Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.05.2020., 20:41   #121
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ide u kompletu uz svaki Fritz router.Kod mene na 7590 idu dva.



evo vele mi u iskonovoj szk, koji ga prodaju u webshopu svom, da ne ide uopće.
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 22:23   #122
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 229
Presijeci jedan LAN kabel i jedan telefonski. Zalemiš spojeve i gotovo.
frezer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.05.2020., 23:13   #123
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Presijeci jedan LAN kabel i jedan telefonski. Zalemiš spojeve i gotovo.
Fala bogu da sam dočekal i to doba kad se može nešto nabavit i bez lemljenja.
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 02:01   #124
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Pa ne moraš kupovati, ne moraš lemiti,
možeš zamotat (svaka asocijacija je namjerna)
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 14:46   #125
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,565
Ja sam u uticnici u zidu jednostavno zamjenio keystone. Dakle kupis u pevecu blank uticnicu, jedan rj45 keystone i rukama stisnes. Voila, fercera.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2020., 01:10   #126
t-krom
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Super. Ja naručio adapter.
t-krom je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2020., 11:44   #127
LS50
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Je li netko testirao kako na Fritzu 6890 LTE radi agregacija žične i LTE konekcije? Najviše me zanima radi li to kod video streminga (YT, Netflix), npr ako potrebni bitrate za reprodukciju sadržaja nadilazi raspoloživi bandwidth jedne wan konekcije, može li Fritz napraviti agregaciju s drugom wan konekcijom i tako omogućiti dovoljan BW za single video stream .Tnx
LS50 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2020., 15:42   #128
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
t-com ima novi firmware 7.13 u mom slučaju se trebalo tražiti da centrala nadogradi,nije išlo automatski

__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2020., 20:17   #129
Deno
Premium
Moj komp
 
Deno's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
da dosla je nova verzija 7.13 ima dosta poboljsanja,nazovi SZK da ti azuriraj ili mozes meni poslati na PM svoj broj pa ti ja flesnem.
Deno je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2020., 00:56   #130
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Ako zovete SZK radi nadogradnje firmwarea, nebi bilo loše da onako usput napomenete kako bi bilo dobro da se ht-ov firmware uključi (ukomponira) u internacionalnu verziju AVM-a (trenutno je 7.20) u budućnosti,
tehnički protiv toga nebi trebalo biti razloga jer im AVM ionako radi firmware,
mada je odgovor na pitanje dali će u budućnosti osim pilot programa biti još djeljenja fritzboxa bio li-la,
kao svjesni su toga da recimo za "smart home" speedport nije dostatan (spajanje 15-20+ uređaja),
pa-možda, ako... će biti još fritzova kao premium usluga.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.07.2020. u 02:22.
skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.07.2020., 02:00   #131
Deno
Premium
Moj komp
 
Deno's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
Pilot je zavrsio za poslovne korisnike i oni ga sada mogu dobit za 70kn mjesecno,ali 6890 LTE sa sim karticom (4g backup).
Deno je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2020., 16:22   #132
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Razgovor je tekao otprilike ovako, ja pitao dali će biti nadogradnje za 7590 ili su digli skroz ruke od njega,
čovjek rekao da imaju 7.13 i da još nije odlučeno dali će ga ubuduće nuditi običnim korisnicima,
ali da su svjesni da je speedport preslab router za korisnike poput mene (trenutno 25 uređaja na wi-fi-u tendencija na više) kojih će sve više biti "smart home" pa bi se moglo desiti da će se uz određen dodatak moći dobiti neki bolji router,
a 7590 je u određenoj prednosti pod možda, ako .... ,zbog već posložene infrastrukture, govorimo za kućne korisnike.


p.s. prvi dojam, 7.13 značajno bolje radi nego 7.12 brže otvara stranice promjenu ip adrese nisam ni osjetio.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.07.2020. u 17:47. Razlog: Preglednost
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 08:43   #133
WraGG
Premium
 
WraGG's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Stuttgart
Postovi: 1,431
Jutros frisko 7.20 doletio
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 10:25   #134
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Sad bi mi morali pitati: I, i, jeli kuha kavu, jeli mijenja sekretaricu ... šta joj je nova ... ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 10:34   #135
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
7.20 ima dosta noviteta ,ali kolko čujem t-ht će ga pustit za jubilarnu 25-godišnjicu uvođenja routera
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 11:07   #136
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,993
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 14:41   #137
WraGG
Premium
 
WraGG's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Stuttgart
Postovi: 1,431
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sad bi mi morali pitati: I, i, jeli kuha kavu, jeli mijenja sekretaricu ... šta joj je nova ... ?

