Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.05.2019., 18:14   #8761
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,356
reset rutera, ako se ne popravi zovite tehnicku. Neku vece je nestalo neta na nekih 20-30min (bar kod mene, bilo je nekih 1:30AM) pa se mozda nesto zblesiralo...
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 08:45   #8762
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Vidim kako im je stalo do zadrzavanja korisnika. Za dva dana istice mi Ugovor. Zvao sam da provjerim tocan datum isteka i roka i napomenuo djelatnici da me nazovu kako bi se dogovrili za dalje. Naravno, nitko ni da trzne telefonom.
Prvo danas zovnem da prekidam ugovor, da vidim dal će trznuti. Sljedeće, odoh u poslovnicu za prekid ugovora. Mozda tada trznu. Ako ne imam proveden T-šrot optiku pa se budem dogovarao.
markotornic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.05.2019., 09:05   #8763
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
...kratka nadopuna. Nakon što sam sada nazvao službu za korisnike javila se nak mlada tete, po glasu, tooootalno nezaintersiranja na razgovor. Rekla je da oni ne zovu za produljenje. Kada sam je pitao s kim da razgovaram u ponudi, kaže zovite na broj 0800, službu za korisnike. Ja joj kažem znači to ste vi. Mogu li s vama razgovarati. Ona kaže da. Pa koliki moron moraš biti da odmah ne kažeš možete samnom razgorvarati.
joj meni jooj
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 15:30   #8764
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Bio mi je tehničar od 11 do sada i ništa. Prominija je Ubbeea iskjučili wi-fi i sve lan kabele, spojili se s njegovim laptpom na router i opet isto. Brzina većinom oko 70 Mbit/s. Kao da je blokiran moj profil na tu brzinu. Onda nekad probije i ode na 150 Mbit/s, ali samo kratko. Jedan put od 10. Zva je sve živo i nije uspija ništa riješit. Sad je reka da je prijavija u ZG, pa da ćeme netko od gore kontaktirat.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 19:36   #8765
ODO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 493
Ja sam isto prijavio nižu brzinu. Meni je na 90-ak Mbit/s. Nakon reseta preko telefona, brzina mi pala na 62Mbita
Sutra bi trebao doć tehničar promijenit Tehnicolor router mada baš i ne znam šta bi to trebalo promijenit, valjda da je do routera ne bi imao tih 140Mbita od početka usluge ili ne bi imao neta trenutno.

UPDATE



Evo proradilo

Zadnje izmijenjeno od: ODO. 23.05.2019. u 20:06.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 20:13   #8766
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
I meni na jednom od deset mjerenja proradi, a onda opet sve po starome. Stvarno ne znam kako će se to riješiti. Na kojoj si lokaciji u ST?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 20:23   #8767
ODO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 493
Skalice

Opalia sam test nekoliko puta, varira od 142 do 147, tako da je stabilno.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 21:16   #8768
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Super. Blago tebi. Meni na Gripama, sve isto.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 19:41   #8769
Ag008
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,090
Meni je Povjerenstvo odgovorilo na prigovor duplih računa HT-a/A1 i uračunavanje mjeseca u kojem nije bilo uspješno realiziran prijenos broja u promociju 12mj u pola cijene "pozitivno" na način:
Citiraj:
"Nije utvrđen propust operatera vezano za obračun predmetne usluge i izdane račune"
"O datumu prijenosa ste informirani kako slijedi:
29.4.2019:Prijenos broja: Vaš zahtjev je prihvaćen!... Prijenos vašeg broja i uključenje usluga biti će 7.5.2019."
Te ću "prvih 12 mjeseci 50% niža naknada imati zaključno s računom za ožujak 2020."
Unatoč navedenom, u znak pažnje iduća tri računa (svibanj i lipanj 2019.) nećete biti terećeni po osnovi mjesečnih naknada... te vam je na taj način omogućena prikladna kompenzacija.
Meni je i dalje ružno kako lopovski idu instalirati uslugu u stan prije nego što uopće zatraže prijelaz od HT-a i iako su imali tjedne prije da ih obavijeste. Što me onda HT nije zvao i dao jeftinije. Što ja moram slati nekoliko prigovora i što i dalje ne priznaju svoju grešku "već mi u znak pažnje" 65kn+85kn (koliko bi koštao račun za svibanj i lipanj) daju "sljedeća tri obračunska razdoblja džabe" a dvije riječi nakon toga daju 2 mjeseca džabe.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:15   #8770
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,592
Ma taj A1 je totalna banana, mene su 09.04 ukopčali i nikako da srede brzinu kako treba, mjenjali rutere vec dva puta ali to nikako ne radi kako treba.
Uvjeravaju me da je to maximum ali ja kontriram kako je moguce da je to radilo na T-comu bez problema.
Bude li i dalje ovakvih problema, trazit cu raskid ugovora.
__________________



GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
LC POWER LC-CC-120-LiCo
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
SAMSUNG 970 Evo Plus NVMe M.2, 250GB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.05.2019., 22:40   #8771
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,966
Da ne bude zabune (možda si postao u krivu A1 temu),
parica ili coax ?
Ako je parica, svašta je moguće,
ako je coax (u pravoj si temi), rijetko bude problema, jedino ako je lokalno dio mreže "u banani".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 22:57   #8772
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Ja sa Bnet-a nebi nikad prešao da mi nisu od stana izgradili novi FTTC a duljinu parice do njega imam oko 50-70m.
Propusnost mi je 140/70Mbps na liniji skoro a line attenuation mi je 5.7db. Nisam zasad pogriješio. Bnet mi je davao veće brzine imao sam oko 120/15Mbps uvijek stabilno ali mi se ovih na T-comu 50/10Mbps (trenutno najveće) čine u mnogim stvarima i radnjama na net-u stabilnije brže i bolje.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 11:56   #8773
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Imam jednu molbu. Možete li izmjeriti brzinu sa speedtestom by Ookla, ali izabrati server Visoko i javiti mi rezultat.
Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 12:44   #8774
webstartm
Sandy!!!
Moj komp
 
webstartm's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,353
http://prntscr.com/nvcul5
Evo ti.
Trebalo bi bit 130/15 ili tako nest
webstartm je online   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 13:05   #8775
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Hvala. Definitivno je problem sa tim serverom, a dosta često on izađe kao defaultni. Kako nitko to ne gleda i ne obraća pažnju ( ni ja), tako izgleda da je smanjena brzina. Definitivno najbolji naćin mjerenja brzine je da na carnetovoj stranici ima file od 300 MB koji je na njihovom serveru, pokrenuti njegovo skidanja i vidjeti koja je brzina skidanja. To je nekad imao i HT baš za svoje tehničare kad su dolazili provjeravati brzinu. Uz isključeni wi-fi, ištekani svi LAN kabeli iz routera, osim jednoga do laptopa na kojem se skida.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 30.05.2019. u 13:19.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 18:33   #8776
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,356
ja uvik biran zg iako ima blizih servera

nearest chase bank open
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 19:55   #8777
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Je, ali većina ljudi samo klikne GO i ne gleda koji je server. Probaj izabrat Visoko, pa da vidimo kako je onda.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 20:11   #8778
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,966
Pa dobro, jel tebi važnije prije doći do Frankfurta il do Sarajeva ?!
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 21:31   #8779
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,356
lol



aplod rastura....ko dial-up
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2019., 21:55   #8780
ODO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 493
Neka promijene ime u Formea doo Nisko
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 10:58   #8781
Hrconja
Premium
Moj komp
 
Hrconja's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,461
Ja sam vec lagano iznerviran sa ovim crnim ruterom smecarskim. Moram ga restartat svaka dva dana. Kakav je onaj Ubee jel bolji po tom pitanju? Cuo sam da mu je wifi signal smece


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Hrconja je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 11:36   #8782
Ag008
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,090
Meni je ubee dobar, wifi radi puno bolje (i to 40mbps na 2.5ghz) a 70mbps na 5Ghz kada sam stavio različita imena za te frekvencije.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 15:32   #8783
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Ja sam vec lagano iznerviran sa ovim crnim ruterom smecarskim. Moram ga restartat svaka dva dana. Kakav je onaj Ubee jel bolji po tom pitanju? Cuo sam da mu je wifi signal smece

Ja ga imam 7 mjeseci i nisam ga nijednom morao resetirati. Wifi na 5 GHz je preko 100 Mbit/s. Jedino šta svitli kao da je Božić, ali to sam riješio crnom izolirom preko lampica.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 19:42   #8784
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 21,739
Je li se Ubee mora zatražiti ili? Ja sam u drugom ugovoru sada i još imam TC7200?
Ima li TC7200 ikakve prednosti nad tim Ubeejem ili da ostane TC7200 dok radi?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA nVidia GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,336V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: PALIT nVidia GeForce GTX 660 2048MB
HDD: TOSHIBA DT01ACA050 500GB
OPT: TSST SH-S223
PSU: FSP Forton BlueStorm II 400 400W Sleeved
BOX: ASUS Pentium 4 Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Q v10.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE / Alexandr
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 20:29   #8785
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,966
Neće ti ga zamijeniti tek tako, ajmo reći da treba biti neki razlog tj. da ne odrađuje šta treba.
U glavnom, Ubee je sada aktualan ...

Razlike smo već naveli u ovoj temi,
gl. prednost Ubee je concurent dual band WiFi (čitaj oba banda rade istovremeno),
mada je po defaultu postavljen isti SSID i pass za oba banda.

Ima čak jedan zgodan detalj (možda je i propust), ali na istom Lan portu uredno radi i Internet i autorizacija za TV Box (čitaj nije strikno odvojeno kao kod drugih routera / operatera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 20:38   #8786
Anonimi
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova

Ima čak jedan zgodan detalj (možda je i propust), ali na istom Lan portu uredno radi i Internet i autorizacija za TV Box (čitaj nije strikno odvojeno kao kod drugih routera / operatera.


Sta nije ovo i na tc7200? Tv box radi na bilo kojem portu.
Anonimi je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 20:51   #8787
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,966
Pažljivije pročitaj, sam tv box radi na bilo kojem portu ali tada na tom portu ne ide internet.
Za std. situacije to nije bitno, ali kad radiš "kombinacije" onda je bitno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 20:51   #8788
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,356
ja san nema 20-ak dana pokuša užicat ubee ruter jer na tc7200 nece wifi preko 40-ak mbita ni na 5ghz (imam 150)....ladno su me odbili .

Dok mi istekne ugovor nema mi druge nego trazit raskid pa iznova kod njih (tcom optike nema u mom selu)
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2019., 13:09   #8789
markotornic
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Ekipa, koliki je rok od datuma Ugovora do aktiviranja usluge na Bnetu, sad A1?
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2019., 13:15   #8790
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,966
Aktivacija ide od datuma kad ti montiraju opremu, e sad, kad ćeš doći na red za montažu to je pitanje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na