Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 19.03.2010., 12:58   #121
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Već sam ti napisao otprilike tamo na procjenama, to je Gallatin/Northwood procesor sa 2MB L3 keš memorije. Recimo da je to rinejmani Xeon koji se koristi za socket 603. Uglavnom svi Northwoodi postižu veći clock u postocima od Prescotta jer se manje griju. A tih 512kB keša razlike gotovo da ne igra nikakvu ulogu.

Prescotti troše dosta više struje i teško ih je ustabiliti na većem clocku jer je u ono vrijeme naponska regulacija (FETOVI) na s.478 pločama bila jadna spram današnjih 75-faznih monstruma od ploča.
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 19.03.2010., 13:19   #122
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,629
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Već sam ti napisao otprilike tamo na procjenama, to je Gallatin/Northwood procesor sa 2MB L3 keš memorije. Recimo da je to rinejmani Xeon koji se koristi za socket 603. Uglavnom svi Northwoodi postižu veći clock u postocima od Prescotta jer se manje griju. A tih 512kB keša razlike gotovo da ne igra nikakvu ulogu.

Prescotti troše dosta više struje i teško ih je ustabiliti na većem clocku jer je u ono vrijeme naponska regulacija (FETOVI) na s.478 pločama bila jadna spram današnjih 75-faznih monstruma od ploča.
aha,okay hvala lijepo na obješnjenu.
Thermaltake je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2010., 12:24   #123
masterpain
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Hrvatska VŽ
Postovi: 84
T4300 vs T4400

Ima li ikakva razlika osim u cijeni (cca 200kn) i brzini 0.1Ghz ..

Kupujem laptop eMachines pa se dvoumim između 432 i 422 modela.

Hvala
masterpain je offline  
Staro 22.03.2010., 13:07   #124
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,795
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=40739,37253,

Bas ta razlika koju si naveo tj. skoro nikakva
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline  
Staro 26.03.2010., 12:17   #125
igor01
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 8
Molim za savjet koji procesor uzeti u cijenovnom rangu do nekih 1200 kn, komp nema neku opću primjenu znači radi se sve od igranja, kodiranja videa itd...
Trenutna konfiguracija je ova :

ploca: gigabyte p35-ds3
grafa: radeon xfx hd4890 1gb ddr5
ram: kingmax 4 x 1gb ddr2 400MHz
napajanje: corsair vx 550W
procesor: c2d e4500
igor01 je offline  
Staro 26.03.2010., 12:42   #126
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,580
Ako više naginješ kodiranju, uzmi neki 4 jezgreni (npr. polovni Q6600). Za 'ostalu namjenu' dovoljan je i OC-ani E7xxx ili E6300 (Wolfdale).
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline  
Staro 26.03.2010., 12:52   #127
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Q9450/Q9550 uvijek ako imaš love.
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 26.03.2010., 13:59   #128
igor01
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 8
Hvala na brzim odgovorima.
Razmišljao sam i o c2d e8400, jel mi se to isplati?
igor01 je offline  
Staro 26.03.2010., 14:08   #129
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
A i nije ti neki veliki skok naspram ovog E4500 s obzirom da ćeš morati dodati minimum 300kn. Kad već kažeš da para imaš - onda piči u potragu za Quadom Q9550 E0 polovnjakom...
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 26.03.2010., 14:31   #130
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,405
najjeftiniji novi Q9550 je oko 2000kn. a nitko ih neće dati ispod 1300-1400kn, makar su toliko koštali u dućanu pred koji tjedan. tako da, bolje mu je skok na E8400, nego na Q9550. toliko para utući se jednostavno ne isplati... barem meni.

