Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2009., 20:38   #421
trouble
našikan pravim haos
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: u zabrani
Postovi: 2,706
Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
more samo se bojim da mi zalman ne spali proc
javim dok me dođe samoubilacka misao hahaha

dobra....

Radje osigurat nekog bazičnog Scytha za 150-200kn.... zalman ima puno dodirnih točaka s puranom,zgleda ko car i uvijek posluži za pečnicu.....
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 20:41   #422
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp
 
LUXX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 667
ma šalio sam se.
dobro on hladi al ga se mora nafrljit da ti bubnjici ispadnu.
Bude to vec igralo(nadam se )
__________________
LUXX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.09.2009., 20:46   #423
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
more samo se bojim da mi zalman ne spali proc
javim dok me dođe samoubilacka misao hahaha
za to se ne moras brinut, ovaj tvoj truljo izgleda da ga dobro kuri iovak
ne, bez zajebancije, otkud tolike predrasude o zalmanu, jel to jos od 7000 serije, nije mi jasno..burazu sam u komp stavil 9500 na e6600, drzim ga na 3.3 (ne znam napamet voltazu) i temp su ispod 40 idle i ispod 60 load, s tim da je kod njega zatvorena stranica i samo jedan 120mm vent. istina je da su i proc i hladnjak lappani, al opet..
ili i intelovi senzori lazu kad je zalman u pitanju?
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 20:48   #424
DomagojX
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb/Sesvete
Postovi: 1,307
lijepo komp stavi u sobu kraj prozora...prozor naravno otvori i stranicu kompa ....pričekaš ponoć...i da svi odu spat...onda lijepo od svoje sobe otvoriš vrata širom i imaš lijep propuh u sobi...barem sam ja tak probal i onda imaš solidne temp
DomagojX je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 20:49   #425
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
nisu predrasude nego jednostavno ti cooleri koštaju previše za ono što nude
oni ili hlade ali su bučni ili su tihi pa niš ne hlade...

60°C load na e6600 je tebi ok, daj pa toliki load sam imao sa Gladiatorom na qx6850

...i to još lapano...
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 20:53   #426
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
nisu predrasude nego jednostavno ti cooleri koštaju previše za ono što nude
oni ili hlade ali su bučni ili su tihi pa niš ne hlade...

60°C load na e6600 je tebi ok, daj pa toliki load sam imao sa Gladiatorom na qx6850

...i to još lapano...
za omjer ulozeno dobiveno cu se slozit, ali ja sam svoj patio 220kn tak da me to ne jebe.
sto se e6600 tice, sa stockom mi je na defaultnim voltazama temp bila veca tak da smatram ovo dobrom temperaturom, da..
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 20:55   #427
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
samo hoću reči da to nije dobra temp za dvoglavi proc sa coolerom tog ''ranga''
to bi imao i sa jednim recimo Freezrom7 Pro

a u usporedbi sa box coolerom je sve bolje
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 22:40   #428
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
evo ovak, sad sam ponukan ovime isao isprobati stock hladnjak doticnog phenoma..na stranu to sto senzor vjerojatno laze (recimo da prikazuje i 15 stupnjeva manju temperaturu), ali cisto za usporedbu.
znaci situacija je sljedeca, frisko mjereno

voltaza 1.44, 3.6Ghz

zalman:

37.5% u idle 25 (40?) stupnjeva, nakon 10min occt ne prelazi 45 (60?) kako je i namjesteno u biosu pri nekih 60% kao sto sam vec prije napisao.

stock:

87.5% u idle 36 (51?), rusi se nakon 45sec u occt i u tih 45sec se temperatura popela preko 60 (75?) stupnjeva.

e sad, usporedivati sa stockom i bas nije zahvalno, ali trenutno nemam s cime drugim.

mjereno sa coretemp, cpuid hwmonitor, na maticnoj, dakle svugdje iste vrijednosti.

