Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.09.2020., 16:30   #2581
KR-DI
Premium
Moj komp
 
KR-DI's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 289
Cijena ti je ostala ista koju si imao na homebox-u ili je drugačija?



Citiraj:
Autor oblivian Pregled postova
možeš i prije. meni ugovor završava u 3mj. 2021. pa sam se prešaltao
__________________

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2020., 17:40   #2582
oblivian
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2020
Lokacija: u gradu
Postovi: 6
pa kak bi bila ista ? sad je 179 kn, a u 3. mjesecu ću se pogađati za spuštanje cijene.
oblivian je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2020., 17:43   #2583
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,080
Ima li koga da mu je prosao mjesec dana kako je na flatboxu? Zanima me kakva je potrosnja prometa u odnosunna staru tarifu.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2020., 19:58   #2584
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,682
Meni fali jos 7 dana...

1. 9-ti za sada : 72,499 GB
2. 8-mi : 56,294 GB
3. 7-mi : 44,796 GB
4. 6-ti : 37,849 GB
5. 5-ti : 36,521 GB
6. 4-ti : 53,275 GB
7. 3-ci : 30,217 GB
8. 2-gi : 44,102 GB
9. 1-vi : 57,551 GB

Nit se suzdrzavam niti sam promjenio navike, cak sam se par puta "uhvatio" da cekam ponoc i stavim nesto skidati... i onda se sjetim da je nebitno kad skidam
Dakle bar u mojem slucaju ide redoviti promet/navike itd... x 2 jer mislim da budem dogurao do ~100GB za jos 7 dana.

Medjutim, druga linija u kuci Optima 20/2

2020-01 291.17 GB
2020-02 301.72 GB
2020-03 401.88 GB
2020-04 519.29 GB
2020-05 400.3 GB
2020-06 437.51 GB
2020-07 399 GB
2020-08 541.72 GB

Jedan gejmer koji zna potegnit oko 100GB skidanja mjesecno na igrice. 2 i pol fejsbukare tipa prvo ujutro mobitel otkljucaju a tek onda se idu mivat. Youtube svi 5-toro ko god
stigne sta ga vec zanima. Jedna persona dere po filmovima ili serijama svaki dan bar 2 komada dugometrazno. Nemamo 4K tv tako da se skine eventualno FHD nesto.
Torrente ne skidam tj. seedam sa bilo kojeg pc-a nego idu na server, neki potegnem na pc a nesto gledam kroz KODI od torrenta ili opcenito ponudjeni materijal serija ili filmova u istom.

Znaci, usudio bi se zakljuciti na osnovu ovih statistika da ako u igri nije 4K materijal, 1TB je sasvim dosta za neko kucanstvo naravno, ako u istom nije neki opaki gejmer koji bi saltao po 4-5 igrica +100GB velicine mjesecno.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 23.09.2020., 21:06   #2585
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,080
E ovo je super info. Nebi trebao bit ni blizu tebi po potrosnji osim ako ne posheram net ukucanima u donjem katu, al to lako rijesim - limitiram im bandwidth

Ovo bi zbilja trebalo bit spas svima koji su na paricama. Samo nek a1 redovito upgradea odasiljace i bit ce dobro
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 00:05   #2586
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 1,009
Evo ti i moja potrošnja na A1 - fleterica.

Cca 2 mjeseca do danas. Igranje, Netflix , YouTube , cimer filmove skida ,bratu dao za surfanje i igre dio wifia.



Sent from my Mi 9T using Tapatalk
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 08:42   #2587
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,080
Dobro je to. Keep it coming
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 10:41   #2588
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 240
.
Evo, kod mene jutros na b715 na mobu na 5Ghz:
www.speedtest.net/my-result/a/6537159487
Brzina se polako spušta od max 270 na 188 u vremenskom periodu od 5-6 mjeseci, korisnika sve više, bazne sve više opterećene. Svi u susjedstvu prešli na a1, za godinu dana kada ovi iz tele2 prijeđu na a1 mreža a1 u banani, neka tele2 doda 3-4 CA i dio korisnika bi se kod njih zadržao.

(Ili mi se pomjerile antene na krovu??)

