Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.06.2007., 02:31   #91
legendarni
Spaljeni
Moj komp
 
legendarni's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 284
Optima Telekom IS THE BEST!!!

Pogledajte kaj se nudi za 88kn mjesečno
legendarni je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 13:30   #92
Igsy
user na kvadrat
 
Igsy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Split
Postovi: 267
Jel mi može neko rec ko je prešo s 1mbps max adsla na optidsl ima li razlike u pingu? Preko dana i noci....

tnx
__________________

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.06.2007., 13:35   #93
legendarni
Spaljeni
Moj komp
 
legendarni's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 284
Citiraj:
Autor Igsy Pregled postova
Jel mi može neko rec ko je prešo s 1mbps max adsla na optidsl ima li razlike u pingu? Preko dana i noci....

tnx


reci šta da pingam pa ti kažem inače optima telekom sam
legendarni je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 13:40   #94
Igsy
user na kvadrat
 
Igsy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Split
Postovi: 267
ne kužim te....sad sam na max adslu i ping u cod2 mi je oko 50-60.... ako pređem na optimu(tel i dsl) brzina 1 mbps... koliki ce mi ping bit otprilike i dali oscilira po danu i noci?
__________________

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 13:45   #95
legendarni
Spaljeni
Moj komp
 
legendarni's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 284
Citiraj:
Autor Igsy Pregled postova
ne kužim te....sad sam na max adslu i ping u cod2 mi je oko 50-60.... ako pređem na optimu(tel i dsl) brzina 1 mbps... koliki ce mi ping bit otprilike i dali oscilira po danu i noci?


pa daj mi adresu od cod2 servera
legendarni je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 13:49   #96
Igsy
user na kvadrat
 
Igsy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Split
Postovi: 267
evo ti na pp...
__________________

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 14:41   #97
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,402
Meni je dostupno sve i upravo se prijavih za Sve ! Dosta je bilo t-coma, telefon + internet =149kn

Mjesečna naknada za OptiDSL 1024/256 kbps 38,00
Mjesečna naknada za FlatRATE 50,00
Naknada za telefonski priključak 61,00
--------
149kn !!

Mjesečna naknada za korištenje OptiFIX paketa BESPLATNO tko uzme i OptiDSL !

A pogledajte cijene OptiFIX-a !

Nacionalni pozivi u nepokretnoj mreži:

Prvih 100 minuta razgovora --0,00
Pon–Sub 07h-19h --0,18
Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h --0,10

Nacionalni pozivi prema pokretnim mrežama:

Pon–Sub 07h-19h --1,56
Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h --0,78
Cijena uspostave poziva 7 lp

U prosjeku imam 200-300 poziva mjesečno sa fixnog tel. što znači 15-20kn

Sve u svemu mislim da trenutno nema ništa povoljnije od ovoga, prebacivao sam si t-com-ov račun po ovim cijenama te su pozivi i naknada za internet brzinu jeftiniji 87kn !
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 14:43   #98
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,106
Citiraj:
Autor legendarni Pregled postova
reci šta da pingam pa ti kažem inače optima telekom sam
Kakvu to brzinu imaš na optimi??? 4825??? To bi kao trebalo biti 4mbita? Ne kužim, pa to je 603KB/s!!!
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 15:02   #99
legendarni
Spaljeni
Moj komp
 
legendarni's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 284
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Kakvu to brzinu imaš na optimi??? 4825??? To bi kao trebalo biti 4mbita? Ne kužim, pa to je 603KB/s!!!

imam 3Mb/s od sljdečeg mj. 4Mb/s a inače mi skidao cca 370kb/s
legendarni je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 17:38   #100
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
Di su ovi koji koriste od optime uslugu OptiDsl.
zelim znati za koliko dana dode optima od kada se potpisu papiri za ukidanjem t-com.i kako spajaju telefon.jeli bude sve rijeseno u jednom danu.
jel moze tko malo nabacit par testova brzine.
bio bi jako zahvalan.
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.06.2007., 18:51   #101
IvanCro
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Marko 123 Pregled postova
Di su ovi koji koriste od optime uslugu OptiDsl.
zelim znati za koliko dana dode optima od kada se potpisu papiri za ukidanjem t-com.i kako spajaju telefon.jeli bude sve rijeseno u jednom danu.
jel moze tko malo nabacit par testova brzine.
bio bi jako zahvalan.
Nazoves ih pa ti posalju sve papire sta se treba potpisati, to dobijes za jedno 7 dana... pa kad potpises i posaljes nakon jedno 7 dana te zovu da nesto fali da nisi sve potpisao (iako si 100% siguran da si sve potpisao), onda cekas 7 dana da dobijes opet iste papire za potpisati, onda ne stignes to ponovo ni poslati natrag kad na sat-dva ti ne radi telefon i padne ti adsl od T-Com-a, zoves T-Com onda ti kazu da ste od danas prebaceni na Optimu. WTF? a ovi me prije uvjeravali da fali neki ugovor da me nemogu prebaciti dok to ponovo ne posaljem

