svima
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 20:39   #2248
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Uletavam a padobran mi se nije niti otvorio..

Imam stranku, čovjek radi kao crnac, kupio si je hrpu tehnike da se odmori malo poslje posla uz filmove i NAS od 8TB izmeđuostaloga kojeg pokušava uparit sa čime god može u stanu, pitao me je za preporuku majstora, osim Nikky-a, dali postoji firma koja se bavi time ili majstor koji bi mogao takvu uslugu naplatit a da je za preporučiti?
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 20:54   #2249
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,349
a stranka se nalazi u Dubrovniku ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 21:17   #2250
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
ZG istok, al nešto mi govori da mora postojat kvaka oko tog Dubrovnika ali ubij me, ne pada mi na pamet, iliii si ti majstor trenutno na godišnjem u Dubrovniku
Halos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na