Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.05.2018., 08:31   #1951
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Jašta, ja sam bas zadovoljan sa DS1817+ i DS415+, prje tog asma imao DS411j par godina ali cpu je redovito zakucavao u 100%.

Uff znao sam da imas neku mrcinu al ovo je mrak.
Ja sam prije imao 215j koji je bio dovoljan za osnovne taskove, nista extra nije moglo ic gore i tad mi je to bilo cist dosta.
Sad imam 418play sa 6 GB rama i to je sad neka druga prica. (Recimo unifi kontroler vrtim gore)


Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Sve prije 416j opravdava nezadovoljstvo.




Očito imamo različite kriterije poštenog NASa.

416j je maltene ono kaj sam imao prije, ajde uz malo jaci klok cpua.

Koji je tebi posteni NAS? Kakve kriterije ti imas?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 11:50   #1952
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,561
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
416j je maltene ono kaj sam imao prije, ajde uz malo jaci klok cpua.
Koji je tebi posteni NAS? Kakve kriterije ti imas?
- Brzine su mi 100/100MBps (+/- 10MB).
- Na njemu imam Steam Library i igram direktno igre s NASa, osim par igara koje držim na kompu.
- Ima svoj backup za kompove
- Ima CloudSync (koji trenutno ne koristim)
- 10TB+ prostora u RAID5 (4x4TB)
- Koristim ga za Audio Server (AudioStation)
- Koristim ga za Video Server (VideoStation)
- Koristim ga za File/Cloud Server (FileStation)
- Koristim ga za File Exchange, jer niti jedan drugi online servis mi ne omogućava da šeram fajlove veće od xGB, ovako pošaljem file (mail arhivu PST) od 50GB sam tak
- Koristim ga za doma, 2 posla, 1 udrugu, 2 hobija
- Koristio sam ga i kao VPN server i DDNS, sad to radi ASUS Router

E sad, jel bi volio DS918+, bi ili DS1517+, bi

Šta bi mi još dobro došlo:
- Thunderbolt
- Brzina prijenosa 350-500MB/s tako da mogu još bolje učitavat audio sampove od 30+GB
__________________
Keep it Simple!

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 20.05.2018. u 11:56.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.05.2018., 11:57   #1953
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Pa tebi je tvoj preslab onda
Ja sam radio vizualnu usporedbu 215j i 418play kod indexiranja video libraryja i razlika samo na tom je nebo i zemlja.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 12:30   #1954
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,561
Nisam do sad imao situaciju da je zaštekao ili nešto. Sve radi uredno.

To što bi da je veće brzine prijenosa koje i da i imam jači NAS, bio bi problem kako ih ostvariti na laptopu, pa stoga, Thunderbolt zvuči kao riješenje i možda u neko, nadam se skorije vrijeme.... QNAP vidim da ima thunderboltove, navodno su QNAPovi i bolji od Synologya...

Ne znam, ja bacim na svom tipa 100 filmova i on indexira i povuče covere i sve za minutu. Nemam ja puno promjena po disku...

U trenutku kupovanja, dobro sam proučio i vidio da mi je DS416j bestbuy za sve što mi treba, izašlo me cca 6k kn 4x4TB WDRed i DS416j, što mi je u tom trenutku bilo i dosta više od onoga što sam planirao platiti.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 12:37   #1955
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
, što mi je u tom trenutku bilo i dosta više od onoga što sam planirao platiti.
To je standardna problematika kompjuterasa , ja sam krenuo sa idejom da 415+ zamjenim za drugi sa 4 diska samo da imam mirror backup jednog na drugi a na krajau sam zavrsio na 1817+ i milsio ajd' stavit cu 4 diska a kasnije dodati jos ali ipak zavrsilo kao 8*8TB pa sam onda stavio RAID6 BRTFS.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 13:02   #1956
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Pitanjce za synology vlasnike.
Da li postoji opcija da u nasu sa 4 diska i 2 volumea (2+2 diska) jedan se gasi i pali po potrebi, drugi radi non stop. Jel moze taj dio odradit disk inactivity opcija ili nekak drugacije?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 11:07   #1957
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Kako napraviti quickconect accaunt da mogu pristupiti NAS-u sa udaljene lokacije
Dobivam ovu grešku, a torrenti mi normalno rade.
Isto tako ne vidim ga pod overview
https://imgur.com/a/YmUhHxQ
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	47
Size:	1.01 MB
ID:	19714  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max

