Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.11.2018., 14:10   #1
kova07
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2018
Lokacija: kt
Postovi: 2
Povećanje i očitanje signala na homeboxu

Pozz dobri ljudi trebam pomoc.
Naime uzeo sam homebox sa ruterom Alcatel hh41v.
Posto je stanica ili repetitor od mene zracnom linijom udaljena kojih 500-1000m na brdu imam 4G signal sa 2 crtice od mogucih 4, te mi pise da je jacina -70db.. E sad jel to dobra jacina ili bi trebala biti jos niza ili visa? posto se ne razumijem u takve stvari.. I kako drugi ljudi npr imaju vecu brzinu na slabijem signalu tipa -99 db? Trenutno mi je dl i upl oko 20/25 a imam neki osjecaj da bi to moglo ici puuno vise.. U ruteru ne znam dal mogu vidjeti na kojoj frekvenciji radi jer se ne kuzim bas u te frekvencije, ako moze nekakva pomoc u vezi toga bio bih zahvalan.. Ako treba gdje sta uslikati da vam pokazem nema problema.. Svaki prijedlog kako i sta je dobrodosao.. LP
kova07 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2018., 15:19   #2
tommyman1507
Premium
Moj komp
 
tommyman1507's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 355
Uzeo isto homebox prije 4 dana ( dobio isti ruter ) i kod mene je 35/35 max a odašiljač je na susjednoj zgradi gore ( nekih 50 metara udaljenosti ). 22-25 mi bude većinom download.
tommyman1507 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.11.2018., 19:47   #3
kasper_sky
stalker
Moj komp
 
kasper_sky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Croatia near psy radar
Postovi: 725
ista stvar kod mene. repetitor zračne linije par sto metara. 2-3 crtice u kući,a kad stavim do prozora onda je 4 i brzina malo veća. i max mi je bila 25mbit/20.mbit
ako se ne varam to je ruter sa oznakom cat4 i to je to. dali se isplati kupiti sa cat6 i ubaciti svoj sim card unutra i dali to šljaka...
netko stručan neka pojasni ili da link na tutorial
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2018., 20:47   #4
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
Citiraj:
Autor kasper_sky Pregled postova
ista stvar kod mene. repetitor zračne linije par sto metara. 2-3 crtice u kući,a kad stavim do prozora onda je 4 i brzina malo veća. i max mi je bila 25mbit/20.mbit
ako se ne varam to je ruter sa oznakom cat4 i to je to. dali se isplati kupiti sa cat6 i ubaciti svoj sim card unutra i dali to šljaka...
netko stručan neka pojasni ili da link na tutorial
Uzmes zte mf 286 cat 6 imas vece brzine evo tutorial
https://www.youtube.com/watch?v=bUOcNI8RBGk
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 07:03   #5
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 166
.

Ha, ha na tom linku pjeva Severina!!!

.
Filc je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 07:36   #6
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 2,004
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Uzmes zte mf 286 cat 6 imas vece brzine evo tutorial
https://www.youtube.com/watch?v=bUOcNI8RBGk
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2018., 11:14   #7
kasper_sky
stalker
Moj komp
 
kasper_sky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Croatia near psy radar
Postovi: 725
dali mogu u tele2 ruter zte mf 286 staviti tu a1 sim karticu ili oš reć da pređem na tele2 ??
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2018., 12:36   #8
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
Na Tele neisplati se prelazit jer brzina je jos gora nego A1.U Zte mf286 stavis A1 karticu i picis...Ruter uzmes sa njuške evo 400kn https://www.njuskalo.hr/mrezna-oprem...oglas-27088444
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2018., 07:29   #9
kasper_sky
stalker
Moj komp
 
kasper_sky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Croatia near psy radar
Postovi: 725
to je to! hvala majstore
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2018., 11:03   #10
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 139
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Na Tele neisplati se prelazit jer brzina je jos gora nego A1.U Zte mf286 stavis A1 karticu i picis...Ruter uzmes sa njuške evo 400kn https://www.njuskalo.hr/mrezna-oprem...oglas-27088444
Jel treba što u postavkama ruteru mijenjati mislim na onaj Apn, ili je dovoljno samo sim karticu staviti.
Pitanje je da li bi ja dobio veću brzinu i sa tim ruterom
kod mene je bazna stanica udaljena nekih 6 km i radi na 800 MHz, brzina mi se kreće oko 30-35 mbita kada nije veliko opterećenje, a u večernjim satima kada je opterećenje onda je brzina oko 15-20 mbita.
Zbog čega bi onda mogao dobiti veću brzinu s tim ruterom ?
selk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.12.2018., 12:35   #11
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
Vecinom automatski povuce taj apn. Kodmene naspram cat4 rutera taj Zte mf286 cat6 oko 20mbs imam vece brzine noviji i jaci chip ima od cat4 rutera
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 08:45   #12
warlock25
Premium
Moj komp
 
warlock25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,857
Neces dobiti vece brzine na 6km da imas cat 9768767876 ruter.Radi na 800 Mhz sam si rekao.Da bazna stanica radi na dvije frekve odjednom imao bi korist mozda od cat6 rutera.Ti trebas yagi antenu za 800 mhz da bi imao vece brzine.