No uglavnom, adsl ti neradi dok ti oni ne donesu svoj modem, nazoves Optimu, kao kontaktirati ce vas netko danas ili sutra za modem. Cekas opet 7 dana dok ti ne dopizdi SZK od Optime pa osobno zoves regionalnog direktora, inzinjera, kurca za Rijeku (zaboravio kako ga vec zovu) i onda napokon ti netko donese taj modem, potpises i za 5 min. je gotovo.

Sta se tice brzine i download-a sve je savrseno (torrenti isto maksimalnom brzinom idu), ping je mrvicu veci nego na T-Comu no nista strasno.

SZK najgora od svih ostalih, korisnicke stranice katastrofa, isto imaju glupi sustav pa moram cekati 1.7 da mi povecaju brzinu jer nije moguce tokom mjeseca kao npr na T-Comu. Uglavnom imam srece da mi sve radi, ali jadan onaj tko bude imao problema i mora pricati s njihovom SZK, jesu ljubazni ali su nesposobni da je to za nepovjerovati.




IvanCro je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 20:00   #102
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
Evo bas sada par puta kontaktirao sa nekom curom i cini mi se da je svaki put bila ista jeli to radi samo jedna ili se slucajno dogodilo?
ma tamo ona pocela sa paricama kako to treba premjestat i tako to i te ostale stvarcice uglavnom papiri ce stici za 7 dana tako rekla,nadam se i do kraja tjedna.kad san je pita oce li mi oni sve ukinit,rekla mi je da i ja njih nazovem i da im recem da cu se prebacit samo se strah da nebi to sve oni ukinili brzo i da ostanen bez svega na par dana jer mi je net i tel. prijeko potreban.
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:07   #103
IvanCro
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 12
iz mog iskustva telefon ti nece raditi samo sat-dva, odmah ti upogone i adsl ali ti net nece raditi dok ti ne donesu modem a kako im to rade vanjski suradnici a komunikacija unutar same optime je losa onda mozes misliti kakva im je komunikacija sa vanjskim suradnicima... tako da ti je to stvarno sreca kad ce ti oni donjeti modem

ili da si nabavis taj modem nekako prije, ili neki drugi koji podrzava (ANEX A) pa da ne ovisis o njima onda bi ti net i tel. bio down samo ta 2 sata
IvanCro je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:09   #104
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp
 
Darth Vader's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,633
SZK im je totalna banana, igrom slučaja sam upoznat s njihovim sustavom odabira ljudi koji ne da je katastrofa več je očajan, tako da nečudi neorganiziranost i neznanje.
__________________
Jak ko rakija!
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:17   #105
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
Citiraj:
Autor IvanCro Pregled postova
iz mog iskustva telefon ti nece raditi samo sat-dva, odmah ti upogone i adsl ali ti net nece raditi dok ti ne donesu modem a kako im to rade vanjski suradnici a komunikacija unutar same optime je losa onda mozes misliti kakva im je komunikacija sa vanjskim suradnicima... tako da ti je to stvarno sreca kad ce ti oni donjeti modem

ili da si nabavis taj modem nekako prije, ili neki drugi koji podrzava (ANEX A) pa da ne ovisis o njima onda bi ti net i tel. bio down samo ta 2 sata
ajd molim te ako ti nije problem objasni mi to ANEX A.
inace imam kasdu u rezervi hehe,i sad koristim SE 555.
jel podrzava koji router to?
sorry na OT
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:24   #106
Igsy
user na kvadrat
 
Igsy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Split
Postovi: 267
jel moj combo podržaava?...ako ne, bacit cu ga u prozor uprave t coma pa nek rade s njin šta oce.....
__________________

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:46   #107
IvanCro
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Marko 123 Pregled postova
ajd molim te ako ti nije problem objasni mi to ANEX A.
inace imam kasdu u rezervi hehe,i sad koristim SE 555.
jel podrzava koji router to?
sorry na OT
Iskreno nemam pojma puno o tome ali koliko sam skuzio nijedan modem ti nece raditi od T-Coma jer oni svi koriste ANEX B.

Inace ovo ti je iz Optiminog FAQ

11. Do sada sam koristio ADSL usluge drugih operatora i već posjedujem vlastiti ADSL modem. Mogu li postati korisnik OptiDSL usluge bez kupovine novog ADSL modema?

