Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.01.2021., 20:35   #5851
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,036
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
zna li netko u kojem vremenskom roku ISKON POVJERENSTVO šalje uplatu odštete nakon što donesu rješenje na žalbu?
odgovor je - 14 dana.
kao i šta odgovaraju na žalbu na zadnji dan po zakonskom roku - dakle ravno 30. dan od prijave.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2021., 23:59   #5852
Aksiom77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
stigao novi router, Innbox V80 !

i uspio sam "uhvatiti" gpon password:-)

Pretpostavljam da si to radio da izbacis onu box.



Mozes mi dati neki info kako da dodem do gpon passa i koji si gpon sfp uzeo ?


Slozio sam doma mikrotika(iptv,net) jos mi je ostalo samo da onu izbacim.
Aksiom77 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 08:27   #5853
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 556
Komp stavi na 192.168.1.xx
Ont je na 192.168.1.1

Username
telecomadmin

Password
q!w@e#

Opticka nit mora biti izvadjena iz onta
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 16:05   #5854
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 59
Jel ima netko problem sa Innboxom V45? Meni često zna zablokirat telefonske linije tak da se ne može dobit. Internet radi normalno ali kad me netko zove onda uopće ne daje nikakav signal. Nakon reseta sve proradi.
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2021., 13:21   #5855
Aksiom77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
Komp stavi na 192.168.1.xx
Ont je na 192.168.1.1

Username
telecomadmin

Password
q!w@e#

Opticka nit mora biti izvadjena iz onta
Hvala ti puno na pomoći, došao sam do GPON postavki !
Imaš li iskustva i kakav savjet vezano za SFP, na što bi trebao pripaziti kada ga tražim ili možda konkretan prijedlog šta da uzmem.


Znam da mi treba SFP GPON SC/APC Class B+
Dali trebam na još nešto obratiti pažnju ?
Aksiom77 je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 11:45   #5856
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
Pozdrav svima, na Iskonu sam, router je VMG5313-B30A, VDSL duo paket (telefon i internet).

Imam čudan problem - ponekad uspostava dolaznog tel. poziva izazove reset routera. Koliko sam skužio, postoji 50% šanse da se to dogodi tako da ponekad prođu tri-četiri poziva bez problema, a ponekad puca već prilikom prvog. Nema problema s uspostavom odlaznih poziva, a i internet uredno radi. Također, kad poziv prođe, normalno se završi do kraja (ne puca za vrijeme razgovora, samo prilikom javljanja).

Prijavio sam prvi put kvar, došao je tehničar iz HT, prošao malo po žicama i priključio onaj svoj uređaj za dijagnostiku. I zaista, nakon par minuta prčkanja je problem bio riješen, nazvao sam 10ak puta, svaki put se čovjek javio i pozivi su prolazili. Zahvalio sam i tehničar je otišao, no nisam primijetio da je ugasio wi-fi (zbog korone sam mu ostavio par metara prostora) i čim sam to vratio, problemi su bili isti. Tako da mi nije puno pomogao, osim što smo otkrili da smetnji nikad nema kad je wi-fi ugašen i nema priključenih uređaja preko LAN porta. Čim se upali wi-fi ili nešto spoji kabelom na router, opet nastaju problemi.

Sjećam se da je takvih smetnji bilo prije za vrijeme prvih ADSL priključaka kad su se postavljali oni filteri koji su razdvajali DSL i LINE frekvencije. No sad preko VOIP-a ne vjerujem da je to problem, da li griješim? Ima li smisla da postavim nekakav filter? Dodat ću slike iz routera o stanju linije, jedina greška koja se javi nakon pucanja veze je UAS (unavailable seconds) 26.

Opet sam prijavio kvar preko aplikacije i sad rade neko mjerenje linije. Razmišljao sam da tražim smanjenje brzine s 50/10 na 25/5.

Ima li netko sličnih problema ili kakav savjet?

Slike:
link 1
link 2
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 13:37   #5857
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,036
zakucaj zyxel u zid i traži novi router.
to je smeće samotakvo, osobito ova nova revizija.
moj nije nikad propisno ni proradio, čim mu ugasim dhcp neće se više upaliti osim da napravim hard reset.

traži innbox , on ima drugih mušica ali telefonija radi.
ili kupi svoj router, božemoj, zašto ovisiti o providerovom smeću. imaš ovdje hrpu postova na tu temu.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 14:46   #5858
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,970
Iskon nedaje VoIP postavke pa nemozes svoj kupit.... Iman i ja tog zyxela... kuoio sad mikrotika, zyxel mi je samo pppoe, puno su se popravile stvari ali veza i dalje puca, doduse oporavak je puno brži preko mikrotika nego sto. je bio samo sa zyxelom
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 14:54   #5859
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
Hvala na odgovoru. Pročitao sam skoro cijelu temu, znam da je zyxel smeće i da se isplati staviti kvalitetniji router.