Zadnje izmijenjeno od: sharkri. 26.05.2018. u 13:33.
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:12   #1958
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,884
Razmisli jeli ti baš nužno da mu pristupaš "iz vani" obzirom da potrebnim koracima otvaraš vrata mogućem upadu / zahebu.
Valjda ima neka uputa na netu, vjerojatno treba otvoriti odr. portove (PortForward) i eventualno postaviti DDNS da bi to radilo.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:48   #1959
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Razmisli jeli ti baš nužno da mu pristupaš "iz vani" obzirom da potrebnim koracima otvaraš vrata mogućem upadu / zahebu.
Valjda ima neka uputa na netu, vjerojatno treba otvoriti odr. portove (PortForward) i eventualno postaviti DDNS da bi to radilo.
Pa nas sam zato i uzeo da mu mogu pristupati iz vanka, da mu mogu dodavati torrente kad sam vani na terenu.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:55   #1960
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,536
Evo da napišem malo svoje iskustvom sa synology-em pošto ga koristim od 2012godine. Upotreba isključivo kuća za filmove serije i backup računala

prvi model DS212j dobar synology za najosnovnije zadatke tipa pustit film direktno na media player i super radi. Ali kad sam krenio prebacivati usenet programe sabnzb couchpotato i sickbeard nas je postao loš. RAM zakucan na 100% cpu isto. 2godine trpio i puko i uzeo DS214play. Koji je tada bio najjači model koji su napravili. Razlika ogromna nemoš ga ugušiti sve radi perfektno ma idealan NAS. I sada 2018 ponovo je učinila svoje filmovi 4k veličine oko 20-50gb po filmu serije prosijek 5gb i nas se ponovo pati RAM-a mi opet fali i sad što uzet?


Izgledni kandidat je DS418play jer mogu grunut 6gb rama u njega i ima 4 diska pa kroz neko vrijeme dignuti SHR sa 4x8TB idealno. Ili nešto drugo savijet?

Synology mi u 6godina uštedio struje oko 7000-10 000kn jer kad sam njega uzeo rata struje mi je pala za 100kn po mj jer sam svoj komp ugasio.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.05.2018., 15:24   #1961
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Ide 8 GB iako synology kaze 6, al to je jos cirka 800 kn troska tak da za pocetak je i 6 dovoljno.
U taj model ide ovaj ram, provjereno: Crucial CT4G3S186DJM.
Nema potrebe bacat lovu na onaj ram koji preporucuje synology.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 16:43   #1962
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,561
Imam ja pitanje jedno. Znači, imam DS416j, 4x4TB WD Red i ako recimo kupim 4x8TB WD Red, kako da prebacim podatke ili kako da migriram na 4x8TB?

Da li mogu disk po disk pa će nekim čudom Synology sam shvatiti da ga nadograđujem ili only in my dreams?

edit: Bolje da nisam pitao, google:
https://www.synology.com/en-global/k...d_replace_disk
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 17:16   #1963
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,536
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ide 8 GB iako synology kaze 6, al to je jos cirka 800 kn troska tak da za pocetak je i 6 dovoljno.
U taj model ide ovaj ram, provjereno: Crucial CT4G3S186DJM.
Nema potrebe bacat lovu na onaj ram koji preporucuje synology.

Ugradili isto te rame kolegi prije 2 dana u ds718+ i sve sljaka
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 18:34   #1964
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Dali postoji kakav limit za veličinu fajla kad se prebacuje sa kompa na nas kao što je za fat32
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 19:42   #1965
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Mozda sama velicina diska?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 22:40   #1966
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,536
prebacivao sam oko 3TB odjednom tako da nemaš frke sa time
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 07:54   #1967
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Uspio si riješiti spajanje sa udaljenog računala, sada me muči što sam dodao drugi hdd ali ne vidim da mi se povečao kapacitet, idalje mi stoji samo 889 GB i još mi izbacuje neku grešku, gore desno.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	151
Size:	877.1 kB
ID:	19718  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 11:13   #1968
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,227
Pretpostavljam da nemožeš samo dodat hard, već moraš i skonfat polje il odraditi neku sličnu radnju.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 11:29   #1969
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
Uspio si riješiti spajanje sa udaljenog računala, sada me muči što sam dodao drugi hdd ali ne vidim da mi se povečao kapacitet, idalje mi stoji samo 889 GB i još mi izbacuje neku grešku, gore desno.
Imas SHR podesen, nisi citao kad si podesavao NAS pa si si napravio problem.
Sto uopce zelis sa NASom? Backup, sto vise prostora?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 12:13   #1970
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Imas SHR podesen, nisi citao kad si podesavao NAS pa si si napravio problem.
Sto uopce zelis sa NASom? Backup, sto vise prostora?
Samo prostor, backup mi nije potreban
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 12:17   #1971
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
U tom slucaju backupiraj si podatke sa njega i resetiraj volume i diskove, moras stavit JBOD a ne SHR.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 16:02   #1972
nino_z
Premium
Moj komp
 
