Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.09.2008., 22:01   #1
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
Izgradnja Home Server mašine

Evo slazem servercic za doma... vuc filmove preko LAN-a, muziku....
sve po malo upravaljanje remote desktop(predlozite neko bi molio)

OS: windows XP

hardver:

DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KI5
Napajanje Colors-IT Micro ATX 400W, silent
MP Intel BLKD945GCLF intel 945GC + CPU Intel Atom 230 FSB533
HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.10


isti hard imam doma visi na gumi tih, hladan...
kingmax- klasnika,
maticna- 1.6ghz, 45W dis. topline
napajanje- ah glavno da je micro ATX, valjda ce bit tiho

znaci homemade drveno kučište. bi li 2 venta 80mm dovoljno hladila mašineriju"? drvo 1cm debelo... sad me zanima... ako zelim server
spojit sa laptopom mreznim(bez switcha) treba mi crossover kabel
ili ce normalni posluzit? i bi li server kad mogo posluzit ko comp za
gledanje filma na 22" flatron-u? samo da spojim VGA kabel i WIFI
tipkovnicu i miša i pići....

fala na odgovorima
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 22:50   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
Citiraj:
znaci homemade drveno kučište. bi li 2 venta 80mm dovoljno hladila mašineriju"? drvo 1cm debelo...
ma ne treba 2x8 još...
dovoljno je samo napajanje koje ispuhuje topli zrak, jer je glasno i ima jak protok.
a čak je dovoljno i kada se izvadi taj (glasni) slim vent iz tog colors-it napajanja, te stavi spori sharkoon 8cm.

ako staviš i jednu 12icu da upuhuje zrak, slobodno skini vent sa CPU (pošto je mali 4x4 i nije nešto)
tako je meni složeno i radi već preko 2 tjedna u drvenom kucistu. sve stabilno.
ista mbo, napajanje, ram, ali wd640 disk.

Citiraj:
upravaljanje remote desktop(predlozite neko bi molio)
za remote program i par slika imaš tu link:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...72#post1111872
__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.12.2008., 20:10   #3
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
Slaganje server

Ovako, planiram si slozit server, znaci da na njega mogu stavit posme, filmove, da to lipo spojim na net i sheram, da mogu stavit web stranicu, mozda i vise njih. sta se tice konekcije... imam ADSL flat rate, znaci dinamicku IP, to bi rijesio sa NO-ip, da imam staticku(ako sam dobro napravi). znaci da komp radi, u sobi mi negdje, da mogu zaboravit na njega al da je tu uvik... sada... hardver:
imam napajanje 400W sa 2* 80mm ventaca stiso sam ga, ne cuje se kad radi
1gb kingmac 667 ddr2 memorije
i mislim si kupit onu intel plocu sa atom procesorom(single core 1.6) i VGA onboard procesorom. hard WD 650gb. sada.. sta gore instalirat? koji OS?
windows server 2003? neki linux?
ps. niije iskljucena i mogucnost clustera ubuduce, znaci nekih 3-5 ovakvih ploca..
nekakvi prijedlozi?
imam i neki ATM(il tako nes) UPS od 500W
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 20:27   #4
Kimi
Premium
Moj komp
 
Kimi's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 650
Nečeš tako riješiti problem dinamičke ip adrese,niti to što radiš je server.malo si se zaletio u sve to,nije baš tako jedostavno

Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.12.2008. u 21:56.
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 20:34   #5
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
kuzim sta mislis... aymo za pocetak... jel bolje kupit intel maticnu sa atom-om(1.6 single core) ili posebno neku maticnu(sa ugradenom VGA)+proc
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 20:56   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,863
Citiraj:
Autor windman Pregled postova
Ovako, planiram si slozit server, znaci da na njega mogu stavit posme, filmove, da to lipo spojim na net i sheram, da mogu stavit web stranicu, mozda i vise njih. sta se tice konekcije... imam ADSL flat rate, znaci dinamicku IP, to bi rijesio sa NO-ip, da imam staticku(ako sam dobro napravi).
Fino. No neces imati staticki IP, nego ce ti no-ip.com refreshati DNS zapis vezan uz tvoju domenu na tvoj trenutni IP. Racunaj do na 3 minute downtimea svaki dan, ukoliko ti se posreci samo jedan disconnect u danu.

Citiraj:
znaci da komp radi, u sobi mi negdje, da mogu zaboravit na njega al da je tu uvik
Nemoj sobu, stavi u supu.



/snip

Citiraj:
sta gore instalirat? koji OS?
Zavisi s cime si vjest u administraciji. Bojim se da ti je Winodws Server ipak cijenovno overkill za po doma...