.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 24.09.2020. u 11:09.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 11:14   #2589
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 240
.
Pred par dana produžena UO (hombox) a1 na 24 mjeseca, nova cijena 119 kn (Flatbox). Imam više usluga na a1.
Zadovoljan.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 24.09.2020. u 11:22.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 12:12   #2590
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 853
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Evo, kod mene jutros na b715 na mobu na 5Ghz:
www.speedtest.net/my-result/a/6537159487

.
Haha zar ti stvarno 180mb nije dovoljno? Ionak većom brzinom prije spališ 1TB ili koliko ti daju. IMHO mislim da je tu tele2 najviše fer, jer samo 5h dnevno spuste brzinu dok HT i A1 (ispravite me) brzinu spuste 24h do kraja mjeseca.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2020., 12:30   #2591
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 240
.
Tko ne može imati veću brzinu itekako je zadovoljan i sa 50 Mbps, ali uvijek treba težiti i prirodno je ići ka boljem i bržem. Što bi se vozio u fići ako moš u merđi. Nisam upoznat sa spuštanjem brzine na tele2 i na ht a na A1 je meni sigurno ne spuštaju, meni i previše ono što mi daju.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 24.09.2020. u 12:37.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2020., 14:27   #2592
Doom
Premium
Moj komp
 
Doom's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Okokolo Pule
Postovi: 1,346
Ima netko FLATBOX DUO BIZ

Koliko sam skužio sve je isto kao za privatnu uslugu a to je 400 kn jednokratno za router i onda 179 kn/mj za uslugu do 200 Mbit i 1TB prometa bez ugovora ?

T-com mi je prebacivanjem na poslovni paket srozao VDSL sa prijašnjih 30/5 na 20/2 i prave se blesavi da navodono ne mogu vratiti stari profil koji je bio aktivan azdnje 3.5 g ( moš msilit )

Na selu sam, 900m od tornja sa antenama pa računam da manje od 20/2 ne bi trebalo biti ni u najgorim ljetnim uvjetima...

edit:
Ovaj njihov router ide u bridge i preko toga svega vpn i forwardani portovi rade bez greške ?
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 17:53   #2593
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 240
.
Stavio u mob sim od a1, internet radi, odlazni pozivi idu (kod pozvanog pokazuje poziv sa fiksnog broja), što bi mi se moglo desiti, iskustva?
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 27.09.2020. u 18:22.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:13   #2594
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,308
moja internet posvuda sim kartica od hta kada je u tabletu/mobitelu ne može primati ni slati pozive, niti sms-ove, čudno za a1
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:25   #2595
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 240
.
Kod ht ovog internet posvuda kartica nema fiksni br ima samo internet (60 Gb), ukoliko se ne varam?
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:48   #2596
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,682
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Stavio u mob sim od a1, internet radi, / što bi mi se moglo desiti


A sta bi ti se tocno trebalo desiti ili zelis da ti se desi ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:51   #2597
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,176
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Stavio u mob sim od a1, internet radi, odlazni pozivi idu (kod pozvanog pokazuje poziv sa fiksnog broja), što bi mi se moglo desiti, iskustva?
.
Ak ne eksplodira u ponoc, sve5. Ja bih ga ugasio preko noci za svaki slucaj...

Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Kod ht ovog internet posvuda kartica nema fiksni br ima samo internet (60 Gb), ukoliko se ne varam?
.
Svaka SIM kartica ima SVOJ jedinstveni broj!

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
moja internet posvuda sim kartica od hta kada je u tabletu/mobitelu ne može primati ni slati pozive, niti sms-ove, čudno za a1
Zato jer postoje Voice+Data i samo Data SIM kartice. Na samo Data SIMU nema poziva, ali ima slanja/primanja SMS-a.
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 27.09.2020. u 20:43.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:56   #2598
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,308
Meni na Internet posvuda 099 broju nema ničeg, pa ni primanja smsova kada netko pošalje.
Ne možeš čak nazvati ni 112, samo prekine poziv
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2020., 18:57   #2599
Zebran
Premium
Moj komp
 
