Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.05.2019., 17:51   #1
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 192
Gigabox - Ht 4G internet

Čuo sam da je ht pustio mobilni internet tzv. Gigabox gdje daje 100 Gb prometa po najvećoj mogućoj brzini a nakon potrošenog limita brzina pada na 4 mbit/s za 199 kn, jesam dobro čuo....interesira me koji ruter daju te jesu li kod njih moguće agregacije tj. rad na više frekvencija. Eto nakon pokućnog, homeboxa imamo i gigaboxa....

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 01.05.2019. u 17:56.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 18:19   #2
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 591
Ruter ti je Alcatel HH70VB. Po meni ništa posebno.

Ako imaju probni rok, uzmi i testiraj za agregacije i ostalo što te zanima. Ako se nitko ne jai sa točnim infom.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.05.2019., 18:33   #3
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 376
Max brzina koji dopusta ruter i signal.
Imaju ca i meni na mobu uredno ide do 300mbita.
149kn je u magenti.
Ruteri su im vise prijenosni nego klasicni kucni.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 18:37   #4
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 192
.
Na probu možeš uzeti 14 dana, tj. otkazati ga možeš ako nisi zadovoljan u roku od 14 dana. Ruter kažu da moreš staviti svoj ali cijena ista jer na 12/24 ruter košta samo 1 kn.
Moguće je nadoplatiti 100 gb za 30 kn.
Sve u svemu nebi bilo loše kada bi cijena bila konkutrentna, ovako je kaj je...

.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 01.05.2019. u 20:04.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2019., 20:03   #5
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 192
Jel netko uzeo?

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 06.05.2019. u 11:36.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 13:48   #6
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Imam gigabox 149kn u M1. Čekam samo da kod mene puste 4G na 2600Mhz i ide brzina do 400. U zg pušten 4G na 2600 i agregacija radi 800+1800+2600 kod mene zasad samo 800+1800 240Mbps

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 12.05.2019. u 17:16.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 14:09   #7
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,234
Koji ruter imas?

EDIT:

Vidim alcatel. Nije da nemože bolje al eto.

Mene najviše odbija ovih 100gb, jer dosta skidam preko noći. Da to stave kao i vip, prešao bih vjerojatno.
__________________
Sent from AS/400.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 12.05.2019. u 15:08.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 14:55   #8
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 376
Ne znam jel sam dobro shavtio al bili ja i frend u poslovnici kod njih i nudila nam gigabox bez ugovora za 149kn al uz neku dodatnu uslugu tipa tarifa...
axo je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 17:22   #9
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Ne znam jel sam dobro shavtio al bili ja i frend u poslovnici kod njih i nudila nam gigabox bez ugovora za 149kn al uz neku dodatnu uslugu tipa tarifa...
Dobro ste shvatili mora biti vezana uz magentu 1 da ju dobiješ za 149kn, Imam hibrid mini i uz nju vezao gigabox. Sve naravno pretplata bez UO. kad spucaš 100GB imaš opciju još 100GB za 30kn nakon toga brzina se smanjuje na 4/1 a tu brzinu ima 50% u hr na bakru. Dovoljna za nešto skinuti surfati i dovoljna za stream 720p.

Pupo

koristim ih tri E5186, B618, B715 momentalno na HT-HR B618
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 17:51   #10
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 142
Zanimljiva ponuda baš i za one koji imaju lošu paricu, pa ne mogu ostvariti veće brzine. Tako je baš i kod mene ja preko žice mogu imati samo 2 mbita, pa sam morao uzeti homebox prije 2.5 godine da bi imao bolju brzinu.
E sad me je ovo malo zainteresiralo, ali ipak je dosta skupo 199 kn bez neke druge usluge od HT-a.
Jel ima neko neki prijedlog kako dobiti to za 149 kn.
selk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.05.2019., 18:07   #11
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Zanimljiva ponuda baš i za one koji imaju lošu paricu, pa ne mogu ostvariti veće brzine. Tako je baš i kod mene ja preko žice mogu imati samo 2 mbita, pa sam morao uzeti homebox prije 2.5 godine da bi imao bolju brzinu.
E sad me je ovo malo zainteresiralo, ali ipak je dosta skupo 199 kn bez neke druge usluge od HT-a.
Jel ima neko neki prijedlog kako dobiti to za 149 kn.
Jednostavno najjeftinija opcija prebaciš svoj br i aktiviraju ti Hibrid mini tarifu 79kn (2000 jedinica bez uspostave) koja je Magenta1 i uz nju ti vežu gigabox i dobiješ ga za 149kn. kad sam sve zbrojio riješio telefon i internet ispalo me 10kn jeftinije nego što sam dosad imao i to si cijene bez UO, a hombox da dobiješ za tu cijenu 149kn moraš se vezati dvije godine....
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 18:11   #12
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 376
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Dobro ste shvatili mora biti vezana uz magentu 1 da ju dobiješ za 149kn, Imam hibrid mini i uz nju vezao gigabox. Sve naravno pretplata bez UO. kad spucaš 100GB imaš opciju još 100GB za 30kn nakon toga brzina se smanjuje na 4/1 a tu brzinu ima 50% u hr na bakru. Dovoljna za nešto skinuti surfati i dovoljna za stream 720p.