Sent from my H8266 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2018., 10:34   #13
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 806
Ali ne kupovat olako, Yagi antene nisu širokopojasne i samo jedan band mogu pokriti a za 800MHz (A1 4G) elementi Yagi antene trebaju biti oko 17cm dužine a ne 4-6cm kakve prodaju npr. po njuškalu , e-bay itd.

Za antenu koja pokriva sve mobilne bandove jedino je LPDA ( riblja kost) kao 28 elementna od Zupančića "P56" iako nemaju više od 8 dBi.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:46   #14
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Za one koji nemaju samo 800Mhz u dometu nego obje frekvencije evo dobrog routera https://iponcomp.hr/shop/termek/huaw...m_content=pp_1

ovako je kod mene na A1 cat6 router

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 19:24   #15
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,938
Taj isti router se moze kupit u Tele2 ducanima za 999kn, bez placanja dostave.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 21:08   #16
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,075
899kn ... de citajte malo..
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 21:16   #17
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Taj isti router se moze kupit u Tele2 ducanima za 999kn, bez placanja dostave.
da sa tele2 firmware, a ovdje je orginalni firmware! znači u tele2 možeš kupiti samo router bez tarife
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 22:17   #18
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
da sa tele2 firmware, a ovdje je orginalni firmware! znači u tele2 možeš kupiti samo router bez tarife
Imam navedeni ruter kupio za 400kn na njusci naravno Tele2 firmware.
Kakva je razlika od tog orginalnog??
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 22:55   #19
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Svi brendirani routeri imaju kastrirani FW znači nisu im sve opcije omogućene kao sa orginalnim FW. Npr ne možeš zaključavati frekvencije i da ne nabrajam
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 01:26   #20
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,938
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
899kn ... de citajte malo..

Mozda kod tebe u tvom ducanu, al na sajtu uredno pise 999kn



Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 03.01.2019. u 01:51.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 01:27   #21
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,938
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
znači u tele2 možeš kupiti samo router bez tarife

Da, samo goli router ak ti to pase.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 02:27   #22
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,075
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Mozda kod tebe u tvom ducanu, al na sajtu uredno pise 999kn
To je zato sto svake godine si malo stariji pa tumastiji, faza kad mozak s godinama odumire ako makar ne igras sah ( ko ja jel.. ) da ga drzis u formi

I onda postanes tak bedast da ne znas kliknuti LJEVO




E sad... jel ti trebam pisati manual kako da ga kupis za 899kn i djabe postarina ili ces poceti igrati sah pa samim time i poceti mislit ?




__________________
trebaš seedbox?

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 03.01.2019. u 02:38.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 08:53   #23
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,797
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Taj isti router se moze kupit u Tele2 ducanima za 999kn, bez placanja dostave.
+1 pretplata 100 i nešto kuna, ne?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 09:40   #24
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,854
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
+1 pretplata 100 i nešto kuna, ne?
Ne. Odaberete na bonove i cijena je ta koju srebrni kaze
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 10:19   #25
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 12:06   #26
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,797
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ne. Odaberete na bonove i cijena je ta koju srebrni kaze
Kužim, hvala.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 16:45   #27
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,938
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
To je zato sto svake godine si malo stariji pa tumastiji, faza kad mozak s godinama odumire ako makar ne igras sah ( ko ja jel.. ) da ga drzis u formi

I onda postanes tak bedast da ne znas kliknuti LJEVO

Je da, al pogledaj sebe i razmotri svoje citanje s razumjevanjem, koje je ocito oslo u ....Da ti pojasnim, odgovarao si na moj post:


C/P Taj isti router se moze kupit u Tele2 ducanima tj za 999kn, bez placanja dostave.
Pa u prodajnim ducanima i je cijena 999 kn, bez obzira na tvoju zajedljivost i podvaljivanja netocnih/iskrivljenih podataka. Uoci sto pise na prilozenoj slici


Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 17:00   #28
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
A jeste se zakačili oko cijene preporučio sam mu router sa boljim FW i ako još malo pričeka i tamo će vijena pasti ispod 900 kn evo pala je od juce do danas za 1% al da se nadovežem Prezime ono što si ti linkao moraš uzeti pretplatu čovjeka bi krivo uputio da mu je jeftinije a u stvari skuplje. Zato sam i pitao dali može samo router?????
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 17:07   #29
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,938
Nisam nikom nista preporucio, nego sam samo poslao link da se vidi cijena u ducanu, gdje ga se moze dobit bez cekanja i postarine.
Tamo su na sajtu navedene sve opcije, pa si svako moze izabrat sto mu pase, pa tako i kupovinu samo routera, bez icega drugog.

Btw, jel znas koji je FW na tom routeru koji si preporucio? Koji FW ti koristis?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 18:41   #30
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
FW 11.236.01.00.00
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na