|
![]() |
#43621 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Meni je drago da tebi sve dela, i vjerujem da je stvarno tako, ali je cinjenicno stanje s obzirom na manje tolerancije da bilo kakvo piganje i udarci drasticno utjecu na mjenjanje brzina kod 12sp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43623 | |||
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Priče kako 12 spd sistemi ne rade nikome kako treba, samo da ljudi o tome šute je ono...nemam komentar na to stvarno ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#43624 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Kužim što hoćeš reći i to stoji, ali ne možemo reći da 12 brzina nije puno osjetljivije nego prijašnji sustavi. Ako jedna od onih navedenih stvari koje sam napomenuo nisu kako treba već se to počinje polagano odražavati na šaltanje. Neki ljudi imaju velik prag tolerancije pa im mušice ne smetaju i jednostavno im je to ok pa se ne žale a takvih ima jako puno pa onda ispada da niti nema toliko puno problema a ima ih definitivno. Samo za referencu, daleko je manje bilo problema i žaljenja kod vozača koji se ozbiljno utrkuju bilo to enduro ili xc kod starije generacije, pogotovo M7000/8/9 serije koja je u usporedbi sa 12 spd shimano neuništiva. Sram kod GX/X01 i XX1 grupe malo bolje kotira sa izdržljivošću, barem kavez mjenjača naspram shimana. Osobno vozim Sram GX AXS na GX kazeti i nakon nekoliko dobrih vožnji (kamenjari, singlice... znači xc tehnika) moram malo poravnati hanger da to opet radi dobro, nije da ne radi prije toga loše ali se osjeti degradacija kvalitete šaltanja a kamoli još na mehaničkim mjenjačima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43625 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@Mr.Ex.President Kad malo popricas sa mehanicarima saznas dosta toga iz prve ruke,danas cim nesto ne pise na guglu odma je rekla kazala...a 12 brzina pogon radi savrseno,normlano da ga je teze ustimati jer je lanac dosta uzi a i razmak na kazeti,pa treba imati malo bolju ruku za stimanje.Ne perem biciklo po mjsec dana a vozim se po brdima i blatu,samo kroz krpu provucem lanac i po potrebi ga podmazem. Xt kazeta i lanac a derailleur je GX
![]() |
#43626 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Vi ko da ne kužite kak se namješta mjenjač. Zategnutost sajle, gornji graničnik, donji graničnik i ništa drugo. Uštimavanje novog 12spd je identično ko bilo koji prethodni sustav. Problem je što se mjenjač i ručica mjenjača brzo razjebu da ga ni bog isus ne može namjestiti. To je ono što se želi reći. Ak jednom nešto dobije udarac, nema mjesta toleranciji više, pa da se malo popiga nosač ili povuče mjenjač ko nekad. ![]()
![]() |
#43627 | ||
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() Ali nekome ko je dobio bajk na 12 spd ili je nadogradio na 12 spd, a isti nije fizički oštećen bilo udarcem u mjenjač, rastegnutim lancem ili pojedenom kazetom taj sistem mora radit 1/1. Naravno da ga svako tolko trebaš pogledat, oprat, podmazat, ali da moraš pred svaku vožnju izmolit krunicu da uredno radi, ne moraš i to je to, ništa više, ništa manje ![]() Citiraj:
![]() Doduše nisam vozio entry level pa ne znam je li tu što specifično, koristio sam samo SLX i GX i kratko XT i nikad, nikad problema. GX je preživila i udarac...
![]() |
![]() |
#43628 |
Avocado
|
Ručica mjenjača, točno tako, ponovit ću ti koliko god puta treba kao ispravan izraz na hrvatskom jeziku. Još neka edukacija potrebna, ćemo da se kefamo? ![]() https://markoprojekt.com/proizvodi/d...cikl/mjenjaci/
![]() |
#43629 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Meni 12speed xt radi savršeno od prvog dana na xc bajku. Hiljade km i xy utrka i za sad sve dela kak vurica. Lanac se mijenja na 0.5. Čistim bajk nakon svake blatne vožnje jer bajk držim u stanu (a to nekad zna biti svaka vožnja ovisno o vremenu) i redovno podmazujem nakon toga. Čak sam iznenađen kolko dobro šalta po kazeti i gore i dolje pod opterećenjem s obzirom na raspon kazete. Naravno da će udarac u mjenjač ili ručicu sjebat sustav, ali to će se desit na svakoj grupi. Samo mojih 0,02 € |
![]() |
![]() |
![]() |
#43630 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako netko traži biciklističku i ostalu sportsku odjeću, mogu potvrditi da su ovi legit https://www.sportpursuit.com Danas mi stigao paket, obukli smo se i za tople i za hladne vožnje za sitne novce. Mislio sam da je scam jer su turbo jeftini, ali uzeli za svaki slučaj preko Paypala pa što bude. Stiglo za 2 dana, sve uredno. Gledao sam Sports Direct, na kraju su ovi za apsolutno sve, pa i identične stvari bili dosta jeftiniji. Vidim da ima i HR na listi gdje dostavljaju, ali ne vidim cijenu dostave, pa bacite oko.
![]() |
#43631 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43632 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ekipa imam plan voziti dio uz Kupu od Broda na kupi pa uzvodno...dal je netko bio tamo nedavno da mi savjetuje gdje se parkirati...po google mapsu ne vidim ni jedan javni parking a google auto je tamo prolazio prije 11 godina pa ni to više nije mjerodavno...