Zebran's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Bedekovčina
Postovi: 113
Imao sam ugovornu obvezu preko HT-a do prije dva dana. Zovem HT za produljenje ugovora. Oni ništa ne nude. Nude samo da sve ostane po starom ako potpišem na dvije godine. Ako ne produžim, cijena raste na 229 kn za MAX2 paket. Imam preko žice ADSL brzine 8 Mbit/s. Imam aktiviranu dodatnu opciju Hibridbox sa 100 GB prometa kojeg sestra potroši na Netflix . Nisam želio kupovati dodatne pakete od 100GB po 30 kn. Nazvao sam A1, pokrenuo zahtjev za prijenos fiksnog broja i aktivaciju Flatbox Duo bez ugovorne obveze. Preko moba mjerio sam brzinu preko 30 Mbit/s pa ćemo vidjeti.
__________________
Zebran je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2020., 00:36   #2600
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,176
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Meni na Internet posvuda 099 broju nema ničeg, pa ni primanja smsova kada netko pošalje.
Ne možeš čak nazvati ni 112, samo prekine poziv
Za pozive Data SIM sigurno ne radi, ali meni Internet Posvuda SIM kartica u Huawei B525 routeru uredno prima i salje SMS poruke. Na taj nacin jedino administriram racun komunicirajuci SMS porukama (nadoplacujem, provjeravam racun, itd)
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2020., 01:49   #2601
creatin
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Zebran Pregled postova
Imao sam ugovornu obvezu preko HT-a do prije dva dana. Zovem HT za produljenje ugovora. Oni ništa ne nude. Nude samo da sve ostane po starom ako potpišem na dvije godine. Ako ne produžim, cijena raste na 229 kn za MAX2 paket. Imam preko žice ADSL brzine 8 Mbit/s. Imam aktiviranu dodatnu opciju Hibridbox sa 100 GB prometa kojeg sestra potroši na Netflix . Nisam želio kupovati dodatne pakete od 100GB po 30 kn. Nazvao sam A1, pokrenuo zahtjev za prijenos fiksnog broja i aktivaciju Flatbox Duo bez ugovorne obveze. Preko moba mjerio sam brzinu preko 30 Mbit/s pa ćemo vidjeti.

Nadam se da si uzeo Flatbox, a ne Homebox
creatin je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2020., 13:45   #2602
Mattheous
Premium
Moj komp
 
Mattheous's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 196
Meni ubrzo istječe ugovor (Homebox duo) i nikako ne mogu dobiti popust, čak su mi danas rekli da bi Flatbox plaćao 179 kn.

Što se tiče popusta u cjeniku:
Citiraj:
f) postojeći korisnici Homebox Duo/Officebox Turbo usluge za ugovaranje usluge Flatbox DUO ili Flatbox DUO Biz mogu ostvariti popuste na
mjesečnu naknadu do najviše 80 kn;
danas mi je rečeno da mogu dobiti 10kn ako imam jedan A1 broj na pretplatu (ukupno 40kn popusta, ako imam 4 A1 broja na pretplatu). Koristim tarifu na bonove (Za Zen)
__________________
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind.
Mattheous je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2020., 16:19   #2603
KR-DI
Premium
Moj komp
 
KR-DI's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 289
Da napišem svoja iskustva sa pregovaranjem i dobivanjem popusta...

Kako mi je pretplata za homebox bila do 23.09. tako sam im tjedan dana ranije (16.09.) posao mail da produžim pretplatu, nakon toga su me zvali sa odjela pogodnosti i promocija, te su mi kao prvo ponudili da dobijem flatbox za 149 kn mjesečno (do sada sam homebox plačao 125 kn mjesečno) na što naravno nisam pristao i tražio sam "kao" raskid ugovora i da ću otići na HT.
Nakon toga su mi ponudili za 129 kn mjesečno, na što sam pristao jer mi je to sasvim u redu cijena.
Nakon toga, točnije ovaj tjedan (ponedjeljak) sam bio u poslovnici sa bratom koji se prebacio sa homeboxa (ostalo mu još kojih 250 dana ugovorne obveze) na flatbox (znači moguće je to napraviti i nije potrebno čekati 3 mjeseca prije isteka ugovorne obveze ali će vam pretplata biti ona početna za 179 kn mjesečno), te je prebacio mobitel na pretplatu (tarifu dobra) i ja sam također prebacio mobitel na pretplatu (tarifa savršena), te smo sve povezali u mozaki gdje sada imamo 4 povezane usluge i 30 kn mjesečnog popusta po usluzi.
Tako da ja na kraju plaćam flatbox za 99 kn mjesečno i pretplatu na mobitel (tarifa savršena gdje imam također sve neograničeno, koliko oni kažu, ali je u igri 100 gb prometa po max brzini, a nakon toga se spušta brzina na 2 mb) za 159 kn mjesečno (inače je tarifa 189 kn mjesečno), te
brat ima flatbox za 149 kn mjesečno (inače je sada u homeboxu imao 200 gb za 169 kn mjesečno) i pretplatu na mobitel za 69 kn mjesečno (inače je tarifa 159 kn mjesečno).
Ja mislim da smo to sasvim dobro napravili i da nam je to skroz ok i u redu...
__________________

