Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.03.2011., 23:15   #31
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Kako su ploče AM2+ zapravo AM3 CPU redy možda tako bude i sa AM3 pločama i novim Bulldozerima. Jednako kako AM3 ima 938 pinova i može se staviti u AM2+ ploču proc AM3 koji će raditi na DDR2 kontroleru (zato je taj AM3 redy) dok obrnuto neće ići stariji proc u noviju ploču. Tako da neće se potrgat ništa. Ja barem tako mislim. AM3 ima 938 pina AM3+ 939 pina. Razlika je to očito HT 3.0 i HT 3.1. Ako je raspored rupa isti a vjerojatno je problem bi bio da je rupa manje. Uostalom vrijeme će pokazat šta bude. Ionako nisam za ta redy rješenja. Najbolje i najbrže bude proc delal na ploči zakoju je namjenjen a to je AM3+.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.03.2011. u 17:30.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 00:04   #32
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,585
AM2+ ploče koriste DDR3, mislim da će bulldozer imat samo DDR3 kontroler, pa sumnjam da že moći na AM2+ ploču
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.03.2011., 00:21   #33
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Pa govorimo o AM3 pločama koje imaju DDR3 i kompaltibilnosti njih sa Bulldozerima. AM2+ tu otpada kako si napisao zbog DDR2. Ja sam samo naveo kako AM3 proc moze radit na AM2+ ploci da mozda i Bulldozeri uz gubitak perfomansi budu isli na AM3.
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 02:51   #34
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Kako su ploče AM2+ zapravo AM3 CPU redy možda tako bude i sa AM3 pločama i novim Bulldozerima. Jednako kako AM3 ima 938 pinova i može se staviti u AM2+ ploču proc AM3 koji će raditi na DDR2 kontroleru (zato je taj AM3 redy) dok obrnuto neće ići stariji proc u noviju ploču. Tako da neće se potrgat ništa. Ja barem tako mislim. AM3 ima 938 pina AM3+ 939 pina. Razlika je to očito HT 3.0 i HT 3.1. Ako je raspored rupa isti a vjerojatno je problem bi bio da je rupa manje.
AM3 socket ima 941 rupu, dok AM3 procesori imaju podnožje od 938 pinova. AM3+ socket ima 942 rupe, dok AM3+ procesori imaju podnožje od 939 pinova. AM2(+) socket raspolaže s 940 slobodnih mjesta i raspored tih mjesta je takav da bez problema može udomiti AM3 procesore koji posjeduju DDR2/DDR3 kontroler, pa su zato AM2(+) ploče naveliko reklamirane kao AM3 ready. AM3 procesor fizički stane u AM2(+) socket i nema problema s kompatibilnosti.

AM2(+) procesori ne idu u AM3 socket zbog nedostatka DDR3 kontrolera i zbog drukčijeg rasporeda pinova na samim AM2(+) procesorima. Upravo je taj raspored pinova na procesorima razlog zbog kojeg AM3+ procesori ne idu u AM3 socket. Ono kaj vas očito buni je taj famozni AM3+ ready koji se sad pojavljuje na sve strane i proizvođači koji na svojim stranicama pod AM3 kategorijom imaju ploče s AM3+ socketom, dok je ostatak platforme identičan prvotnim AM3 pločama. Da bi bilo ikakve riječi o ready platformi i jednostavnoj nadogradnji BIOS-a, proizvođači uopće ne bi stavljali novi AM3+ socket.
"Stara" serija ploča bazirana na AMD 800 seriji čipseta i kombinirana s novim AM3+ socketom je kud i kamo kompliciranije i skuplje rješenje od puke nadogradnje BIOS-a. Opet se ponavlja ista stvar koja se javila kod pojave AM3 socketa i kad su krenule polemike oko kompatibilnosti AM2(+) procesora s tada novim AM3 socketom. I jasna stvar da se našlo nadobunih koji su išli pripasavati AM2(+) procesore na AM3 socket, pa su iz tog pothvata izašli kratkih rukava i s potpuno nefukncionalnim procesorom i pločom. Ne sumnjam da se bude i u ovoj AM3 > AM3+ priči našlo onih koji budu krenuli u pustolovinu pripasavanja novih Bulldozer procesora u "stari" AM3 socket, jer hej - jedan pin viška ili manjka - nije baš i neki razlog za kupnju nove ploče.