Pupo

koristim ih tri E5186, B618, B715 momentalno na HT-HR B618
Daj meni b715 vidim da tebi ne treba 😂
axo je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 18:16   #13
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Daj meni b715 vidim da tebi ne treba 😂
dogovorimo se ljudi smo...
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 18:44   #14
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 142
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Jednostavno najjeftinija opcija prebaciš svoj br i aktiviraju ti Hibrid mini tarifu 79kn (2000 jedinica bez uspostave) koja je Magenta1 i uz nju ti vežu gigabox i dobiješ ga za 149kn. kad sam sve zbrojio riješio telefon i internet ispalo me 10kn jeftinije nego što sam dosad imao i to si cijene bez UO, a hombox da dobiješ za tu cijenu 149kn moraš se vezati dvije godine....
Na koji broj misliš da prebacim, fiksni ili mobilni. Kakva je to hibrid mini tarifa, gdje to ima na njihovim stranicama...
selk je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2019., 19:00   #15
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Na koji broj misliš da prebacim, fiksni ili mobilni. Kakva je to hibrid mini tarifa, gdje to ima na njihovim stranicama...
Mobilni broj prebacuješ, nema te tarife na portalu dobio sam ju u poslovnici HT kažu na portalu su najskuplje tarife evo tu ti je ta skuplja hibrid tarifa na portalu https://www.simpa.hr/tarife/hibrid a ovdje ti je opis tarifa i ove hibrid mini koju imam
https://www.simpa.hr/ResourceManager...=10221&rType=2
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2019., 20:09   #16
AndroiOs
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: KA
Postovi: 121
ja imam magentu 1,ali ocajan net preko zice,oko 3 do 4 mbita,sta se ne moze to jeftinije dobit,i ovako mi ovo sve skupa dode puno
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2019., 20:47   #17
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
ja imam magentu 1,ali ocajan net preko zice,oko 3 do 4 mbita,sta se ne moze to jeftinije dobit,i ovako mi ovo sve skupa dode puno
Sve odjavi i ispočetka al prije toga ispitaj signal i brzine na 4G
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2019., 21:04   #18
AndroiOs
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: KA
Postovi: 121
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Sve odjavi i ispočetka al prije toga ispitaj signal i brzine na 4G

Odjavit? a ima ugovor jos godinu dana
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2019., 21:54   #19
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 142
Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
ja imam magentu 1,ali ocajan net preko zice,oko 3 do 4 mbita,sta se ne moze to jeftinije dobit,i ovako mi ovo sve skupa dode puno
Uzeti aktivirati turbo mix opciju od 10,20 ili 30 mbita
I onda ćeš dobiti hibridni ruter i preko njega dobiješ 100gb prometa po 4g brzini, a nakon potrošenih tih 100gb opet imaš brzinu preko žice.

Zadnje izmijenjeno od: selk. 14.05.2019. u 15:45.
selk je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2019., 15:16   #20
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
Odjavit? a ima ugovor jos godinu dana
A šta da ti kažem pričekaj još godinu dana ili uzmi jednu od tarifa i veži uz svoju M1 jest da je skupo ili prijevremeni raskid. Eto ako ništa drugo barem nemoj više ništa uzimati uz UO. Hibridni router da samo nemoj UO
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2019., 22:04   #21
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 483
A1 ima homebox bez ugovora 175kn, 100gb ukljuceno, flat 00-10h, iducih 100gb 15kn
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 09:45   #22
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 101
Uglavnom...bio nedavno u tcentru uzeti gigabox bez UO jer imam mikrotik lte ruter i kaze ne moze...zvali nekog frajera u tehnicku koji je rekao da ne radi s drugim ruterima radi apn-a 🤣, te da se mora uzeti uz UO.
Kakva su Vasa iskustva tko je uzeo?
madox je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 17:49   #23
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 376
Ma sere... Nama nudili gigabox bez uo.
Frend uzeo neogranicenu za ruter tj 189kn mjesecno.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 18:02   #24
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Uglavnom...bio nedavno u tcentru uzeti gigabox bez UO jer imam mikrotik lte ruter i kaze ne moze...zvali nekog frajera u tehnicku koji je rekao da ne radi s drugim ruterima radi apn-a ��, te da se mora uzeti uz UO.
Kakva su Vasa iskustva tko je uzeo?
Imam gigabox i svoj router i nikakvih problema. Da tehničar je dobro rekao trebaš APN od HT HR (internet.ht.hr) to upišeš u router i sve radi. Tako da odeš u t centar tražiš gogabox pitaju te za router kažeš imam svoj i tu priča prestaje. A ti gigabox možeš koristiti i u mobu bitan je APN. Moja preporuka mijenjaj taj mikrotik za neki CAT6 ili više router imat ćeš veće brzine pošto je mikrotik CAT4. Nemam ništa protiv mikrotika odlični uređaji samo ne prate trendove u 4G
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 18:18   #25
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 101
ma...očito ne znaju svoj posao u poslovnici...
zvao i na 08009000 pa su rekli da može...problem je što meni treba danas kartica jer me nema u zgbu od pon...pa da se odmah aktivira...
ovako preko službe se čeka 3-5 dana...
hvala svima na odgovorima
madox je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2019., 12:37   #26
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 101
evo samo da potvrdim navode od kolega gore...
uzeo gigabox...bez UO...radi s mikrotikom bez problema...
dakle sve se može ako se hoće malo potruditi...
a što se tiče tika i CAT4...čekam najavljeni CAT6 na MUM-u pa bumo vidjeli...za sada mi je ovo čisto dosta...

lijep pozdrav
madox je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2019., 10:44   #27
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 446
Gigabox u M1 200GB za 179kn

Mali update brzine Gigabox-a


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 08.09.2019. u 18:47.
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na