Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.05.2018., 18:34   #1951
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Dali postoji kakav limit za veličinu fajla kad se prebacuje sa kompa na nas kao što je za fat32
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 19:42   #1952
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Mozda sama velicina diska?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 22:40   #1953
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,515
prebacivao sam oko 3TB odjednom tako da nemaš frke sa time
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 07:54   #1954
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Uspio si riješiti spajanje sa udaljenog računala, sada me muči što sam dodao drugi hdd ali ne vidim da mi se povečao kapacitet, idalje mi stoji samo 889 GB i još mi izbacuje neku grešku, gore desno.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	77
Size:	877.1 kB
ID:	19718  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 11:13   #1955
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,657
Pretpostavljam da nemožeš samo dodat hard, već moraš i skonfat polje il odraditi neku sličnu radnju.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 11:29   #1956
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
Uspio si riješiti spajanje sa udaljenog računala, sada me muči što sam dodao drugi hdd ali ne vidim da mi se povečao kapacitet, idalje mi stoji samo 889 GB i još mi izbacuje neku grešku, gore desno.
Imas SHR podesen, nisi citao kad si podesavao NAS pa si si napravio problem.
Sto uopce zelis sa NASom? Backup, sto vise prostora?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 12:13   #1957
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Imas SHR podesen, nisi citao kad si podesavao NAS pa si si napravio problem.
Sto uopce zelis sa NASom? Backup, sto vise prostora?
Samo prostor, backup mi nije potreban
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 12:17   #1958
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
U tom slucaju backupiraj si podatke sa njega i resetiraj volume i diskove, moras stavit JBOD a ne SHR.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 16:02   #1959
nino_z
Premium
Moj komp
 
nino_z's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Valpovo/Osijek
Postovi: 249
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
U tom slucaju backupiraj si podatke sa njega i resetiraj volume i diskove, moras stavit JBOD a ne SHR.
Možda još bolje Basic volume
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 06:53   #1960
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Može objašnjenje kako to sve napraviti, ne backup to sam napravio, već ostalo.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 19:47   #1961
nino_z
Premium
Moj komp
 
nino_z's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Valpovo/Osijek
Postovi: 249
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2018., 02:10   #1962
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
jel stavio netko DSM 6.2 ? ima li kakvih poznatih bugova/problema ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 21:50   #1963
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Ja vrtim gore 6.2 verziju i radi sve ok jedino mi smeta što kad dodam torrent mu treba dosta vremena da ga pokrene ostalo ni ne koristim tako da neznam za ostalo.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 21:16   #1964
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
Bok bok, ne znajuci za ovaj topic, pokrenuh novi, ali eto da pitam i ovdje


Radi se o synologyju ds212j

imam specifičnu situaciju, nažalost ruter je na jednom kraju (dugog ) stana, računalo na drugom i nije ih moguće spojiti žicom, a i wireless zbog udaljenosti i debelih zidova nije bajka (prijenos je bio u prosjeku 500 kB u sekundi).

Uglavnom mogao sam birati hoću li nas spojiti na router i onda se računalom bežićno spajati na njega, ili ga spojiti direktno u racunalo (koje mi je glavno), a ostali uredjaji ce mu pristupati bezicno (usb wireless stick je u jednom od usbova).

Koliko je bitno postaviti port forward?
Postavio sam quickconnect i prosao ez-internet tutorial, koji je bacio fail kod port forwardinga.
Kako god bilo brzine prijenosa su mi male, mozda previse ocekujem od ovog slabasnog uredjaja, ali mislio sam da ce to ici brze od 10-20 megabajta po sekundi koliko ide kada direktno preko mreznog diska prebacujem podatke.
Pretpostavljam da sam napravio nesto krivo, ali ne znam sto.

Uz to mozete li mi preporuciti aplikaciju, ili nacin, ili nesto trece za sinhronizaciju foldera.
Trenutno sam podesio cloud station server, ali ne dopada mi se kako radi, odnosno volio bih nesto s vise opcija.
Recimo za neke foldere bih htio da budu sinhronizirani automatski prilikom svake promjene, dok bih za neke druge htio namjestiti da se sinhroniziraju recimo jednom tjedno (nema smisla da mi sinhronizira kompletne pst fileove svaki put kada dobijem mail), tu opciju nisam pronasao.
Uz to sinhronizacija putem cloud stationa je jako spora u prosjeku oko megabajt u sekundi (nas je spojen direktno lanom na pc), pretpostavljam da sam i tu napravio nesto krivo, ali ne znam sto.

I naravno koliko je bitno u nasu imati nas optimatizirani disk?
U buducnosti cu vjerojatno uzeti crveni WD, ali trenutno dok jos eksperimentiram koristim ono sto sam nasao po doma.
Trenutno je unutra zeleni WD, koliko sam shvatio to nije najbolje rjesenje, ali sumnjam da je doticni odgovoran za sporost.

