Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.10.2018., 12:39   #2341
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,806
Citiraj:
Autor Jerry_nidžo Pregled postova
Pa dobro što se tiče napajanja danas imamo power bankova po pristupačnim cijenama tako da ni za vanjsku upotrebu nebi tribalo biti problematiku ja sam često na terenu prodaja na štandu pa bi mi dobro došlo tako nešto.
Kakva je baterija u njemu da li se može zamjeniti kad potroši ciklus pražnjenja i punjenja kao kod mobitela ili je to ono dok radi radi.
Ima li sam uređaj priključak za vanjsku antenu?
Da li radi isključivo na 4g pa kadođeš negdi di nema 4g signala hoće li se prikačiti za niži signal
Ovisi o kojem uredjaju se radi

Huawei E5372S-32_CAT4 mali baterijski router ima izmjenjljivu bateriju i u normalnim uvjetima baterija traje 6-8h. Naravno ovisi o uvjetima jacine signala. Original baterija je 1780mAh/6,6W, pa bi sa nekim Power Bank-om imao prilicnu autonomiju.
Ima vrlo dobar "n" WiFi (2,4 i 5GHz; 20 i 40MHz) podrzava do 5 user-a u radijusu do 25m na otvorenom.
Router radi na 3G i 4G sa dobrim prijemom obzirom na ugradjene antenice. Ima prikljucke za dvije vanjske antene...

Koristim doticni vec nekoliko godina ljeti u viksi (sa vanjskim antenama) i na brodu (bez vanjskih antena), i nemam nikakvih zamjerki.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 14.10.2018. u 12:55.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 12:48   #2342
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,806
Citiraj:
Autor nemesis666 Pregled postova
Postavio sam ga 4G only. I sad mi je presporo (max rezultat koji sam dobio bilo cca 10 Mbps DOWNLOAD-a , UPLOAD je u k. uvijek).
Ono što je u svemu tome zabrinjavajuće je rečenica faster than 62% of Croatia


Ocito imas preslabi 4G signal. Potrazi neko drugo mjesto na kojem ces dobit bolji/jaci 4G signal. Sa dobrim signalom Upload je kod Tele2 skoro uvjek veci od Download-a.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 17:07   #2343
FliP0x
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Poreč
Postovi: 4
Citiraj:
Autor Jerry_nidžo Pregled postova
I'm

Pitanje koje sam postavio u prethodnom postu.
Baterija da li je zamjenjiva kad završi ciklus pražnjenja i punjenja ili je to ono dok radi radi. A ako je zamjenjiva kao u mobitelu te da li je dostupna na tržištu
Baterija je zamijenjiva, kao nekad u non-smartphone mobitelima.

Najvjerojatnije ima zamijenskih dijelova za kupiti. Moj konkretni dzepni router je bio ZTE-ov, tako da sigurno ima.
FliP0x je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 22:00   #2344
nemesis666
Registered User
 
nemesis666's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ocito imas preslabi 4G signal. Potrazi neko drugo mjesto na kojem ces dobit bolji/jaci 4G signal. Sa dobrim signalom Upload je kod Tele2 skoro uvjek veci od Download-a.
a mogu ga jedino na vrh zgrade odnijeti



jel netko probavao kakve antene stavljati na Huawei router
nemesis666 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2018., 11:40   #2345
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,806
Citiraj:
Autor nemesis666 Pregled postova
a mogu ga jedino na vrh zgrade odnijeti



jel netko probavao kakve antene stavljati na Huawei router
Svi sa slabim signalom, jer to je jedino rjesenje, ako uopce postoji na odredjenoj lokaciji.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2018., 12:35   #2346
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp
 
Keyser Söze's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Našice
Postovi: 538
jel jos nekom zalego 3g u potpunosti? javlja nema usluge a 4g mi je 0,5mbita
__________________
ubija me ova recesija...jedem pljesnivi sir, pijem neka stara vina i vozim auto bez krova...
Keyser Söze je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2018., 11:08   #2347
zamza
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozdrav, zanima me da li nekako mogu doci do vece brzine downloada na ovom internetu. Preko dana i veceri, tj. od nekih 7 ujutro pa do ponoci brzine skidanja su izrazito niske, od 200 do 500,600 kb/s, znaci igru na Steamu od samo 20GB je prakticki nemoguce skinit u nekom normalnom vremenskom intervalu, a i da ne spominjem one vece. Brzina je jedino ok tokom noci (2 ujutro pa do nekih 5-6) gdje je izmedju 1.5mb/s do 2.5mb/s. To je ajd ok ali opet oni su to toliko hvalili i ocekivao sam bolje.
http://www.speedtest.net/result/7734579388.png
Evo vise rezultata. Takodjer ne znam zasto mi tako na speedtestu mijenja lokacije/servere.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2018-10-21 (2).png‎
Views:	44
Size:	110.1 kB
ID:	20344  
zamza je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2018., 11:13   #2348
Spirit
Premium
Moj komp
 
Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 697
ovisi gdje se nalazis, odnosno kakav ti je signal, ali u gluho doba noci ili neko vrijeme kad nije ludnica, ja mogu povuci po 80mbita
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:45   #2349
sick_boy
Premium
Moj komp
 
sick_boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 673
Ekipa, evo moje iskustvo. Kupio sam VIP homebox router (zte mf283v), otključan na sve mreže. Uzeo tele2 pokućni (samo sim) i krenuo malo testirati.

Brzina super kad nema zagušenja (80/40), katastrofa kad je gužva (5 i manje download, upload nešto veći). Nije stvar signala već bandwitha - kad je napad na baznu stanicu, svi skupa dijelimo njihov uplink koji nije dovoljan da bi toliki broj korisnika imalo koliko-toliko dobru brzinu (bar 15-20 mbps down). No, primjetio sam i da na 4G, neovisno o zagušenju, ne radi Netflix niti Google Play, a neke stranice koje se učitavaju kako skrolamo (facebook, monitor), zapnu nakon 1-2 skrola mišem i neće se dalje učitati. Što se Playa i Netflixa tiče - sumnjao sam na zatvaranje nekih portova i sl., ali kad prebacim na 3G - sve radi. Poslao sam im mail sa opisom problema i nekim informacijama (kao npr. da sam provjerio i nisam na CGN-u, da sam forwardao port za Play na routeru i sl. - čisto da vide da baratam pojmovima).

Nakon dva tjedna (taman kad sam im mislio vratiti sim i reći - fala lijepo), nazvao me neki lik koji je znao što priča (dakle, nije neki student iz call centra) i savjetovao mi podešavanje mtu (maximum transmission unit) sa defaultnih 1500 na 1350 (morao sam podesiti i mss na 1300). I od tada - sve radi, brzina gotovo nikad ne pada ispod 10 (a i to je rijetko), ping nikad preko 30 (a znao je biti i preko 80 u vrijeme zagušenja). Netflix i Play rade na 4G, stranice se normalno učitavaju kako skrolam - uglavnom, za sada sam relativno zadovoljan. Da, u vrijeme najvećeg zagušenja brzina bi mogla biti veća, ali nije smak svijeta i najčešće čak i popodne i predvečer (kad je uobičajeno zagušenje) bude bar oko 30 mbps.
__________________

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
500GB Seagate FireCuda SSHD
Inno3D nVidia 1050ti 4GB compact
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
LG D2343 Cinema 3D IPS FHD monitor
Cherry G80-3000LPCDE keyboard
LOGITECH RX250 mouse
Win 10


Lenovo Z5070:
Intel Core I5 4250U
8GB DDR3 RAM 1600 MHz
nVidia 840M
1 TB Samsung SATA3 HDD
15.6" 1920x1080
Win 10
PRODANO!


HP Proliant ML150 G6:
2x Intel Xeon E5540 2.53GHz (2.8GHz Turbo Boost)
2x4 core HT = 16 Threads
32GB DDR3 ECC RAM
1x 250GB SATA HDD
2x 500GB SATA HDD
ProxMox Virtual Environment 4.3
PRODANO!


Zyxel NSA310S:
Seagate ST4000DM000 4GB HDD SATA

Panasonic TX-P42U10E 42" fullHD plasma
Xiaomi Mi Box 3
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:10   #2350
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 118
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Ekipa, evo moje iskustvo. Kupio sam VIP homebox router (zte mf283v), otključan na sve mreže. Uzeo tele2 pokućni (samo sim) i krenuo malo testirati.

