Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.05.2019., 11:19   #2101
cro_ryder
Lowryder
Moj komp
 
cro_ryder's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: hills of SB
Postovi: 165
Broj je 0800 913 051, ali bez broja obrasca nećeš ništa napraviti, moraš prvo u poslovnicu zatražiti prekid ugovora pa će ti oni tamo dati obrazac s kojim zoveš službu za savjetovanje/cjenkanje.
cro_ryder je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 18:41   #2102
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,350
mene vip jednostavno vara. znaci odvrtim speedtest, prema po njima jedinom vazecem, hakometru, i hakometar izmjeri 6mbita u downloadu... u isto vrijeme preko mobitela pustim speedtest koji bez jebemti odvrti 36 mbita u downloadu.

slike:

https://prnt.sc/nri39x

https://prnt.sc/nri4gl

i kolko god mejlova ja njima napisao, oni ce se izvlaciti na jacinu signala, zauzetost mreze, bla bla... kaj napraviti?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.05.2019., 20:23   #2103
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
mene vip jednostavno vara. znaci odvrtim speedtest, prema po njima jedinom vazecem, hakometru, i hakometar izmjeri 6mbita u downloadu... u isto vrijeme preko mobitela pustim speedtest koji bez jebemti odvrti 36 mbita u downloadu.

slike:

https://prnt.sc/nri39x

https://prnt.sc/nri4gl

i kolko god mejlova ja njima napisao, oni ce se izvlaciti na jacinu signala, zauzetost mreze, bla bla... kaj napraviti?
Po ovome što pišeš očito imaš Cat4 router a mobitel Cat6 ili više i naravno da mobitel ima veće brzine kad može raditi na dvije ili više frekvencija istodobno i brzine se zbrajaju. Koliki ti je UL na routeru?
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 20:25   #2104
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,350
Upload je u prosjeku 25 mbita preko rutera. cak i dok je download nikakav.

Edit: znaci na 5.7 mbita u downloadu, upload je bio 28.8 mbita..

mobitel je xiaomi mi a2 lite.
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 21:01   #2105
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
Upload je u prosjeku 25 mbita preko rutera. cak i dok je download nikakav.

Edit: znaci na 5.7 mbita u downloadu, upload je bio 28.8 mbita..

mobitel je xiaomi mi a2 lite.
Xiaomi mi a2 lite je Cat6 mob i spaja ti frekvencije 800+1800 na 800 imaš recimo DL30Mbps i na 1800 imaš 5,3Mbps ukupno 35.3DL a router ti se spaja samo na jednu frekvenciju koja ima jači signal a to je 1800Mhz i dobiješ samo 5.3Mbps. I koliko vidim po UL na routeru ti baš nije najbolji signal jer da imaš dobar signal UL mora ići preko 30, 40 Mbps
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 15:50   #2106
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 80
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 17:33   #2107
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Hahaha nemaju oni dovoljno zakupljenog spektra za te brzine. Treba privući nove korisnike...... citiram dosadašnja maksimalna brzina od 750 Mbit/s hahaha a na portalu max 300Mbps.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2019., 18:09   #2108
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 409
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Super, taman da bezbrižno surfaš punom brzinom 10 minuta i onda ostatak mjeseca 4 mbita ili koliko god već
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 06:57   #2109
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,350
tocno tak. odvrtis par speedtestova i ode mjesecni paket...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 17:52   #2110
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
tocno tak. odvrtis par speedtestova i ode mjesecni paket...
Kad imas brzinu preko 300mbita na a1 naucis se skidat izmedu 7h i 10h ujutro. Dok su takve brzine meni odgovara.
axo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.05.2019., 19:14   #2111
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
b715

4CA??? Probao sam na 1800 + 2100 i radi....

nesto mi se cudno desilo sa 2600 frekvencijom, usporila se jako...
axo je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 19:30   #2112
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 166
.
axo
Ako staviš ovakve postavke kako prikazuje slika na ruteru nemaš telefonske linije.
4G only - bez telefona jer kod ISP Volte nije u funkciji.

Kod mene:
- Preferred network..... AUTO i
- LTE band mode......... AUTO onda radi sve i tel. linija i CA.

Ne može 4CA, samo 3CA, od B1+B3+B7+B20 jedna ne radi, kod mene 2600 Mhz band7 je od UMTS /3G/.
Kada dođe tel. poziv automatski se prebacuje na 3G tj. na B7 2600 Mhz. U A1 imaš frekvencije 800Mhz,
1800Mhz i 2100Mhz i samo one rade u CA, dok je 2600Mhz od umts /tel/. Ti si u centru Pule, jesu nešto
kod tebe nadogradili. Kod mene stigne do 100 Mbp/s, više neće ali sam 3 km od bazne, brzina stabilna naravno
uz 2 kom iskre p56 na krovu.

www.speedtest.net/my-result/a/4975497752
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 28.05.2019. u 20:09.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:04   #2113
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
axo

Ili ti je bazna prebukirana ili imaš samo 2CA
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:52   #2114
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
axo

Ili ti je bazna prebukirana ili imaš samo 2CA
Glupi huawei koji ne pokazuje agregaciju.. Znam da nema 4ca sam kazem da ima u ruteru postavka.
Ne koristim telefon al cu se zajebavat u sub sa detaljima Lte watch mi radi i pise lte A ali ne pokazuje koju agregaciju radi....
axo je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:56   #2115
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
axo
Ako staviš ovakve postavke kako prikazuje slika na ruteru nemaš telefonske linije.
4G only - bez telefona jer kod ISP Volte nije u funkciji.

