Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.04.2011., 18:35   #31
ms825
Registered User
Moj komp
 
ms825's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 81
stari moj sta ti radis da ti trebju 2 x6?
a kaj se grafe tice rade ic na nvidiu
ms825 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2011., 18:41   #32
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,146
Edius ne podržava Cuda tehnologiju pa radije na Ati zbog Eyefinity (3 monitora na jednoj kartici)
Ovisi šta radiš, po tome konfu složi, ovako ako odrediš striktno cifru negje uvijek fali ili negdje bacaš novce.
Ako ti konfa nije samo za rend pa zato oces 2 x Cpu potpuno nepotrebno, HD materija radi lijepo i na starom q6600, stoga jedan AMD x6 više nego dovoljno, upareno sa 16gb rama i Ati6850, ostatak radije uloži u diskovlje.
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.04.2011., 12:01   #33
lcx12
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: tamo negdjee
Postovi: 3
ee hvala vam i sad sam se i ja zamislio sta ce mi to....
onda mi slozite nesto do 10000 kn da vuce HD i render ,da playa blu-ray!! (ne treba przilica,imam je)!! hvalA ;DD
lcx12 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2011., 13:57   #34
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,146
Iz linksa (zato jer sa njihovom cijeniku bolje snalazim kupnjom u drugim ducanima npr Protis i ADM možeš uštediti 500+kn na ove cijene)
AMD Phenom II X6 1075T - 1.579,00 kn
ASROCK 880G Extreme3 - 869,00 kn
Memorija 4 GB G.SKILL Ripjaws - 399,00 kn / x4
PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6850 - 1.449,00 kn
---------------------------------------------------
5.493,00 KN
Napajanje i kučište si već odredio vidim
Kućište jedno cca 500-700, napajanje
Napajanje npr Link
Imaš još fore jedno 3500+kn
Diskove neznam koliko ti treba to po potrebi sam odaberi.

Edit: zaboravih kod matične obrati pozornost da ima 8+2 faznu regulaciju kao ova gore a ne 4+1, zbog 6 jezgrenog proca
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2011., 17:43   #35
lcx12
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: tamo negdjee
Postovi: 3
a sta mislis da iz njemacke uzmem 1100t BE ,a sto se tice hdd treba mi puunnooo D
lcx12 je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2011., 16:47   #36
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 1,958
Konfiguracija za grafiku

dakle, pošto nisam vise u toku s komponentama, trebalo mi mi sloziti samo konfu, bez perijferije i bez monitora do jedno 6500 +-200 kn, komp bi se iskljucivo koristio za photoshop, corel, i obradu velikih i zahtjevnih slika...

ako moze, nek komponente budu iz linksa,

Hvala
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 09:03   #37
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,861
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
dakle, pošto nisam vise u toku s komponentama, trebalo mi mi sloziti samo konfu, bez perijferije i bez monitora do jedno 6500 +-200 kn, komp bi se iskljucivo koristio za photoshop, corel, i obradu velikih i zahtjevnih slika...
Uzmi 4GB module (~300kn za DDR3) a sve ostalo je ionako poprilicno nebitno za tu lovu o kojoj pricas.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 09:18   #38
zwer
crnjo
Moj komp
 
zwer's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,808
Najjeftiniji AMD sestojezgreni CPU, RAM-a bar 8 GB, ostalo nevazno. Ili pogledaj malo neke gaming konfiguracije za ~6000 kn, ali ignoriraj graficku karticu, uzmes neku za 500-600 kn.
__________________
Sound powered by B&W/Marantz
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 09:56   #39
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 1,958
- AMD Phenom II X6 1090T BOX Black Edition, s. AM3, 3.2Ghz, 9MB cache, Six Core
- ASROCK 870 Extreme3, AMD 870/SB850
- 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB
- 600W, CORSAIR CX V2 Series
- 1000.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black
- COOLERMASTER Elite 334
- XFX AMD RADEON HD 6850, 1GB DDR5

= cca. 5500 HRK

eo, jedino nisam siguran u ovu matičnu i u grafičku... a napajanje, corsair, neznam razliku VX i CX, HX znam da su modularna...

