Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.06.2019., 17:03   #3001
dreammastera
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 48
Odselili se iz VMD poslovnog centra

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 21:27   #3002
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,976
Uselili su u Hypo centar prije par dana. Već im se mjesecima pripremaju prostorije.
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.06.2019., 17:45   #3003
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 36
Pozdrav

Koristim Router B525 i spajam se na Band1 (tornaj: 9CB8) i Band3 (tornaj: AO59) tj tako me router spaja kad prebacujem se sa 1 na 3 ili obrnuto. Inace zivim u Šibeniku.

Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	94
Size:	566.6 kB
ID:	21284Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	76
Size:	542.5 kB
ID:	21285


STATSI:

BAND 3 1800MHZ
CELL ID: A059
RSRP -85
RSSI -53
RSRQ -11
SINR 0

BAND 1 2100MHZ
CELL ID: 9CB8
RSRP -96
RSSI -63
RSRQ -9
SINR -3

Pitanja su

Da li postoji app kojim mogu odabrati toranj na koji bi se spoija jer automatski me uvjek spaja na toranj van dometa barem po ovom sta vidim kad kliknem na toranj na cellmaperu.

Ni jedan od tornjeva oko sebe ne vidim tj nemam LOS jer zivim u prizemlju a okruzen sam brdom ili zgradama .

Razmisljam se o antenama ali kako sam podstanar iskre p56 mi izgledaju ogromne za montirati na fasadu koja nije moja. Unatoc svemu razmisljam o nekakvoj anteni al mi treba pomoc sta bi bilo najbolje s obzirom na moju poziciju. Za sada sam gledao ovo al ako neko tu zna bolje il ima iskustva s nekom od navedenih svaka pomoc dobrodosla.

Iskra p56 2kom
Proxicast 11 dBi Yagi High Gain 3G / 4G / LTE (700-2700 Mhz) amazonu 2 kom
Proxicast 4G / LTE Cross-Polarized (MIMO) 7-10 dBi

PS brzine su tokom dana 10-20/25, izmedju 19-23 tipa 3-10/10-20 oko 1h ujutro 20/20-30 oko 5h ujutro 35-40/40.

Pokusao sam sa onim malim antenicama skinutima sa a1 routera 2kom i jedino sta sam uspija dobit sa njma u najboljem slucaju izgleda ovako 10/35-40 tokom dana tj manji download veci upload zasto ne razumim.
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4

Zadnje izmijenjeno od: Cyber_x_Bull. 22.06.2019. u 17:59.
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 18:17   #3004
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 741
Polako se pune bazne stanicama turistima

Uzmi karticu i mobitel i setaj okolo grada i vidi, automatski se prebacuje na stanice koje su blize/jače. Sama cinjenica da ti je Upload veći od downloada govori da ti antene neće putno pomoći.

Isto tako, si lijepo opisao opterećenje stanica kroz dan. Kako brzine manje to vise ljudi okačeno na stanice. Naravno da će u gluho dopa noći biti najbrze kada se večina korisnika makne sa neta, ode spavati jel.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 18:52   #3005
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
- Iskra p56 2kom
Te 28 elementne LPDA su širokopojasne antene i pokrivaju sve mobilne banove sa max 8dBi dobiti.

- Proxicast 11 dBi Yagi High Gain 3G / 4G / LTE (700-2700 Mhz) amazonu 2 kom
Sudeći po plastičnoj kutiji to nije YAGI već LPDA. Inače YAGI antene nemogu pokriti više bandova jer nisu toliko širokopojasne ( mali bandwith).

- Proxicast 4G / LTE Cross-Polarized (MIMO) 7-10 dBi
Teško je u tu kutiju utrpati 2 panel antene pogotovo da su za sve bandove (700 - 2700MHz) pa je dobit(dBi) po bandovima upitna.


...jesi razmišljao da ruter i napajanje ubaciš u potkrovlje a LAN kabal provučeš do prizemlja (LAN kabal nema gubitke do 100m a koaks direktno ovisne gubitke prema dužini i kvaliteti). Dolje kod sebe se može taj LAN kabal spojiti na wifi ruter a wifi na potkrovlju i isključit po potrebi.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 20:51   #3006
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,103
Citiraj:
Autor Cyber_x_Bull Pregled postova
Pozdrav

Koristim Router B525 i spajam se na Band1 (tornaj: 9CB8) i Band3 (tornaj: AO59) tj tako me router spaja kad prebacujem se sa 1 na 3 ili obrnuto. Inace zivim u Šibeniku.

Da li postoji app kojim mogu odabrati toranj na koji bi se spoija jer automatski me uvjek spaja na toranj van dometa barem po ovom sta vidim kad kliknem na toranj na cellmaperu.

