Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.08.2016., 20:17   #1
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Konfa za 9+ ekrana

Pozdrav, moze li preporuka neke "jeftine" opcije gdje bi imao 9 ekrana, specificno za videonadzor?

S obzirom da dosta jeftinih grafi ima do 3 izlaza (vga/dvi/hdmi), mislim da bi maticna sa 3+ slota za graficke bila ok, no muci me sto nemogu naci maticnu sa istim PCI slotovima, npr Asrock B35M Pro4 ima, 1x PCIe 2 x16, 1x PCIe 3 x16 i 2x PCI.

sto se proca tice, i3 mi se cini vise nego dovoljnim da drzi sve to na okupu, samo me muci znaci dal postoji maticna gdje bi mogao ubaciti iste modele nekih jeftinih grafi i koje bi to bile.

Također i preporuka napajanja, sve "budget" kolko može ići
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2016., 20:46   #2
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,745
Zašto ne jednostavan software za to, na 1 monitoru, eventualno 2 imaš umanjene slikice, klikneš šta te zanima i poveća ti se?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.08.2016., 21:06   #3
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
zat jer se radi o vecem broju kamera. mislio sam poslati mail u par trgovina da mi daju ponudu al mislim da je bolje da bude post ovdje, mozda nekome u buducnosti zatreba informacija
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2016., 21:35   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,861
Rabljeni NVS s Ebaya; nadji plocu s 3 PCI-E slota od kojih su dva PCI-E 16x, pa mozes dobiti 10 monitora za malo preko 100$ na Ebayu (2x 420 su cca. 70-80$ + 295/300 1x za 30-40$).

Kada instaliras drivere, bit ces zahvalan jer nisi kupio consumers kartice i zajebavao se s time, a 2x PCI-E 16x i 1x PCI-E 1x mozes naci i na plocama starije generacije.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2016., 23:12   #5
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
E ovo je kul, nisam znao da quadro ima nvs

Al mozebit da ce mi bit problem jer je za firmu, pa me zanima i opcija koju mogu slozit iz nasih trgovina sa standardnim karticama, ako mi ne dopuste ebay opciju.
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 00:23   #6
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,709
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Zašto ne jednostavan software za to, na 1 monitoru, eventualno 2 imaš umanjene slikice, klikneš šta te zanima i poveća ti se?
Tako imaju složene malo jaće potkovane firme u hr.
Veliki 32" monitor s 4k rezoluijom i 12 kamera se prati jako jasno na jednom monitoru. Štedi prostor i jednostavno je.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 01:52   #7
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,546
Da ne spominjemo da takva rješenja obično imaju snimač između koji ima par outputa. Ne znam zašto uopće računalo, osim ako se ne radi o IP kamerama ali preporučio bih ti da obratiš pozornost na cjelokupno rješenje (spajanje kamera, udaljenost od točke spajanja, ako je videonadzor u pitanju pazi na osiguranje tog mjesta itd. ). Imaš hrpu stvari za pokrit.

To ti nije uzmi komp, kamere, pospoji monitore i to je to.

Iako mozes imat i rješenje sa kompom, programom gore ači obično takav program ima pristup izvana odnosno vrti neki vrstu servera i opet ti ima jedan izlaz sa mozaikom, mozda 2 max 3.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 09:46   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,861
Citiraj:
Autor crosars Pregled postova
Al mozebit da ce mi bit problem jer je za firmu, pa me zanima i opcija koju mogu slozit iz nasih trgovina sa standardnim karticama, ako mi ne dopuste ebay opciju.
Rekao si jeftino.

Hrvatska firma ti nece biti jeftina; inace, uzmes fino dvije ovakve NVS-ice i bok.

Iako, mislim da su ti decki dobro rekli, konzultiraj se jos jednom sto tocno radis i je li to dobro...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 09:55   #9
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 961
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme4/
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20OC%20Formula/
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme3/

ploča ima dosta sa više pci-e x16. Ako ti se asrock ne sviđa, probaj sa drugim nekim proizvođačima. Ja imam asrockice sa 3-6 grafi i rade jako dobro.

bitno je da grafa može stati u slot, i da je slot x8 a grafa x16 opet će raditi zadovoljavajuće, pogotovo jer tražiš jeftine grafe.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 17:34   #10
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
hvala svima na savjetima

ma prije se koristila ova ploca sa nekim starim 5xxx radeonkama, no doslo je vrijeme za poboljsanje sustava

zanima me dal bi mogao izvuci jos veci broj ekrana, s obzirom da dosta grafickih sada ima po 3 izlaza. znaci, ak na maticnoj ima 4-5 pcie, hoce li moc durati 12-15 ekrana?

edit i koji bi bio minimum grafe koje bi preporucili, ako NVS ne prođe?

