Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 15.10.2007., 15:20   #361
Salko01
Premium
Moj komp
 
Salko01's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: PcEkspert forum
Postovi: 550
__________________
Bez linkova u sigu...
Salko01 je offline  
Staro 15.10.2007., 15:23   #362
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,052
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 15.10.2007., 15:46   #363
raptox
Premium
Moj komp
 
raptox's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 137
E,da zaboravio sam rec treba imat sto veci oc potencijal i nisi mi potrebni dodaci poput firewire ili w-fi glavno da se dobro clocka.Znaci pa vasem se ne isplati da 500kn vise za dq6 naprama ds3,ha?Evo pogledo sam malo po netu Gigabyte P35 DS3R mi se cini bestbuy super se clocka i ima sve sto mi treba,kaj kazete na nju?

Zadnje izmijenjeno od: raptox. 15.10.2007. u 16:01.
raptox je offline  
Staro 15.10.2007., 15:52   #364
ReNNO
Premium
Moj komp
 
ReNNO's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: On HDD, Sector 12
Postovi: 357
Ne, za DQ6 se ne isplati, dok za ovu Abiticu isplati.

Mnoge gigabaytice p35 dq6 nemogu potegnuti preko 450MHZ FSB.

Ono silno hlađenje uopste nije razlog za dobar overclock.
ReNNO je offline  
Staro 15.10.2007., 15:57   #365
elvis again
In the ghetto
Moj komp
 
elvis again's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Sveta Nedelja (Zagreb)
Postovi: 1,920
__________________
elvis again je offline  
Staro 16.10.2007., 05:41   #366
Razer
.
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 11,619
Citiraj:
Autor ReNNO Pregled postova
Ne, za DQ6 se ne isplati, dok za ovu Abiticu isplati.

Mnoge gigabaytice p35 dq6 nemogu potegnuti preko 450MHZ FSB.

Ono silno hlađenje uopste nije razlog za dobar overclock.
Nikako se nebih složio s tobom po tom pitanju. Moja i kolegina DS4 su potezale preko 500MHz, a i ''pišljiva'' P35C preko 530MHz. Tako da tu prije procesor koči nego ploča...

Ontopic - Asus P5K/P5KC/P5K-E, Gigabyte P35-DS3R/P, Abit IP35-E/non-Pro, ovisno o financijama.
Razer je offline  
Staro 16.10.2007., 07:10   #367
ReNNO
Premium
Moj komp
 
ReNNO's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: On HDD, Sector 12
Postovi: 357
Pa neznam, ali ja kakao sam gledao , jeftina P35C potegne više nego najskuplji model DQ6.

Ali dobro, sve zavisi kakva te ploča zadesi ili mozda kakav te procesor zadesi, ili rami.
ReNNO je offline  
Staro 17.10.2007., 19:25   #368
rokoko
In Rainbows
Moj komp
 
rokoko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 643
Ploca za E2160/80

Pozdrav. Koja je neka bestbuy ploca za E2160/2180 za cca 650kn, a da ima i dobar OC potencijal.

Na ovu sam bacio oko:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4638

I dali se isplati dati 70kn vise za E2180? Hvala.
__________________
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda
rokoko je offline  
Staro 17.10.2007., 19:29   #369
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,368
2160 + P35 DS3
__________________


Intel E5450 E0 @425X9=3825MHz 1.28V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.16V
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @850MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC 2434Pw 23.6"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // DIY Rondo Definition
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Sennheiser HD205
-POP- je offline  
Staro 17.10.2007., 19:29   #370
bozzomfeeder
Premium
Moj komp
 
bozzomfeeder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 1,071
Uzmi čistokrvnu P35-DS3,bez tih oznaka. Ako ti je stvarno lova problem ušparaj na procu još više pa kupi 2140,ionako svaki E2XXX je odličan kloker i bez problema ide na 3Ghz.
__________________
...
bozzomfeeder je offline  
Staro 17.10.2007., 19:31   #371
rokoko
In Rainbows
Moj komp
 
rokoko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 643
ok.
__________________
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda
rokoko je offline  
Staro 17.10.2007., 21:12   #372
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor bozzomfeeder Pregled postova
Uzmi čistokrvnu P35-DS3,bez tih oznaka. Ako ti je stvarno lova problem ušparaj na procu još više pa kupi 2140,ionako svaki E2XXX je odličan kloker i bez problema ide na 3Ghz.
neidu svi bez problema do 3GHZ, starija revizija L2 se lošije kloka od novog M0 koji redom svi idu na 2.8 do 3.0+ na defaultnoj voltaži s tim da se nešto manje griju od L2 i imaju drugačiji tjunction.

Ak se uzima E2160 obavezno uzeti SLA8Z steping i po mogučnosti ako ima kod nas batch(FPO) B. sa E2180 nemožeš fuljati oni su svi M0.


SLA8Y2 GHzE2180M0
SLA8Z1.80 GHzE2160M0
SLA3H1.80 GHzE2160L2
SLA3J1.60 GHzE2140L2
SLA931.60 GHzE2140M0

jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 21:42   #373
E4300
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor bozzomfeeder Pregled postova
Uzmi čistokrvnu P35-DS3,bez tih oznaka. Ako ti je stvarno lova problem ušparaj na procu još više pa kupi 2140,ionako svaki E2XXX je odličan kloker i bez problema ide na 3Ghz.
Ide 2180 i na 3,75GHz....
 
Staro 17.10.2007., 22:16   #374
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor E4300 Pregled postova
Ide 2180 i na 3,75GHz....
jel ti ide fsb preko 400?
jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 22:22   #375
E4300
Guest
 
Postovi: n/a
415- dalje ne!

Zake pitaš?
 