Zadnje izmijenjeno od: nick praskaton. 14.06.2011. u 10:09.
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 10:03   #40
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,861
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
- XFX AMD RADEON HD 6850, 1GB DDR5
Uzmes fino ovo a za razliku u cijeni uzmi suvislu kolicinu RAM-a (maksimalno koliko stane na plocu u konfiguraciji s 4GB modulima).
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.06.2011., 11:09   #41
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,853
1. napajanje ti je i prejako i katastrofalno - XFX Core Edition 450W je bolje rješenje
2. može i slabiji X6
3. uzeti mali SSD i onda WD Green za storage
4. jačina grafe nebitna, neka pasivnjača bi bila ok iako bi i integrirka na ploči prošla bez problema
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2011., 13:41   #42
- punx -
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 118
Konfa za obradu videa

Pozdrav!

Trebala bi mi konfa za obradu HD videa (korištenje programa iz paketa Adobe CS5), za oko 3500 kn (a može i manje...ako se uopće da šta složiti za tu lovu).

Iz postojećeg kompa bi si zadržao:
grafičku karticu - NVIDIA GeForce 6600 GT
hard disk - WD Caviar Black 1TB
DVD-RW

Dakle trebalo bi mi:
- matična
- procesor
- memorija
- napajanje
- kučište

Molio bih za savjet što uzeti za tu sumu novaca, a da rad u Adobe Premieru bude ugodan.
Ako može, komponente da budu iz iste trgovine.

HVALA!
__________________
- punx - je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2011., 17:12   #43
mitja
Premium
Moj komp
 
mitja's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 75
nama ovo zasad sasvim fino funkcionira
Citiraj:
Autor Den@ Pregled postova
ide u nebo

brži je intel

DDR3 8GB (2x4GB) Kingmax, 1600MHz, CL9.0
Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC
Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

3.749,00Kn

sve adm al ima 8gb...pogledaj okolo cijene
kućišta ima na tržnici za 50 kn. ili novo za 120.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.11.2011. u 00:48.
mitja je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2011., 18:37   #44
Fanateek
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Na Dunavu
Postovi: 1
Pozdrav svima!

Ja sam slozio konfu (2600K,16gb ram), samo jos nisam siguran u vezi graficke...
Hocu koristiti cs5, Da li moraju biti one navedene graficke kartice sa adobe stranice,ili moze i nesto slabije??
Hocu opusten rad u cs5 premiere,after effects, photo shop i sl...
Fanateek je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2011., 18:59   #45
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Što jača CUDA kartica je poželjna, jer jako dobro podpomognu obradu. Naravno može i neka druga nije greda, ali ubrzanje se osjeti

Citiraj:
Autor - punx - Pregled postova
Pozdrav!

Trebala bi mi konfa za obradu HD videa (korištenje programa iz paketa Adobe CS5), za oko 3500 kn (a može i manje...ako se uopće da šta složiti za tu lovu).

Iz postojećeg kompa bi si zadržao:
grafičku karticu - NVIDIA GeForce 6600 GT
hard disk - WD Caviar Black 1TB
DVD-RW

Dakle trebalo bi mi:
- matična
- procesor
- memorija
- napajanje
- kučište

Molio bih za savjet što uzeti za tu sumu novaca, a da rad u Adobe Premieru bude ugodan.
Ako može, komponente da budu iz iste trgovine.
Isto vridi i za tebe, samo je malo budget kratak.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.11.2011. u 00:48.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2011., 01:49   #46
- punx -
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 118
Citiraj:
Autor mitja Pregled postova
nama ovo zasad sasvim fino funkcionira


kućišta ima na tržnici za 50 kn. ili novo za 120.
Vidim da u ADMu nema memorije koju si naveo,koju uzeti od ovih što imaju....bilo koju ili ima preporuka?