Ne znam ni za jedan app koji bi to radio s tim routerom, ali postoji program s kojim mozes na tom routeru birat Band/Frekvenciju na koju ce router biti stalno spojen: LTEWatch
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 22:51   #3007
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 210
Takav app sigurno ne postoji, u active modu jezgrena mreža između ostalog diktira prekapčanja između eNodeB čvorova (baznih stanica) u ovisnosti o razini signala, opterećenju i slično... ne samo uređaj.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 13:13   #3008
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 36
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
...jesi razmišljao da ruter i napajanje ubaciš u potkrovlje a LAN kabal provučeš do prizemlja (LAN kabal nema gubitke do 100m a koaks direktno ovisne gubitke prema dužini i kvaliteti). Dolje kod sebe se može taj LAN kabal spojiti na wifi ruter a wifi na potkrovlju i isključit po potrebi.
Ovi sta mi rentaju stan su stariji i to ti je njima zracenje bla bla, uglavnom ne da mi se tu sa njima ulaziti u dugu raspravu i natezati, djelomicno mi ove iskre p56 sta znam da ce radit i jesu problem jer su dosta velike al opet slice antenama za tv pa bi mozda prosle iako kako ih namontirat a da ne busim fasadu je veci problem jer nemam se gdje uhvatiti s njima.

Nasao sam kako napraviti biquad antenu na ovoj stranici https://buildyourownantenna.blogspot...alculator.html

ali dio koji ne razumim je ovaj centralni spoj to nikako ne kuzim, dal tu lemim i unutarnju zicu i njen sheild od kabela ili sto, PS na router mi idu dvije antene i koliko sam skuzija uvjek idu dvi ako se oce neka dobit al ne razumm dal mogu na jednu plocu odma sloziti dvi i kako bi se trebale pozicionirat

mislim pise dual samo ne kuzim ako je tako slozim ocu onda imat 2 sma prikljucka za router

inace cilj mi je popraviti SINR koji je-1 i RSRQ koji je -11 jer mi to navodno dosta utjece na teoretsku mogucu brzinu, ako sam dobro skuzija sa tim vrijednostima i da sam jedini na centrali nebi moga imat vise od max 50mbps
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 15:48   #3009
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 940
Dobar signal ćeš dobiti isti kao sa dvije antene ali sa 2 antene u MIMO polarizaciji se dobije i duplo veća brzina.
BiQuad antena pred reflektorom je praktično "panel" antena , a kao Yagi bez obzira što ima odličnu dobit (dBi) nemože biti za više bandova već jedva jedan mobilni band.
Kod spajanja BiQuad gledajući sliku na koaks se spajaju dva gornja kraja kvadrata na srednji vod a dva donja kraja na oplet (masu) koaksa. Može se spajati direktno na koaks ili preko konektora ( kao na slici "N" ) samo tada se leme odstojnici radi prave udaljenosti od reflektorske ploče.
Objasni gazdama da će gore biti isključen WiFi a mobilna veza usmjerena antenama na baznu postaju tako da je dolje prema njima jako slab signal.
Koaks na tim višim frekvencijama dosta guši signal pa je bolje izbjeći veću dužinu (da bude što kraća).
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2019., 10:53   #3010
Razarach
Premium
Moj komp
 
Razarach's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: N. Gradiška / Varaždin
Postovi: 454
Huawei B310 dobar? Ne trebam ništa posebno, samo da mi SIM kartica više nije u mobitelu.

edit: koja je razlika između njega i B315?
edit 2: nema neke posebne razlike vidim. Prvo pitanje ostaje.

Zadnje izmijenjeno od: Razarach. 26.06.2019. u 12:10. Razlog: ...
Razarach je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.06.2019., 15:50   #3011
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 214
.
Nema veće razlike, jedino b315 ima 4 porta a b310 ima 1 port.
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2019., 16:28   #3012
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 5,503
Sa koje stranice provjeravate dostupnost signala? Gore gledam slike i pokušavam naći link.

Отправлено через SM-G975F
Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2019., 20:54   #3013
DragonSlayer
Premium
Moj komp
 
DragonSlayer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 613
Ola, selim se uskoro pa me zanima, kakve brzine ofrlje očekivat na relaciji kvatrić - maksimir?
Jebga, je da je gusto tamo, ali nema druge opcije. Iskon tamo koji je na telefonskoj je za kurac i ping skače na 3-4k, ako ne prekine skroz i imam osjećaj da bi se objesio ako budem morao nastaviti s tim pogotovo zato što malo posla nosim kući a posao mi je na kompjuteru.
A ako bi to bilo za kurac, jel ima alternativa? Vidio sam A1 daje nešto slično ali to je samo 100 GB pune brzine i onda kita, a nema gdje uštekat bilo šta što ima normalnu brzinu.

lp i hvala puno
__________________
Traži se želja za životom u zamjenu za dobar bubreg i neoštećenu jetru
DragonSlayer je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2019., 09:18   #3014
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 711
Uzmeš tele karticu i testiraš par dana -ako nevalja vratiš.
A1/Vip ima opciju 100+100gb.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 21:17   #3015
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 292
Pozdrav,



namjeravam uzeti tele 2 pokucni internet za goste na moru.