Naravno otvoren sam i za sve druge savjete koje bi osobi koja se elementarno kuži u mreže, ali nije ekspert i posjeduje nas uređaj s kojim se treba naućiti koristiti ...
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 22:28   #1965
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
spoji preko powerlinea zicom bit ce svakako brze bolje nego wireless.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 00:57   #1966
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
to je opcija za buducnost, makar me zanima zasto preko cloud stationa sada kada je uredjaj spojen direktno na racunalo dobivam brzinu od megabajta po sekundi.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 08:55   #1967
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Nisam uopce shvatio sta pokusavas preko cloud stationa dobit? To je kao dropbox i ostali eonline servisi pa bi to trebalo uploadati online a to onda zavisi od tvoje brzine interneta.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 09:16   #1968
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
sinhronizaciju (i automatski backup) foldera od posebnog interesa
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 09:22   #1969
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,296
Preveliki post da ga mogu procitati s razumjevanjem. Primjetio sam da se zalis na brzinu. Cim krenes kemijati, wifi sa slabim signalom, preko rutera koji je u 3PM, ovo ono, nemozes ocekivati by the book brzine. Spoji preko zice, testiraj brzine pa vrati nazad kako je sada.

Brzina cloudstationa kako je lewis rekao ovisi o internet brzini, brzini njihovih linkova i slicno. Stavis u direktori i zaboravi. Sinkati ce se samo od sebe, nije da moras u to blejati dok se ne sinka.

WD green, WD red, isti vrag sto se brzine tice ali trajnost i pouzdanost je naravno na strani skupljih jer su u nasu 24/7 upaljeni.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 09:28   #1970
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor frikec Pregled postova
sinhronizaciju (i automatski backup) foldera od posebnog interesa
A sta pokusavas siknronizirati ? sa Kompa na NAS svakih XY dana/sati ili sa NASa na cloud/online ?

ako radis online to je to nemoze ici kao na zici jer ovisi o tvom intenet upload speedu.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 11:42   #1971
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
imam par foldera za koje zelim da budu "aktivno" sinhronizirani u svakom trenutku, znaci da se svaka promjena odmah zapisuje na nas.
imam i par foldera kojima bih ako je moguce volio odrediti da ih sinhronizira recimo jednom tjedno.


sve ide s racunala na nas, nema online clouda
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 11:48   #1972
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Ja za sync/backup sa kompa na NAS korsitim SyncBack program Free verziju (tja mi je dovoljan za ono sto trebam) imas za odredit hrpe parametara kad i sto da kopira/synca.

https://www.2brightsparks.com/freewa...eware-hub.html
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 18:13   #1973
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Citiraj:
Autor frikec Pregled postova
to je opcija za buducnost, makar me zanima zasto preko cloud stationa sada kada je uredjaj spojen direktno na racunalo dobivam brzinu od megabajta po sekundi.
Vrlo vjerojatno Cloudstation ne prepoznaje da je u lokalnoj mreži, pa šalje fajlove preko Synology relay-a, što inače daje niske brzine.
https://blog.synology.com/?p=2283

Kad Cloudstation shvati da je u lokalnoj mreži, mi smo na 216 dobivali punu brzinu (išlo je i do 90MB/s)
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 01:00   #1974
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
Uporno se logiram s ip-om jer sam mislio da na taj nacin nasu jasno dajem do znanja da je u lokalnoj mrezi i izbjegavam involviranje interneta.
Ako sam dobro shvatioa clanak ispada da je quickconnect bolja opcija?
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 08:53   #1975
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Pa na neki način i jest bolje sa IP-em, nego QuickConnect-om. Iako, ako je sve ok u mreži i preko QuickConnecta bi trebao imati full speed kada shvati da si u lokalnoj mreži.

Kod tebe nešto nije dobro postavljeno sa mrežom, firewall-om, nečime. 1MB/s je čak i za preko relay-a dobra brzina. Po noći još i padne kad se zakrči relay server.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 10:08   #1976
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 196
nesto opako ne valj, ali ne mogu dokuciti sto
trenutno je pao na 1 kb u sekundi, preko cijele noci je prenio jedva 5 gigi.


sada sam se spojio preko quickconnecta - ista stvar.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 10:11   #1977
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Firewall i portove otvoriti.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 11:25   #1978
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
kako ste uspjeli riješiti quickconnect ja to nikako nemogu dobiti da mi proradi, izbacuje mi grešku da nešto sa dns ne valja
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 05:22   #1979
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Jednostavno, namjestiš port forwarding na routeru i to je više manje to.


Ovo ti je setup mog trenutnog rutera, gdje mu kažem da portove:
80, 5000, 5555, 7000, 7777, 8000, 8888 - forwarda na IP adresu 192.168.5.100 na te iste portove

Također, koristim Synology DDNS za Remote Desktop gdje mu kažem da portove 3389, 3390 forwarda na 192.168.5.111, što je moj laptop.

Ostalo od samog QuickConnecta:
1. Odabereš ime, odnosno ID
2. Enablaš ga
3. Daš svim aplikacijama/servisima access via quickconnect u advanced tabu




Podrazumijeva se da otvoriš/imaš Synology account.
__________________
Keep it Simple!

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 16.06.2018. u 07:04.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na