Brzina super kad nema zagušenja (80/40), katastrofa kad je gužva (5 i manje download, upload nešto veći). Nije stvar signala već bandwitha - kad je napad na baznu stanicu, svi skupa dijelimo njihov uplink koji nije dovoljan da bi toliki broj korisnika imalo koliko-toliko dobru brzinu (bar 15-20 mbps down). No, primjetio sam i da na 4G, neovisno o zagušenju, ne radi Netflix niti Google Play, a neke stranice koje se učitavaju kako skrolamo (facebook, monitor), zapnu nakon 1-2 skrola mišem i neće se dalje učitati. Što se Playa i Netflixa tiče - sumnjao sam na zatvaranje nekih portova i sl., ali kad prebacim na 3G - sve radi. Poslao sam im mail sa opisom problema i nekim informacijama (kao npr. da sam provjerio i nisam na CGN-u, da sam forwardao port za Play na routeru i sl. - čisto da vide da baratam pojmovima).

Nakon dva tjedna (taman kad sam im mislio vratiti sim i reći - fala lijepo), nazvao me neki lik koji je znao što priča (dakle, nije neki student iz call centra) i savjetovao mi podešavanje mtu (maximum transmission unit) sa defaultnih 1500 na 1350 (morao sam podesiti i mss na 1300). I od tada - sve radi, brzina gotovo nikad ne pada ispod 10 (a i to je rijetko), ping nikad preko 30 (a znao je biti i preko 80 u vrijeme zagušenja). Netflix i Play rade na 4G, stranice se normalno učitavaju kako skrolam - uglavnom, za sada sam relativno zadovoljan. Da, u vrijeme najvećeg zagušenja brzina bi mogla biti veća, ali nije smak svijeta i najčešće čak i popodne i predvečer (kad je uobičajeno zagušenje) bude bar oko 30 mbps.
Jel možeš pojasniti što je to MTU i MSS i gdje se to nalazi i podešava. Hvala.
selk je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:01   #2351
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,806
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
nazvao me neki lik koji je znao što priča (dakle, nije neki student iz call centra) i savjetovao mi podešavanje mtu (maximum transmission unit) sa defaultnih 1500 na 1350 (morao sam podesiti i mss na 1300).
Interesantno.., o cem to sve ovisi, tvom routeru?

Meni, recimo, na Huawie routerima (B315S i B525S) radi uvjek najbolje sa default-nim MTU 1500; vise puta testirano...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:32   #2352
sick_boy
Premium
Moj komp
 
sick_boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 673
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Jel možeš pojasniti što je to MTU i MSS i gdje se to nalazi i podešava. Hvala.
MTU (Maximum Transmission Unit), izražen u byte-ovima, definira maksimalnu veličinu paketa na Network Layeru.

MSS (Maximum Segment Size), također izražen u byte-ovima, definira maksimalnu količinu podataka koju mrežni element može primiti u jednom TCP segmentu.

E sad - paket se sastoji od korisničkih informacija (dakle informacije koju želiš primiti, npr. tekst sa web stranice, slike...) i tzv. overheada - informacija specifičnih za TCP protokol. Veći MTU, veći paketi i više tebi korisnih informacija u manje byte-ova (jer će biti manje byte-ova koji sadržavaju protokol specifične informacije). No, downside je u činjenici da ako je i jedan bit pogrešno prenesen, cijeli paket se dropa i mora se ponovo poslati. Mislim da se upravo to događa ako je MTU podešen na defaultnih (ujedno i maksimalnih za Ethernet) 1500 byte-ova u mom slučaju. Ustvari paket je onda veličine 1518 byte-ova, od kojih je ovih 18 byte-ova overhead.

Ima tu još puno više detalja, a i ne sjećam se baš svega - ne radim već neko vrijeme kao mrežni admin.

Ono što tebe zanima je gdje ti možeš to podesiti na svom routeru, jelda? Kod mene se ti parametri nalaze na web sučelju routera u Advanced Settings - Router.
__________________

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
500GB Seagate FireCuda SSHD
Inno3D nVidia 1050ti 4GB compact
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
LG D2343 Cinema 3D IPS FHD monitor
Cherry G80-3000LPCDE keyboard
LOGITECH RX250 mouse
Win 10


Lenovo Z5070:
Intel Core I5 4250U
8GB DDR3 RAM 1600 MHz
nVidia 840M
1 TB Samsung SATA3 HDD
15.6" 1920x1080
Win 10
PRODANO!


HP Proliant ML150 G6:
2x Intel Xeon E5540 2.53GHz (2.8GHz Turbo Boost)
2x4 core HT = 16 Threads
32GB DDR3 ECC RAM
1x 250GB SATA HDD
2x 500GB SATA HDD
ProxMox Virtual Environment 4.3
PRODANO!