Zadnje izmijenjeno od: crosars. 12.08.2016. u 17:41.
crosars je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2016., 18:47   #11
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,324
A koji monitori su u igri? Racunaj na dispalyport povezivanje u nizu.

http://multimonitorcomputer.com/solv...ort-how-to.jpg

Obzirom da nove gen. grafa (+1 na mbo) imaju po 3-4 displayport izlaza, mozda bi cak i 1 grafa bila dovoljna? Bubam, iskustva sa vise od povezivanja 2 u nizu nemam.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 20:12   #12
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Ma radi se o lcd tv ekranima, 32 incha, vrtilo se na 1024x768. "server" ima 4 grafe i koriste se vga i dvi, znaci 8 ekrana. ma ne zelim previse u detalje ici, sram me firme i kako je to sklepano sve, mozda kad promijenim posao otkrijem više
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 20:39   #13
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,546
Ne kuzim šta te ima bit sram? Svaka firma slaže što može ili što osoba za taj segment u toj firmi razumije, moze bit da im nitko nije nikakvo drugo rješenje nudio .....
Pripazi da imaš instalaciju tog softwera na serveru šta ti se vrti, vidi s koliko grafi on radi itd.

Ne zanima nas gdi ti radiš nego tehničke pojedinosti da ti mozemo pomoć.

Da ne bi bilo da ti fino kupiš novi komp, hrpa grafi monitori i onda nema se to kak iskoristit .

Kako su ti kamere spojene, šta je input jel ti taj input troši pcix slotove?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 21:33   #14
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,316
Daj neki info koji software se koristi... Jel milestone ili nesto slicno?

Pazi da se ne zajebes da ti taj cpu nije dosta. Meni se Milestone Client PC lagano guti sa i5 na 2 ekrana...
Di imam vise od 2 ekrana uvijek ide Xeon...

Prije god dana sam testirao konfu sa otvaranjem vise videa odjednom i 7x Full HD video je radilo super, kad bi otvorio osmi sve se zaguti... Cpu je bio i7 4790k...

I da, ovisno koji software koristis cu ti rec koje grafe da stavis... Makar vise manje svi client software-i koriste samo cpu za obradu videa, a grafe ne moraju bit nesto ekstra...
__________________
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 22:20   #15
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Dio kamera je Ip, dio je analogno, za njih postoje rješenja i lagano se prebacuje sve na Dahua snimace.

Vise objekata je u igri koje salju sliku na centralno mjesto na server Athlon II X2 270, 990FXA-UD3, 4gb ram i 4x Radeon 5450 sa 8 ekrana. Meni bi trebala zamjena tog servera jer dolazi do proširenja i jer trenutni je preslab da bi vrtio klijente poput Smart PSS, iVMS itd, a do sad se koristio jedan prastari custom klijent koji je gutao valda 200-300MB rama.

Cilj starog i novog servera nije kvaliteta nego kvantiteta, sve se vrti na manjim rezama jer ti objekti imaju slabi upload i višemanje slabe kamere, ovako bi se pripremilo za nadogradnju i tih kamera i dodavanje jos ekrana.
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2016., 23:50   #16
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,316
Ha cuj, obzirom da je biznis u pitanju i da ce to radit 0/24 i obzirom da se radi o naodgradnji ja nikako ne bi slozio kantu koja je tek nesto jaca od stare.

Kolko sam upoznat sa VMS softwareima, svi samo zderu cpu, a graficka sluzi iskljucivo za pokazat sliku na ekranu ali ne utjece na performanse... No uglavnom, tebi slika dolazi preko mreze u nekom formatu koji se softwareski dekodira u video na ekranu a taj dio odradjuje procesor... I sad ako planiras jos toga natovariti na taj pc, bolje da uzmes quad core. Isto razmisli o 2 klijent racunala u odnosu na jedno duplo jace... A i to se ne radi da se monitoring vrsi preko jednog kompa koji ce bit nakrcan do ibera i opterecen konstantno i kad bilokaj krepa u njemu, automatski ostajes bez svega...

Quadro nvs315 imas po cijenama oko 100-120 eur i mozes okacit 2 ekrana na jednu... Dobre su jer ne traze dodatno napajanje i male su i ne griju se pa ih mozes nagurat vise kom bez da treba radit na dodatnom hladjenju.
To sto ti ploca ima 3-4 konektora za monitor ne znaci da ih mozes sve odjednom iskoristiti...
__________________
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 07:51   #17
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,853
Da li je ta tvoja firma uopće zatražila neko profesionalno rješenje za taj problem?
Osim toga, u nekim trgovinama možeš kupiti gotove sisteme sa 4-8 kamera za par 2-3k kn. Jest da se radi o kineskom polusmeću, ali poslužila bi svrsi.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 09:40   #18
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 1,958
on je sigurno nesto pobrkao oko tih kamera, ali tebi treba ovako nesto

primjer:
http://www.ebay.com/itm/ELEC-HDMI-8C.../201638248706?

i neki jeftini lcd
primjer:

http://www.instar-informatika.hr/viv...55887/product/

i na tv hdmi kablom spojis taj receiver sa 8 kamera ili kolko oces i gledas sliku na tv-u , kao pojedinacnu, ili kao mozaik

sad, koliko je firma spremna novca investirat u kamere, toliku kvalitetu slike ces i dobit, ne zaboravi da u te receivere ide min 2 tb hdd
nick praskaton je online   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 11:08   #19
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,546
I meni se čini da nešto brka jer u sustavu ima Dahuna snimače već, koji output oni daju i da li imaju pripadajui software ? Njemu treba pristup i upravljanje tim snimačima ...bar bi tako nelako trebalo biti po logici ....
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 11:33   #20
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,777
GTX 950 ti gura 4 monitora, a jedna košta 1250kn

