Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.10.2020., 16:12   #181
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 57
Na infrastrukturi Deutsche Telekom-a (VDSL, optika) se danas koristi samo VLAN 7 za sve servise (internet, IPTV, VOIP). Za druge provajdere s vlastitom mreze zna biti drugacije.
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2020., 17:20   #182
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
za bežično spajanje max tv na extender je presudna propusnost router extender ,ja sam probao sa tp-linkom re305 sliku dobijam samo šteka ,ali to znaći po meni da vlan id 1500 propušta ili ti ga ono što uređaj traži pušta,vjerojatni razlog štekanja je po meni nepotpuni prijem signala sa fritzbox-a ,što bi vjerojatno bilo drugačije da je tplinkov roter umjesto fritz-a,koliko sam svatio proizvođači dobro paze da njihovi mash uređaji nerade 100% sa uređajima drugih proizvođaća,ali ako radi na fritzu 1750 trebalo bi biti moguče i na speedportu smart 3 mashu ,hardwerski nije tolika ogromna razlika da bi bila nemoguća misija samo t-com treba iskazati interes da napravi firmware koji to omogučuje i u nas
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 16:10   #183
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dal ruter ostaje nakon prestanka ugovora ili ga uzimaju? S njima nikad neznaš.
minimalna cijena novog fritza 7590 je 200 eura, pa 10kn mjesečno za najam nije puno
znaći znaći oko 150 mjeseci bi im trebao plačati ,da bi im dao koliko košta jedan router,
s time da u tom razdoblju će garant prestat podrška za njega,ako vrisne dobiješ drugoga
kako god okreneš isplati se.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 12:12   #184
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Jedino što ih više nemaju u ponudi, pa u slučaju da ti rikne vjerojatno ga neće imati sa čime zamijeniti.Iz toga razloga su vjerojatno smanjili cijenu najma na 10 kn.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 19:27   #185
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
info danas sam dobio 2 friza 1750(svaki 5kn mjesečno i za sada ih još imaju) i spojio ih na 2 maxtv rade oba savršeno-bežično,mislim da je to najeftiniji način priključiti drugi maxtv u drugoj sobi bez povlačenja kablova.
što se tiće ako friz rikne bar su mi rekli prilikom naručivanja repitera prije 5 dana ,da ću možda čekat dan-dva,ali bi trebao dobiti drugi,jedino što ih ne nude novim korisnicima,
kaže da su došli do zaključka da nema dovoljan broj ljudi koji su spremni doplatiti 27kn za router pa im ga se neisplati masovno naručivati a speedport smart 3 je više nego osjetno jeftiniji u nabavi.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2020., 11:03   #186
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Gdje si naručio dodatne fritz adaptere?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2020., 20:24   #187
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 97
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Gdje si naručio dodatne fritz adaptere?
i mene interesira
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 08:55   #188
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Jedino ako imaš Fritzboxa, onda možeš uzeti dalje extendere..
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 13:36   #189
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Svemir
Postovi: 412
Pa koji je problem naručiti kontingent Fritzeva za Tcom ? Sad kad se menii naručuje Fritz, što sad, prošla baba sa kolačima ? Pih.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 13:51   #190
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,219
Nije im vjerojatno tolko problem narucit ih, nego im je problem kako masno zaradit na njima, jer to kod nas bas ne pije vodu...
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 13:59   #191
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
jbt-e tko bi vama udovoljio ??

Dok nije bilo u ponudi ništa od boljih routera za nadoplatu, drvili ste šta ne ponude nešto bolje uz najam bla bla, fakin spidšrot.
Kada su ponudili eh jebiga sad slijedi premišljanje je li najam Fritzboxa 7590 za 19 kn mjesečno previše.
I naravno da su planirane količine otišle..

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.10.2020. u 14:41.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 14:42   #192
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,736
He, he, smiri se kolega, nix nervoza
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2020., 14:48   #193
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
AAA vidin da si diga obrve
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2020., 12:15   #194
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Gdje si naručio dodatne fritz adaptere?
friz 1750 je inaće u sklopu ponude bussnis korisnike, tako da ih ima dosta na skladištu ako si uspio dobit fritza 7590,
velim ono kaj su mi rekli premali interes za 7590 za tadašnju ponudu uz tadašnju nadoplatu uvjetovalo da su prestali nuditi navodno,
da je plan bio 40kn mjesečno van pilot programa, a speedport smart 3 10kn koji i nije toliko loš router kao ovi prošli speedportovi,

velika mana su mu firmwareovi, koliko čitam nije bolje ni u njemačkoj gotovo svaka verzija firmwarea ima neki bug koji ga značajno ograničava na spram fitza,
ali gotovo sve što nudi fritz 7590 dobiješ u speedportu smart 3 u recimo nekoj lite verziji, što je vjerojatno sasvim dovoljno za prosječnog korisnika,
ono što je stvarno šteta da "ht firmware" nije uključen u internacionalnu verziju čime bi se omogučilo otvaranje tržišta routera u nas.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.10.2020. u 14:14. Razlog: Preglednost
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2020., 20:26   #195
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,040
Evo pustili 7.21 na 6890. Taj uređaj je identičan 7590, samo što ima dodatno 4g modem. Radi uredno na optici i povukao sve s ACS-a osim FW-a kojeg ručno spuštaju i dalje.