Zyxel NSA310S:
Seagate ST4000DM000 4GB HDD SATA

Panasonic TX-P42U10E 42" fullHD plasma
Xiaomi Mi Box 3
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:36   #2353
sick_boy
Premium
Moj komp
 
sick_boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 673
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Interesantno.., o cem to sve ovisi, tvom routeru?

Meni, recimo, na Huawie routerima (B315S i B525S) radi uvjek najbolje sa default-nim MTU 1500; vise puta testirano...
Da, interesantno. Možda im se mrežna infrastruktura razlikuje u Osijeku i Zagrebu.
__________________

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
500GB Seagate FireCuda SSHD
Inno3D nVidia 1050ti 4GB compact
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
LG D2343 Cinema 3D IPS FHD monitor
Cherry G80-3000LPCDE keyboard
LOGITECH RX250 mouse
Win 10


Lenovo Z5070:
Intel Core I5 4250U
8GB DDR3 RAM 1600 MHz
nVidia 840M
1 TB Samsung SATA3 HDD
15.6" 1920x1080
Win 10
PRODANO!


HP Proliant ML150 G6:
2x Intel Xeon E5540 2.53GHz (2.8GHz Turbo Boost)
2x4 core HT = 16 Threads
32GB DDR3 ECC RAM
1x 250GB SATA HDD
2x 500GB SATA HDD
ProxMox Virtual Environment 4.3
PRODANO!


Zyxel NSA310S:
Seagate ST4000DM000 4GB HDD SATA

Panasonic TX-P42U10E 42" fullHD plasma
Xiaomi Mi Box 3
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:05   #2354
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 118
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
MTU (Maximum Transmission Unit), izražen u byte-ovima, definira maksimalnu veličinu paketa na Network Layeru.

MSS (Maximum Segment Size), također izražen u byte-ovima, definira maksimalnu količinu podataka koju mrežni element može primiti u jednom TCP segmentu.

E sad - paket se sastoji od korisničkih informacija (dakle informacije koju želiš primiti, npr. tekst sa web stranice, slike...) i tzv. overheada - informacija specifičnih za TCP protokol. Veći MTU, veći paketi i više tebi korisnih informacija u manje byte-ova (jer će biti manje byte-ova koji sadržavaju protokol specifične informacije). No, downside je u činjenici da ako je i jedan bit pogrešno prenesen, cijeli paket se dropa i mora se ponovo poslati. Mislim da se upravo to događa ako je MTU podešen na defaultnih (ujedno i maksimalnih za Ethernet) 1500 byte-ova u mom slučaju. Ustvari paket je onda veličine 1518 byte-ova, od kojih je ovih 18 byte-ova overhead.

Ima tu još puno više detalja, a i ne sjećam se baš svega - ne radim već neko vrijeme kao mrežni admin.

Ono što tebe zanima je gdje ti možeš to podesiti na svom routeru, jelda? Kod mene se ti parametri nalaze na web sučelju routera u Advanced Settings - Router.
Imam isto Vipov Homebox ZTE ruter, ali nigdje u postavkama rutera ne vidim tu opciju.
selk je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:05   #2355
sick_boy
Premium
Moj komp
 
sick_boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 673
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Imam isto Vipov Homebox ZTE ruter, ali nigdje u postavkama rutera ne vidim tu opciju.
Da li je isti model routera i da li je isti firmware (BD_VIPNETHRMF283VV1.0.0 B03)?

Dakle, kod mene - logiram se i imam, između ostalog, Advanced Settings (dolje, u sredini). Nakon toga na Router tab i opet dolje, prije MAC-IP Bind su opcije MTU i MSS.
__________________

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
500GB Seagate FireCuda SSHD
Inno3D nVidia 1050ti 4GB compact
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
LG D2343 Cinema 3D IPS FHD monitor
Cherry G80-3000LPCDE keyboard
LOGITECH RX250 mouse
Win 10


Lenovo Z5070:
Intel Core I5 4250U
8GB DDR3 RAM 1600 MHz
nVidia 840M
1 TB Samsung SATA3 HDD
15.6" 1920x1080
Win 10
PRODANO!


HP Proliant ML150 G6:
2x Intel Xeon E5540 2.53GHz (2.8GHz Turbo Boost)
2x4 core HT = 16 Threads
32GB DDR3 ECC RAM
1x 250GB SATA HDD
2x 500GB SATA HDD
ProxMox Virtual Environment 4.3
PRODANO!