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Što jača CUDA kartica je poželjna, jer jako dobro podpomognu obradu. Naravno može i neka druga nije greda, ali ubrzanje se osjeti

Isto vridi i za tebe, samo je malo budget kratak.
Hvala na preporuci, ali ako može ova moja starkelja proći, radije bih nju zadržao još neko vrijeme, dok ne skupim nešto love.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.07.2011. u 18:06.
- punx - je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2011., 10:34   #47
mitja
Premium
Moj komp
 
mitja's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 75
Citiraj:
Autor - punx - Pregled postova
Vidim da u ADMu nema memorije koju si naveo,koju uzeti od ovih što imaju....bilo koju ili ima preporuka?
ovu
mitja je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2011., 12:19   #48
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor - punx - Pregled postova
Hvala na preporuci, ali ako može ova moja starkelja proći, radije bih nju zadržao još neko vrijeme, dok ne skupim nešto love.
Može proć i int. nije greda, samo CS5 ima profita od CUDE.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2011., 14:45   #49
- punx -
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 118
Citiraj:
Autor mitja Pregled postova
Havala... uzet ću onda 2 komada te memorije DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1333MHz, CL9,Value, CMV4GX3M1A1333C9

Ipak ću uzeti i neku grafičku.
Konfiguracija bi bila ova:

Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
Procesor Intel Core i5-2500 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155, box
DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1333MHz, CL9,Value, CMV4GX3M1A1333C9 --- 2 komada
MSI GTS450 1GB GDDR5, N450GTS 1GD5/OC , Dual-Link DVI x2,m-HDMI
CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg

Sto se tice procesora koja je razlika između 2500 i 2500K? Ako je samo u clockanju, to mi ne treba....do sada se nisam time bavio, a niti ne mislim.

Uz ove komponente, iskoristio bih postojeći
hard disk - WD Caviar Black 1TB
DVD-RW

Što se tiče napajanja imam Chieftec GPS-400AA-101A pa bih ga iskoristio ako je moguće.
Da li bi ovo napajanje bilo dovoljno za ovaj komp?

Cijelokupno gledano da li je konfiguracija u redu?
Sluziti ce za koristenje Adobe CS5 paketa (Premiere, Photoshop, After effects).

__________________

Zadnje izmijenjeno od: - punx -. 05.07.2011. u 02:20.
- punx - je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2011., 15:02   #50
mitja
Premium
Moj komp
 
mitja's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 75
Citiraj:
Autor - punx - Pregled postova
Što se tiče napajanja imam Chieftec GPS-400AA-101A pa bih ga iskoristio ako je moguće.
Da li bi ovo napajanje bilo dovoljno za ovaj komp?
uf, ne znam. vjerojatno bi bilo dovoljno, ali ja bih na tvom mjestu radije uzeo novo. ponajprije zbog broja sata-konektora, na ovo napanje ti stane disk+optički pogon... a diska uvijek fali, vjerojatno ćeš brzo trebat još jedan.
možda da odgodiš kupovinu grafičke i iskoristiš tu 6600GT (naravno ako je PCI-express verzija), a sa dijelom tog novca uzmeš dobro napajanje? jer sa slabom grafičkom ćeš moć još uvijek normalno radit, sa slabim napajanjem baš i ne.

razlika između 2500 i 2500K je samo u tome da se k može klokat. ja bi svejedno uzeo K verziju, jer za par godina kad ti postane defaultni takt prenizak fino kupiš dobar hladnjak i klokneš ga za 1 GHz gore.
mitja je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2011., 11:40   #51
masterpain
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Hrvatska VŽ
Postovi: 84
Molim vas sastavite mi konfiguraciju u rangu 9k-10k Kn.
Namjena je da računalo može bez problema imat otvoreno Aftereffects i Premiere + Photoshop, Illustrator i eventualno Maya3D koji bi bez problema mogli u isto vrijeme dijeliti određenu datoteku.

Znači samo kanta, počevši od kučišta, napajanje, PiP, Ram i SSD i jedan storage hdd.

Zadnje izmijenjeno od: masterpain. 18.07.2011. u 06:58.
masterpain je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 15:41   #52
- punx -
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 118
Citiraj:
Autor mitja Pregled postova
uf, ne znam. vjerojatno bi bilo dovoljno, ali ja bih na tvom mjestu radije uzeo novo.....
Hvala ti na savjetima.

Uzeo sam gore spomenutu konfiguraciju. Grafu sam morao uzeti novu jer stara je morala ići bratu. Napajanje sam pustio ovo staro, pa cu vidjet kakva ce biti situacija.