Već sam zvao SZK, ali kažu da ne smiju dati voip podatke tako da Zyxel mora ostati za telefoniju. Oni ga sami neće mijenjati sve dok radi, no izgleda da ću ipak morati inzistirati da stave novi model.

Inače, i prije par godina HT-ovi tehničari nisu bili od pomoći, tek kad sam ovdje pročitao o micanju s CGN-a je problem bio riješen tako da više nade polažem u forume nego u njih da će riješiti problem
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 15:07   #5860
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,232
@Gravitos
Probaj provjeriti napajanje, pokušaj saznati kakvo originalno treba biti,
ako dobro vidim sa slika, na uređaju piše 12V 1.5A,
dakle ispravljač treba dati tih 1.5 A ili više (npr. 2A).

Ovo šta opisuješ je klasični primjer kada je napajanje loše ili ne može dati dovoljno struje.
Bolje radi sa ugašenim WiFi a baš iz navedenog razloga.
Stvar legne prilikom poziva jer treba generirati zvonjenje (napon poziva).

Ovaj štos sam u praksi vidio na onom "debelom" Innbox - u,
gdje je neka tupina stavila 12V 1A napajanje a originalno ide 12V 2A ili 2.5A.
Kad se stavilo dobro napajanje više nije bilo problema.

Za žuntu: Ne znam koje je dimenzije origigi konektor na routeru pa treba provjeriti, opcije za napajanje:
https://e-radionica.com/hr/napajanje-12v-2a.html
https://www.njuskalo.hr/rasvjeta/220...oglas-10987965
...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.02.2021. u 15:28.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 15:36   #5861
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Gravitos
Probaj provjeriti napajanje, pokušaj saznati kakvo originalno treba biti,
ako dobro vidim sa slika, na uređaju piše 12V 1.5A,
dakle ispravljač treba dati tih 1.5 A ili više (npr. 2A).

Ovo šta opisuješ je klasični primjer kada je napajanje loše ili ne može dati dovoljno struje.
Bolje radi sa ugašenim WiFi a baš iz navedenog razloga.
Stvar legne prilikom poziva jer treba generirati zvonjenje (napon poziva).

Ovaj štos sam u praksi vidio na onom "debelom" Innbox - u,
gdje je neka tupina stavila 12V 1A napajanje a originalno ide 12V 2A ili 2.5A.
Kad se stavilo dobro napajanje više nije bilo problema.

Za žuntu: Ne znam koje je dimenzije origigi konektor na routeru pa treba provjeriti, opcije za napajanje:
https://e-radionica.com/hr/napajanje-12v-2a.html
https://www.njuskalo.hr/rasvjeta/220...oglas-10987965
...
Ajme, ne mogu vjerovati da je to rješenje. Bilo je 9V/0,6A, a treba 12V/1,5A.

Kako je to moguće i otkud se našao takav ispravljač tu, nemam pojma. Vidim da na kabelu ima mrlja od farbe kad sam hodnik radio, znači da je vjerojatno od početka kod mene. No moguće da sam ga i ja zamijenio.

Hvala ti. Imaš li paypal da ti prebacim koju kunu jer olakšao si mi život? Može u pp.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 17:11   #5862
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,232
Da, napajanje je (bilo) problem.
Odmah sam na njega posumnjao kada si rekao da se ruši prilikom poziva a nekako funkcionira kada se ugasi WiFi jer "fali" struje.
Za žuntu, ** beep ** takvog tehničara koji dođe na lokaciju / reklamaciju i ne provjeri napajanje.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 18:15   #5863
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
Najbolje od svega što Iskonu danas šteka mobilna aplikacija pa ponekad ne mogu ući, a kad nakon dugo čekanja uspije učitati, ne pamti kad odjavim kvar.

Nigdje ne vidim tu opciju na moj iskon portalu, bit će zabavno ako sad oni nešto prilikom svojeg "popravka" zabrljaju.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 19:01   #5864
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,232
Vikendom je inače šou za dobiti nekog pametnog na SZK na telefon, ali probaj ih ipak dobiti.

Samo da zabilježe u sistem kako je kvar vjerojatno otklonjen,
ne spominji adapter
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 19:50   #5865
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
A da, svi agenti zauzeti i na čekanju oko pola sata. Onda sam birao druge opcije kod zvanja, pomoć kod računa je odmah prošla i rekao agentici da makne prijavu kvara. Kaže da može samo staviti napomenu, valjda im HT to vodi.
Kao razlog popravka rekoh da sam stavio novi telefon što nije potpuna laž jer stvarno je sad drugi telefon u upotrebi jer dugo smo sumnjali da je problem bio u starom
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 14:22   #5866
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 175
Jel ima koji prodajni agent Iskona tu?


