Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.02.2009., 16:06   #31
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
A što si mlatio čekićem po njoj? Ne kužim kako uspijete pomotati pinove na socketu...

Poravnaj pincetom/špicangama koliko možeš i naloži procesor unutra, neće mu ništa biti-ili radi ili je kurac od ovce
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:09   #32
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Ma da, najbolje...špicangama ćeš sigurno napraviti posla, LOL
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.02.2009., 16:12   #33
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
A što si mlatio čekićem po njoj? Ne kužim kako uspijete pomotati pinove na socketu...

Poravnaj pincetom/špicangama koliko možeš i naloži procesor unutra, neće mu ništa biti-ili radi ili je kurac od ovce
neznam kako je došlo do toga,stavio proc i ono gro smeche od bigtyphuna upalio komp a on se restartao svakih 5sec.

trebam pomoć oko toga a ne bacanje u depru(što je neizbježno)

dali je to moguće popraviti?
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:13   #34
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Ma da, najbolje...špicangama ćeš sigurno napraviti posla, LOL
Sad se javila najmirnija ruka lemilice u povijesti Samo da mi je naći one slike kako si zaslinio onu grafičku, haha.

Nisam mislio papagajke, nego špicange, a ravnao sam masu nogica dosad. Slomio samo jednom na A64
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:16   #35
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Znam ja šta su špicange, i kažem opet da posla s njima nema, probao. Jesi vidio da se radi o LGA775 socketu?

Inače, nisam ja zaslinio onu karticu s ljepilom, nego biser vservera
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:19   #36
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
imam povečalo,imam volju šta mi treba još........

LUCK možda
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:20   #37
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Neki dan sam morao ispravljat tri pina na jednoj LGA 1366 i ne nisam je ja uneredio...
operacija je uspjela, ploča radi ko bebica
poslužio je taaaanki šerafciger (glava je široka cca 1mm)

pinovi su dosta elastično spojeni na podnožje pa samo trebaš živaca i mirnu ruku (i naravno što bolji vid i puno svjetla)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:24   #38
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Znam ja šta su špicange, i kažem opet da posla s njima nema, probao. Jesi vidio da se radi o LGA775 socketu?
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
A što si mlatio čekićem po njoj? Ne kužim kako uspijete pomotati pinove na socketu...
Ma ne
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:26   #39
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
eh Volv vid me ne služi bash najbolje,ruka je mirna ali se bojim da ne zeznem nest.
Servis-NO WAY

dali se netko usudi napraviti to....
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 16:29   #40
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Neki dan sam morao ispravljat tri pina na jednoj LGA 1366 i ne nisam je ja uneredio...
operacija je uspjela, ploča radi ko bebica
poslužio je taaaanki šerafciger (glava je široka cca 1mm)

pinovi su dosta elastično spojeni na podnožje pa samo trebaš živaca i mirnu ruku (i naravno što bolji vid i puno svjetla)
Dobar si onda, nema šta. Ja kad sam prvi put vidio 1366 socket i silne nožice

Inače, i sam imam na repertoaru jednu 775 ploču sa 4 iskrivljena pina, pa ćemo vidjeti što će od tog ispasti...
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.02.2009., 09:53   #41
dobošar
Premium
Moj komp
 
dobošar's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 58
I ja sam zasral 3nožice kad sam montiral Zipanga. Rešil sam to sa samostojećim povećalom sličnom Hablu i klubskom čačkalicom nakon što sam je dezinficirao. Što se više bojiš to odgovornije pristupaš zadatku, a i zašto da se lišiš zadovoljstva kad nešto sam napraviš!
dobošar je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 17:53   #42
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor ZOKSY Pregled postova
eh Volv vid me ne služi bash najbolje,ruka je mirna ali se bojim da ne zeznem nest.
Servis-NO WAY

dali se netko usudi napraviti to....
nebu niš od toga

ispravio je jesam ali problem je kaj nožica nije cijela, fali joj glavni dio - glava
ploča dela istu stvar pali se i gasi, jedino da je nekak nalemit taj dio ali to je posao pošto je nožica sitna

u glavnom evo slika pa vidi kak to sad zgleda




javi kad ti paše da ti vratim ploču i RAM
i sorry kaj nisam mogo sredit da dela kak treba....
tek kad sam videl pod povečalom da fali dio znao sam da nebu išlo no evo... bar sam probao

ak netko ima neku ideju kak je osposobit .....slobodno nek se javi
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 18:37   #43
the-rider
ha?
Moj komp
 
the-rider's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Poreč
Postovi: 385
a da se zalijepi nesto vodljivo na proc?
the-rider je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 18:51   #44
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Jedina moguca opcija bi bila skinuti socket s ploce i pokusati naguziti jedan fleksibilan pin umjesto toga kripla.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 18:51   #45
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
ima sused CO2 i bu se nekaj poduzelo..ni bed

vidio sam svašta u životu HW-a ali ovo je gotovo nemoguće.

ako ima koji entuzijasta i dobar čovjek neka se javi za microlemljenje..