Nista, radi k´o i prije: odlicno
Ma jutros se probudio i listam forum uz kavu pa vidio temu i reko da vidim koja je kod mene verzija, kad ono nudi update
Fritzbox ko Fritzbox.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 17:22   #138
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,849
Da uletim, je li čemu fritzbox 7362sl na vdsl liniji? Ima li to smisla uzeti da bude u bridge modu?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2020., 22:25   #139
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 256
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
Da uletim, je li čemu fritzbox 7362sl na vdsl liniji? Ima li to smisla uzeti da bude u bridge modu?
Meni je 7362SL s OpenWrtom jedini modem/ruter u mreži. Ne mogu se požaliti.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2020., 19:52   #140
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Meni su putem službe za korisnike updateali na verziju 07.13.Kako ste došli do 07.20?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2020., 09:11   #141
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,993
Koliko vidim, g. Wragg nije u Hrvatistanu nego Dojčlandu. Naši vjerojatno trebaju preraditi fw i tek će ga onda pustiti raji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2020., 16:28   #142
WraGG
Premium
 
WraGG's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Stuttgart
Postovi: 1,431
Da, nisam ja u HR. Ovamo to stigne puno brze.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2020., 22:24   #143
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Naši vjerojatno trebaju preraditi fw i tek će ga onda pustiti raji.
prerađuje ga isto AVM odnosno brendira (zaključava),
s obzirom na coronu inaće se sve rasteže, a i tih par desetaka routera koje je t-com ponudio na našem tržištu ne govori da će novi firmwareovi za ht biti prioritet,
zato bi bilo dobro da ga uključe u internacionalni firmware ionako sve postavke kupi sa ACS-a to bar nebi trebalo biti teško-gledano iz ugla nas korisnika.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.08.2020. u 18:46.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2020., 21:16   #144
Aryoh
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: Sisak
Postovi: 1
Pozdrav,
I ja sam na čekanju za optiku, odnosno priključak je doveden do sobe, sad čekam ONT i router. Htio sam da pitam da li HT još uvijek nudi Fritzbox 7590 kao mogućnost , i koji je postupak za odbijanje istog? U SZK su mi rekli da podnesem zahtjev za router nakon samog izvođenja priključka i posjete HT tehničara.
Hvala unaprijed .

Zadnje izmijenjeno od: Aryoh. 10.08.2020. u 21:19. Razlog: Greška, slučajni smajli
Aryoh je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2020., 15:35   #145
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,849
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Meni je 7362SL s OpenWrtom jedini modem/ruter u mreži. Ne mogu se požaliti.
meni je gore fritzOS, ali qurca ne kužim, jedva sam pogasio dhcp server i tih par opcija podesio, dobro pa imam translate na mobu pa mi prevodi. šta ne postoji neki engleski softver za ovu dojčlandariju od routera?
fritz 7330 mi je uredno na engleskom.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2020., 20:31   #146
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
kod mene možeš birati jezike-engleski ,njemački,franzuski,taljanski,španjolski,nizozemski i poljski-očito je ht-ov firmware rađen na bazi internacionalnog firmwarea

__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2020., 20:57   #147
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 256
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
meni je gore fritzOS, ali qurca ne kužim, jedva sam pogasio dhcp server i tih par opcija podesio, dobro pa imam translate na mobu pa mi prevodi. šta ne postoji neki engleski softver za ovu dojčlandariju od routera?
fritz 7330 mi je uredno na engleskom.
Ne postoji engleski firmware za 7362SL. Uspio sam jednom sklepati englesku verziju ali su pucale neke opcije u sučelju, mislim da nešto vezano uz wifi.
Ima i negdje za skinuti funkcionalna engleska verzija prastarog 6.20 ili tak nešto, ali mislim da su svi linkovi mrtvi.


Ako ne koristiš telefon na njemu, stavi OpenWrt i moći ćeš ga normalno koristiti na VDSL-u.


Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
kod mene možeš birati jezike-engleski ,njemački,franzuski,taljanski,španjolski,nizozemski i poljski-očito je ht-ov firmware rađen na bazi internacionalnog firmwarea
Govorimo o 7362SL, ne o HT-ovom 7590.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2020-08-11 19-52-34.png‎
Views:	465
Size:	82.4 kB
ID:	22575   Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2020-08-11 19-55-44.png‎
Views:	453
Size:	78.3 kB
ID:	22576  
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2020., 01:23   #148
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 217
Pozz ekipa, ako se recimo u slobodnoj prodaji kupi 7530 može li se on podesiti da radi na njemu voip, mislim da negdje imam config file u kojem su user i pass kad sam nekad imao zte ili speedtouch pa bi iz toga mogao izvući podatke pošto je trenutni speedport plus kriptiran

Zadnje izmijenjeno od: Doktor-X. 30.08.2020. u 10:41.
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2020., 17:45   #149
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,993
hi,

ima kakvih novosti o dostupnosti 7590 na tkomu?

S druge strane, presmješno mi je da danas, krajem 2020 još uvijek ne daju rutere koji imaju integriran sfp port za prihvat optike. To sam na Amisu imao prije 5 godina. Ovako moram imati 17 uređaja koji cuclaju po par W struje svaki plus kaos u premalom komunikacijskom.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2020., 18:13   #150
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Zar nije spomenuto da se može (ako ga ima na lageru) dobiti uz mjesečnu nadoplatu ?
Mislim da se spominjalo 24 Kn
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na