Citiraj:
ps. niije iskljucena i mogucnost clustera ubuduce, znaci nekih 3-5 ovakvih ploca.
Kakav tocno "cluster"?

Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
Nečeš tako riješiti problem dinamičke ip adrese,niti to što radiš je server.malo si se zaletio u sve to,nije baš tako jedostavno
Bome, ono je sasvim lijep servercic, nema sto. A nikakvih posebnih problema ne ce imati za amatersku kucnu upotrebu...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 21:08   #7
Kimi
Premium
Moj komp
 
Kimi's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 650
Pa čuj,brzine su premale.Osnovni t-com je 2/.256,s tim da če to djeliti sa svojim osobnim kompom,pa to ispada premalo da to uplodata na net

Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.12.2008. u 21:57.
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 21:20   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,863
Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
Pa čuj,brzine su premale.
To definitivno. Svejedno, sa sporadicni hosting nekakvog laganog weba (pogledaj u moj sig sto vrti apačeta), moze se prezivjeti. Jos ako imas priliku zgrabiti par susjeda pa napraviti round robin DNS...
Citiraj:
Osnovni t-com je 2/.256,s tim da če to djeliti sa svojim osobnim kompom,pa to ispada premalo da to uplodata na net
Ja na Iskonu imam drugu najjeftiniju opciju brzine i oko ~550 kbps uploada (http://www.speedtest.net/result/352905993.png). Za ovdasnje prilike, nije ni lose...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 22:42   #9
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
imam posebnu konekciju(account) samo za "server"... samo sta je na istom vodu ko max TV, a po njemu vucem HDTV(imam LCD), oce li to sta usporavat, inace udaljem sam od poste cca 1km, instalacije su OK.... i nije mi toliko bitna veza sa netom. "server" ce mi bit doma a preko WIFI-a cu se spajat... najvjerojatnije g standard, ne treba mi N standard i 100mbs...
sada mi je najveci problem sta uzet? posebno neku maticnu i CPU ili odma ovu intel sa atomom i VGA... pomagajte mi ljudi
ps.za cluster... znaci da preko ethernala spojim par compova da brze obavljaju poso... jel moguce na to instalat neki windows server 2003? il nesto bolje?
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 10:29   #10
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,255
ti imas brdo nekih ideja, ali ne bas previse znanja

koju brzinu adsla imas?
sto mislis sherat? torrente?
sto mislis hostat? kakav website?
cluster? koji to posao ti treba sada pak obavljat?
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.12.2008., 19:08   #11
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
za "server" imam posebnu konekciju, 512kbs upload 8mbs download
sherao bi mp3, ne bi torrente... videa neka i slike
cluster bi zaboravio
a stranicu, pa html... sta rec vise... najveci problem mi je sad sta od hardvera uzet; posebno neku maticnu i CPU ili odma ovu intel sa atomom(1*1.6) i VGA ugradenom.
ako radije posebno maricnu i cpu, molio bi nesto do 700kn, ne treba mi neka jaka grafulja onboard... memoriju, hard i napajanje imam
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 10:36   #12
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,863
Citiraj:
Autor windman Pregled postova
za "server" imam posebnu konekciju, 512kbs upload 8mbs download
sherao bi mp3, ne bi torrente... videa neka i slike
cluster bi zaboravio
a stranicu, pa html... sta rec vise... najveci problem mi je sad sta od hardvera uzet; posebno neku maticnu i CPU ili odma ovu intel sa atomom(1*1.6) i VGA ugradenom.
ako radije posebno maricnu i cpu, molio bi nesto do 700kn, ne treba mi neka jaka grafulja onboard... memoriju, hard i napajanje imam
Tebi je tako svejedno sto kupis, jer ce ti svaka kombinacija maticne ploce i procesora u zadnjih 10 godina odgovarati po performansama. Jedino je pitanje zelis li ici na kartu dimenzija i potrosnje (gdje bi se (s)nasao Atom ili nesto u tom stilu).
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 12:47   #13
Nammoth
Premium
Moj komp
 
Nammoth's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 215
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
ma ne treba 2x8 još...
ako staviš i jednu 12icu da upuhuje zrak, slobodno skini vent sa CPU (pošto je mali 4x4 i nije nešto)
Ispravak: vent nije na CPU nego na chipsetu

Vidim da si za svoj server odabrao (ili ces odabrati) D945GCLF plocu. Preporuka GCLF2, mislim da je 100njak kuna skuplja, a dolazi sa Gbit lanom i dualcore (hyperthreading) atom procom. Doticne nazalost nije moguce pasivno hladiti (oba hladnjaka na ploci sam zamijenio plavim zalmanima). Medjutim kombinacija plavi zalman + nekakav 12 cm vent na 5V je i vise nego dovoljna za <40°C temperature. Nesjecam se tocno gdje sam to vidio, al sam iskopao jedan review gdje je testirano opterecenje te ploce, proca, bila je jos jedna mrezna kartica u kompu, cijela konfiguracija je vukla pri maximalnom opterecenju ~50W. Mislim da je za to nekakav PicoPSU (ako se moze dobaviti kod nas) ili modani adapter od laptopa i vise nego dovoljan.

