Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.03.2015., 15:36   #301
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,121
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne znam dok ne saznam koliko mi uopće treba? Bar okvirno.
Ha sad, treba sonda procitait/izlistati potrosnju tih uredjaja pa d azborjimo kolo W trebas imati n aUPSu.

Moj surround (Plazma, + 5 zvucnika+sub i AVR 7.2) trosi debelo preko 1kW.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 15:40   #302
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Mogu ti javiti šta piše na kutiji o potrošnji ako će to pomoći?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.03.2015., 15:47   #303
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,121
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Mogu ti javiti šta piše na kutiji o potrošnji ako će to pomoći?
Pa to, Trebas vidit u manualima kolko W pise da TV trosi, kolko pojacalo pod opterecenjem i sve ostalo sto mislis spojit. To ond azborjis, dodas malo za toleranciju i onda mozemo znait jel ti dosta 700W, 1kW ili kolko trebas.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 16:17   #304
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
TV: 275W
Kućno kino (pojačalo + 5.1): 1100W
Komp je neki bezvezni: vjerovatno oko 300-400W
Router i vipTV: 100W ?

Sve skupa: ~1875W, zaokružimo na 2kW
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 16:26   #305
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,625
to sve ako na maximum potrošnje troši prek 500-600w, reži me posred čela.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 16:30   #306
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Pa skoro. Zvučnici nikad nisu pojačani do kraja, komp nikad nije u full loadu...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 17:16   #307
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,121
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
to sve ako na maximum potrošnje troši prek 500-600w, reži me posred čela.
Oce pojaclao cugnut dobro, ja sam osjetio i na racunu za struju od kad sam upgrejdo system (dodao Sub/centralni i zamjenio pojacalo za 7*125W ).

TV sigurno guta 200W na svjetlijim scenama kad je sve upaljeno.

Cak i da je samo 600W treba mu 25% jaci UPS minimalno ako misli da drzi dulje od 5 minuta jer na full loaud nijedan (od ovih jeftinijih naranvo) bas nema neku aotonomiju .

U biti opcenito neznam sto ce mu UPS za to (ionako nemos odgledat cjeli film ako nestane struje ) ali OK .
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 17:17   #308
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,625
sumnjam da imate slična kućna kina
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 17:21   #309
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
U biti opcenito neznam sto ce mu UPS za to (ionako nemos odgledat cjeli film ako nestane struje ) ali OK .
Vjerojatno mu treba zaštita (prenapon / stabilizacija), ne autonomija.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 17:29   #310
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,121
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Vjerojatno mu treba zaštita (prenapon / stabilizacija), ne autonomija.
Zato i kazem,vjerujem da mu netreba UPS, dovoljan je stabilizator napona .
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.03.2015., 17:32   #311
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Sad više ni ja ne znam šta mi treba. Često pada napon i nestaje struja, pogotovo tokom nevremena. Već smo izgubili par uređaja zbog toga...
Šta preporučate?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 18:50   #312
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,918
Ako TV i Kućno kino zaštitiš više puta spominjanima produžnima sa zaštitom od prenapona ostatak spojiš na neki ups.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 18:51   #313
Brc
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Varazdin
Postovi: 238
Pozdrav,
molim preporuku za UPS za sljedecu konfiguraciju:

Philips LED TV 44W (74W max)
Max TV + ZTE (18W+24W)
LG IPS LED monitor (32W)
Konfa Seasonic 520W,i5 2500k,GTX 660, 1xSSD,1xHDD,2xDDR3,3x 12cm fan (potrošnja od 150 do 350W)

Do prekida struje dolazi rjetko kad tak da za klasicnim upsom nemam neke pretjerane potrebe, mozda ako vec krepa da se barem ugasi kako spada. Više me brine da znam imat nekad dropove napona jer su instalacije u zgradi loše napravljene pa kad se upali neki veći potrošać >1kw zna mi se zacrnit televizor na sekundu a bojim se da time trpe i svi ostali uređaji.
__________________
Pošteni trgovac: 1 2

Zadnje izmijenjeno od: Brc. 24.03.2015. u 19:08.
Brc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 19:05   #314
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,625
bilo koji "online" ups će biti dovoljan.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 19:24   #315
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
bilo koji "online" ups će biti dovoljan.
Je, ali je to skupo...
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 19:43   #316
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,625
ma nije... da se nać oko hiljade, malo preko... čisto dosta za kućnu upotrebu sa malim kapacitetom.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 19:45   #317
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma nije... da se nać oko hiljade, malo preko... čisto dosta za kućnu upotrebu sa malim kapacitetom.
Online?
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 19:51   #318
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,625
avr sam mislio... sorkač.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2015., 20:31   #319
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Može li onda savjet, šta da tražim?