i jos jednom cu ponoviti da dodirom heatpipea ne osjecam nikakvu toplinu, znaci kao da sam stavio prst na optiku recimo, isti osjecaj.
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 23:02   #429
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor C.J.B. Pregled postova
mjereno sa coretemp, cpuid hwmonitor, na maticnoj, dakle svugdje iste vrijednosti.
normalno da su iste vrijednosti kada ih očitava isti senzor na ploči



ovo su recimo temp koje sam ja dobivao na jednom usporednom testu

__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2009., 00:09   #430
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
normalno da su iste vrijednosti kada ih očitava isti senzor na ploči

napisao sam zato jer zna biti razlike izmedu ocitanja kod raz. programa, znam da je isti senzor
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.09.2009., 22:05   #431
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp
 
LUXX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 667
Eto upravo sam malo testiro i pronašao meni najbolji setting.
Proc je na 3.6ghz kao x4 i radi sa 1.375V(u biosu) pod loadom padne na 1.360V

Memu sam stavio na 1600mhz sa standardnim latencijama i 1.70V i stabilan je kolko vidim nakon preko 1 sat pod LinX-om.

VALIDACIJA

Slika testa:



morat cu se bacit na poliranje TRUE-a.
Temperatura pod loadom mi se sa sadašnjim postavkama penje do 58 stupnjeva(veceras testirano)

Vidjet cu onda ako bude bolje isprobavam veci takt
__________________
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2009., 22:07   #432
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Max OC? Zašto bi polirao hladnjak, ako dobro nasjeda na procesor?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2009., 22:17   #433
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp
 
LUXX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 667
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Max OC? Zašto bi polirao hladnjak, ako dobro nasjeda na procesor?
max stabilan zasad.
Ma držim se toga što se kaže da nesmije prec 62 stupnja(navodno nije baš dobro za proc)
A sad sam vec blizu sa malom voltažom.
Kolko sam vidio otisak proca je fino na bazi hladnjaka dakle mislim da nije neravan ali uzmi u obzir da imam sadašnje temperature pošto ima sad jak pritisak na proc.
Stavio sam podložnu plocicu za šaraf(debeli ) između onog pleha koji drži hladnjak i hladnjaka tak da povecam pritisak.
Plocica je sigurno 3-4mm debela.
Vec me bilo trta da mi ploca ne pukne kad sam stezo šarafe.
Bez te plocice je sa bivšim 955BE išao skoro pa preko 70 stupnjeva.
Prilicno siromašno za taj hladnjak.
Pokušat cu ga polirat pa cu vidjet rezultate.
Il ga jednostavno dam frendu koji ima mašinu za ravnanje glave motora pa nek skine mrvicu(par mikro mm) tek tolko da bude apsolutno ravan pa ga onda poliram.
Vidjet cu
__________________
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2009., 23:34   #434
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,765
Nakon onog igranja sa 3,7 sad sam dosegao 3900 MHz sa 1.406 V. Temp jezgri oko 56°C CPU temp očitava 60°C

Al chipset preko 70 Zadnjih 5 DFIovi koje san ima po rukama imaju katastrofalan hladnjak na chipsetu...Katastrofa za ploču koja košta 1000 kn. Tako da nisan ni tija puno testirat tih 3,9 pošto nema baš smisla, vidit ću kad zahladi malo Iman osjećaj da može do 4 GHz povuć, za 24/7 rad nema previše smisla, al za gušt ćemo probat, daleko san još od max voltaže, a temperature su također ok.
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2009., 11:01   #435
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Nakon onog igranja sa 3,7 sad sam dosegao 3900 MHz sa 1.406 V. Temp jezgri oko 56°C CPU temp očitava 60°C

Al chipset preko 70 Zadnjih 5 DFIovi koje san ima po rukama imaju katastrofalan hladnjak na chipsetu...Katastrofa za ploču koja košta 1000 kn. Tako da nisan ni tija puno testirat tih 3,9 pošto nema baš smisla, vidit ću kad zahladi malo Iman osjećaj da može do 4 GHz povuć, za 24/7 rad nema previše smisla, al za gušt ćemo probat, daleko san još od max voltaže, a temperature su također ok.
Pa, i nije strašno 70c kod overclocka
Ja sam iz zajebancije stavio stari HR-05 kad sam stavljao Gladiator i čistio ploču (stavio sam duže šarafe i stisnuo ga orginal pasivcem) pa niškoristi bez propuha.