Meni server primarno sluzi za streamanje sadrzaja u lokalnoj mrezi (kad sestra il stara zele pogledat nekakav film, za slusanje glazbe, itd), te za download torrenta . Kada svi kompjuteri pocnu streamati nes (4 kompa), ovaj disk koji imam (WD5000AAKS) je i vise nego dovoljan za to. Mozes doticni koristiti i kao backup server - u jedini pci slot metnes nekakav RAID kontroler, 2 diska u raid1 i hop! savrsen kucni backup server.

Na svom serveru vrtim WinXP (+filezilla ftp). I vise nego dovoljno za moje potrebe. Mislim da je Win 2k3 server overkill za ovaj komp (ali opet sve ovisi o tvojim potrebama).

Najveci problem ti je, ako planiras shareati nesta ili imati vlastitu web stranicu na serveru, dosta slabasni t-com, iskon, itd. paketi. Upload koji nasi provideri nude u tim paketima je prepre slab za hostanje/upload bilo cega (pogotovo web stranice gdje planiras imati nekoliko posjetitelja u isto vrijeme ).

2 slicice kak to izgleda kod mene (zasad 30 dana uptime, rock solid, sve savrseno sljaka).

Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 16:12   #14
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
znaci uzeo bi ovu sa atomom dual core... gledo sam po netu, ako ima neka firma koja ima poslovnicu u zadru... ima hg spot, al jedino u ZG, moze li se to narucit? hlađenje, pa skinuo bi tu malu 4 x 4cm zujalicu i stavio iznad toga da po tome puse jedan 120mm zalman ili neki drugi tihi cooler. napajanje sam stisao, otpornici su sad na oba venta(dost sporo se okrecu, reko bi 400rpm)
e sad, imam pata hard od 300gb... ybg... e... a imam sata pržilicu, bi li mogo stavit na maticnu sata pržilicu i pata hard il, jel na taj pata prikljucak moze ic samo cd drive ili moze i hard? imate za preporucit neko kuciste za sve ovo? vidio sam neko u diskont24 da je neko uzimo, ful malo, e da mogu i napajanje "smanjit" da stane u kuciste. fala na informacijama
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu

Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.12.2008. u 21:52.
windman je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 21:43   #15
Nammoth
Premium
Moj komp
 
Nammoth's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 215
Citiraj:
Autor windman Pregled postova
znaci uzeo bi ovu sa atomom dual core... gledo sam po netu, ako ima neka firma koja ima poslovnicu u zadru... ima hg spot, al jedino u ZG, moze li se to narucit?
Nisam siguran jel ova informacija tocna, mislim da je links otvorio poslovnicu u Zadru. Mislim da se mozes sa prodavacim iz vecine hr trgovina dogovoriti da ti posalju hp expressom sve sta trebas.

Citiraj:
Autor windman
e sad, imam pata hard od 300gb... ybg... e... a imam sata pržilicu, bi li mogo stavit na maticnu sata pržilicu i pata hard il, jel na taj pata prikljucak moze ic samo cd drive ili moze i hard?
Mozes, nece biti nikakvih problema.
Citiraj:
Autor windman
imate za preporucit neko kuciste za sve ovo? vidio sam neko u diskont24 da je neko uzimo, ful malo, e da mogu i napajanje "smanjit" da stane u kuciste. fala na informacijama
Za kucista, jedino "nano"-atx koje sam nasao na internetu proizvodi Silverstone (nedobavljivo u hr). Moja preporuka je da si kuciste sam napravis od plexiglasa (to i sam planiram, vec mjesec dana crtam sheme, budem postao kad zavrsim) ili drveta, ili uzmes nekog jeftikanera tipa MS il nes slicno.
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 23:50   #16
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
znam da links ima u zadru(kod ljepotice), al koliko sam vidio nemaju maticnu sa atom dual core, il imaju e stvarno, kuciste bi moga od pleksiglasa, dobro stranice je lako, a kako spojeve napravit? zaljepit il nekakve L nosace zavidat? malo sam gleda, plexi tripa cesto cistit, idem ja radije na drvo lol, neda se meni cistit
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 01:24   #17
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,255
ako ima links bilo gdje lako ti oni to dopelju u zadar...
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 15:03   #18
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
problem je sta nemaju
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2008., 18:52   #19
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
poslo sam prekjucer mail ekipi iz hgspota al jos nema odgovora. odustajem onda od intel maticne sa dual atom CPU-om.
znaci CPU+MBO+RAM za 850kn, iz ve mil-a
hmmmm, moze nes ovako
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1060009
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120071