Trebalo bi probat dal kod nvidije isto fercera da sa svakom dodatnom grafom dobiješ još output za monitora kolko podržava. Kod AMDa radi sigurno
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 20:04   #21
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,316
@coconut, @nick praskaton i @Forace

Nije on pobrkao nego ste vi. Radi se o "integraciji". Znaci taj dahua snimac je vec spojen negde i radi i ostali sustavi nemam pojma kaj su ali to je sve vec spojeno i u pogonu na odredjenim lokacijama. A njemu treba PC na udaljenoj lokaciji koja se putem interneta spaja na te sustave i prikazuje sliku sa njih. I zato mu treba 10 ekrana da moze 10 razlicitih sustava odjednom gledat! Svaki taj snimac ima aplikaciju putem koje se preko mreze spojis na snimac i gledas...
__________________
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 21:16   #22
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
@zwer54 tocno to sto si rekao. vjv sam nedovoljno dobro objasnio a i nisam htio previse ulaziti u detalje al da, trebam racunalo na koje bi bilo spojen velik broj ekrana i njihova bi funkcija bila da prenose sliku od kamera koje se nalaze na razlicitim lokacijama.

Nebitno je sad dal se radi o Dahuinom snimaču i Smart PSS klijentu, bitno je da ima dosta kamera koje ce slati sliku putem video klijenta od jednog modela snimača, na slabijoj rezoluciji jer je upload na lokacijama jako los, ali da barem postoji neka gledljivost. To mu je primarna svrha.

Znaci, kolko sam skuzio procesor tu nosi cijelu priču. Grafe mogu bit šrot, al velika je razlika u cijeni i praksi koristim li NVS ili consumer grafe i uz utjecu na odabir maticne također. Jel tak?

ps. hvala na savjetima

Zadnje izmijenjeno od: crosars. 13.08.2016. u 21:22.
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 21:26   #23
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
@zwer54 tocno to sto si rekao. vjv sam nedovoljno dobro objasnio a i nisam htio previse ulaziti u detalje al da, trebam racunalo na koje bi bilo spojen velik broj ekrana i njihova bi funkcija bila da prenose sliku od kamera koje se nalaze na razlicitim lokacijama.

Nebitno je sad dal se radi o Dahuinom snimaču i Smart PSS klijentu, bitno je da ima dosta kamera koje ce slati sliku na slabijoj rezoluciji jer je internet na lokacijama jako los, ali da barem postoji neka gledljivost. To mu je primarna svrha.

Znaci, kolko sam skuzio procesor tu nosi cijelu priču. Grafe mogu bit šrot, al velika je razlika u cijeni i praksi koristim li NVS ili consumer grafe i utjecu na odabir maticne također?
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 21:27   #24
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
edit, uzevsi sada sve u obzir kolko bi mogao nagurati ekrana po serveru? trenutno ovaj radi na 8
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2016., 22:50   #25
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,168
Citiraj:
Autor crosars Pregled postova
edit, uzevsi sada sve u obzir kolko bi mogao nagurati ekrana po serveru? trenutno ovaj radi na 8
Stavis 4 Nvidia NVS grafe i to je 32 ekrana/izlaza, valjda ce biti dosta ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2016., 01:02   #26
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
A je, 4x NVS 810 sta kostaju 6k kn svaka? Nebu išlo Više me zanima kakva eksli konfa treba bit da podnese veci broj ekrana od trenutnoga
crosars je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2016., 07:09   #27
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,316
Pa sve u svemu ja ne vidim smisao da to sve natrpam na samo jedan "server". Sto vise ih odjednom pootvaras, losije ce radit plus kompliciras si zivot sa dodavanjem svega na istu masinu... Radije ostavi to sto tamo vec radi ali smanji broj ekrana... Neka bude na recimo 4 ekrana i dodaj novu masinu.

U novu masinu ja preporucujem minimalno i5 quad core, 4gb rama bi trebalo bit dosta mada ram nije skup i mozes stavit 8 i ubaci na to sve NVS315 grafe. Ali prije svega prouci sve te aplikacije da li koriste grafiku za ista ili ne, ja sam 95% siguran da ne, ali svejedno provjeri... Ako ne, idi na NVS315, ako da, idi na K620. 2 ekrana mozes spojit na plocu, na neke i 3, i po grafi jos 2 i idi na do 6 ekrana i to je to... ako treba vise, opet nova masina... sve vise od toga je samo kompliciranje cijele price i lose po pitanju kvara. Ako se desi kvar na tom racunalu, automatski gubis sve ekrane. Mi spajamo najvise 4 ekrana na jednu masinu... (ja sam u tom poslu skoro 10 godina i moj primarni posao u firmi je ta prica sa serverima i klijent racunalima).
__________________
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2016., 21:31   #28
crosars
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Ok, budem jos guglao, puno hvala na savjetima
crosars je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na