možda nekome da.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.03.2010., 14:32   #131
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,456
I moj glas za nadoplatu na E8400.Makar nije loša ni nadoplata na Q6600 ili Q8400,po 800kn su polovni,čak sam viđao Q6600 po 750-800kn.
thedream je offline  
Staro 26.03.2010., 14:42   #132
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Q9550 E0 ide za oko 1200kn, a C1 i za manje...
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 26.03.2010., 14:51   #133
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,405
Za 1200kn ja ga kupujem odma i da je E0
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline  
Staro 26.03.2010., 15:14   #134
igor01
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 8
Evo malo sam gledao q9550 i cijena je oko 2000kn a to mi je malo previše tako da ili cu pričekati još malo sa kupnjom ili e8400, vidjet ćemo.
igor01 je offline  
Staro 26.03.2010., 15:22   #135
Bana
Marco
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Požega
Postovi: 117
E8400
Bana je offline  
Staro 26.03.2010., 15:56   #136
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Za 1200kn ja ga kupujem odma i da je E0

Zweitakt je mog bivšeg mačora prodavao za 1200kn
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 31.03.2010., 10:37   #137
noobie
Premium
Moj komp
 
noobie's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: croatia
Postovi: 157
Pozdrav ekipa.

Imam priliku zamijeniti svoj Core 2 Duo E6750 @ 3.20 za novi Core 2 Quad Q8400 2.66GHz za manje od 1.000kn i jako mi je napeto budući da još barem godinu dana neću mijenjati ploču i sustav. Isplati li se prijelaz? Nije da me svrbi džep ali...

Racunalo se koristi za uglavnom za igranje i rad a uglavnom oboje odjednom sto znaci mnogo otvorenih programa na dva monitora od excela do photoshopa

hvala na komentarima.
noobie je offline  
Staro 31.03.2010., 11:02   #138
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,509
Preskupo...
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline  
Staro 31.03.2010., 12:22   #139
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,580
Definitivno preskupo
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline  
Staro 31.03.2010., 13:01   #140
noobie
Premium
Moj komp
 
noobie's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: croatia
Postovi: 157
znači ostati na ovom sto imam. fair enough
noobie je offline  
Staro 02.04.2010., 02:46   #141
vladofly
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: sl brod
Postovi: 2
pozz,imam laptop toshiba P300-1GP, vrsta : procesorska tehnologija Intel® Centrino® 2 s procesorom Intel® Core™2 Duo P8600, čipsetom Intel® PM45 Express i mrežnom vezom Intel® WiFi Link 5100
brzina procesora : 2.40 GHz
prednja sabirnica : 1066 MHz
predmemorija druge razine : 3 MB
Dali netko zna moze li se u taj laptop staviti quad-core processor,hvala
vladofly je offline  
Staro 03.04.2010., 22:37   #142
brundo
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: ivanić-Zagreb
Postovi: 3
2180 ilil 6300

Evo mjenjao sam neke dijelove za komp pa sam došao u posjed jednog intel 2180 procesora. Već imam 6300(stara generacija). Jedan od njih će ići na prodaju, a drugi mlađem burazu za igranje. Zanima me koji od njih je bolje zadržati osobito ako uzmemo u obzir overclock?Ovaj 6300 nikad nije klokan zbog matične koja baš ne ide daleko pa mi se nije dao zezati zbog 20% većeg clocka. Nabavit ću neku p35 matičnu zbog overclocka.
brundo je offline  
Staro 03.04.2010., 22:41   #143
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Klokaju se otprilike isto (oko 3GHz), a i vrijede otprilike isto. Naravno, i performanse su im otprilike podjednake. Vrijede oko 250kn oba tako da si ostavi bolje E6300 čisto da ti piše Core2 Duo u Everestu
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 03.04.2010., 22:47   #144
brundo
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: ivanić-Zagreb
Postovi: 3
Ma nekako sam mislio da je bolji 2180 zbog množitelja tj. mogao bi lakše do ta 3GHz. Možda čak i na ovoj Asus p5ld2 koju imam(945 chipset). I kolko igra ulogu cache za igre starije od 2-3 godine? Ovaj VT mi vjerojatno neće nikad trebati pogotovo otkad XP mod radi i bez njega.
brundo je offline  
Staro 04.04.2010., 00:04   #145
Astral
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,501
ja mislim da dobro mislis ostavi si e2180 bit ce lakse, nemoras kupovat plocu vjerojatno, al ako ju vec i imas onda jednostavno probaj pa onda vidi sta ces
Astral je offline  
Staro 04.04.2010., 10:18   #146
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Pa ne znam baš da li je isto 3GHz sa 1MB i sa 2MB cachea. Mislim da će 6300 biti bolji na istoj frekvenciji. VT nije za odbaciti. Probao sam XP mod na VMware-u sa i bez VT i mogu reći da se razlika vidi. Nisam radio benchmarke ali sve je onako tečnije. Možda subjektivan procjena.
Hasta je offline  
Staro 04.04.2010., 10:24   #147
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: S, DE
Postovi: 1,719
Ja bi prodao oba ta cpua, i uzeo si wolfdalea za bratov komp kad ces vec uzimat i p35 ploču..
To cu i ja napravit s drugim kompom cim uleti neka jeftina 775 ploča za wolfija na trznicu
__________________