Ali zato mali Ener od 8cm na 1000-1200 čuda radi kad ga staviš da puše po onom pasivcu na mosfetima
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2009., 14:22   #436
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: cro
Postovi: 662
Ja cekam hladnija vremena ali u Splitu je sve toplije. Trenutno svoju 810-tku drzim na 3ghz uz napon od 1.26 sto je po meni odlicno. Na 1.325 mi je bio stabilan na 3.4ghz, pa ga mislim stavit na 3.4 ali grije se pa mi temp prelazi 68 stupnjeva s stockom koji je nikakav!
Presjedniče imas li ti jos svog freezera posto smo blizu, a treba mi neki bolji cooler?
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2009., 14:24   #437
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,765
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Pa, i nije strašno 70c kod overclocka
Ja sam iz zajebancije stavio stari HR-05 kad sam stavljao Gladiator i čistio ploču (stavio sam duže šarafe i stisnuo ga orginal pasivcem) pa niškoristi bez propuha.

Ali zato mali Ener od 8cm na 1000-1200 čuda radi kad ga staviš da puše po onom pasivcu na mosfetima
Ma slažem se da 70 nije puno kad se OC, al to je bila temp nakon 10 minuta testiranja, otišlo bi to i do 80 s tim tempom, jer je jebenon idlu (bez OCa) oko 60-61. Mislim da kod ove ploče i nije toliki problem lošeg hladnjak (iako bi mogao bit bolji) koliki je problem lošeg smještaja. Jer proceosr, odnosno hladnjak od istog jebeno utječe na grijanje chipseta, pogotovo kad kao ja imaš kutiju od hladnjaka

Da, mislija san iskombinirat neki vent, moran do podruma vidit šta iman

Citiraj:
Autor Gx25 Pregled postova
Presjedniče imas li ti jos svog freezera posto smo blizu, a treba mi neki bolji cooler?
Iman, al sam ga preselio na drugi komp, tako da ga ne mogu ni prodavat ni posuđivat ni poklanjat
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2009., 14:30   #438
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: cro
Postovi: 662
Citiraj:
Iman, al sam ga preselio na drugi komp, tako da ga ne mogu ni prodavat ni posuđivat ni poklanjat
a bas san mislia da ces ti imat cooler, dam ti 120kn za njega znaci bit ces u plusu i jos vent za tvoj pasivac na dfi kao poklon
Vrijedi?
Jos cemo ban skupit zbog ot-a
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2009., 14:35   #439
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,765
Citiraj:
Autor Gx25 Pregled postova
a bas san mislia da ces ti imat cooler, dam ti 120kn za njega znaci bit ces u plusu i jos vent za tvoj pasivac na dfi kao poklon
Vrijedi?
Jos cemo ban skupit zbog ot-a
A stari moj nije mi do 120 kn, kad neman box za 4200+ I šta ću onda, raskopat cili PC da bi tebi proda cooler, stavija 120 kn u džep i onda okolo tražija cooler za taj isti PC Fala na ponudi, al nije mi zgodno. Da mi stoji doma i skuplja prašinu da bi ti ga mukte, ovako nema smisla...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2009., 21:24   #440
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Evo ga, danas ga dobio