Jos jednom hvala.
__________________
- punx - je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 17:16   #53
Alen32
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Zg
Postovi: 1
Pozdrav ljudi

Trebao bih savjet za konfiguraciju do 7000 kn. Striktno samo za HD video obradu. Adobe Premiere CS5.

Bez monitora i periferije, to ostaje šta imam. Ako može 12 GB memorije i kvalitetniji procesor (Intel).

Zahvaljujem na savjetu
Alen32 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 03:36   #54
Kanulort
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Slažem konfu za studio, glavni cilj je super performanse i jako tiho računalo, cijena nije bitna tako jako. uglavno ja sam več složio večinu ali nisam siguran za PSU(fanless ako je moguče) i HDD i SSD te GPU(obavezno fanless dual DVI)
Puno hvala unaprijed


CPU:
Intel Core i7, 2600K, Socket 1155, SandyBridge

CLR:
SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box, INTEL 775/1155/1156/1366

MBO:
Asus Sabertooth P67 B3, Socket 1155, Intel P67, ATX

RAM:
Corsair Vengeance DDR3 8GB (2x4GB), 1600Hz, 9-9-9-24, CMZ8GX3M2A1600C9, 1.5V

HDD:
WD Caviar Black, 1TB, SATA6, 7200rpm, 3.5“, 64mb cache, WD1002FAEX

SSD:
OCZ Vertex 2, SSD SATA II 120 GB, 2.5, OCZSSD2-2VTXE120G

GPU:
XFX HD 6570 650M (XFX-HD-657X-ZNH3) 1GB DDR5 DualDVI, M-HDMI, PCIEx, DX11

PSU:
Corsair HX650, HX series, 650 W, 120mm vent., active PFC

BOX:
Thermaltake Element T, VK90001N2Z, midi, Midi tower, ATX, mATX

ODD:
Sony Optiarc AD-5260S, DVD±RW, serial ATA, dual layer

Zadnje izmijenjeno od: Kanulort. 24.09.2011. u 03:44.
Kanulort je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2011., 10:35   #55
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,291
Bilo bi korisno da si nam spomenija programe u kojima ces raditi radi bolje preporuke...
Mislim da neces imati toliko koristi od i7-ice za razliku od i5 2500, no dobro - ako lova nije problem... Ram, ok - ako ti triba ta kolicina.. Maticna i ne mora biti u tom rangu, pa neces valjda vrsiti teske torture, Ln2 i slicno , jer sabertooth je namjenjen upravo tome. Uzmi si bilo koju jeftiniju P67 mbo, poput Asrock P67 Pro. Cooler uzmi Mugen3. Wd Black i nije bas olicenje tisine, bolji izbor je Samsung F4 EG 2Tb. Ssd uzmi Samsungov ili Intelov, ako nisu dostupni onda Corsair (opet, bilo bi puno lakse da znam u kojoj trgovini mislis kupovati, ehh da je procitati ta pravila...). Napajanje, ako vec zelis modularno onda Seasonic GM520 (koji je dosta tih), inace bilo koji brand name od cca 400w je i previse za takvu konfu.. Thermaltake je sve samo ne kvalitetan i tih, zaobidji taj brand i uzmi CoolerMaster Sileo 500 ako vec trazis tisinu u radu.. Przu uzmi LG-evu, a grafu Sapphire HD 5670 Ultimate ako je uvjet da bude fanless.. Nema 2 dvi-a no postoji adekvatan adapter, tako da nije problem.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.09.2011. u 20:58.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 01:32   #56
Kanulort
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Koristim: Steinberg Cubase, Steinberg Wavelab, Ableton Live, Propellerhead Reason, i brdo VST pluginova (koji jako gutaju cpu i rame).