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,0 GHz c.w. Noctua NH-L9x65|
| Zotac 9300-ITX-WIFI | Mushkin Silverline 8 GB (2x4 GB) DDR2-800 |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Corsair CX 450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Creative Pebble |

| Intel Pentium N4200 @1,10 GHz |
| Lenovo Ideapad 120S-14IAP | 4GB DDR4 @ 2400 MHz |
| Intel HD Graphics 505 |
| 256GB M.2 SATA SSD | Windows 10 Home x64 |
| 14" LED @768p | Logitech M720 | JBL Flip 3 |

| Sony PS4 Pro 1TB |
| LG 49UH603V 4K |

| Intel Xeon E3-1535M v6 @3,1 GHz |
| Dell Precision 7520 | 32 GB DDR4-SDRAM @2.400 MHz |
| nVidia Quadro M2200, 4 GB GDDR5 |
| Toshiba XG5 NVMe 512GB SSD | Windows 7 Pro x64 |
| UltraSharp IPS-Display, 15,6" @1080p |
Campeonato je offline  
Staro 04.04.2010., 21:00   #148
hari123
Brucos
Moj komp
 
hari123's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Bosnia
Postovi: 174
E5400 ili i3 530

znaci ubudce planiram kupovat novi sistem na bazi kojeg je bolje pravit sa plocom P5Q+E5400 ili Gigabyte H55M-UD2H+i3 530?
hari123 je offline  
Staro 04.04.2010., 21:05   #149
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: S, DE
Postovi: 1,719
ici na i3 ako imas dovoljno love za njega...
775 je vec sad stara platforma...
__________________

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,0 GHz c.w. Noctua NH-L9x65|
| Zotac 9300-ITX-WIFI | Mushkin Silverline 8 GB (2x4 GB) DDR2-800 |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Corsair CX 450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Creative Pebble |

| Intel Pentium N4200 @1,10 GHz |
| Lenovo Ideapad 120S-14IAP | 4GB DDR4 @ 2400 MHz |
| Intel HD Graphics 505 |
| 256GB M.2 SATA SSD | Windows 10 Home x64 |
| 14" LED @768p | Logitech M720 | JBL Flip 3 |

| Sony PS4 Pro 1TB |
| LG 49UH603V 4K |

| Intel Xeon E3-1535M v6 @3,1 GHz |
| Dell Precision 7520 | 32 GB DDR4-SDRAM @2.400 MHz |
| nVidia Quadro M2200, 4 GB GDDR5 |
| Toshiba XG5 NVMe 512GB SSD | Windows 7 Pro x64 |
| UltraSharp IPS-Display, 15,6" @1080p |
Campeonato je offline  
Staro 04.04.2010., 21:10   #150
hari123
Brucos
Moj komp
 
hari123's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Bosnia
Postovi: 174
pa dobro idem na i3 PC uz doplatu od 300KM iz bosne sad koliko je to kuna 900-1000 xD dajem 300KM na svoj sadasnji sistem i uzimam i3
samo pitam E6600 ili E7400? 4mb cache vs 3mb koje bolje?

Zadnje izmijenjeno od: hari123. 04.04.2010. u 22:21.
hari123 je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na