Dobro, hoće više kakav bench?
Ili ga samo držiš u vitrini?
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2009., 21:27   #441
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
maX je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2009., 21:38   #442
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Ak ti je takva hića, zašt ne kupiš novu, malo za promjenu... Šteta da stoji i trune tak dobar proc
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2009., 21:39   #443
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Ma da lud sam da kupujem novo. Već nisam par godina nešto novo iz dućana uzeo
Da ima u Ve-Milu neka poštena ploča uzeo bi u zamjenu za onaj bon i još doplatio, ali kad kod njih nema nikakva normalna AM3 ploča s DDR3. :/

EDIT: ispravak, nema NIKAKVA AM3 ploča sa DDR3
maX je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2009., 21:54   #444
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,437
Imaš u ZIT-u ASUS M4A79T Deluxe, e sad kolko je dobra neznam, al po cijeni bi rekao da je dostojna TWKR-a.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 01:16   #445
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
moja ponuda za posudbu i dalje vrijedi..
pripremi nekaj za jesti i piti, ja plocu i rame stavljam u auto i picim za varazdin
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 14:55   #446
Benko
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Čakovec
Postovi: 1
OC Athlon II 245

Pozdrav! Imam pitanje u vezi oc-anja Athlon 2 245-ice,uspio sam ga overclockat do 3.3GHz ali je napon na 1.4875 [V].Makar temperatura nije visoka (oko 48-52C i to s stock hladnjakom i dobrim propuhom kučišta),neusudim se previše dizati napon,pa molim odgovor koliko bi bio maksimalni napon na jezgru,neovisno o temperaturi,dalje od 60C neidem naravno,čitao sam na drugim forumima da ide bez problema do 3.5GHz sa stock hladnjakom.
Unaprijed hvala.
Benko je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 15:22   #447
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,765
Citiraj:
Autor Benko Pregled postova
Pozdrav! Imam pitanje u vezi oc-anja Athlon 2 245-ice,uspio sam ga overclockat do 3.3GHz ali je napon na 1.4875 [V].Makar temperatura nije visoka (oko 48-52C i to s stock hladnjakom i dobrim propuhom kučišta),neusudim se previše dizati napon,pa molim odgovor koliko bi bio maksimalni napon na jezgru,neovisno o temperaturi,dalje od 60C neidem naravno,čitao sam na drugim forumima da ide bez problema do 3.5GHz sa stock hladnjakom.
Unaprijed hvala.
Max 1.5-1.55 ja osobno ne bi više...
To trenutno ti je mislim solidno i nema smisla dodatno dizat napon da bi dobio 100 ili 200 MHz više. Samo pripazi na tih 48-52, sumnjiva mi je temp jako, pogotovo jer je sa stockom, bez obzira na propuh. Prika ima isto 245icu i na defaultu mu je temp sa stockom oko 45°C
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 19:42   #448
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp
 
LUXX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 667
Evo malo sam se poigrao sa procom i hladnjakom.
Proc isproban kao X2==> VALIDACIJA

Naravno nisam ga testirao na stabilnost pri tom taktu.
Al 4ghz je dotaknuo
Kao X4 sam ga uspio na 4ghz al se srušio kad sam htio validaciju stisnut.

Zanimljivosti ima kod hladnjaka.
Uzo sam šmirgle(400,600,800,1200) te ga poravnao i polirao.
Sada imam temperature:
Idle:32
Load:54

Sad su to vec razumnije temperature.
Ok nije neki špigel finiš poliranje al baza je ravna i sad super sjeda na proc.
Kolko sam vidio gledajuci sa žiletom baza je imala trbuh.
__________________
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 20:07   #449
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
Ok nije neki špigel finiš poliranje al baza je ravna i sad super sjeda na proc.
Ako hoćeš mirror finish treba ti polir pasta za kovine
maX je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 20:12   #450
C.J.B.
Premium
Moj komp
 
C.J.B.'s Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 175
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Ako hoćeš mirror finish treba ti polir pasta za kovine

ne nuzno, iako je to najelegantniji nacin...j sam recimo i bez paste postigao mirror..
uglavnom, temperature su sad odlicne ako je to kod x4 i na toj votazi
__________________


C.J.B. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na