Sve u svemu, proizvođači su iskoristili sve svoje AMD 800 bazirane ploče i opremili ih s novim AM3+ socketom koji podržava aktualne AM3 Sempron 100 serije, Athlon II i Phenom II procesore, te nadolazeće Bulldozer modele. Raspored rupa na AM3 i AM3+ socketima, te raspored pinova na podnožjima AM3 i AM3+ procesora su razlozi za međusobnu (ne)kompatibilnost. Socket AM3+ podržava aktulane i nove procesore, ali Bulldozer procesori zahvaljujući drugačijem rasporedu pinova fizički ne idu u AM3 socket.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.03.2011. u 03:05.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 08:30   #35
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Evo roadmapa i piše AM3+ ploča je ok za AM3 procove ali ne i obrnuto. Šteta.



Za Liano se spominje nekoliko socketa FP1, FM1, FT1. Jel bude APU nalemljen na ploču ili se bude dao mjenjati?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.03.2011. u 17:31.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 09:21   #36
Elpresidente1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 389
APU-i nebudu imali socketa, to je pekiđ pakiranje (package) kaj se spominje i budu zalemljeni. Ne kužim jedino stvar sa farbanjem socketa u crno, vidim da se i to na veliko reklamira, svugdje velikim slovima piše. Jel opet neki trik marketinški (sve mora bit crno) il valjda da ekipa lakše skuži razliku između socketa. Meni je bezveze uglavnom. Na slikma barem loše izgleda nejednako pofarbano ili sivo-crno.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:41.
Elpresidente1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 09:52   #37
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Očito je i marketinški trik i da se vidi razlika u socketu. Dakle kod Liana u jednom kupim ploču i s njom je i apu (cpu i grafulja). A8-3510mx je verzija za prijenosnike. Kuca na 1.8Ghz i ima 4 cpu jezgre i jedna grafička 6620m. Zna tko specifikaciju te grafičke i šta se može očekivati za desktop? Ovaj mobilni apu je nekih cca. 50-tak W TDP. Teško je očekivati 3 Ghz na dektop verziji koja bude 100W TDP.
Našao sam specifikaciju 6630m 480 stream procesora i takt 485Mhz. Po tome bi 6620m bila oko 400Mhz.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:41.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 10:57   #38
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,020
FM1, µPGA socket je namjenjen za desktop računala. Znači posebno će se prodavati ploče, posebno procesori. FP1 i FS1 su namjenjeni za mobilne platforme. FP1 je BGA socket, znači vjerojatno zalemljen za ploču.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 11:10   #39
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
E to me zanimalo. Dakle za desktop ipak neće biti zalemljen nego se kupuje odvojeno.
Po tome ko mislim imat Liano na toj ploči neće se moći predomislit i kasnije stavit Bulldozer jer se ne radi o AM3+ ploči nego o FM1.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:41.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2011., 18:24   #40
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Jel se zna kada ce otprilike izaci Llano za laptope? Stvarno me zanima kakve ce preformanse u igrama imati ti APU-i.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.03.2011. u 18:55.
Campeonato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.03.2011., 21:10   #41
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Nema još službenog datuma za mobilne Llano modele. Kruže samo glasine; rano proljeće (malo vjerojatno, ali ko zna) ili ljeto (vjerojatnije uz paralelno lansiranje desktop Llano APU-a), a performanse integriranih grafičkih kartica su (kolko se da skužiti iz demonstracije na CeBIT-u) dostatne za solidan broj sličica pri razumnim detaljima. Jasna stvar da te grafičke nisu namijenjene za hard-core gamere ili da zamijene trenutačne grafičke kartice više klase.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2011., 22:40   #42
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Nadam se da do ljeta budu izasli prvi modeli. Za preformanse se nadam da neki X2 llano i 6XX0M budu bar u razini jaceg Turiona X2 i 5650M, uz manje grijanje i manju potrosnju.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:42.
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2011., 22:47   #43
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Imaš na prethodnoj stranici link na CeBIT demo u kojem se mobilni quad-core Llano i više nego solidno nosi s mobilnim quad-core Sandy Bridgeom.
Performanse u rangu jačeg Turiona su itekak nadmašene, a integrirane grafičke su one iz mobilne HD 6000 serije.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2011., 23:18   #44
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Ma vidio sam to. Al tam se usporedjuje s integriranom intel grafom koliko sam skuzio. A ona nije bas nest. Valjd ce procurit jos koja informacija u skorije vrijeme.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:42.
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 00:55   #45
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Intelov IGP možda nije nekaj posebno u usporedbi s mobilnom HD 6000, ali taj HD 3000 je uz Bobcatov IGP trenutačno najbolje kaj IGP područje nudi. Taman kad i izađe Ivy Bridge sa svojim DX11 IGP-om, opet ne bude "nekaj posebno" u usporedbi s tim kaj nudi Llano, ali bome u usporedbi s onim kaj je Intel donedavno nudil sa svojim GMA modelima - ovo danas je milina i pol.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 13:06   #46
hooligan.no1
Registered User
 