Evo promijenio sam konfu, ali sam još u konfuziji što se tiče ovog diska, piše da ima 5400rpm i 32mb cache, pošto ču ja s tog diska cijelo vrijeme u realtime-u morat pokretat samplove to mi ne zvuči baš sretno riješenje, jer dok sam imao disk na starom kompu znao mi je javit disk cache error u cubase a disk je isto bio 5400 kad sam kupio disk 7200 nikad to nisam više vidio.

kučište mi se svidja nisam znao da postoji zvučno izolirano kučište

trgovinu nisam izabrao svejedno mi je, odnosno kupio bih tamo gdje vi preporučujete

CPU:
Intel Core i7, 2600K, Socket 1155, SandyBridge

CLR:
SCYTHE Mugen3 SCMG-3000, Socket 1366/1155/1156/775/AM2/AM2+/AM3

MBO:
Asus Sabertooth P67 B3, Socket 1155, Intel P67, ATX

RAM:
Corsair Vengeance DDR3 8GB (2x4GB), 1600Hz, 9-9-9-24, CMZ8GX3M2A1600C9, 1.5V

HDD:
SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

SSD:
Intel SSD 120GB 320, 2.5", SATA II, R/W:250/170MB/s, G3, MLC,

GPU:
SAPPHIRE ATI RADEON HD 5670 ULTIMATE, Passive Cooler, 1GB DDR5, HDMI, DP, DVI

PSU:
Seasonic SS-520GM, 520W SS-520GM

BOX:
COOLERMASTER SILEO 500 Silent Case RC-500, MIDI

ODD:
LG GH24NS50, DVD±RW, serial ATA, dual layer, crni, lightscribe

Hvala još jednom na pomoći!!!

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.09.2011. u 20:58.
Kanulort je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 02:29   #57
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Pošto ti dućan i novci nisu jako bitni, onda skombiniraj i kupi komponente kak spada, jer i ova preinaka ti je šarena i neisplativa. 1TB disk pored 2TB i 2.5TB nema neku vrijednost, a pošto budeš ih koristil za skladištenje podataka, brzina vrtnje nije od presudne važnosti ko u slučajevima kad su takvi diskovi primarni za OS i aplikacije. Za tu namjenu imaš SSD, pa nema potrebe da se zamaraš s brzinom diskova za pohranu podataka. Novo Cooler Master Silencio 550 kućište je nekaj najbolje kaj je nakon dugo vremena izašlo iz te tvrtke, pa ovaj Sileo 500 koji si odabral, ne predstavlja ama baš ništ. Core i7-2600K možeš zamijeniti za skoro 1.000 kn jeftiniji Core i5-2500K, pa umjesto 2x4GB kupiš 4x4GB memorije, ovisno o tome da li softver koji koristiš bolje barata s HT-om kojeg nudi Core i7-2600K ili profitira od što više sistemske memorije.

Kaj se tiče grafičke s dva DVI izlaza, integrirana grafička u procesoru i DVI + HDMI izlazi na ploči nude mogućnost spajanja dva monitora, ali ako ti to ne odgovara i mora biti diskretna grafička kartica s dual-DVI izlazima, takvih ima napretek. S tim da se ne trebaš ograničiti na pasivno hlađene modele pošto se bez problema da naći sasvim tihih aktivno hlađenih modela. Primjera radi, Sapphire HD 6750 Vapor-X ili Sapphire HD 6770 Vapor-X za 100 - 150 kn više od ove pasivne HD 5670 koju si odabral.

Silencio kućište je tak i tak dizajnirano s tišinom na umu, pa nije problem kombinirati malo jaču aktivno hlađenu karticu umjesto lutanja uokolo za pasivno hlađenim modelom. Koje god kvalitetno 400W+ napajanje kupiš, dobro bude, a ovaj posljednji i najskuplji Seasonic je pasivno hlađen, ali spomenul sam ga reda-radi pošto je kućište to koje omogućava izbor aktivno hlađenih komponenti, a da pritom ne moraš trpjeti buku.
Sve u svemu za malo iznad 9.000 kn (ako se računa trošak diskretne grafičke) dobiš kud i kam bolje rješenje.
Procesor: Intel Core i7-2600K ~2.300 kn
Ploča: ASRock Z68 Extreme3 Gen3 ~1.000 kn
Cooler za procesor: Scythe Mugen3 SCMG-3000 ~350 kn
Memorija: 2x4GB DDR3 Kingston, Kingmax, Transcend ili G.Skill 1600MHz ~400 kn
SSD: Samsung 470 128GB ~1.400 kn
Hard disk:
  • 2x2TB Samsung F4 Eco-Green ~1.200 kn
  • 2x2.5TB Western Digital Green - ~1.500 kn
Kućište: Cooler Master Silencio 550 ~800 kn
Napajanje:
  • Seasonic SS-430GB ~500 kn
  • Seasonic SS-520GM ~600 kn
  • Seasonic SS-400FL ~800 kn