__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.

Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 30.10.2020. u 12:24.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2020., 00:24   #196
Deno
Premium
Moj komp
 
Deno's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
pusteno je jos prije 2 tjedna, radi 1gbit interneta koji se uskoro pusta komercijalno
Deno je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2020., 10:47   #197
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Jel dostupan novi fw za 7590 kod szk?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2020., 16:22   #198
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136


po ovom mailu bi trebao biti dostupan - čekam odgovor sa centrale.
danas sam ulovio društvo na SZK koje ni nezna da su podjelili par frizeva i da ga oni moraju nadograditi- kad ima .
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2020., 19:25   #199
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 446
Kontaktirao dans szk ali kao nema novi fw
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2020., 00:23   #200
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
iskreno već sam sam sebi smješan,da ih svaki tjedan moram zvat i objašnjavati da su sami sebe usosili s time da centrala mora nadograđivati ,a da ne pričam o ovome da ih moram educirati da je t-com podjelio par fritzeva svojim korisnicima.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 13:12   #201
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136




izašao 7,21 postupak kao i uvijek nazvat szk i zatražit.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 03.11.2020. u 13:32.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 13:49   #202
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,993
Kakav nonsens. Moraš zvati SZK da bi napravio upgrade fw-a. Totalni hrkljuš.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 14:34   #203
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,736
Je hrkljuš, ali bolje tako preko pravog tehničkog szk nego dječica na običnom szk.
Štos je u tome da zbog male količine i planova) za Fritz - eve nisu složili remote kao za std. uređaje iz game.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 14:47   #204
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,993
Mogu li korisnici sami napraviti update? Pošalju korisnicima linkove za fw i opis postupka pa korisnici to sami naprave. Nije to neka kvantna fizika da ti trebaju 3 diplome za napraviti update.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 14:56   #205
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,736
Mi ovdje, tehnički potkovani bi vjerojatno mogli, ali smo na žalost u debeloj manjini na ostatak populacije.
Ovako idu na sigurno a osim toga Fritz - evi su preskupi da ih se zakaki krivom procedurom,
nije to Speedšrot gofno pa da ti nije žao a i ima ih na kile.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2020., 15:41   #206
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
bez pol frke bi se mogao "ht-ov firmware" uključiti u internacionalni i da postavke kao i ovaj poteže sa acs-a ,
i to bi isto moglo ići sve automatikom ,ali to bi valjda značilo da bi ga si svatko mogao kupiti u dučanu ,
a protiv toga nešto t-ht ima.

p.s. napredak 7.21 bar kod mene je da se nakon updata nevraća u dsl mod nego preuzima sve postavke,tak da je moguće
da će sljedeći ići automatikom
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2020., 01:59   #207
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 219
Nekada kada je kretao, premium router je bio u ponudi samo s premium paketom. Imao sam ga 2 godine, ali sam sada produžio po cjeniku posebnih ponuda...


Znači može li se dobiti nekakav "premium" router bez premium paketa? Bakar naravno...


txs.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2020., 10:35   #208
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,136
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
jbt-e tko bi vama udovoljio ??

Dok nije bilo u ponudi ništa od boljih routera za nadoplatu, drvili ste šta ne ponude nešto bolje uz najam bla bla, fakin spidšrot.
Kada su ponudili eh jebiga sad slijedi premišljanje je li najam Fritzboxa 7590 za 19 kn mjesečno previše.
I naravno da su planirane količine otišle..
to je bilo u pilot programu, plan je bio 60kn za privatne korisnike i onda su došli do zaključka da to nebi gotovo nitko bio spreman plaćati pa su odustali tako bar tako kaže čovjek na centrali,
a i pojavio se smart 3 koji je znatno jeftiniji, mogućnostima ne zaostaje puno za frizom,
mash po koncepciji je čak znatno praktičniji - manjak kako u nemčiji tako i kod nas je ne baš uspjeli firmware,
potencijala ima ali iz iskustva sa speedportom ko zna jel moguća misija da bi maxtv proradio preko masha,
trebali bi svima promijeniti recivere vjerojatno će i to biti nešto kao premium reciver.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2020. u 14:12. Razlog: Preglednost
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 22:17   #209
mtigeli
Registered User
Moj komp
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 46
Ako ima netko od vas FRITZ!WLAN Repeater 1750E, koji mu je zadnji FRITZ!OS?
Kod mene je trenutno verzija 07.12

FRITZ!Box 7590 sam danas ažurirao preko SZK na 07.21.
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 23:50   #210
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,040
Evo primjetio sam prvi nonsens na ovim fritzevima.

Složio sam neku elementarnu web filter adblock blacklistu po hostnameovima čisto zbog mobitela i televizija doma.

I sad pazite foru, za svaki IP request koji mu se čini da je lokalna mreža u pitanju njega blokira i svaku adresu treba ručno allowat.

Primjer je max tv to go aplikacija koja gađa adrese 195.29.70.1-254 i svaku adresu mu ručno moram ubaciti što je glup posao jer kanali random mijenjaju IP adresu pa sam, na kraju, izgasio web filter na njemu.

Doduše, i to je blesav princip da im max tv to go aplikacija direktno gađa IP adrese.... Amaterski.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na