Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.12.2014., 22:23   #391
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Exclamation Pentium 4 - AMD

Bok ljudstvo!
Pretpostavljam da nisam na pravome mjestu ali zanima me ekvivalent AMD-eova proca Intelovom Pentium-u 4 (osnovnom, dakle onom 1.3GHz koliko mogu po netu naći)??!
Unaprijed zahvaljivam!
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 00:01   #392
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,230
Citiraj:
Autor Andro ID Pregled postova
Bok ljudstvo!
Pretpostavljam da nisam na pravome mjestu ali zanima me ekvivalent AMD-eova proca Intelovom Pentium-u 4 (osnovnom, dakle onom 1.3GHz koliko mogu po netu naći)??!
Unaprijed zahvaljivam!
Neki Athlon XP socket A na 1.5Ghz ili tu negdje?

http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-4,407.html
segregator je online   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 01:57   #393
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Question

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Neki Athlon XP socket A na 1.5Ghz ili tu negdje?

http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-4,407.html
Hvala!
Malo sam i sam kopao po netu i evo o čemu se radi i šta sam našao.
Dakle radi se o dobro staroj GIGABYTE ploči koju guraju 3GB RAM-a no proc joj je prahistorijski. U Overview-u kaže da joj je plafon AMD Athlon XP 400MHz FSB procesor. Pa kopam dalje , te dolazim do ovoga i da joj je (po rubrici "Barton") najjači do tih 400MHz što prati Athlon XP 3200+ 2.2GHz pod oznakom AXDA3200DKV4E, što me dovodi do ovdje pa me zanima jesam li na pravom putu i dali je to to što se spomenute ploče tiče. Neželim nešto zeznuti pa molim za konkretne informacije.
Unaprijed hvala svima za info.!
A sada mogu samo i ....
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 09:45   #394
Thorax
Doomster
Moj komp
 
Thorax's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Kraj Donji
Postovi: 394
Da, to je taj. I tih 2,2 GHz mu nije maksimum, može on do 2,6-2,7 GHz bez problema...ali čemu sva ta gnjavaža oko platforme koja je skoro pa neupotrebljiva danas za većinu radnji?
__________________


CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
OS: Win 7 Enterprise x64 SP1
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530




CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
OS: Win 7 Enterprise x86 SP1
Sound: Arctic Sound P281




CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
OS: Win 7 Ultimate x86
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated




CPU: Dual core 1.2 GHz @ 1.7 GHz
MBO: Qualcomm MSM8660
RAM: 1 GB
VGA: Adreno 220
HDD: 1 GB + 16 GB mSD class10
Monitor: LCD 4,3“
PSU: Li-Ion 1730 mAh battery
OS: CM 11, Android 4.4.4
Sound: integrated
Thorax je online   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 13:07   #395
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Red face

Citiraj:
Autor Thorax Pregled postova
Da, to je taj. I tih 2,2 GHz mu nije maksimum, može on do 2,6-2,7 GHz bez problema...ali čemu sva ta gnjavaža oko platforme koja je skoro pa neupotrebljiva danas za većinu radnji?
Pretpostavljam da misliš na clockanje proca kad kažeš da može on do cca 2,7.
Gnjavaža, a jbg, kad nešto zaluta do tebe onda najprije gledaš šta ćeš sa tim, možeš li ga osposobit ili ćeš ga bacit! Ja volim osposobit nešto i vidjet to da radi, izvući mu maximum, e to je još slađe!
No nebi mrdnuo da nema ove maximalne 3GB RAM-a, već bi bio u košu.
U svakom slučaju hvala za info. i ako ima još 'ko sa pokojom korisnom informacijom "please feel free..!"
POZZ!
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 14:08   #396
GoGzS
Premium
 
GoGzS's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 806
Citiraj:
Autor Andro ID Pregled postova
Pretpostavljam da misliš na clockanje proca kad kažeš da može on do cca 2,7.
Gnjavaža, a jbg, kad nešto zaluta do tebe onda najprije gledaš šta ćeš sa tim, možeš li ga osposobit ili ćeš ga bacit! Ja volim osposobit nešto i vidjet to da radi, izvući mu maximum, e to je još slađe!
No nebi mrdnuo da nema ove maximalne 3GB RAM-a, već bi bio u košu.
U svakom slučaju hvala za info. i ako ima još 'ko sa pokojom korisnom informacijom "please feel free..!"
POZZ!
Eh da sam u RH, u ove svrhe bi donariao svog AMD Athlon XP 2000+ ... bez problema je mogao na 2.5 GHz... mislim da bi se usrećio na tvojoj proči

Ako ništa ne nađeš, sredinom drugog mjeseca se vraćam doma pa ti ga mogu predat
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 08:51   #397
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Danas mnoge aplikacije na računalu sa Bartonom neće raditi jer je problem što ne podržava SSE2 instrukcije.
Podržava samo MMX(+), 3Dnow!, SSE.
Bartona sam imao prije 10 godina XP 2500 koji je godinama radio kao 3200, na 2.2 ghz.
Današnji Sempron na AM1 socketu pojede Bartona, uz manje zagrijavanje i potrošnju struje. Također sa Sempronom imaš i grafulju.
Athlon XP procesore je vrijeme pregazilo.
http://www.cpu-world.com/Compare/327...pron_3850.html
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 15:47   #398
GoGzS
Premium
 