nino_z's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Valpovo/Osijek
Postovi: 261
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
U tom slucaju backupiraj si podatke sa njega i resetiraj volume i diskove, moras stavit JBOD a ne SHR.
Možda još bolje Basic volume
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 06:53   #1973
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Može objašnjenje kako to sve napraviti, ne backup to sam napravio, već ostalo.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 19:47   #1974
nino_z
Premium
Moj komp
 
nino_z's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Valpovo/Osijek
Postovi: 261
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2018., 02:10   #1975
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
jel stavio netko DSM 6.2 ? ima li kakvih poznatih bugova/problema ?
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 21:50   #1976
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 430
Ja vrtim gore 6.2 verziju i radi sve ok jedino mi smeta što kad dodam torrent mu treba dosta vremena da ga pokrene ostalo ni ne koristim tako da neznam za ostalo.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 21:16   #1977
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 207
Bok bok, ne znajuci za ovaj topic, pokrenuh novi, ali eto da pitam i ovdje


Radi se o synologyju ds212j

imam specifičnu situaciju, nažalost ruter je na jednom kraju (dugog ) stana, računalo na drugom i nije ih moguće spojiti žicom, a i wireless zbog udaljenosti i debelih zidova nije bajka (prijenos je bio u prosjeku 500 kB u sekundi).

Uglavnom mogao sam birati hoću li nas spojiti na router i onda se računalom bežićno spajati na njega, ili ga spojiti direktno u racunalo (koje mi je glavno), a ostali uredjaji ce mu pristupati bezicno (usb wireless stick je u jednom od usbova).

Koliko je bitno postaviti port forward?
Postavio sam quickconnect i prosao ez-internet tutorial, koji je bacio fail kod port forwardinga.
Kako god bilo brzine prijenosa su mi male, mozda previse ocekujem od ovog slabasnog uredjaja, ali mislio sam da ce to ici brze od 10-20 megabajta po sekundi koliko ide kada direktno preko mreznog diska prebacujem podatke.
Pretpostavljam da sam napravio nesto krivo, ali ne znam sto.

Uz to mozete li mi preporuciti aplikaciju, ili nacin, ili nesto trece za sinhronizaciju foldera.
Trenutno sam podesio cloud station server, ali ne dopada mi se kako radi, odnosno volio bih nesto s vise opcija.
Recimo za neke foldere bih htio da budu sinhronizirani automatski prilikom svake promjene, dok bih za neke druge htio namjestiti da se sinhroniziraju recimo jednom tjedno (nema smisla da mi sinhronizira kompletne pst fileove svaki put kada dobijem mail), tu opciju nisam pronasao.
Uz to sinhronizacija putem cloud stationa je jako spora u prosjeku oko megabajt u sekundi (nas je spojen direktno lanom na pc), pretpostavljam da sam i tu napravio nesto krivo, ali ne znam sto.

I naravno koliko je bitno u nasu imati nas optimatizirani disk?
U buducnosti cu vjerojatno uzeti crveni WD, ali trenutno dok jos eksperimentiram koristim ono sto sam nasao po doma.
Trenutno je unutra zeleni WD, koliko sam shvatio to nije najbolje rjesenje, ali sumnjam da je doticni odgovoran za sporost.

Naravno otvoren sam i za sve druge savjete koje bi osobi koja se elementarno kuži u mreže, ali nije ekspert i posjeduje nas uređaj s kojim se treba naućiti koristiti ...
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 22:28   #1978
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
spoji preko powerlinea zicom bit ce svakako brze bolje nego wireless.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 00:57   #1979
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 207
to je opcija za buducnost, makar me zanima zasto preko cloud stationa sada kada je uredjaj spojen direktno na racunalo dobivam brzinu od megabajta po sekundi.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 08:55   #1980
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Nisam uopce shvatio sta pokusavas preko cloud stationa dobit? To je kao dropbox i ostali eonline servisi pa bi to trebalo uploadati online a to onda zavisi od tvoje brzine interneta.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na