hooligan.no1's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: ZADAR
Postovi: 66
Laički gledano:

AMD Phenom 2 je rezultatski identičan sa 45nm Intel Core 2 Quad

i7 Nehealm = 15% brži od 45nm Intel Core 2 Quad i AMD Phenom 2

i7 Sandy Bridge = 10% brži od i7 Nehealm.

i7 Ivy Bridge = 20% brži od i7 Sandy Bridge.

Znači

i7 Ive Bridge = 45% brži od Intel Core 2 Quad i AMD Phenom 2.

Što bi u konačnici bilo da je

AMD Bulldozer = 5% brži od Intel i7 Ivy Bridge.



p.s.: Nemojte me držati za rič, ali šuška se da će pravi igrači na scenu tek u Q4 !

Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.03.2011. u 13:57.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 15:36   #47
crusher
Premium
Moj komp
 
crusher's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 149
Amd je rekao 50% veće perfomanse s 25% više jezgri kolko sam ja skužio a ne 50% per. s istim brojem jezgri
crusher je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2011., 23:31   #48
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Nadolazeći APU modeli A-serije

The first family of its performance-mainstream accelerated processing units (APUs) for desktops that Advanced Micro Devices will introduce in July will include five A-series models with 65W or 100W thermal design power (TDP). Later in the year AMD will broaden the lineup of chips previously known under Llano code-name. As reported previously, AMD A-series desktop APUs will have either four K10.5+/Husky x86 cores as well as Radeon HD 6000-class "BeaverCreek" (320 or 400 stream processors) graphics core or two x86 cores and "WinterPark" (160 stream processors) integrated graphics engine. The chips will support dual-channel DDR3 memory controllers, up to 4MB of cache, select processors may also feature AMD Turbo Core dynamic acceleration technology as well as a special multi-GPU graphics support.
The initial family of AMD A-series desktop chips due in Q3 2011 will include four quad-core microprocessors with 100W or 65W TDP, one dual-core flavour with 65W power consumption. Later during the third quarter the company also plans to release a dual-core low-end offering based on Llano design. In Q4 2011 the company is projected to refresh the A-series family with new A8, A6 and A4 models. The world's second largest supplier of microprocessors is projected to start commercial shipments of its A-series "Llano" chips - which will be made using 32nm silicon-on-insulator technology by Globalfoundries - on the week of July 20th, 2011.
Izvor: X-Bit Labs
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 07:30   #49
nathan.fake
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: n/a
Postovi: 1,134
AMD FX Zambezi Processors Compatible with ASUS AM3 Motherboards Using BIOS Update?!

