Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.03.2020., 18:13   #61
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 256
Tko kaže da se ne može nabaviti, evo ga ovdje: https://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-7590/

Da ga pregaziš, dogodilo bi se to da bi morao ručno upisivati konfiguraciju. Postoji neki config extractor no nisam siguran radi li na HT-ovom firmwareu.

Ono što znam je da se flashati sigurno može, najsigurnija kombinacija je serial+FTP.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 18:20   #62
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 229
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Šta bi bilo kada bi HT fw pregazio sa službenim?
Mislim da nebi bilo problema za net+tel. Za maxtv neznam. Imam 7490 internacionalni firmware 7.12. Radi bez problema na vdsl2 (net+tel).


Ko hoće probati, ima tu sve firmwere i recover aplikacije
https://download.avm.de/fritzbox/
frezer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.03.2020., 20:18   #63
blek
Registered User
 
Datum registracije: May 2019
Lokacija: hr
Postovi: 4
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Mislim da nebi bilo problema za net+tel. Za maxtv neznam. Imam 7490 internacionalni firmware 7.12. Radi bez problema na vdsl2 (net+tel).


Ko hoće probati, ima tu sve firmwere i recover aplikacije
https://download.avm.de/fritzbox/

I kako 7490 povuče VOIP postavke(HT ili Iskon)?? Meni sa orginalnim FW-om sve uredno radi osim telefona..... Imam 2 komada, kad je H1 propao, nudili su ih korisnici u prvom naletu za cca. 150kn....
blek je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2020., 21:24   #64
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 229
Citiraj:
Autor blek Pregled postova
I kako 7490 povuče VOIP postavke(HT ili Iskon)?? Meni sa orginalnim FW-om sve uredno radi osim telefona..... Imam 2 komada, kad je H1 propao, nudili su ih korisnici u prvom naletu za cca. 150kn....
HT. Nema povlačenja, upisao sam ručno sve što treba. Podatke izvukao iz onog nesretnog speedporta Na isti način sam ga i ja nabavio. Malo je bio skuplji od tvog
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2020., 21:45   #65
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Koliko sam skužio, nemaju još riješenu svu automatiku preko ACS - a za njih, nego se ubacuje ručno.
Slijedom toga, nikako raditi factory reset.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2020., 21:59   #66
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 316
Ima li nacina napravit 24h reconnect u određeno doba dana? (izuzev reconnectanja u to doba i ocekivanja da se nastavi tako)
Na mikrotiku mi je to skripta odrađivala a na fritzu ne vidim slicnu opciju
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2020., 22:19   #67
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,134
Ima, reset routera preko cronjob je jedan od jednostavnijih načina.

EDIT: Zaboravio da se ovdje radi o Fritz routeru. Vjerojatno ima neki scheduler za reset sebe ili DSL linije.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 18:20   #68
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 229
Citiraj:
Autor extasy Pregled postova
Ima li nacina napravit 24h reconnect u određeno doba dana?
192.168.178.1>Internet>Account Information>Change connection settings>Delay disconnection by provider to the period between> i tu odabereš vrijeme kad će se napraviti reconnect.


Kod mene je international firmwer 7.12 na FB7490
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2020., 12:54   #69
Deno
Premium
Moj komp
 
Deno's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
Morate znate svi koji ste u PILOT projektu da ako stavljate INT firmware, da ce vam isti ruteri biti oduzeti jer onda nema smisla PILOT projekt...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.03.2020. u 14:20.
Deno je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2020., 19:46   #70
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
možeš "debrandirati" i instalirati službeni internacionalni "fw" ali bi izgubio max tv,a i prilikom vračanja routera bi moglo biti problema jer nema nigdje za skinut ht-ov firmware da bi se moglo vratiti
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.03.2020., 21:20   #71
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 229
Kako izgleda taj HT firmwer? ako se kome da nabaciti koju sličicu...
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2020., 23:19   #72
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 316
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
192.168.178.1>Internet>Account Information>Change connection settings>Delay disconnection by provider to the period between> i tu odabereš vrijeme kad će se napraviti reconnect.