http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=1010145
ps. imam napajanje i hard
na to bi stavio win server 2003 i do ljeta zaboravio da postoji. a kasnije bi kupio jos jednu gigu rama, nado se da maticna ima integriranu VGA koja podrzava HD, i iso gledat na LCD-u TV

hm... imate kakav bolji prijedlog? ako imate, slobodno se raspisite...
ps. ovo uzimam u subotu kad sam u zadru, prije koncerta prljavaca
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2008., 22:52   #20
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,034
Ako odustaješ od Atoma (šta nema razloga jer sve možeš naručit / kupit s dostavom iz Zg ako treba) onda rađe neki mobo sa 780/790 chipsetom (HD3200):
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010111
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010130
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 19:14   #21
windman
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: tamo gore, pa malo ljevo
Postovi: 37
nabavio mbo i rame, dojdem u ve mil, nemaju proc CPU AMD Athlon64 X2 4800+ BOX, dual core, SckAM, fak, moze 4000+? bi li on godino HDMI, blue ray itd? il mu dekodiranje kljuka puno?
__________________
činjenica: zemlja je okrugla
paradoks: jebe se na svakom kantunu
windman je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 08:46   #22
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 518
ja imam 4000+ i HD cak i 1080 vrti bez problema. 2.1ghz, brisbane jezgra Ako potrefis brisbane, (to je ona stara OC friendly jezgra jel?) mos i 4000+ uzet i klokat

Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.12.2008. u 16:26.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 00:18   #23
5kr4by
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: jljkj
Postovi: 46
evo da se ja pristekam na temu.
nedavno sam dobio comp
biostar n61pb-m2s
Sempron LE1200
1gb kingstone ddr2
80gb hard(to za pocetak)

odlucio od toga napravit torrent mašinu.
na procesoru je origigi AMD hladnjak sa 60mm ventom i
4 pinskim prikljuckom(ima PWM regulaciju znaci), proc radi inace na 2.1ghz
al sam ga clocko na 2.8ghz, vent od proca se uopce ne cuje, temperatura je 25 stupnjeva u idle-u i 30 u loadu.
memorija je clockana i radi na 466mhz, sutra idem kupit jos jedan gb memorije
na maticnu sam zavidao veci pasivni hladnjak jer se ovaj grijao ko qrac, sada
je maticna na 32 stupnja. na napajanju sam stavio chiftecov ventac od 80mm i spojio na molex(5V). na bocnoj strani sam istos tavio 80mm vent koji je spojen na 5V, tako isto i 80mm vent izbacuje zrak iz kucista. kuciste je trenutno dost prozracno a kad stavim jos hardova morat cu stavit jos 2*120mm venta da upuhuju
zrak, al otom potom. mislio sam da ce mi hard disk bit najveci problem zbog vibracija al sam naso "revolucionarno" rjesenje kako se rjesit vibracija hard se ni ne grije previse trenutno je na 35 stupnjeva
na struju je win xp sp2
a za remote koristim team viewer 4(jedino me zahebava sta je u file transferu max velicina datoteke 2gb, al rješili smo i to preko win ftp-a

pičkrs:
iza vrata, diskretno kuciste, stara se ne žali
http://i39.tinypic.com/sf8qxy.jpg
doveo struju i LAN kroz zid,produžni sdam stavio jer mislim stavit tu jedan AP
http://i44.tinypic.com/10zmnok.jpg
80mm vent na bocnoj stranici @5V reka bi oko 500rpm
http://tinypic.com/view.php?pic=34oekar&s=5
unutrašnjost
http://i43.tinypic.com/ipurdl.jpg
dodatni hladnjak na chipsetu od maticne, ipak se previse grijao
http://i43.tinypic.com/or83vd.jpg
revolucionarno rješenje kako se rješit vibre harda
http://i43.tinypic.com/14dpyfn.jpg
5kr4by je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 00:29   #24
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
bitno da radi veliš

nego daj malo pojasni kakva je to kemija da za ventilator koristiš dva molexa pa iz jednog vučeš plus a drugog minus?
a da stvar bude bolja, oba i polaze iz jednog te istog iz kojeg vučeš sav taj plus i minus?