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2020., 17:45   #2604
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 649
KR-DI Brat ti je dobio puno više popusta od 30kn na dobru tarifu . Kad zbrojiš mobilnu tarifu i flatbox duo 258kn to se može i još smanjiti nekom kombinacijom flatbox duo sa nekom drugom mobilnom tarifom bez mozaika mogao si sve zajedno imati za ispod 200kn osim ako ti baš treba 100GB i neograničene minute i sms na mobitelu.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2020., 19:54   #2605
KR-DI
Premium
Moj komp
 
KR-DI's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 289
Sve to stoji, ali kako sam htio galaxy s20+ koji je trenutačno točnije još danas na popustu (2000 kn) i to samo na savršenoj i bezbrižnoj, a ne na dobroj i maloj pa sam onda ipak odlučio uzeti savršenu, jer opet da sam uzeo dobru tarifu (koja bi i meni bila sasvim dovoljna) trebao bi platiti duplo više za mobitel...



Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
KR-DI Brat ti je dobio puno više popusta od 30kn na dobru tarifu . Kad zbrojiš mobilnu tarifu i flatbox duo 258kn to se može i još smanjiti nekom kombinacijom flatbox duo sa nekom drugom mobilnom tarifom bez mozaika mogao si sve zajedno imati za ispod 200kn osim ako ti baš treba 100GB i neograničene minute i sms na mobitelu.
__________________

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2020., 20:00   #2606
freerock0
Premium
 
Datum registracije: Apr 2014
Lokacija: tu i tamo
Postovi: 135
Pozdrav,
može mala pomoć u vezi rutera kupljenog u poljskoj prije cca.3 godine - ZTE286-1.0 sa softverom V1.0.0B11 ?
Zanima me ako se negdje u postavkama rutera može podesiti da se kod telefoniranja sav "promet" ne koristi samo za razgovor jer tada je korištenje interneta praktički nemoguće. Mislim da je to VoLTE.
Inače su mi prosječne brzine oko 70÷80 Mb/s .
Samo da napomenem da nisam informatičke struke i ne kužim se baš u tehniku pa ne zamjerite na pitanju.
freerock0 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2020., 23:06   #2607
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,918
Da li je moguće debrandirati 283 od vipa? Prestao sam koristiti homebox i ubacio sam karticu od tkoma gore. Radi sve, ali svakih sat dva izgubim konekciju. Nakon restarta rutera radi opet neko vrijeme.

Ako je bitno, ubacio sam unutra tkom sim karticu iz mobitela, samo sam prije aktivirao internet dan opciju.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 00:21   #2608
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 853
hm, da nije da si taman između tornjeva (pogotovo bez vanjske antene) pa ruter neodlučno lovi jači i onda u tom trenutku pukne veza? čisto moguća ideja koja mi pala na pamet, vidio dok sam odnio ruter na tavan bez antene, roka po cijelom gradu ko malo dijete lol. Sumnjam da je nesto u ruteru da bi bas pucala jer nemas a1 karticu...
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 00:38   #2609
creatin
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor freerock0 Pregled postova
Pozdrav,
može mala pomoć u vezi rutera kupljenog u poljskoj prije cca.3 godine - ZTE286-1.0 sa softverom V1.0.0B11 ?
Zanima me ako se negdje u postavkama rutera može podesiti da se kod telefoniranja sav "promet" ne koristi samo za razgovor jer tada je korištenje interneta praktički nemoguće. Mislim da je to VoLTE.
Inače su mi prosječne brzine oko 70÷80 Mb/s .
Samo da napomenem da nisam informatičke struke i ne kužim se baš u tehniku pa ne zamjerite na pitanju.
Koliko je poznato nemaju tu opciju aktivnu pa ti vezw puca cim se javis jer ti prebaci na 3G
creatin je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 08:55   #2610
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 316
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da li je moguće debrandirati 283 od vipa? Prestao sam koristiti homebox i ubacio sam karticu od tkoma gore. Radi sve, ali svakih sat dva izgubim konekciju. Nakon restarta rutera radi opet neko vrijeme.

Ako je bitno, ubacio sam unutra tkom sim karticu iz mobitela, samo sam prije aktivirao internet dan opciju.
S tim routerom sam i ja imao problema, pisao sam tu negdje na forumu, isti slučaj. Ubačena HT kartica, prvo je pucala veza da bi se na kraju zblesirao i WLAN tj internet je radio na svemu osim mobitelima... Ne bi se čudio da je alergičan na HT kartice
Ni ja ni korisnička više nismo imali živaca pa sam ga poslao u vječna lovišta
the chosen one je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na