![]() |
#43633 |
Premium
|
Moze se reci da sam u Kupskoj dolini doma ![]() A kuda tocno mislis ici - prvo po kojoj strani uzvodno, i kuda onda dalje? Preporucujem SLO stranu. Najjednostavnije ti je ostaviti auto na HR strani odmah prije granice, ispred ducana ili kafica u Brodu na Kupi. U principu cim predjes granicu, par sto metara desno ti je Petrolova pumpa i preku puta ceste kafic. Mozes i tu. Cijelom Kupskom dolinom sa SLO strane imas uredjena odmorista sa kantama za smece i cesto nekakvom klupicom - ostavis auto na kojem god ugibalistu/odmoristu hoces. Znaci mjesta za parking ko u prici, slicno je i na HR strani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43634 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nisam odredio kojom stranom bi išao, možda slovenskom odem uzvodno do Čabra pa se vratim našom..ili odem na Zamost gore do Svetog brda...ili na Gerovo pa prema izvoru Kupe....u stvari nisam isplanirao do kuda bi išao, ipak vozim na pedale, nemam E-bike tako da bi čak neki uspon i malo pregural, ne ![]() ovih dana je vrijeme nestabilno pa nebi htio da me opere pljusak, još važem kad ću ići.
![]() |
![]() |
#43635 |
Premium
|
SLO strana ti je ljepsa, imas jedan malo veci uspon na Sv. Anu (crkvica), to ti je crkva na klisuri, zavucena, ne vidi se s ceste, ali preporucam protegnuti nogice jos malkice uzbrdo, lijepi pogledi na dolinu i okolne vrhove. Asfalt je odlican, priroda fantasticna - nemres fulat koju god rutu si odabrao za dalje. Evo ti par mojih albuma da vidis kako to tamo izgleda, ovaj prvi ti je malo veci krug sa puno visinaca, to odvozis kad se ukondiras, sad preskoci jer ima skoro 2k visinaca ![]() https://photos.google.com/share/AF1Q...xrN3NwcjMtSEJB Ako odaberes SLO stranu, prolazit ces kroz mjesto Mirtoviči i preko Mirtoviskog potoka, isplati ti se zavinuti desno i otpedlat uzvodno i onda malo po stazici odgurati bajk, ili ga ostaviti u grmlju i dalje pjehe - to je skriveni biser Kupske doline, a na fotkama ispod vidjet ces kako izgleda i kako je divlji, za razliku od mjesta gdje se ulijeva u Kupu. https://photos.google.com/share/AF1Q...hrMUhmeEhDM21R Kao sto rekoh - odaberi SLO stranu, prvo sto ce ti upasti u oko je dominantna Kuzeljska stena, ispod nje ces se provozati cestom. Kad sam ju prvi puta ugledao, prvo sto mi je palo na pamet da se popnem gore, kad sam se popeo, drugo sto mi je palo na pamet - pa to bi se moglo biciklom ![]() https://photos.google.com/share/AF1Q...dySGo5RGh5OEhR Kasnije uzvodno, ces proci ispod jos jedne stijencuge - Loske stene, a kako to izgleda iz donje i gornje perspektive vidi na linku ispod: https://photos.google.com/share/AF1Q...U3THd2bjZFUmRB |
![]() |
![]() |
![]() |
#43639 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
nije isto. imam jedan SRAM SX u servisu odi ga namjesti. platim gablec. da su osjetljivi jesu. i sve je dobro dok radi. neki bolje neki lošije, ali SX je govno. ukucajte sram sx u tražilicu i prvih 100 linkova će biti problemi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43642 |
Torrent freek
|
![]() |
#43643 |
Premium
|
Evo nedavno se vodila rasprava dali e-bike ili ne. Ja se priključujem taboru ZA zašto, upravo se vratio sa ture srednjeg Velebita do Kugine kuće. Prvi put sam išao pa nisam znao koliko mi vremena treba. Da sam išao sa e-bike komotno bi produžio i do Štirovače još sjevernije jer bi napor bio manji. Ovako na pedale malo staneš da protegneš noge, malo da dođeš do daha pa vrijeme ode... Evo par slika, direkt iz mobitela, valda sam uspio na androidu napravit mapu i vezu https://drive.google.com/drive/folde...KSBlEqeadTxzSo
![]() |
#43644 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
To i je jedna od mnogih prednosti e-bike. Mozes ici dalje i vislje nego obicnim jer kad bas ono zagusti, pritisnes dugme da ti pomogne. Upravo u "kad bas zagusti" je trik. Ako se e-bike vozi sa throttle ili max assitance, onda naravno nema bas previse smisla kao trening. Jedino se mora paziti da se ne ode predaleko i isprazni bateriju pa ostane samo body battery (Garmin) koja je isto pri kraju ![]()
![]() |
#43645 |
Torrent freek
|
![]() |
#43646 | |
Avocado
|
Citiraj:
Kak imam eagle i znam kak se štela, tak da nemisliš da mlatim praznu slamu. To ak tebi ušpara 5 minuta posla jer treba odraditi xy bicikala po danu da se zaradi, mogu razumjeti. Nikakvih problema nisam imao, to isto štelanje za što navodno treba plastika postoji na mjenjačima od vajkada. Problem je što se nitko prije nije s tim zajebavao, odokativno se naštimalo razmak do lanca i ak je šaltalo, nije bilo potrebno fino namještavati jer su kazete bile manje od lista cirkularke. Kaj da ti velim, nisam profić nit delam to za život ali sam sve to prošao, od izmjene pakni do mijenjanja shimova u damperu. Eagle je mica-maca.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|