Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.09.2018., 11:42   #2041
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 421
Ne gleda se margina vec atenuacija. Margina ti se mijenja kako ti se brzina pusti
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 11:43   #2042
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 365
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
Ne gleda se margina vec atenuacija. Margina ti se mijenja kako ti se brzina pusti
gleda se oboje.. atenuacija je samo koliko si daleko od centrale, a margina na koliko jakom signalu se javlja šum
__________________
Destiny isn't already Forged!!!
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 08:32   #2043
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 08:33   #2044
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Pozz vi koji se razumjete po ovim parametrima kolko bi mogla biti maksimalna brzina. Hvala
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 11:53   #2045
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 193
Oko 1500m od centrale, ali imaš dobru liniji bez šuma i grešaka, oko 18-20mbit/s uz uvijet da ne uzimaš iptv i da minimalna margina ostane kao i do sada na 6dB.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 12:41   #2046
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
Oko 1500m od centrale, ali imaš dobru liniji bez šuma i grešaka, oko 18-20mbit/s uz uvijet da ne uzimaš iptv i da minimalna margina ostane kao i do sada na 6dB.
Hvala, jedno mi je tehničar rekao da sam 1270 metara udalje sad je il nije ne budem uzeo iptv.
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 11:54   #2047
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,103
svaki put kad odem van HR, kod mojih se desi neko sranje.

mi moze netko objasniti sta se to moglo desiti da mi na liniji umre uplink? uopce ne koristi drugi dio upload spektra. sa 5mbit uplinka (max je bio cca 7mbit), sad sam na ispod 1mbit, i stalno seta od 300kbit do 2mbit



restartao sam modem vise puta...
u grafu od dslstats-a sam vidio da se jucer oko 5 popodne nesto desilo na liniji, SNR je bio isaran maksimalno, i od onda se ne zeli spojiti na vise od ove bijede koju imam.

strah me prijaviti kvar da mi ne sjebu totalno.

ovo su statsi:
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 14:08   #2048
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 410
Mozda port riknuo?
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 17:21   #2049
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,103
port na dslamu? port na modemu?

sta mogu uraditi s moje strane (od stupa do modema) da se uvjerim da nije do mene i da mogu normalno prijaviti kvar? jedino sta mi pada na pamet je da se odjednom nesto desilo spoju na dolaznom kabelu sa stupa i mog kabela koji ide u modem (na tavanu je spojnica).

i PS, dok se mi u gotovo-pa-centru-grada hebemo sa 1 ili 2 megabita uplinkom, ovo je brzina koju imam u stanu u barceloni:
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 20:12   #2050
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 421
prijavi kvar i popravit ce ti. jedino sto mozes je provjeriti po kuci spojeve da je sve ok, u vecini slucajeva ti bude kakav oksidiran spoj na stupu ili kutiji na kuci, pogotovo ako je s vanjske strane postavljena.
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 18:55   #2051
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,103
popravilo se samo od sebe ili su skužili pa riješili na dslamu. ili su nešto samo resetirali.
uglavnom, nakon ovog sranja s početka grafa, sad smo opet na 30/5
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 19:51   #2052
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Imaš pm.
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:01   #2053
Gavroo
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 39
https://imgur.com/9nLotIL

Pozdrav, prije nisam imao taj slucaj ali u zadnje vrijeme mi jako puno puca mreza, na ruteru se lampice ne gase ali pukne veza do pca pa se vrati. Uglavnom, kroz par god je mjenjano par rutera naravno ovi odma misle da mi je mreza losa pa smanjuju brzinu, da bih ja svaki put trazio da vrate na 50/10. E sad pucanje mreze, ne vjerujem da je problem izmedju rutera i pca, a druga i vrlo vjerojatna mogucnost je konekcija iz zida do rutera.
Naime iz zidne telefonske linije je rascvano 2>1 pa onda opet u ruteru rascvano 1>2 dakle za telefon i internet medjutim taj kabal ide ispod vrata i dosta je "izgnjecen".
Kao sto se vidi iz slike SNR margina katastrofa, koliko se sjecam prije je bilo dobra. E sad posto nemam alat za te kablove a i nisam neki za te stvari (ali u nuzdi bih se snasao) prije neg se zaletim novi kabal napraviti da vidim da li bi to mogao stvarno biti problem?
Po svakoj logici zakljucujem da jest to, jer kucna mreza ne moze samo tako degradirat kroz god dvije a cisto sumnjam da je problem u pc-u.
Gavroo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:17   #2054
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,353
Imaš pre malu marginu, ne znam kako je namješteno da uopće dobiješ 50mbps.
Mislim da ako resetiraš router, da ćeš dobiti manju ali stabilniju brzinu uz target marginu od 6db (valjda).
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:20   #2055
Gavroo
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 39
Radi se o tome da je ovo sad vec 2. Speedport ruter, prije ovog imao zte pa prije njega isto ovaj ali vidim ovaj ima noviji firmware.. ugl prije je margina bila puno vec sjecam se kad sam jos davno gledao na tom engineer meniju.. sad iz mog teksta bi moje bilo pitanje da li mozda potencijalno ostecen kabel iz zida do rutera uzrokuje tu losu marginu..
Gavroo je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na