Modemi unutar OptiDSL ponude su ANEX A modemi i po svojim specifikacijama drugačiji od ADSL modema koje nude drugi operatori (ANEX B modemii). Upravo radi toga ADSL modemi drugih operatora nisu pogodni za korištenje OptiDSL usluge.
IvanCro je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:54   #108
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,402
Da, to bi i mene zanimalo. Koja je to fora sa njihovim modemima, dali se to uštimat a da nemoram "majstora" pustit blizu kompa i dali oni mogu to ostavit pa da se sam bakćem s tim ?
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 22:26   #109
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
Jeli ja ikako mogu spojit moj router SE 555 na taj.
nekako uparit bilo kako.
e da jeli ima wlan to?
sorry na OT
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 22:28   #110
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,106
Citiraj:
Autor Marko 123 Pregled postova
ajd molim te ako ti nije problem objasni mi to ANEX A.
inace imam kasdu u rezervi hehe,i sad koristim SE 555.
jel podrzava koji router to?
sorry na OT
Neće ti radit sam, ali prištekaš optimin modem na se555 u jedan lan port i trebalo bi raditi. Ja sam isto probao sa se555 i sa c010 i šljakalo je.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 22:38   #111
IvanCro
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 12
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Da, to bi i mene zanimalo. Koja je to fora sa njihovim modemima, dali se to uštimat a da nemoram "majstora" pustit blizu kompa i dali oni mogu to ostavit pa da se sam bakćem s tim ?
Pa netreba ti nista raditi, samo zamjeni spliter i modem. Modem je isti kao i svi ostali radi u bridge mode-u, a mozes ga staviti i router mode imas cak i upute na http://www.optinet.hr/upute-mt880-xp-routing.htm

Citiraj:
Autor Marko 123 Pregled postova
Jeli ja ikako mogu spojit moj router SE 555 na taj.
nekako uparit bilo kako.
e da jeli ima wlan to?
sorry na OT
Cini se da moze, tu su ti detaljnije upute
http://groups.google.hr/group/hr.com...272c020?hl=hr&
IvanCro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 21:46   #112
immortal
Kernel panic
Moj komp
 
immortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 521
Gledam ovu stranicu: http://www.optima.hr/optidsl.aspx i vidim da se spominje i adsl i telefonski priključak. Moram li uzeti uz adsl i telefon od Optime ili mogu uzeti samo adsl?
__________________
Keyboard error or no keyboard present
Press F1 to continue, DEL to enter SETUP
immortal je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 22:11   #113
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,666
Moras uzeti i telefon i adsl.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 09:03   #114
B0ss
Premium
Moj komp
 
B0ss's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 171
ne moras telefon, zvao sam SZK i nisi obavezan uzeti telefon mozes samo internet.
B0ss je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 09:26   #115
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,343
wow optima je stvarno spustila cijene tak i treba

samo ako uzmem optidsl i njihov telefon zanima me dali i dalje plaćam pretplatu t-comu za fiksnu telefoniju
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 10:15   #116
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor B0ss Pregled postova
ne moras telefon, zvao sam SZK i nisi obavezan uzeti telefon mozes samo internet.
Da ali onda koristiš ADSL Traffic a on ima drugačije cijene.
Za OptiDSL moraš uzet i liniju.



Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
wow optima je stvarno spustila cijene tak i treba

samo ako uzmem optidsl i njihov telefon zanima me dali i dalje plaćam pretplatu t-comu za fiksnu telefoniju
Ne tada koristiš Optiminu fiksnu mrežu i nemaš više nikakve obveze prema T-u
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 10:35   #117
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,343
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ne tada koristiš Optiminu fiksnu mrežu i nemaš više nikakve obveze prema T-u

o to je onda jako sweet

za 9mj mi je raspoloživ optidsl a onda budem vidiko kako će se stajati stvari na ISP tržištu

edit: tnx for info
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 11:55   #118
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
Jeli ima itko dao da mu posalju ugovore?
koliko vas se sad mislis prebacit na optimu?
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 13:45   #119
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,106
Citiraj:
Autor Marko 123 Pregled postova
Jeli ima itko dao da mu posalju ugovore?
koliko vas se sad mislis prebacit na optimu?
Ja sam ispunio prijavu na netu u petak, pa javim kad dođu papiri doma.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 13:53   #120
Marko 123
Premium
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: ask?
Postovi: 243
I ja cu potpisat najvjerojatnije kad dodu optimini papiri.
pa kud puklo da puklo.samo mi je bitno da net-u ne ogranicavaju brzinu i da nema sranja s tel.
a kad potpisem s njima jel mi oni automatski ukidaju sve od t-coma
ili moran ic u t-shit centar.
Marko 123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na