Imam paket za 160 kuna 100 mbit fttb, selim i ne daju mi da ga prebacim jer sam bez ugovorne obveze. A bas sam bio zadovoljan netom. Alternativa mi je A1 preko koaksijalnog 140-200/20mbit, a tu me upload muči i računam da će mi Iskon radit stabilnije.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 16:45   #5867
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 337
Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Jel ima koji prodajni agent Iskona tu?


Imam paket za 160 kuna 100 mbit fttb, selim i ne daju mi da ga prebacim jer sam bez ugovorne obveze. A bas sam bio zadovoljan netom. Alternativa mi je A1 preko koaksijalnog 140-200/20mbit, a tu me upload muči i računam da će mi Iskon radit stabilnije.
Kak misliš ne daju ti da ga prebaciš?
Evenutalno na novoj lokaciji ako ne mogu pružiti istu uslugu tj. nema optike, tada naravno da ti ne mogu prebaciti jer neće ju sigurno samo radi tebe vući.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 17:19   #5868
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,232
Ne vezano jeli na novoj lokaciji ima / nema optika ili parica,
vjerojatnije je da mu ne žele odraditi promjenu lokacije priključka baš zato jer je bez ugovora (ugovorne obaveze).

To mu dođe kao jedna vrsta ucjene, produži ugovor na 12 / 24 mj. pa možda odradimo promjenu lokacije.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 09.02.2021., 09:05   #5869
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 175
Da, čista ucjena. Kao, tu vašu uslugu više ne možete dobit, ali zato možete identičn uslugu za 30 kn više


A šteta, baš sam bio zadovoljan. Imam još bar mjesec dana do selidbe pa ću vidjet hoće li se šta uspjeti dogovoriti, a u međuvremenu sam dao zahtjev za A1.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:23   #5870
inaki
Premium
Moj komp
 
inaki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zgb
Postovi: 219
pozzz...
korisnik sam Iskona i htio bih pitat
da li je normalno da je na kucnoj WIFI mrezi download manji od uploada?
https://i.postimg.cc/T3xvZ1Fr/20210212-111941.jpg
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:38   #5871
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,232
Nije normalno ali takav ti je trenutni rezultat.
WiFi je zafrkan jer na njega utječe xy detalja,
pisali smo više puta šta sve treba pogledati / provjeriti.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 16:33   #5872
inaki
Premium
Moj komp
 
inaki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zgb
Postovi: 219
ock...budem malo prosurfat da vidim kako to rijesit,
ako se moze rijesit


lp
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2021., 11:42   #5873
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 100
Pozdrav,


jedno pitanje - istekla nam je Iskon FTTH ugovorna obveza 24 mjeseca 200/100 Mbps, jako smo zadovoljni te bi stoga htjeli ostati. Postoji li kakva promotivna ponuda za postojeće korisnike? Trenutno plaćamo 225 kn za net+tv+tel. Telefon nam nije potreban!

Hvala unaprijed za sve informacije.


Lijep pozdrav
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2021., 11:55   #5874
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 6
Nazovi službu za korisnike i reci da ti je istekla ugovorna obveza. Meni su ponudili produljenje ugovora po nižoj cijeni od one s njihovih stranica.

Agenti svih providera imaju prostora za korekciju cijena radi zadržavanja korisnika kojima je istekao ugovor. Rekli su mi upravo to - akcija za postojeće korisnike makar nije bilo ništa na webu o tome.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2021., 13:22   #5875
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 100
Citiraj:
Autor Gravitos Pregled postova
Nazovi službu za korisnike i reci da ti je istekla ugovorna obveza. Meni su ponudili produljenje ugovora po nižoj cijeni od one s njihovih stranica.

Agenti svih providera imaju prostora za korekciju cijena radi zadržavanja korisnika kojima je istekao ugovor. Rekli su mi upravo to - akcija za postojeće korisnike makar nije bilo ništa na webu o tome.

Hvala puno, pokušat ću!
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2021., 15:24   #5876
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,808
Ja nikad nisam imao ugovornu obvezu pa mi nikad nisu ni nudili nižu cijenu čak ni kad sam zvao jer mi je A1 ponudio gigu
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2021., 18:44   #5877
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 175
Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Da, čista ucjena. Kao, tu vašu uslugu više ne možete dobit, ali zato možete identičn uslugu za 30 kn više


A šteta, baš sam bio zadovoljan. Imam još bar mjesec dana do selidbe pa ću vidjet hoće li se šta uspjeti dogovoriti, a u međuvremenu sam dao zahtjev za A1.
Update priče, sad daju svima preko interneta za 159 kn bez ugovorne obveze
simpleplan je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na