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.09.2011. u 02:57.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 08:47   #58
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,291
@Kanulort

Dobro kolega Mcg govori, cak ti je bolja kombinacija sa Z68 chipsetom i integriranom grafom, posto zadovoljava tvoje potrebe.. Kuciste takodjer, koje nisam preporucija cisto jer nije dostupno u Adm-a.. Napajanje ne mora biti fanless, jer su skoro svi Seasonic modeli dosta tihi, preporuka za 430GB, za jace nemas nimalo potrebe. Samsung F4 sam preporucija zato sto je jako tih, ne vibrira i duplo je veci od navedenog Wd Black 1tb. Istina, ploce mu se vrte na 5400 - no u real lifeu uopce ne zaostaje puno za Wd-om, imam ih oba u kompu pa znam. Disk je zacudjujuce brz za jedan storage hdd.. Ako mislis da ces iskoristiti svih 8 threadova, uzmi i7 2600k, inace i5 2500k koji ne zaostaje puno a dosta je jeftiniji..
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 19:36   #59
Kanulort
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
da znam da za skladištenje podataka nije bitna brzina vrtnje, ali za pokretanje npr 60 a nekad i više 32bitnih 48khz samplova u isto vrijeme u real timeu bez latencije mislim da je potreban disk od 7200rpm evo jedan quote sa Steinberg stranice:

"avoid hard disks that run slower than 7,200 RPM. Hard disks rated for 7,200 RPM normally deliver the data throughput required to enable elaborate audio projects with many tracks and at the same time furnish sample data to VST instruments. Bear in mind, though, that this is one of those cases were more is indeed better. For example, S-ATA (see below) 10,000 RPM hard disks can certainly help prevent throughput bottlenecks. Another strategy for boosting audio data throughput entails using several hard disks. Experience teaches that partitioning makes good sense: Dedicate one hard drive to the operating system and installed applications, and the other to audio data. If you wish to make extensive of use of sampler plug-ins, you could even devote a further hard disk exclusively to sample content delivery"

"If you wish to use the hard disk for streaming sample content, be mindful of its cache size. Along with rotational speed, cache size has an immediate impact on the amount of individual samples you can load at a time, say, while VST instruments (for example HALion) are being played"

što se tiče matiče ploče Asrock koju si naveo nema firewire port koji mi je bitan zbog moje Focusrite Saffire PRO 10 I/O Firewire zvučne kartice, tako da mi ta MBO ne paše! Ali mislim da bih mogao uzet u obzir Z68 čipset zbog grafike.

ovo sigurno onda uzimam, ali disk i matičnu više neznam točno:

CLR:
Scythe Mugen3 SCMG-3000
SSD:
Samsung 470 Series Upgrade, 2,5, 128 GB, MZ-5PA128C/EU
GPU:
Sapphire HD 6750 Vapor-X (ako ne uzmem Z68)
PSU:
Seasonic SS-520GM 520W
BOX:
Cooler Master Silencio 550

P.S. nije mi potreban disk od 2TB, dosta mi je 1TB

Zadnje izmijenjeno od: Kanulort. 26.09.2011. u 19:44.
Kanulort je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 21:07   #60
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Kanulort Pregled postova
što se tiče matiče ploče Asrock koju si naveo nema firewire port koji mi je bitan zbog moje zvučne kartice, tako da mi ta MBO ne paše!
Ali mislim da bih mogao uzet u obzir Z68 čipset zbog grafike. nije mi potreban disk od 2TB, dosta mi je 1TB
Kak ne kužiš da se 1TB diskovi ne isplate pored ovih većeg kapaciteta. Ušparal budeš 100 kn kupnjom 1TB diska, a cijena kompletne konfiguracije ide u puste tisuće. Nema smisla kak god se okrene.
Za Firewire i ostale prijeko potrebne sitnice si se trebal odma izjasniti, jer ovak cijela stvar proizlazi kao igra pogađanja. Na Steinberg stranici između ostalog piše da samplove držiš na SSD-u.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.09.2011. u 21:14.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na