EDIT: nema veze, našao.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 25.03.2015. u 21:44.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 15:43   #320
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
to sve ako na maximum potrošnje troši prek 500-600w, reži me posred čela.
Bio si u pravu.

Kupio sam UPS koji ima mogućnost prikaza više opcija, među njima i output (W / VA / %).
Evo koliko W troši sve skupa dok gledam film sa pojačanim zvukom:




Normalnog gledanja potrošnja je oko 150-170W.
TV oko 60W, ostalo je kućno kino, router, telefon i VIP satelitski prijamnik.
Kod ekstra bijelih intenzivnih scena, zna skočiti do 210W, ali to je max šta sam uspio vidit.
Tako, ne nasjedajte bezveze na naljepnice na uređajima.
Meni piše da kućno kino troši max 1100W, a TV 275W. Možda, samo ne znam u kojim uvjetima, jer u normalnim sigurno ne.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 16:09   #321
mbed
Premium
Moj komp
 
mbed's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 295
Koji si ups na kraju uzeo? Ajde testiraj koliko ti izdrži na bateriji ako ti se da, za navedene uređaje.
__________________
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 16:17   #322
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Citiraj:
Autor mbed Pregled postova
Koji si ups na kraju uzeo? Ajde testiraj koliko ti izdrži na bateriji ako ti se da, za navedene uređaje.
Ovog: http://www.cyberpower-eu.com/product...500epfclcd.htm

UPS je vrhunski ali previše za ovu upotrebu, tako da će sad dobiti prenamjenu i drugu lokaciju, a ovdje dolazi puno slabiji UPS jer stvarno nema potrebe.

Ovako izdrži pola sata bez problema
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 17:06   #323
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,918
Izdrži pola sata sad dok je baterija nova i ima full kapacitet (preciznije dvije > 8.5AH x 2),
sad možeš pretpostaviti koliko će se to smanjivati gubitkom kapaciteta
ili da je "slabiji" model koji ima samo jednu bateriju.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 00:56   #324
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Šta da napravim u ovoj situaciji:
Nekidan sam na jednu drugu lokaciju (seosku) odnio svog starog Belkina 1200VA (line interactive, avr, simulated sinewave, 2 baterije) da čuva TV i još par uređaja.

Struja je po danu tako-tako, a iza 19h očajna. Srećom, pa taj Belkin ima odličan softver da sam to mogao zabilježiti. Velike oscilacije u naponu, često ode i ispod 180V:




AVR mu je stalno uključen jer u najboljem slučaju je napon 210-212V, pa ga stalno pokušava ispeglati, no problemi nastaju navečer kad napon padne ispod 180V, kada prebacuje na baterije, jer AVR više ne može puno pomoći.

Baterije mu izdrže 10ak minuta, a napon često bude ispod 180V i više od 15-20min, i onda se desi da ovaj iscrpi baterije - i ugasi se, sa sobom gaseći i TV.

Sam se upali nakon par minuta, no nije mi jasno jel svi UPS-ovi tako rade? Zašto ne može prebaciti na struju iz utičnice kad iscrpi baterije, pa šta bude, nego se ugasi ?
Nekako mi nije logičan, samo me zanima jel to uobičajeno ponašanje kod UPS-ova, ili da ga se riješim ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 09:43   #325
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Sam se upali nakon par minuta, no nije mi jasno jel svi UPS-ovi tako rade? Zašto ne može prebaciti na struju iz utičnice kad iscrpi baterije, pa šta bude, nego se ugasi ?
Nekako mi nije logičan, samo me zanima jel to uobičajeno ponašanje kod UPS-ova, ili da ga se riješim ?
Normalno ponašanje. Štiti dok više ne može. Ako je napon toliko nizak da UPS mora prebaciti na baterije, nema smisla da propušta po sistemu "daj što daš".

Eventualno probjeri možeš li smanjiti osjetljivost po kojoj se pali UPS.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 10:56   #326
Imagine
go big or go home
Moj komp
 
Imagine's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: ST
Postovi: 1,319
Nekidan otišao UPS. Ovaj. Nakon cca 15 god bilo je i vrijeme da se ugasi.
Imam još par APC Back-UPS CS 650 i oni traže nove baterije svako 3-4 godine pa pretpostavljam da je i ovom otišla baterija.
Baterija bi bila najeftinija ali novi UPS bi sigurno bilo pametnije kupit.