Kod mene je international firmwer 7.12 na FB7490
Thanks ali ta opcija ne postoji u ovom slucaju.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 08:39   #73
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Kako izgleda taj HT firmwer? ako se kome da nabaciti koju sličicu...
isto kao i internacionalni samo nema opciju "update firmware",rekla mi je na 08009000 da je za nadogradnje zadužen uvoznik i da trenutno traje testiranje
i da nije sigurno da će biti zadržan u ponudi, pa je to vjerojatno razlog zašto nema nadogradnji odnosno ne prati orginal firmware.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 20:01   #74
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,074
Pozdrav.. Jel ovaj ruter isključivo za optiku ili ide i za vdsl?

Nekaj me net zezal, pa sam kontaktirao SZK i tak u razgovoru sa tehničarem rekao mi je da nude sad te FRITZBOX, samo sad je sranje pošto navedeni ruteri dolaze iz Kine, pa je trenutno zastoj u nabavci, al neki manji broj su instalirali, povratne informacije su još nepotpune, pošto navedeni ruter nije još u masovnoj upotrebi, bar ne kod nas, pa je onda i manjak recenzija od strane korisnika


A baš bi htio imat jedan pravi ruter, a ne da imam u briđu komada dva
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2020., 20:29   #75
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Povratne informacije i imaš u ovoj temi,
na tebi je da prelomiš mjesečno dodatnih 25kn troška,
radi na oboje (optika ili vdsl),
po informacijama koje imamo 99% korisnika zadovoljno,
definitivno najbolji od svega šta T-Koma trenutno ima u ponudi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2020., 00:05   #76
Deno
Premium
Moj komp
 
Deno's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
isto kao i internacionalni samo nema opciju "update firmware",rekla mi je na 08009000 da je za nadogradnje zadužen uvoznik i da trenutno traje testiranje
i da nije sigurno da će biti zadržan u ponudi, pa je to vjerojatno razlog zašto nema nadogradnji odnosno ne prati orginal firmware.
Nece nikada ni pratiti INT firmware jer nije optimiziran za nasu mrezu.
Svaki provider kada dobije ruter na testiranje sam optimizira firmware kako njemu odgovara.

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav.. Jel ovaj ruter isključivo za optiku ili ide i za vdsl?

Nekaj me net zezal, pa sam kontaktirao SZK i tak u razgovoru sa tehničarem rekao mi je da nude sad te FRITZBOX, samo sad je sranje pošto navedeni ruteri dolaze iz Kine, pa je trenutno zastoj u nabavci, al neki manji broj su instalirali, povratne informacije su još nepotpune, pošto navedeni ruter nije još u masovnoj upotrebi, bar ne kod nas, pa je onda i manjak recenzija od strane korisnika


A baš bi htio imat jedan pravi ruter, a ne da imam u briđu komada dva
Trenutno je sve podijeljeno i nece biti dok se stanje u drzavi ne smiri.

Zadnje izmijenjeno od: Deno. 03.04.2020. u 00:23.
Deno je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2020., 16:17   #77
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Svemir
Postovi: 412
Jel unajmljivanje Fritzboxa znači i povratak Speedporta Tcom-u ?

Ako ne, ostavio bi Speedport da hendla telefon i max tv da mi ne zauzimaju bezveze lan portove na Fritzu, a Fritzbox bi onda bio samo za internet, a možda i print ili file server.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2020., 16:59   #78
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Ajde se pitaj još jednom iz pozicije ISP - a
99.9% da se podrazumijeva vraćanje starog routera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2020., 17:31   #79
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Svemir
Postovi: 412
Ah, imaju oni Speedportova na bacanje
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2020., 20:49   #80
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,623
Vi koji imate Fritzeve, koliko ste zadovoljni WiFijem, ima li ispada ili neočekivanih anomalija?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2020., 11:04   #81
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
wifi nema ama baš nikakve zamjerke, jedina je zamjerka da stoji na 7.12 firmwareu radi wifi 6,
i malo neusklađenošću s mrežom promjena ip adrese 24h traje oko 30 sek,
drugih zamjerki nemam portovi se lako povečaju sa switchevima ako ima potrebe i to radi bez greške,
bilo je minimalnih pucanja veze međutim zadnjih 2 tjedna nijednom.