Zyxel NSA310S:
Seagate ST4000DM000 4GB HDD SATA

Panasonic TX-P42U10E 42" fullHD plasma
Xiaomi Mi Box 3
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:18   #2356
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 118
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Da li je isti model routera i da li je isti firmware (BD_VIPNETHRMF283VV1.0.0 B03)?

Dakle, kod mene - logiram se i imam, između ostalog, Advanced Settings (dolje, u sredini). Nakon toga na Router tab i opet dolje, prije MAC-IP Bind su opcije MTU i MSS.
Kod mene je CR VIPNETHRMF283PLUSV1.0.0B03
Ali nema dolje u sredinu Advanced Settings, imam samo gore Početni zaslon, Informacije, Imenik i Postavke
selk je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:25   #2357
sick_boy
Premium
Moj komp
 
sick_boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 673
Onda ne znam. Pogledaj u Postavke ima li negdje. Možda imaju odvojeno postavke samog mrežnog interface-a. Drugi je model routera (MF 283 plus, dok je moj MF 283V), pa je i sučelje, vjerojatno, drugačije.
__________________

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
500GB Seagate FireCuda SSHD
Inno3D nVidia 1050ti 4GB compact
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
LG D2343 Cinema 3D IPS FHD monitor
Cherry G80-3000LPCDE keyboard
LOGITECH RX250 mouse
Win 10


Lenovo Z5070:
Intel Core I5 4250U
8GB DDR3 RAM 1600 MHz
nVidia 840M
1 TB Samsung SATA3 HDD
15.6" 1920x1080
Win 10
PRODANO!


HP Proliant ML150 G6:
2x Intel Xeon E5540 2.53GHz (2.8GHz Turbo Boost)
2x4 core HT = 16 Threads
32GB DDR3 ECC RAM
1x 250GB SATA HDD
2x 500GB SATA HDD
ProxMox Virtual Environment 4.3
PRODANO!


Zyxel NSA310S:
Seagate ST4000DM000 4GB HDD SATA

Panasonic TX-P42U10E 42" fullHD plasma
Xiaomi Mi Box 3
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:08   #2358
RWR
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Online
Postovi: 11
U zadnjih godinu dana mi se brzina Tele2 pokućnog dosta smanjila, s prosječno 35/50 na 7/15, a ponekad i dosta manje kad se zaguši veza.
Koristim router HUAWEI B315s-22.

Razmišljao sam o prelasku na druge operatere, no cijenom i limitima mi ipak ne odgovaraju.
Zanima me da li je netko uspio poboljšat vezu s kakvim boljim routerom ili kupnjom vanjske antene?

Kužim da brzina ovisi o zagušenju bazne stanice, no ako bih mogao dobiti kolko tolko pobošljanje, investirao bih u bolju opremu.

Bazna stanica je cca 1.5 do 2 km zračne linije od moje kuće.
RWR je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:12   #2359
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 225
Kako veeeeelika većina korisnika mobilnog interneta ima poteškoća tj. problema sa malim brzinama, ja ti osobno nebih savjetovao nikakve investicije u to.

sama činjenica što ti se brzina toliko sruzila (ako nisi mjenjao ništa) ti govori da je problem kao i uvijek do tele2, odnosno njihovih stanica.

Ulaganje u konkretne vanjske antene, kablove i montiranje je ne isplativo i siguran sam da ti neće pomoći dignuti brzine, jedino jačini i stabilnosti signala.
thunder11 je online   Reply With Quote
Staro Danas, 13:17   #2360
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,806
Citiraj:
Autor RWR Pregled postova
U zadnjih godinu dana mi se brzina Tele2 pokućnog dosta smanjila, s prosječno 35/50 na 7/15, a ponekad i dosta manje kad se zaguši veza.
Koristim router HUAWEI B315s-22.

Razmišljao sam o prelasku na druge operatere, no cijenom i limitima mi ipak ne odgovaraju.
Zanima me da li je netko uspio poboljšat vezu s kakvim boljim routerom ili kupnjom vanjske antene?
Bez konkretnih podataka o kvaliteti signala nema smisla nesto savjetovat. Ako ti je signal slab, onda se isplati, a ako ti je dobar, onda ne.
Kako ti je upload nekad bio 50mbit/s sto je i max za Tele2, to znaci da ti je signal bio dovoljno dobar; a sto se u medjuvremenu promjenilo, osim zauzeca bazne stanice, tesko je rec...

Posalji podatke za odredjivanje kvalitete signala, pa ocekuj bolji savjet.
Prezime je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na