Treba mi internet na 2 mjeseca, a koliko vidim to u tele 2 košta 200kn mjesečno.


Koji su trenutno best buy routeri, a da se mogu kupiti u ZG u trgovini?


Gledam ovaj D-link na akciji u Linksu, vrijedi li taj router 700 kn?


Hvala
__________________

Daten je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 21:40   #3016
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 214
.
To u tele2 bez ugovorne obveze košta 169 kn mjesečno, ali moraš si nabaviti ruter, može i korišteni koji dođe oko 500 kn (zte mf283v).
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 22:04   #3017
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 524
Citiraj:
Autor Daten Pregled postova
Pozdrav,



namjeravam uzeti tele 2 pokucni internet za goste na moru.

Treba mi internet na 2 mjeseca, a koliko vidim to u tele 2 košta 200kn mjesečno.


Koji su trenutno best buy routeri, a da se mogu kupiti u ZG u trgovini?


Gledam ovaj D-link na akciji u Linksu, vrijedi li taj router 700 kn?


Hvala
S obzirom da ti treba samo za sezonu onda pravac njuskalo i trazit zte mf286 ili huawei b525...
Druga opcija ti je hrv telekom tj neogranicena tarifa za 189kn ak imas magentu 1..
axo je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 13:46   #3018
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 292
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
To u tele2 bez ugovorne obveze košta 169 kn mjesečno, ali moraš si nabaviti ruter, može i korišteni koji dođe oko 500 kn (zte mf283v).
.
Koliko vidim košta 169kn ako uzmeš pretplatu, a 199kn bez pretplate na bonove.


Axo, polovni koštaju od 500-600kn na njuškalu, radije ću uzeti novi za D-Link za 700kn sa garancijom 2 godine, valjda neće biti puno sporija brzina zbog starijeg uređaja..
__________________

Daten je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 15:56   #3019
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 214
.
Uzeo pred par dana 169 kn je na pretplatu bez ugovorne obveze (bez rutera) a 194 kn ti je +ruter. Nije teško pitaj na 095 1000 444, sve će ti reči. Ne spominji bonove kod pokućnog./greškom stavio szk od a1/.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 03.07.2019. u 07:27.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 22:10   #3020
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 94
Pa taj broj je od A1 VIP nema veze sa Tele2 ...
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 19:37   #3021
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 580
Tele2 poceo uvoditi sa HT HR spajanje Tele2 korisnika na 4G mrežu HT HR gdje nije dostupna Tele2 4G
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 21:09   #3022
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 741
Nvedeno negdje ili si pitao? - to bi dosta problema rijšilo ako se izvede konkretno
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 21:50   #3023
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 580
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Nvedeno negdje ili si pitao? - to bi dosta problema rijšilo ako se izvede konkretno
U SZK od tele2 su potvrdili a i kolege su isprobale čak radi 4G+

https://i.imgur.com/lwJOGcq.jpg
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 21:53   #3024
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 741
OK, super jedno pitanje odgovoreno, došlo do novih.

Predpostavljam da to ne ide istovremeno po cijeloj RH već postepeno?

I koja je razlika bila do sada u usporedbi sa time ? Mislim bas na brzine. Ja sam jucer i dan ranije isprobavao i (barem na mom podrucju) nema promjene, dok kod jednog prijatelja ima i to drasticno.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 21:59   #3025
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 580
e sad ne znam kakav imaju dogovor Tele2 i ht hr dali će biti svugdje ili određene lokacije nemam pojma
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2019., 10:33   #3026
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 94
Danas posebno spor net ne prelazi 20mbs nikako nez jel samo kod mene ili jos neko ima problema.
https://www.speedtest.net/result/8392216368
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2019., 11:06   #3027
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 188
Kod mene zasad ok brzine.

Kaj se roaminga tiče, pohvalno ak je tak, no osobno me puno više zanima 2CA implementacija i pokretanje 2600mhz frekvencije.

I/ili nove bazne - jednostavno hoću veće brzine, posebno upload.
Mislim da onda nebi bilo puno premišljanja o produženju ugovora uz pro plejku uz razumnu cijenu.
Armor je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2019., 10:39   #3028
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
Kako funkcionira da se uzme mobilni internet za 84kn i ubaci u ruter kojem je istekao dvogodišnji ugovor za pokučni kojega se odjavilo?
Kesonja je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2019., 10:57   #3029
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 214
.
Sasvim normalno će raditi, ubaciš karticu u ruter, dok ima mb na rc nakon toga lampa pocrveni.
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2019., 11:17   #3030
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
Kako funkcionira onih 5 gb što moraš stalno slati do besvijesti NASTAVI?
Kesonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na