Kod mene:
- Preferred network..... AUTO i
- LTE band mode......... AUTO onda radi sve i tel. linija i CA.

Ne može 4CA, samo 3CA, od B1+B3+B7+B20 jedna ne radi, kod mene 2600 Mhz band7 je od UMTS /3G/.
Kada dođe tel. poziv automatski se prebacuje na 3G tj. na B7 2600 Mhz. U A1 imaš frekvencije 800Mhz,
1800Mhz i 2100Mhz i samo one rade u CA, dok je 2600Mhz od umts /tel/. Ti si u centru Pule, jesu nešto
kod tebe nadogradili. Kod mene stigne do 100 Mbp/s, više neće ali sam 3 km od bazne, brzina stabilna naravno
uz 2 kom iskre p56 na krovu.

www.speedtest.net/my-result/a/4975497752
.
kad idem na pojedainacne frek. on vrti speedtest na sve 4...
kao sto vidis upaljen je samo 4g
axo je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 22:45   #2116
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Ne znam sta se desava ali 2600 divlja... Morat cu istrazit
axo je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 17:27   #2117
New One
Premium
Moj komp
 
New One's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 448
Da li mogu umjesto homeboxa piknuti dodatni sim i neki 4g router i furat svoj mobilni internet kao kucni? Imam flat promet na mobu.
New One je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 18:04   #2118
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Instalirao bluestacks i aplikaciju od poljaka (radi i na mobitelu)

upload pics
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=12&t=51231

Zadnje izmijenjeno od: axo. 31.05.2019. u 18:14.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 18:57   #2119
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 166
.
Puležan ča si tija sa njom pokazati?
Imaš LTEinspecteur apl di se vidi dosta toga.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2019., 20:08   #2120
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Puležan ča si tija sa njom pokazati?
Imaš LTEinspecteur apl di se vidi dosta toga.
sta ne govoris... ja se borim da saznam agregacije. Ova je dobra za mobitel aplikacija al ova francuska za pc je cudo
https://routeur4g.fr/discussions/dis...eurs-4g-huawei
axo je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 11:35   #2121
night5talker
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 56
jel mi moze neko reci jel se dobije neka kartica?
imam 4G router koji sam koristio na TELE2, ali mi je podrska u A1 rekla da moram imati homebox uredjaj?
jel ne bi trebao dobiti kariticu i to je to? s obzirom da ne planiram koristiit telefon
radi se o TP-Link 4G LTE routeru (radi na TELE2) zanima me samo zasto ne bi mogao raditi sa A1?
night5talker je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 11:45   #2122
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,654
Radit će, samo nećeš imat telefon, jedino apn ćeš morat narihtat
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 13:09   #2123
night5talker
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 56
Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Radit će, samo nećeš imat telefon, jedino apn ćeš morat narihtat
sad sam bio, ne daju ni da uzmes karticu bez homebox uredjaja - jer moraju aktivirati uredjaj na kojem se koristi karitca... debilno
night5talker je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 15:10   #2124
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor night5talker Pregled postova
sad sam bio, ne daju ni da uzmes karticu bez homebox uredjaja - jer moraju aktivirati uredjaj na kojem se koristi karitca... debilno
Pa svejedno ti uzimaš na 24mj hombox uređaj njihov ti je badave, a poslije što ćeš ti sa sim-icom i gdje ćeš ju turiti ovisi o tebi.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 15:18   #2125
night5talker
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 56
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Pa svejedno ti uzimaš na 24mj hombox uređaj njihov ti je badave, a poslije što ćeš ti sa sim-icom i gdje ćeš ju turiti ovisi o tebi.
aaa glupo jer imam ruter koji prima 4G karticu pa sam mislio samo uzet bez ugovora karticu i gotovo ubacim u ruter i koristi
telefon mi ionako ne treba... al eto od ove godine to ne daju - bar su mi tak rekli
night5talker je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 17:51   #2126
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor night5talker Pregled postova
aaa glupo jer imam ruter koji prima 4G karticu pa sam mislio samo uzet bez ugovora karticu i gotovo ubacim u ruter i koristi
telefon mi ionako ne treba... al eto od ove godine to ne daju - bar su mi tak rekli
Uzmes njihov ruter i prodas ga za 300kn isto kao i ja
axo je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 20:03   #2127
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 421
Citiraj:
Autor night5talker Pregled postova
aaa glupo jer imam ruter koji prima 4G karticu pa sam mislio samo uzet bez ugovora karticu i gotovo ubacim u ruter i koristi
telefon mi ionako ne treba... al eto od ove godine to ne daju - bar su mi tak rekli
Njihov router ti je bolji od tp-linka.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 20:10   #2128
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Njihov router ti je bolji od tp-linka.
Proda tp link i i njihiv ruter i kupi 286 ili b525
axo je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 07:55   #2129
night5talker
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 56
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Proda tp link i i njihiv ruter i kupi 286 ili b525
aaa kontam da cu prodati taj, uzeo sam ovaj na ugovor, samo se nadam da signal nece bit u banani posto kontam seliti u zg, ali tamo ne bi trebalo biti problema bar se nadam ne onih kao na tele2 sto sam imao da padne brzina navecer oko 20 na 3Mbita

Zadnje izmijenjeno od: night5talker. 06.06.2019. u 08:28.
night5talker je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 08:31   #2130
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,164
Dal ima tko složen kakav VPN na homeboxu ili dal ima ruter u briđ modu s nečim drugim? Gledam si mikrotika nekog, to bi mi bilo najjednostavnije, da koristim njihov vpn.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na