Staro 17.10.2007., 22:33   #376
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor E4300 Pregled postova
415- dalje ne!

Zake pitaš?
isprobao sam neki dan jedan E2180 i ima fsb wall na 400 kao i moj e2160...
jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 22:40   #377
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,008
Citiraj:
Autor E4300 Pregled postova
Ide 2180 i na 3,75GHz....
Je li stabilno ili samo za slikanje? Pri kojem naponu?
SRV je offline  
Staro 17.10.2007., 22:50   #378
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
SRV na kojem naponu držiš svoj na 3200, jel to L2 ili M0?
jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 22:54   #379
rokoko
In Rainbows
Moj komp
 
rokoko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 643
Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
neidu svi bez problema do 3GHZ, starija revizija L2 se lošije kloka od novog M0 koji redom svi idu na 2.8 do 3.0+ na defaultnoj voltaži s tim da se nešto manje griju od L2 i imaju drugačiji tjunction.

Ak se uzima E2160 obavezno uzeti SLA8Z steping i po mogučnosti ako ima kod nas batch(FPO) B. sa E2180 nemožeš fuljati oni su svi M0.


SLA8Y2 GHzE2180M0
SLA8Z1.80 GHzE2160M0
SLA3H1.80 GHzE2160L2
SLA3J1.60 GHzE2140L2
SLA931.60 GHzE2140M0

di to pise
__________________
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda
rokoko je offline  
Staro 17.10.2007., 22:57   #380
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,008
Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
SRV na kojem naponu držiš svoj na 3200, jel to L2 ili M0?
L2, za 3.2GHz mu treba 1.38V.
SRV je offline  
Staro 17.10.2007., 22:58   #381
E4300
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Je li stabilno ili samo za slikanje? Pri kojem naponu?
napon 1,65 a ćuj stabilno, odvrtil sam super pi par puta, slikal i bok!!! Kaj ga bum mućil bez veze...
 
Staro 17.10.2007., 23:18   #382
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
L2, za 3.2GHz mu treba 1.38V.
jel ide tvoj preko 400fsb?

Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
di to pise
na kutiji od procesora, piše ti PRODUCT CODE i gledaš da su ti zadnja četri znaka tog koda: SLA8Z
jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 23:24   #383
rokoko
In Rainbows
Moj komp
 
rokoko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 643
oke,hvala.
Za OC-at 2160 na 3.2 ghz jel ipak potreban neki drugi cooler?
__________________
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda
rokoko je offline  
Staro 17.10.2007., 23:29   #384
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,008
Citiraj:
Autor E4300 Pregled postova
napon 1,65 a ćuj stabilno, odvrtil sam super pi par puta, slikal i bok!!! Kaj ga bum mućil bez veze...
Pa vidis da je za slikanje. Sve sto ne mozes drzat 24/7 je za slikanje. No dobro, makar je stabilan.
Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
jel ide tvoj preko 400fsb?
Nope, plafon je negdje izmedju 390 i 400, ne znam tocno gdje.
SRV je offline  
Staro 17.10.2007., 23:39   #385
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
oke,hvala.
Za OC-at 2160 na 3.2 ghz jel ipak potreban neki drugi cooler?
do nekih 3ghz ga možeš držati na intelovom cooleru i defaltnom naponu iako če ti temp biti malo viša. svakak uzmi freezera ak misliš potegnuti prek 3 gige
jonyb je offline  
Staro 17.10.2007., 23:44   #386
rokoko
In Rainbows
Moj komp
 
rokoko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 643
na kolko ti drzis svog?
__________________
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda
rokoko je offline  
Staro 17.10.2007., 23:47   #387
jonyb
Registered User
Moj komp
 
jonyb's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: zg
Postovi: 887
Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
na kolko ti drzis svog?
prvo sam imal L2 steping i taj je bil koma, jedva tri gige na 1.45V. sad imam M0 i taj potegne do 3600, a sa box coolerom ga držim na nekih 2800 bez dizanja napona.
jonyb je offline  
Staro 18.10.2007., 00:26   #388
bozzomfeeder
Premium
Moj komp
 
bozzomfeeder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 1,071
Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
neidu svi bez problema do 3GHZ, starija revizija L2 se lošije kloka od novog M0 koji redom svi idu na 2.8 do 3.0+ na defaultnoj voltaži s tim da se nešto manje griju od L2 i imaju drugačiji tjunction.

Ak se uzima E2160 obavezno uzeti SLA8Z steping i po mogučnosti ako ima kod nas batch(FPO) B. sa E2180 nemožeš fuljati oni su svi M0.


SLA8Y2 GHzE2180M0
SLA8Z1.80 GHzE2160M0
SLA3H1.80 GHzE2160L2
SLA3J1.60 GHzE2140L2
SLA931.60 GHzE2140M0


istina,moj je L2 ide do 2700,nakon toga mu treba malo napona al ne vidim tu neki problem... uz dobru ploču svaki potegne do 3.0 Ghz
__________________
...
bozzomfeeder je offline  
Staro 18.10.2007., 08:22   #389
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,207
srv :

koliki ti je fsb...
pitam zbog voltaže koju imaš jer meni je 8x400 na 1,400 po biosu nestabilno
tintin je offline  
Staro 18.10.2007., 10:00   #390
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,008
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
srv :

koliki ti je fsb...
pitam zbog voltaže koju imaš jer meni je 8x400 na 1,400 po biosu nestabilno
Ne spustaj mnozilac na procesoru jer previse opterecujes NB. Pogledaj ovaj clanak:
http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=30
Dakle vrati proc na 10x multi i dizi FSB dokle ide.

P.S. Kod mene je FSB ocito 9x356MHz.
SRV je offline  
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na