GoGzS's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 806
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Danas mnoge aplikacije na računalu sa Bartonom neće raditi jer je problem što ne podržava SSE2 instrukcije.
Podržava samo MMX(+), 3Dnow!, SSE.
Bartona sam imao prije 10 godina XP 2500 koji je godinama radio kao 3200, na 2.2 ghz.
Današnji Sempron na AM1 socketu pojede Bartona, uz manje zagrijavanje i potrošnju struje. Također sa Sempronom imaš i grafulju.
Athlon XP procesore je vrijeme pregazilo.
http://www.cpu-world.com/Compare/327...pron_3850.html
Svi smo tu svjesni da ga je vrijeme pregazilo, zbog manjka SSE2 instrukcija se ni Windows 8 ne može instalirati na njega. Ali ako čovjeka veseli, zašto ne probat pokrenut i vidit kako radi sa 3 GB RAM-a?
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 17:01   #399
vm@
Premium
Moj komp
 
vm@'s Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: donji lapac
Postovi: 534
ja imam 2500+ sa 2GB rama i za normalno surfanje nije dovoljan a da ne pričam o grijanju procesora
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2014., 08:31   #400
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
Svi smo tu svjesni da ga je vrijeme pregazilo, zbog manjka SSE2 instrukcija se ni Windows 8 ne može instalirati na njega. Ali ako čovjeka veseli, zašto ne probat pokrenut i vidit kako radi sa 3 GB RAM-a?
Stvarno želiš da se čovijek razočara.
Imam u firmi jedan, na 2Gb Xp 2500 sa Win Xp i dela ko traktor.
Možeš napisat dopis isprintat ali nešto zahtjevnije, zaboravi.
Ne treba lupat glavom u zid.
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 01:04   #401
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Stvarno želiš da se čovijek razočara.
Imam u firmi jedan, na 2Gb Xp 2500 sa Win Xp i dela ko traktor.
Možeš napisat dopis isprintat ali nešto zahtjevnije, zaboravi.
Ne treba lupat glavom u zid.

Može vrtit Youtube, portale, tako to,...?!?
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 01:11   #402
vm@
Premium
Moj komp
 
vm@'s Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: donji lapac
Postovi: 534
youtube na 360p
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2015., 17:40   #403
nfskiller
Premium
Moj komp
 
nfskiller's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Mošćenica
Postovi: 38
Citiraj:
Autor vm@ Pregled postova
youtube na 360p
može i 720p ako koristis stariji flash player tipa 7 ili 8 na firefoxu, upravo sa njega i šaljem poruku (Athlon XP 2500+@2.40GHz 1.5GB rama)
nfskiller je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2016., 11:33   #404
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Exclamation

Bok ljudstvo!
OK, dakle nemam pojma dali sam na pravom mjestu pa ako nisam bacite mi link gdje točno da postavim pitanje! Thx!

Dakle radi se o očevom starom compu kojeg on rijetko koristi za čitanje portala i slične stvari... Tako je bilo i ovaj put, comp nije paljen vjerovatno mjesecima i sada kad ga pokrene počne se paliti-gasiti! Vent napajanja i proca se zavrte 3-4 sec. i onada ugase skupa sa svjetlom na prekidaču paljenja i sve tako do u nedogled. Ima li tko kakva saznanja o čemu se radi i kako otkloniti kvar odnosno da comp podigne Windowse.
Radi se o ASRock N68PV-GS sa AMD Athlon II x 64 2.8 GHz sa 64bitnom Windows 7-micom!
Hvala u naprijed!
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2016., 11:37   #405
Andro ID
Registered User
 
Andro ID's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Unhappy

Dajte ljudi neko, bilo tko! Svaka pomoć dobro došla!
Andro ID je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2016., 11:51   #406
Zellenny
Premium
Moj komp
 
Zellenny's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 242
Računalo ti se restarta u krug, vjerojatno imaš prašine u slotu za ram. Izvadi ram i propuši slotove, očisti kontakte na keksima i vrati u komp.
Zellenny je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 17:41   #407
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp
 
thunderbird's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: jastrebarsko
Postovi: 786
Citiraj:
Autor Andro ID Pregled postova
Dajte ljudi neko, bilo tko! Svaka pomoć dobro došla!
Koje je napajanje? Stara i šrotex napajanja hoće radit takve probleme
__________________
X
thunderbird je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2017., 01:19   #408
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,865
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2017., 19:18   #409
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 588
Ja sam istestirao svoj 1090T.
Na istom kloku (3,8ghz) ryzen7 je cca 3x brži.
Istestirano u cinebenchu.
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2017., 19:42   #410
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,230
Citiraj:
Autor Full Throttle Pregled postova
Ja sam istestirao svoj 1090T.
Na istom kloku (3,8ghz) ryzen7 je cca 3x brži.
Istestirano u cinebenchu.
A ima li Ryzen više jezgri? I da li Cinebench dobro iskorištava dodatne jezgre?
segregator je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2017., 20:21   #411
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 588
To je neko trik pitanje? Naravno da ima više jezgri i da ih dobro iskorištava
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na