Uglavnom ,I meni bi trebao nekakav UPS za "kučno kino". Naravno , za ove nužne stvari.
Amplifikaciju nemam želju voziti preko UPSa jer za to sigurno treba dublji đep...
__________________
...







Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 15:48   #327
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Normalno ponašanje. Štiti dok više ne može. Ako je napon toliko nizak da UPS mora prebaciti na baterije, nema smisla da propušta po sistemu "daj što daš".

Eventualno probjeri možeš li smanjiti osjetljivost po kojoj se pali UPS.
Pretpostavio sam, hvala.
Jedno pitanje, ADB-ov router se zblesira kad ovaj Cyberpowerov UPS prebaci na bateriju, znaš li slučajno zašto?

Thomsonov router ne, samo ADB-ov. Pukne net, telefon, itd.
Čak ne podnosi da telefonsku žicu filtriram preko UPS-a nego direktno u njega.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 16:44   #328
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,918
@Imagine
šteta trošiti za novi ups ako nova baterija rješava stvar

@Neo-ST
kako ti je Old Iggy već napisao, ups ti se ponaša baš kako treba,
druga je sad stvar šta jadničak brzo potroši baterije i ugasi se.

Sad imaš "dokazni materijal" sa kojim trebaš tražiti od distributera da ispoštuju normu i vlastite propise, mislim da je ± 5 % za napon.
Moguće da i znaju za problem samo se prave mutavi jer vjerojatno traži ulaganje / povećavanje kapaciteta ...

U vezi napajanja ADB - a, pročitaj šta piše na njegovom adapteru (napon, struja i jeli ac ili dc) pa napiši ovdje,
sada je "moderno" koristiti ove male switching ispravljače ali takvi su osjetljivi na promjene i oscilacije napona,
probaj naći (eventualno napraviti) ispravljač starinske izvedbe sa transformatorom i stabilizatorom. Štos je šta jesu / može ih se tako napraviti da "podnose" kratke oscilacije i prekide.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 16:59   #329
Neo-ST
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,779
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sad imaš "dokazni materijal" sa kojim trebaš tražiti od distributera da ispoštuju normu i vlastite propise, mislim da je ± 5 % za napon.
Moguće da i znaju za problem samo se prave mutavi jer vjerojatno traži ulaganje / povećavanje kapaciteta ...
Svi u selu imaju problem s naponom navečer, čisto sumnjam da se tu išta može napraviti osim angažiranja ovlaštenog vještaka da ustvrdi da je napon zaista u banani pa onda eventualno nešto pokušat, a to sve košta...

EDIT: Našao, baš ću pogledat. Možda i još kome zatreba.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U vezi napajanja ADB - a, pročitaj šta piše na njegovom adapteru (napon, struja i jeli ac ili dc) pa napiši ovdje,
sada je "moderno" koristiti ove male switching ispravljače ali takvi su osjetljivi na promjene i oscilacije napona,
probaj naći (eventualno napraviti) ispravljač starinske izvedbe sa transformatorom i stabilizatorom. Štos je šta jesu / može ih se tako napraviti da "podnose" kratke oscilacije i prekide.
Ovo piše:



Da, izgleda da nemam sreće.
Raspitat ću se za ovo šta si rekao, tnx.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 08.04.2015. u 17:07.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2015., 17:48   #330
Imagine
go big or go home
Moj komp
 
Imagine's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: ST
Postovi: 1,319
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Imagine
šteta trošiti za novi ups ako nova baterija rješava stvar
Ključna riječ "pretpostavljam"

Al ozbiljno , obzirom da je unutra orginalna baterija koja je došla s njim, prepostavljam da je u tome stvar. Iako nikakvih problema nije bilo s UPSom , sve ima svoj vjek trajanja a ovaj se bome pošteno naradio pa mi kupovina novog zvuči pametnije pa makar i trebalo samo zamjeniti bateriju.

Na ovog sam imao spojen komp i el. platno pa sam to prebacio na APC kojeg inače koristim za neke A/V drangulije pa mi se sad čini idealna prilika da kupim nešto malo bolje za "kučno kino". Mislim , nisam uopče nezadovoljan s tim malim APCom ali vjerujem da A/V drangulije zaslužuju nešto bolje.

Nego što se tiče amplifikacije...
Sve radi tuta-forca zaista vrlo rijetko a kad nestane letrike ionako imam naviku sve pogasiti u par minuta.
Kako se god okrene , potrošnja bi pala u roku odmah pa pokriti najgori slučaj potrošnje je možda nepotrebno?
Obzirom na to, dalo bi se spojiti amplifikaciju na koji normalni UPS? Ili razmišljam u krivom smjeru?
__________________
...







Imagine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na