Citiraj:
AMD's upcoming FX series "Zambezi" desktop processors based on the "Bulldozer architecture are also expected to bring with them compatible motherboards, as AMD, on a number of occassions, stated that the chips will require a new socket (referred to as AM3+) and compatible chipset, and that the chips will be incompatible with existing AM3 socket and existing chipset. Information available with SweClockers points to the contrary.

According to the source, motherboard major ASUS is planning to provide support to AM3+ processors to some of its existing AM3 motherboards using mere BIOS updates. That's right, Zambezi will indeed be backwards compatible with AM3 and existing chipset, only what remains to be seen is if the processors will perform to their full potential and overclock well on existing platform. Amongst ASUS' Schindler's list are top of the line AM3 models, such as ROG Crosshair IV Formula and Extreme, M4A89TD PRO/USB3, and even AMD 890GX-based motherboards such as M4A89GTD PRO. The list also shows certain AM3+ motherboards that use dated chipsets such as 760G, probably the entry-level of ASUS' M5A series of motherboards.

izvor: techpowerup

informacija kontradiktorna gotovo svim prethodnima... mozda je valjak ili je mozda asus racuno na kompaktibilnost pa je selektirane modele na 890fx i 890gx unaprijed napravio kao am3+ ready (posto samo par modela dobiva am3+ bios update, ostatak M4A lineup-a nista)... ili ce samo nove revizije ploca na 890fx i 890gx dobit update??

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 16.03.2011. u 07:55.
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 08:47   #50
stef
Premium
 
stef's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,981
Bilo bi zanimljivo proučiti socket na zadnjim AM3 Asusicama. Ak nema zaštopan onaj pin, onda je moguće, inače ne bez modanja.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 08:53   #51
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,020
Tko tu koga...?
Evo par ploča sa tog popisa: 1, 2, 3 (56k warning, velike slike). Kao što se na slikama vidi to je AM3 socket, a par postova iznad je vedranzeman stavio sliku AM3+ socketa, razlika je u onom pinu, tako nije do toga da su odpočetka stavljali AM3+ sockete.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 08:54   #52
Albert Wesker
Premium
Moj komp
 
Albert Wesker's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 472
ne znam sta da covjek vise veli....te ploce gore ce dolaziti sa am3+ socketom,dakle,Bulldozeri ce imati 942 pina,i sad mi reci,kako ces ugurati Bulldozera koji ima 942 pina u am3 socket koji ima 938 pina...ucini sebi uslugu,prestani gledati te false vijesti koji potvrduju da am3+ sjeda u am3.
__________________
Albert Wesker je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 08:59   #53
Momir
Premium
Moj komp
 
Momir's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 995
Ma asus, mozda ce prodavati malu busilicu za izbusiti tu rupu na utoru

A mislim kod njih je svasta moguce, oni jedini imaju AM3 ploce u koje ide DDR2, dok svi ostali imaju AM2(+) ploce koje podrzavaju AM3 procesore
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 12:12   #54
nathan.fake
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: n/a
Postovi: 1,134
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Tko tu koga...?
Evo par ploča sa tog popisa: 1, 2, 3 (56k warning, velike slike). Kao što se na slikama vidi to je AM3 socket, a par postova iznad je vedranzeman stavio sliku AM3+ socketa, razlika je u onom pinu, tako nije do toga da su odpočetka stavljali AM3+ sockete.
mozda je ASUS izbacio ili ce izbacit novu reviziju tih ploca koja ima AM3+ socket... ko sto je recimo Gygabyte napravio sa svojim AM3 rev. 3.1 plocama. ja sam samo preneo vijest... nemojte me odma razapet