p.s. imam 28 uređaja (desktop, laptop ,tableti 2x google home prekidači 2x cromecast 2x cromecast audio i tv) spojeno na wifi nijednog pucanja veze do sad nisam imao.
na tabletima sam imao na asusu oko 170 brzinu na frizu 220 na 5ghz na kanalu 110.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.04.2020. u 17:24.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2020., 11:31   #82
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 787
Nemojte misliti da cete s FW updaetom dobiti AX tj WiFi6.
To je kompletno novi standard s novim hardverom, i trenutno visokom cijenom

Sent from my MIX 3 using Tapatalk
robimarko-bug je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2020., 22:16   #83
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 219
kakav je što se tiče spajanja na bakar, odnosno da li se "kači" na višu brzinu od Speedport plusa? Je li netko ima usporedbu? Txs.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2020., 17:45   #84
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,074
https://www.mbreviews.com/fritzbox-7590-review/
https://www.kitguru.net/peripherals/...router-review/
Evo rivju o doticnom..

A ovo su specke
Inside the case, the FRITZ!Box 7590 is equipped with a dual-core Intel® Lantiq AnyWAN™ GRX550 PXB4583 SLLZR SoC clocked at 1GHz, 512 MB of flash storage (Macronix MXIC MX30LF4GE8AB-TI), 512 MB of RAM (NANYA NT5CC256M16EP-DI), a LITELINK CPC5622A Integrated Circuits Telecom Interface, a DIALOG SC14446 A76R101LVP DECT SoC, an XILINK SPARTAN-6 XC6SLX4 TQ144BIV1741 FPGA (Field-Programmable Gate Array IC), a WE-NIDCOM 40799 SOP-IC, five Wurth Electronics 7490200141 1745 Transformers and it also uses the Lantiq (Intel) PXB4583 as a switch chip.

Posto nemrem nac ruter koji me zanima, a ak ovaj moze parirat u klasi asusa, dlinka i slicnim u tom cjenovnom (a i po mogucnostima tj performansama) rangu, onda ga vrijedi isprobat. Vjerujem da je ipak bolji od ostalih koje Tsrot nudi (speedport i sl).

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 09.04.2020. u 18:11.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2020., 20:32   #85
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,219
Sve5, samo ga se vise ne moze dobit...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2020., 18:08   #86
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Koliko sam skužio, nemaju još riješenu svu automatiku preko ACS - a za njih, nego se ubacuje ručno.
Slijedom toga, nikako raditi factory reset.
preko ACS-a kupi sve samo mu nakon reseta odrediš vdsl ili optiku pričekaš oko 30 sekundi i posloži sve sam,
jedino wi-fi kanale moraš ručno posložiti bitno na 5ghz jer gotovo svaki kanal ima drugačije brzine, ali i to izgleda ovisi o karticama na uređaju,
na laptopu na bilo kojem kanalu je wi-fi brzina oko 400, dok na tabletima do kanala 60 jedva prelazi 100, između kanala 60 i 100 je 150-160, na kanalima 100 i 110 je 220 koliko je vjerojatno i max kartica u njima.

na službenom fritzbox kanalu su rekli da je router predviđen za wi-fi 6 i wpa 3 razlog zašto nije implementiran u 7.12 je bilo pomanjkanje wifi 6 kartica u 7,13,
bar tako piše na stranicama bi trebao raditi sa intelovim wifi 6 chipom, više ih ni nema na tržištu za sad.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.04.2020. u 19:24.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2020., 19:30   #87
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Good to know

Šteta za ove 5 Ghz brzine jer je pametnije (za sada) koristiti niže kanale, ovi viši se moraju palit - gasit radi radar igrokaza (neki imaju to dobro a neki aljkavo implementirano).

Jasno da je još rano za WPA3 i ostalo ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2020., 20:29   #88
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,623
Mozda brkas opcionalne 160MHz kanale u 802.11ac/WiFi5 i 802.11ax/WiFi6?

https://en.avm.de/fritz-lab/fresh-fr...th-of-160-mhz/
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2020., 21:17   #89
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,745
Ovo radar / paljenje - gašenje se odnosi na 5 Ghz i više kanale,
za novi još nemam info.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2020., 21:39   #90
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,623
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ovo radar / paljenje - gašenje se odnosi na 5 Ghz i više kanale,
za novi još nemam info.
Oprosti, trebao sam quoteat skalara.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na