Pinovi se daju vaditi van tankim odvijačem, pa si presložiš kako ti paše. Ako te to baš zezalo.
ako ne znaš, nije bed, nitko se još nije rodio s time.
baci oko tu pa vidi o čemu ja to: http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...php?content.32

i te gumice drže hdd za sada, no bolje ih promijeni što prije,
jer one imaju tendenciju da puknu nakon x mjeseci. pogotovo kada su ti na ovakvom pregibu, i još ih zateže šaraf s oštrim navojem!




imaš za par kn u nekom 'Sava' dućanu raznih gumenih trakica i sličnoga..
(a nije da buš s te 2kn ozbiljno ugrozio bojkot slovenske robe)

i jel taj MBO konektor sjeo do kraja?




Citiraj:
Autor 5kr4by Pregled postova
odlucio od toga napravit torrent mašinu.

proc radi inace na 2.1ghz
al sam ga clocko na 2.8ghz,
memorija je clockana i radi na 466mhz
čemu klokati torrent mašinu??? jel brže skida
dok ista konfa može biti samo još tiša ako radi na def. taktovima, jer se manje grije
(skupa sa chipsetom koji ti je zadavao muke pa si kemijao sa grunf hladnjakom)
a koliko znam, jedan od dva zadatka torrent mašine je da bude tiha
(drugi se vidi po samom imenu mašine, jelte...)
__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 05.01.2009. u 01:04.
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 01:53   #25
5kr4by
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: jljkj
Postovi: 46
ne, sve ide iz istog molex-a, al sam stavio ovu spojicu da mogu na jedan kabel stavit 2 venta paralelno. sve ide iz jednog mollexa
ja sam otkinuo jedan molex na kraju i spojio ventace seljacki al OK

gumice koje drze sata su malo jace, ima ih 3 komada. cim budem u gradu idem u savu po gumu, il cu uzet od bicikle
je, MBO konektor je sjeo do kraja

clocko sam jer na mašini nekadpržim nerom, imam ftp na njoj, sestra je stalno preko team veawer-a na mašini jer slusa pjesme...
a i clockana se uopce ne cuje... pa zasto ne
sad je sve OK, za par dana dolazi WD 640gb i još gb memorije
5kr4by je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 07:42   #26
5kr4by
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: jljkj
Postovi: 46
bas malo citam po forumu i pala mi napamet ideja. bi li mogao na mašini jedan folder sherat na WAN-u, imam neke skripte a preljen sad da nosim stick? posto vec imam podesen FTP(al samo preko LAN-a) kako bi to rijesio?
5kr4by je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 11:20   #27
Skorn
Premium
Moj komp
 
Skorn's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 604
sorry na intruziji na vec postojecu temu ali mi se uciinila idealnom za sliejdece pitanje:

pretpostavimo da imam 16 SATA hard diskova koje moram spojiti na jednu maticnu (standardni JBOD) a maticna ima max 8 SATA portova, ne želim na uštrb brzine staviti tri različita PCI-SATA adaptera, radije bih onda jedan 8-kanalni pci-express SATA 2.0 adapter (i opet nikakav RAID mi ne treba), želim da bude po brzini protoka što sličniji onome na matičnoj (mislim da je j-micron ali možda i griješim). koji bi mi preporučili? može biti i više kanala od 8, cijena je bitna, neka gornja granica bila bi 3500-4000kn

Bubba, netko?
hvala!
__________________
~ Reductio ad Absurdum ~

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 09:55   #28
5kr4by
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: jljkj
Postovi: 46
Citiraj:
Autor 5kr4by Pregled postova
bas malo citam po forumu i pala mi napamet ideja. bi li mogao na mašini jedan folder sherat na WAN-u, imam neke skripte a preljen sad da nosim stick? posto vec imam podesen FTP(al samo preko LAN-a) kako bi to rijesio?
itko?
5kr4by je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 10:11   #29
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 518
napravis novi virtualni ftp server na drugom portu i stavis koji folder oces, i forwardas port, ili stavis new user i stavis mu taj dir koji oces kao home npr ??

PS: respekt za 16 diskova :P nem ni pital cemu lol

Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.01.2009. u 15:52.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 21:45   #30
Skorn
Premium
Moj komp
 
Skorn's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 604
za pr0n fkors
__________________
~ Reductio ad Absurdum ~

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na