ILI opcija koju je napisao "the-rider" kapnuti nešto vodljivo na proc.
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 18:54   #46
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
možda jedino da probam zabost komadić bakrene žice u socket kod tog jezička koji bi nalego na proc....no ako se slučajno pomakne pri montaži proca mogo bi spalit i ploču i proc pa mi se s tim ne igra baš
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 18:58   #47
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
možda jedino da probam zabost komadić bakrene žice u socket kod tog jezička koji bi nalego na proc....no ako se slučajno pomakne pri montaži proca mogo bi spalit i ploču i proc pa mi se s tim ne igra baš
samo kaj trebaš pokusnog kunića(cpu)

dam ti svoj zamjenski e5200
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 19:00   #48
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
ma ne treba... naći će se nekaj
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 19:02   #49
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Evo tocan raspored pinova na Socket T podnozju pa kome se da nek broji koji fali...

http://www.intel.com/assets/pdf/appnote/303334.pdf
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 19:24   #50
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
S obzirom da su moji pinovi izvinuti a ne polomljeni, možda ima nade...

Evo slika:



Wolv, što misliš?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 19:58   #51
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288


pogodio je baš signalni pin E18
da je samo red niže pogodio bi mrtvi pin

koji peh



Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
S obzirom da su moji pinovi izvinuti a ne polomljeni, možda ima nade...
to bi se dalo ispravit ali treba pazit sa količinom sile jer im ne treba puno da puknu
lagano jedan po jedan dalo bi se to sredit

mene više zanima kako ih je uspio tako zakrenut?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 20:11   #52
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Pa nije ni meni jasno. To se desilo nakon što sam vadio CPU nakon sesije sa LN2. Mislim da se to možda sve smrzlo pa se nekako izvinulo kad sam ga digao...možda...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 20:15   #53
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
slijepili su se zbog niske temperature... jedino su se tak mogli savit...

velim probaj ih lagano vraćat u prvobitan položaj
radit će ziher ako ostanu cijeli
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 20:20   #54
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Da. Probat ću sutra sjest s tim, pa javim rezultate. Mislim da inače ploča radi, jer je radila kad sam ju ugasio...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 20:24   #55
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova


pogodio je baš signalni pin E18
da je samo red niže pogodio bi mrtvi pin

koji peh
sreća me napustila u proteklih 2 mjeseca
sve je počelo kad je crkla 2900xt
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 20:52   #56
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Pa nije ni meni jasno. To se desilo nakon što sam vadio CPU nakon sesije sa LN2. Mislim da se to možda sve smrzlo pa se nekako izvinulo kad sam ga digao...možda...

Mislim da ti je tu lom pina neminovan poslije tolikog naprezanja materijala od -XX°C do +XX°C...koliko vidim cak je i "ufrkan" jedan pin i tu ce ti trebati i vise od kurvinske srece da to poravnas.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2009., 21:54   #57
Overhaul
Premium
Moj komp
 
Overhaul's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: zg
Postovi: 517
Citiraj:
Autor ZOKSY Pregled postova
sreća me napustila u proteklih 2 mjeseca
sve je počelo kad je crkla 2900xt
Ma uopce, taj Inelov djir sa pinovima na maticnoj mi je koma. evo i meni je svojedobno bio smrdan pin na x48 maticnoj. isto nemam najblazeg pojma kako - nit se nabacivao, nit fulavao. moguce, ako je hladan pin onaj ispod, da se napravi kakva transplantacija? jabih probao zasad njezno kapljicu lema. prije oko njega neku masku (zbusena rupica u komadu papira vec bi pomogla) da se ne ozlijedi okolica, pa kontakt pastica, i cestica lema...
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2009., 11:42   #58
mario85
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 32
@zoksy S slike izgleda da se nesto dobro ugrijalo, plastika je uneredena, a i gornji pinovi su uvenuil(EFG19), svinuta im je glava. Dali znas kako se to dogodilo?
mario85 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2009., 12:27   #59
ZOKSY
Premium
Moj komp
 
ZOKSY's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 277
Citiraj:
Autor mario85 Pregled postova
@zoksy S slike izgleda da se nesto dobro ugrijalo, plastika je uneredena, a i gornji pinovi su uvenuil(EFG19), svinuta im je glava. Dali znas kako se to dogodilo?
da vidim i ja da se debelo ugrijalo što je uzrok tome stvarno neznam jer sam stavio proc u podnožje veoma nježno(jer je to najosjetljiviji dio MB) upali fuckin komp,koji je radio 5-10sec i restartao se.....

ondak vađenje TT Bigtyphuna skidanje proca i kad ono....FUCK FUCK FUCK.....spigano podnožje....

kako je do toga došlo?pitam sebe dan danas... BAD LUCK
ZOKSY je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 15:23   #60
intelcore2quad
Premium
Moj komp
 
intelcore2quad's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Strmec
Postovi: 48
nemas srece, a probaj se nes dolemit ako ti nije steta ploce...
__________________
intelcore2quad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na