ASUS First to Provide AM3+ CPU Ready Solution for Current AM3 and Future AM3+ Motherboards

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:43.
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 13:59   #55
generic
Premium
Moj komp
 
generic's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 956
Citiraj:
Autor Albert Wesker Pregled postova
ne znam sta da covjek vise veli....te ploce gore ce dolaziti sa am3+ socketom,dakle,Bulldozeri ce imati 942 pina,i sad mi reci,kako ces ugurati Bulldozera koji ima 942 pina u am3 socket koji ima 938 pina...ucini sebi uslugu,prestani gledati te false vijesti koji potvrduju da am3+ sjeda u am3.
Da si čitao prijašnje postove, uvidio bi činjenicu da AM3 socket ima 941 rupu, a AM3 procesori 938 pinova i na kraju AM3+ procesori 939 pinova
generic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 14:56   #56
NinX
Premium
Moj komp
 
NinX's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Lyon/Zagreb
Postovi: 293
Meni se čini da AMD ni sam još nije odlučio, ili je to neki Asusov trik da malo podignu prodaju ima i takvih koji će ovo pročitati i zaletit se u dućan po ploču, bez da malo prouče.
__________________
NinX je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 16:29   #57
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Tu se više ne zna ko pije, a ko plaća. MSI, ASRock i Gigabyte imaju kompletno nove revizije ploča baziranih na AM3+ socketu i kombiniranih s AMD 800 serijom čipseta, dok Asus najavljuje isti princip za većinu svojih ploča, ali šest iznimaka bude dobilo BIOS update da udomi nove Bulldozere na aktualnom AM3 socketu? Lud, zbunjen, normalan.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.03.2011. u 16:35.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 17:47   #58
hooligan.no1
Registered User
 
hooligan.no1's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: ZADAR
Postovi: 66
Zna li itko precizno čemu služi (što radi) taj famozni 939. pin kod AM3+ ?

Mislim si pa tko je taj MSI, GB, ASUS da nemaju pojma što i kako !?
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 19:51   #59
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,008
Ukoliko ce AM3+ procesori zbilja raditi na pojedinim Asusovim AM3 plocama nakon update-a biosa, onda AM3 procesori imaju najvise pinova koliko ima AM3, i to sa istim rasporedom.

Moguce je i da su naknadno promijenjene neke specifikacije, suprotno onome sto se zna. (A vjerovalo se da AM3+ procesori fizicki ne stanu u AM3). Ne cudi me nimalo to sto ce raditi i sa aktuelnim chipsetima, ali mi se ne svidja sto je to kod Gigabyte-a moguce tek sa novom revizijom ploce (rev. 3.1).

Sad, sta bi jos bilo moguce je da ce i Asus napraviti nove revizije ploca, sa fizicki AM3+ socketom, sto bi bila vjerojatno i jedina izmjena u odnosu na trenutne modele, kao sto je Gigabyte uradio (AM3+ se lako prepozna po crnom socketu u odnosu na bijeli AM3), a da ce naravno podrska doci sa novim biosima kada Bulldozeri budu dostupni. Ovo je po meni najvjerojatnije ukoliko AM3+ procesori ne stanu u AM3 socket.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2011., 20:07   #60
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,020
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Sad, sta bi jos bilo moguce je da ce i Asus napraviti nove revizije ploca, sa fizicki AM3+ socketom, sto bi bila vjerojatno i jedina izmjena u odnosu na trenutne modele, kao sto je Gigabyte uradio (AM3+ se lako prepozna po crnom socketu u odnosu na bijeli AM3), a da ce naravno podrska doci sa novim biosima kada Bulldozeri budu dostupni. Ovo je po meni najvjerojatnije ukoliko AM3+ procesori ne stanu u AM3 socket.
Onda to nije samo BIOS update kako Asus tvrdi.
cccp je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na